#اخبار آموزش و پرورش #کالابرگ الکترونیک #استقلال #پرسپولیس #نقل و انتقالات فوتبال #والیبال #ماه محرم #غزه #اخبار بازنشستگان #اخبار فوری #خاموشی برق #هوش مصنوعی

شاعر آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰ شد

آکادمی نوبل، لوییز گلیک نویسنده آمریکایی را به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 2020 اعلام کرد تا پس از 27 سال جایزه نوبل ادبیات بار دیگر به یک نویسنده آمریکایی برسد.


  • استخدام مجتمع صنعتی پتروشیمی رجال
  • اعلام آخرین وضعیت افزایش حقوق فرهنگیان و معلمان در سال جدید 
  • شرایط فروش فوق العاده و پیش فروش سایپا ویژه نوروز ۱۴۰۴
  • نحوه استعلام کالابرگ الکترونیکی
  • سایه رالی خرسی بر بازار بیت‌کوین؛ سقوط تا ۵۷ هزار دلار چقدر محتمل است؟
  • قیمت میلگرد امروز سه‌شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول
  • دستور واریز معوقات ۳ ماهه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد + زمان واریز
  • کسب نتایج برجسته در آزمون مهارت توسط آزمایشگاه فولاد سنگان
  • اطلاعیه مهم آموزش و پرورش از واریزی جدید برای معلمان و فرهنگیان بازنشسته | پرداخت رفاهیات ماه رمضان به فرهنگیان شروع شد

  • به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، برنده جایزه نوبل ادبیات 2020 به لوییز گلیک، شاعر آمریکایی رسید. از گلیک به عنوان کسی که «صدای شاعرانه بدون اشتباهش با زیبایی بی‌پیرایه‌ای وجود انسان را جهانی می‌کند» یاد شد. بنا بر گفته آکادمی نوبل گلیک از شنیدین خبر خوشحال شده است و جایزه برنده در ماه دسامبر به صورت دیجیتال برگزار می‌شود.

    لوییز گلیک برنده جایزه نوبل ادبیات 2020

    از گلیک به عنوان شاعری یاد می‌شود که اشعارش در واقع روایت زندگینامه خودش است. از سال 2003 تا 2004 به عنوان ملک‌الشعرای ایالات متحده فعالیت کرده است. آثارش به دلیل شدت احساس و ترکیب اسطوره‌ها، تاریخ، و طبیعت برای تعمق درباره تجربیات انسان مدرن مشهور است.

    نویسنده 77 ساله آمریکایی تاکنون برنده چندین جایزه مهم در ایالات متحده از جمله مدال ملی بشردوستانه آمریکا، جایزه کتاب ملی آمریکا، جایزه حلقه منتقدین آمریکا، و جایزه بولینگن را با خود به خانه برده است.

    یکی از اعضای کمیته نوبل در توصیح تصمیم خود برای انتخاب گلیک به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 2020 گفت: «صدای گلیک رک و صادقانه است و نشان می‌دهد که این شاعر دوست دارد درک شود. شوخ‌طبعی و بذله‌گویی جذابی هم دارد.
     
    حتی اگر سابقه نوشتن خودنوشت‌نامه در او قوی باشد اما نباید او را شاعری معترف نامید. او به دنبال جهانی شدن است. سه مؤلفه در اشعارش همیشه رخ می‌دهد: موضوع زندگی خانوادگی، هوش سخت‌کوشانه و در عین حال طنازانه، و حسی فاخر از نگارش.»

    آخرین بار تونی موریسون آمریکایی در سال 1993 برنده نوبل ادبیات شد و پس از 27 سال بار دیگر نوبل ادبیات به یک نویسنده آمریکایی رسید.
     
    بنا بر وصیت‌نامه آلفرد نوبل جایزه نوبل به «فردی اهدا می‌شود که اثر برجسته‌ای را در مسیر ایده‌ال در حوزه ادبیات خلق کرده باشد.» تاکنون صد و شانزده برنده در بخش ادبیات اعلام شده است که سهم زنان پانزده جایزه بوده است. سال گذشته اولگا توگارچوک، نویسنده خانم لهستانی به عنوان برنده سال 2018 انتخاب شد. جایزه نقدی امسال ده میلیون کرون سوئدی خواهد بود که معادل 866.700 دلار است.
     
    سال گذشته اولگا توگارچوک و پیتر هاندکه به عنوان برندگان سال 2018 و 2019 انتخاب شدند. جایزه نوبل ادبیات که به طور معمول سالیانه برگزیده خود را اعلام می‌کند در سال 2018 برگزار نشد زیرا آکادمی سوئدی اعلام کرد برندگان نوبل ادبیات به رسوایی اخلاقی، فساد مالی، و همچنین بی‌وفایی بعضی از اعضا به قوانین نوبل مبنی بر فاش نکردن نامزدهای جایزه به عموم متهم شد.
     
    امسال نام آن کارسون و جامایکا کینکید به عنوان دو گزینه احتمالی برنده نوبل ادبیات در سال 2020 مطرح بود و صاحب‌نظران معتقد بودند در پی اتفاقات سال گذشته آکادمی نوبل تلاش می‌کند انتخابی پرریسک انجام ندهد و محتاطانه رفتار کند.
     
    ماریس کنده، برنده جایزه جایگزین نوبل ادبیات در سال 2018، لیودمیلا اولیتسکایا، نویسنده روس، هاراکی موراکامی، نویسنده ژاپنی، مارگارت آتوود، نویسنده کانادایی، نگوگی تیانگو، داستان‌نویس، نمایشنامه‌نویس، و شاعر اهل کنیا  از دیگر گزینه‌هایی بودند که به عنوان برنده نوبل امسال مطرح شده بودند.
     
    تاکنون هیچ نویسنده آثار علمی-تخیلی برنده جایزه نوبل ادبیات نشده است و منتقدین این موضوع را هم یکی از ضعف‌های آکادمی سوئدی می‌دانند. کازوئو ایشی‌گورو، باب دیلن، آلیس مونرو، اورهان پاموک، تونی موریسون، و گاریل گارسیا مارکز از برندگان پیشین جایزه نوبل ادبیات هستند.

    پویشگر: خبرپو     منبع: ایبنا

    ۲۰:۴۸:۳۲ | پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | Thursday 08 / 10 October / 2020
    خرید رپورتاژ آگهی در خبرپو
    وب گردی