#اخبار آموزش و پرورش #تعطیلی مدارس #اخبار سوریه #سهام عدالت sahamedalat.ir #هواشناسی #قیمت خودرو #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #آلودگی هوا #نرخ دلار #پرسپولیس #استقلال

راهنمای سامانه جامع تجارت ntsw.ir, آموزش ثبت نام و دریافت شناسه کالا


راهنمای سامانه جامع تجارت

فیلم راهنمای دریافت شناسه کالا در سامانه جامع تجارت

 


فیلم های آموزشی عملیات پایه

فیلم راهنمای ثبت نام در سامانه جامع تجارت

 

راهنمای مدیریت حساب کاربری

 

فیلم راهنمای بازیابی کلمه عبور

 

فیلم راهنمای ثبت‌نام و دریافت امضای الکترونیکی در سامانه جامع تجارت

 

فیلم راهنمای درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی

 

فیلم راهنمای تمدید گواهی امضای الکترونیکی

 

راهنمای بارگذاری صلاحیت - دریافت نقش بازرگان حقیقی یا حقوقی

 

راهنمای بارگذاری صلاحیت‌ها - دریافت نقش مناطق آزاد

 

راهنمای بارگذاری صلاحیت - دریافت نقش مجوز موردی

 

راهنمای نحوه دریافت نقش تاجر در سامانه جامع تجارت

 


فیلم های آموزشی تجارت خارجی

فیلم آموزش اظهار شناسه رهگیری تلفن همراه در سامانه ntsw.ir

 

فیلم آموزش عملیات تجاری در سامانه جامع تجارت

 

فیلم راهنمای ایجاد منشا ارز بانکی

 

فیلم آموزشی مربوط به عملیات ارزی، ثبت آماری مرزنشینان در سامانه جامع تجارت

 

فیلم آموزشی مربوط به عملیات تجاری، ثبت آماری مرزنشینان درسامانه جامع تجارت

 

ویدئو راهنمای منشا ارز بدون انتقال ارز

 

فیلم آموزش ابطال منشا ارز

 

فیلم نحوه‌ مشاهده شاخص‌های رتبه بندی و ارتقا سقف واردات

 


فیلم های آموزشی تجارت داخلی

راهنمای کشتارگاه دام و طیور در حوزه تجارت داخلی

 

راهنمای ثبت انبار در سامانه جامع تجارت

 

راهنمای تایید یا رد بارنامه از طریق سامانه جامع تجارت ntsw.ir

 

راهنمای عملیات اظهار واردات

 

راهنمای اظهار خروج کالا

 

راهنمای اظهار تولید از طریق سامانه جامع تجارت

 

راهنمای تایید یا عدم تایید اسناد خرید از طریق سامانه جامع تجارت

 

راهنمای فعالین لوازم خانگی برقی

 

راهنمای فعالین صنایع پایین دست پتروشیمی

 

راهنمای طرح افق - تلفن همراه

 

راهنمای فعالین تعاونی مصرف در سامانه جامع تجارت

 

آموزش فرآیند مرتبط با وارد کنندگان کالا در تجارت داخلی

 

آموزش تولید کنندگان در سامانه جامع تجارت

 

راهنمای فعالین تجاری اصناف

 


سایت سامانه جامع تجارت www.ntsw.ir, ثبت نام در سامانه جامع تجارت



سوالات متداول مربوط به بخش تجارت داخلی


  • مراکز خرید ترابزون؛ از فروم ترابزون تا سارای گوموش + آدرس
  • جشن تولد مجلل و شاهانه پژمان جمشیدی برای نگار فرهمند عروس زیبایش+ عکس/ تزئین زیبای کیک با گل لیلیوم !
  • نشست سرنوشت‌ساز فدرال رزرو؛ قیمت بیت‌کوین به اوج تاریخی جدیدی خواهد رسید؟
  • ثبت نام لاستیک دولتی ۱۴۰۳/ روش های خرید لاستیک+ مدارک لازم برای ثبت نام لاستیک دولتی
  • ترامپ درباره سوریه بیانیه داد
  • پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳) | بارش برف و باران تا روز سه‌شنبه
  • خرید تور استانبول لحظه آخری از 10,990,000 تومان
  • اخبار لحظه به لحظه استخدام شورای حل اختلاف
  • پانزدهمین صندوق طلا هم از راه رسید/ پذیره‌نویسی «درخشان» ۱۹ آذرماه

