سید ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۲ در آیین بهرهبرداری از مسیر رفت قطعه ۲ آزادراه تهران شمال با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم تصریح کرد: به کارگران عزیز، مهندسان، پیمانکاران و مدیران محترمی که در این پروژه تلاش کردند خسته نباشید و خداقوت میگویم و از آنها سپاسگزارم.
رئیس جمهور این طرح را نماد خودباروی، توانایی، دانایی ملت ایران دانست و گفت: در این طرح کار فنآورانه و تکنولوژی رقم خورده است و نماد اراده جدی مهندسان و کارگران است.
رئیسی با ارزشمند توصیف کردن این پروژه ملی آن را نمادی افتخارآفرین برای ملت ایران عنوان کرد.
وی افزود: مبارک است که در این ایام این طرح ملی افتتاح میشود و به نام غدیر رقم میخورد که همه برکات در غدیر است.
رئیسی: همه ابعاد این کار توسط مهندسان ایرانی انجام شده است
آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۲ در آیین بهرهبرداری از مسیر رفت قطعه ۲ آزادراه تهران شمال با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم تصریح کرد: به کارگران عزیز، مهندسان، پیمانکاران و مدیران محترمی که در این پروژه تلاش کردند خسته نباشید و خداقوت میگویم و از آنها سپاسگزارم.رئیس جمهور این طرح را نماد خودباروی، توانایی، دانایی ملت ایران دانست و گفت: در این طرح کار فنآورانه و تکنولوژی رقم خورده است و نماد اراده جدی مهندسان و کارگران است.
در آیین کلنگ زنی قطعه سوم آزادراه تهران - شمال شماری از مسوولان کشوری و استانداران استان های مازندران و البرز و مدیران کل نهادهای اجرایی این دو استان حضور دارند.
با افتتاح قطعه دوم آزادراه تهران - شمال واقع در حوزه استحفاظی استان البرز به طول ۲۲ کیلومتر به عنوان اولین افتتاح آزادراهی دولت در سال ۱۴۰۲ مسیر استان البرز به مازندران برقرار میشود.
قطعه سوم آزادراه تهران - شمال از پل زنگوله شروع می شود تا منطقه دوآب در حوزه استحفاظی استان مازندران ادامه دارد که به گفته استاندار مازندران این قطعه با مشارکت چینیها ساخته خواهد شد.
در قرارداد بین ایران و چین آمده است تا ۸۰ درصد این پروژه توسط پیمانکاران و مهندسان ایرانی استفاده خواهد شد.
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران قطعه سوم آزادراه تهران - شمال را یکی از ابر پروژه های راهداری کشور برشمرد و گفت : قطعه سوم در مقایسه با سه قطعه دیگر به لحاظ پیچیدگی خاص مهندسی بسیار مهم است.
عملیات اجرایی طرح ملی آزاد راه تهران - شمال از سال۱۳۷۶ به طول۱۲۱ کیلومتر در قالب چهار قطعه آغاز شد، تاکنون قطعه چهار آن حدفاصل مرزن آباد- چالوس به طول ۲۲ کیلومتر در سال ۱۳۹۲ و قطعه نخست آن هم به طول ۳۲ کیلومتر حدفاصل تقاطع بزرگرراه آزادگان و بزرگرراه شهید همت تا سه راهی شهرستانک سال ۱۳۹۹ به بهره برداری و زیر بار ترافیک رفت.
قطعه دوم این طرح ملی هم به طول ۲۲ کیلومتر منطقه شهرستانک تا پل زنگوله را در بر می گیرد که امروز بهره برداری شد و تنها قطعه سوم این مسیر ارتباطی به طول ۳۲ کیلومتر است که منطقه پل زنگوله تا دوراهی دشت نظیر استان مازندران را به هم پیوند می دهند.
کوتاه شدن حدود ۶۵ کیلومتر از طول مسیر نسبت به جاده موجود کرج - چالوس، کاهش زمان سفر چهارساعت و ۳۰ دقیقه در روزهای عادی به یک ساعت و ۳۰ دقیقه در روزهای عادی، مسیری ایمن و سریع برای چهار فصل سال، افزایش ظرفیت عبور نسبت به راه فعلی، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا ناشی از کاهش آلاینده ها و واستهلاک خودروها، توسعه صنعت گردشگری و صنایع کشاورزی و تبدیلی از جمله مزیت هایی این طرح آزادراهی کشور اعلام شده است.
طول شبکه آزادراهی کشور ۲ هزار و ۷۶۱ کیلومتر است و برنامه ریزی شده تا ۱۰ هزار کیلومتر دیگر به آن افزوده شود که از این میزان ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر در دست ساخت است.