به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ماهیار مجری طرح الکترونیکی کردن احراز هویت در ارتباط تلفنی با شبکه خبر درباره سازوکار احراز هویت در سامانه سجام sejam.ir و دریافت کد بورسی از سایت سجام گفت: اگر زیر ساختهای فنی آماده شود تا یک هفته دیگر احراز هویت در سامانه سجام غیر حضوری انجام خواهد شد.
مجری طرح الکترونیکی کردن احراز هویت افزود: تاکنون برای جلوگیری از پولشویی مراجعه افراد به دفاتر پیشخوان دولت الزامی بوده است.
وی درباره فرایند احراز هویت الکترونیک گفت: این فرایند بدین صورت است که وقتی فرد در سایت سامانه سجام www.sejam.ir ثبت نام کرد و اطلاعات هویتی آن فرد از ثبت احوال کشور، اطلاعات بانکی از سامانه بانکی کشور، اطلاعات محل سکونت از اداره پست و شماره تلفن او از طریق سامانه شاهکار تطبیق داده شد برای احراز هویت میتواند از طریق این زیر ساختها به صورت الکترونیکی اقدام کند.
مجری طرح الکترونیکی کردن احراز هویت ادامه داد: وقتی فرد وارد این زیر ساخت میشود بر اساس رمز یکبار مصرفی که برای او صادر میشود وارد سیستم شده و در مرحله اول عکس او با تصویر برروی کارت ملی تطابق داده میشود. این تطابق مبتنی بر الگوریتمهایی پیچیده است و ممکن است خطاهایی نیز داشته باشد.
وی افزود: نکته دوم این است که کارت ملی فرد باید توسط خود فرد اسکن شده و تصویر آن با تصویر کارت ملی که نزد ثبت احوال است چک میشود.
ماهیار توضیح داد: در گام بعدی از کاربر خواسته میشود که از خود یک فیلم سلفی گرفته و متن تصادفی که ظاهر میشود را بخواند در این مرحله فرد از زوایای مختلف نحوه بیان او سنجیده میشود و این با الگویی که گفته شده مقایسه میشود که آیا این ویدئو به صورت زنده گرفته شده و آیا این جملهها به طور صحیح گفته شده است یا خیر.
او ادامه داد: در نهایت کاربر امضایی به صورت الکترونیکی انجاممیدهد و آنرا برای سجام بورس میفرستد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۴ هزار دفتر احراز هویت در کشور وجود دارد گفت: پس از احراز هویت کد بورسی هموطنان کمتر از یک ساعت یه شماره همراه آنان ارسال میشود.