  •  

    1. فعالین چه گروه های کالایی از سامانه تجارت داخلی استفاده می کنند؟

    استفاده‌کنندگان از سامانه تجارت داخلی شامل گروه¬های کالایی گسترده¬ای است. ازجمله: محصولات کشاورزی (برنج، چای، روغن، شکر، قند، حبوبات)، دخانیات، صنایع پایین‌دست پتروشیمی، تایر، لوازم‌خانگی، شوینده¬ها، تلفن همراه و کاغذ. باید توجه داشت که این گروه¬ها با تغییرات فراوان در خود کالا و از طرفی نوع فعالین مشمول مواجه می¬شوند.

    2. کاربر برای استفاده از سامانه تجارت داخلی چگونه باید فعالیت خود را آغاز نماید؟

    پس از ثبت‌نام در سامانه جامع تجارت، نقش پایه حقیقی برای شخص ایجاد می¬شود. درصورتی‌که نوع فعالیت کاربر به‌صورت حقوقی باشد، برای ادامه کار ابتدا باید معرفی شرکت انجام شود و نقش پایه حقوقی دریافت گردد. پس‌ازآن برای تعریف نقش تاجر، با نقش پایه حقیقی/حقوقی و منوی عملیات پایه، بارگذاری صلاحیت¬ها، استعلام نقش تاجر و انتخاب گزینه «فعالیت تجاری جدید» اطلاعات خواسته‌شده را مشخص می¬نماید و پس از ثبت نقش تاجر حقیقی/حقوقی برای وی ایجاد می¬شود.



    3. گزینه افزودن مجوزهای فعالیتی در تعریف نقش تاجر به چه منظور است؟

    کاربر بسته به نوع فعالیتی که انتخاب کرده ممکن است نیاز باشد مجوز فعالیت خود را نیز در سامانه ثبت کرده تا دسترسی¬های موردنیاز برای وی ایجاد شود. به‌عنوان‌مثال؛ درصورتی‌که نوع فعالیت انتخابی وی تولیدکننده باشد، نیاز است تا مجوز تولیدی خود را در این قسمت وارد کرده و استعلام بگیرد تا در صورت تأیید آن بتواند به منوی¬های مخصوص تولیدکننده در سامانه تجارت داخلی دسترسی پیدا کند.

    4. نحوه‌ی حذف نقش اضافی «تاجر» به چه صورت می‌باشد؟

    اگر کاربر با نقش «تاجر» ایجادشده فعالیتی نداشته باشد می‌تواند با انتخاب نقش پایه حقیقی یا حقوقی نقش «تاجر» را حذف کند. برای این کار از منوی نقش جاری، وارد پایه¬ی حقیقی/حقوقی شده و در بارگذاری صلاحیت‌ها، استعلام تاجر داخلی، نقش را حذف می‌کند. اما اگر کاربر با نقش تاجر فعالیتی انجام داده باشد، پس از تعیین تکلیف اسناد و موجودی آن، برای حذف نقش باید با پشتیبانی تماس بگیرد و یا از طریق سیستم ثبت و پیگیری درخواست، مشکل خود را ثبت نماید.

