به گزارش فیلمنیوز، در سال 2019 فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» به کارگردانی وحید جلیلیوند به عنوان نماینده ایران به آکادمی اسکار معرفی شد. برای انتخاب این فیلم برای حضور در اسکار چند عامل موثر بود، یکی از مهمترین عواملی که موجب شد تا فیلم جلیلوند به آکادمی معرفی شود، درخشش آن در جشنواره فیلم ونیز بود. «بدون تاریخ، بدن امضاء» در هفتاد و چهارمین دوره این جشنواره و در بخش «افقها» موفق شد تا جایزه بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد را از آن خودش کند. هر چند فیلم جلیلونددر جشنوارههای دیگری هم حضور موفقی داشت، اما کسب جایزه در جشنواره ونیز تاثیر زیادی در انتخاب شدنش برای معرفی به آکادمی اسکار داشت.
طبق اعلام آکادمی اسکار کشورها فقط تا یازدهم مهرماه 1401 (سوم اکتبر 2020) فرصت دارند تا نماینده خود را به آکادمی معرفی کنند. در فاصله 21 روز مانده به پایان مهلت اعلام شده، هنوز تکلیف انتخاب نماینده ایران مشخص نشده است. اسامی فیلمهای مختلفی برای این منظور مطرح است. از «موقعیت مهدی» تا« برادران لیلا»، «تفریق»، «ابلق»، « بدون قرار قبلی»، «نگهبان شب»، «جنگ جهانی سوم» و… در این بین برای فیلم «برادران لیلا» به دلیل قرار توقیفی که برای آن صادر شده نمیتوان شانسی را قائل شد. بنابراین رقابت بین دیگر فیلمهاست.
از بین نامزدهای موجود حالا شانس فیلم «جنگ جهانی سوم» برای معرفی به آکادمی اسکار بیشتر شده است. این فیلم از یک سو مراحل قانونیاش را برای کسب مجوز پخش طی کرده و از سوی دیگر در اولین حضور بین المللی اش در جشنواره معتبری چون ونیز موفق به کسب دو جایزه مهم در بخش «افقها» شده است و از این لحاظ نسبت به رقبای خود چند گامی جلوتر است. فیلم بدون تاریخ بدن امضا هم با کسب جوایزی در همین بخش توانست امتیاز لازم برای معرفی به آکادمی را به دست بیاورد.
تنها مانعی که در حال حاضر در سر راه فیلم «جنگ جهانی سوم» وجود دارد، عدم اکران عمومی آن است. در واقع یکی از شروط حضور در اسکار اکران عمومی فیلمها حداقل به مدت یک هفته در سینماهای آن کشور است. البته در صورتیکه تصمیم به انتخاب این فیلم برای حضور در اسکار باشد، شرایط برای اکران عمومی آن طی مدت باقی مانده مهیا خواهد شد.