    5. واردکننده برای انجام فعالیت خود با نقش تاجر،‌ باید به چه صورت اقدام کند؟

    موجودی اولیه واردکننده معمولاً از واردات وی ناشی می¬شود، در این حالت تاجر باید در تعریف نقش، نوع فعالیت را «واردکننده» انتخاب کرده باشد. سپس از منوی «اظهار ورود کالا» واردشده و در ثبت اظهار ورود جدید نوع سند را واردات انتخاب کرده و کالاهای موردنظر را به‌عنوان واردات خود اظهار نماید. پس‌ازآن، فروش این موجودی را، از گزینه «انتقال مالکیت» ثبت می¬نماید. برای برخی گروه¬های کالایی مانند؛ تجهیزات دارای سیم‌کارت و گوشی، واردات کاربر به‌طور خودکار از سامانه تجارت خارجی، به تجارت داخلی ارسال می¬شود و نیاز به اظهار ورود مجدد نیست. پس‌ازاینکه این کالاها ارسال شدند کاربر باید در نقش تاجر خود گزینه¬ی ثبت نهایی را کلیک کند تا کالاها به موجودی وی اضافه شوند.

    6. تولیدکننده در سامانه تجارت داخلی چگونه شروع به فعالیت می¬کند؟

    تولیدکننده ابتدا باید از منوی «اظهار تولید» تولیدات خود را اظهار نماید تا برای وی موجودی ثبت شود. سپس فروش این موجودی را از منوی انتقال مالکیت ثبت می¬کند.

    7. فعالین صنایع پایین‌دست پتروشیمی، چگونه تولیدات خود را ثبت می¬کنند؟

    این فعالین ابتدا باید مجوز خود را در «تعریف نقش» ثبت کرده و تأییدیه آن را دریافت کنند. سپس در نقش تاجر و اظهار تولید، از طریق گزینه «استعلام» از سامانه بهین یاب، آمار تولیدی که قبلاً در سامانه بهین یاب ثبت کرده و تأییدیه آن را دریافت کرده‌اند، استعلام نمایند تا به موجودی آن¬ها اضافه شود.

    8. اگر فعالین صنایع پایین‌دست پتروشیمی در استعلام از سامانه بهین یاب با خطایی مواجه شوند، چگونه باید آن را پیگیری نمایند؟

    در صورت خطا؛ پیغام سامانه «نحوه¬ی پیگیری» را برای کاربر مشخص می¬کند. به‌عنوان‌مثال؛ اگر خطاهایی مبنی بر اینکه «آمار تولید در سامانه بهین یاب تأیید نشده است»، «نداشتن ثبت‌نام در خرید مواد اولیه» و یا «نامعتبر بودن مجوز» دریافت کرد باید از سامانه، بهین یاب، علت را جویا شود. یا اگر با خطایی مبنی بر اینکه «برای این کالا شناسه کالا وجود ندارد» مواجه شد، باید از داخلی 5 و بخش شناسه کالا «درخواست صدور شناسه کالا» را مطرح کند. خطاهایی که مرجع مشخص برای پیگیری نداشتند، از طریق پشتیبانی سامانه بررسی می¬شوند.

    9. فعالین صنایع پایین‌دستی، چگونه می¬توانند فاکتورهای فروش خود را ثبت نمایند؟

    این دسته از کاربران، دو گزینه برای ثبت فروش¬های خود در اختیاردارند؛ یکی انتقال مالکیت و مکان، دیگری ثبت فاکتور الکترونیکی فروش. درصورتی‌که تاجر، فروش¬های خود را با واحد «کیلوگرم» انجام دهد؛ می¬تواند از گزینه «انتقال مالکیت و مکان» استفاده کند؛ اما اگر واحد اندازه¬گیری فروش غیر از کیلوگرم و مثلاً عدد، شاخه، کیسه، تن و ... بود، می¬تواند از طریق منوی «ثبت فاکتور الکترونیکی فروش» فروش خود را ثبت نماید. البته برای خودواحد کیلوگرم نیز، محدودیتی وجود ندارد. باید توجه داشت که در این حالت از موجودی تاجر، چیزی کسر نمی¬شود؛ اما مشکلی نیز برای وی ایجاد نخواهد شد.

    10. توزیع‌کنندگان در سامانه چه اقدامی انجام می¬دهند؟

    این دسته از فعالین که شامل عمده¬فروشان و خرده¬فروشان نیز می¬شوند؛ ابتدا می¬بایست، منتظر، ثبت فروش، از سوی حلقه¬ی بالاتر کالا بمانند و پس اینکه فروش به آن¬ها ثبت شد، در مدیریت اسناد ورودی، در صورت صحت سند فروش ثبت‌شده، آن را تأیید نموده؛ تا به موجودی‌شان اضافه شود. آنگاه فروش این کالاها را از طریق منوی «انتقال مالکیت و مکان» ثبت کنند.

    11. انبار موقت برای چه فعالینی قابل‌استفاده است؟

    کلیه فعالین می¬توانند از انبار موقت استفاده نمایند، اما جز در مورد تولیدکننده و واردکننده، برای سایرین محدودیت¬هایی در ثبت فروش از انبار موقت وجود دارد. این دسته از کاربران اگر درفروش از انبار موقت با محدودیت مواجه شدند باید قبل از ثبت فروش، ابتدا کالا را به انبار اصلی خود، انتقال مکان داده و سپس فروش خود را ثبت نمایند.

    12. اگر تاجر خریدار در سامانه عضویت نداشته باشد، ثبت فروش آن چگونه است؟

    در این شرایط فروشنده همچنان می¬تواند فروش به تاجر غیر عضو انجام دهد، اما به علت عدم ثبت‌نام طرف مقابل فاکتور فروش صادرشده، همیشه در وضعیت در انتظار تأیید ثابت می¬ماند. برای بعضی از کالاها محدودیت فروش به تاجر غیر عضو وجود دارد که خطای مناسب نشان داده می¬شود.

    13. چه اسنادی در سامانه قابل‌ابطال بوده و نحوه‌ی ابطال آن چگونه است؟

    کلیه اسناد در سامانه تجارت داخلی، قابل‌ابطال است؛ که با توجه به شرایط ابطال آنان، به 3 دسته زیر تقسیم می‌شوند: 1-1- اسناد خرده‌فروشی، برگشت از فروش، اظهار خرید و کلیه اسناد اظهار خروج که توسط خود کاربر قابل‌ابطال هستند. 2-1- اسناد انتقال مالکیت که همان اسناد فروش به تاجر هستند؛ تا زمانی که توسط خریدار تأیید نشده‌اند، قابل‌ابطال به‌وسیله فروشنده هستند، اما به‌محض تأیید خریدار، صرفاً توسط او و به شکل «برگشت از خرید» امکان بازگرداند آن¬ها به فروشنده وجود دارد. 3-1- کلیه اسناد اظهار ورود، فاکتور الکترونیکی فروش و خرده‌فروشی دارای شناسه رهگیری، تنها توسط پشتیبانی و با ذکر علت از سوی تاجر و ثبت تیکت، قابل‌ابطال هستند.

    14. کاربر ثبت اظهار تولید اشتباه انجام داده است، چه اقدامی باید انجام دهد؟

    معمولاً در اظهار تولید یا تعداد اشتباه وارد می‌شود، یا شناسه کالا: درصورتی‌که تعداد اظهارشده کمتر از تعداد تولید یا واردات باشد؛ باید تعدادی که کم واردشده را، در سند دیگری ثبت کند. مثلاً اگر تعداد واقعی 100 واحد باشد و در اظهار 70 واحد وارد کرده است، اظهار تولید دیگری به تعداد 30 واحد ثبت کند و در شرح تولید یا واردات علت این کار را توضیح دهد. اما اگر تعداد اظهارشده، بیشتر از تعداد واقعی باشد و یا اینکه شناسه کالا را اشتباه وارد کرده باشد، باید یک اظهار تولید جدید با تعداد و شناسه صحیح ثبت کند و در تماس با کارشناس سامانه، شماره سند اظهار صحیح و همچنین سند اظهار اشتباه را اعلام و درخواست حذف سند اظهار تولید را ثبت کند؛ تا از طریق تیکت پیگیری شود؛ و یا از طریق سیستم ثبت و پیگیری مشکلات از طریق سامانه درخواستش را ارسال نماید.

    15. کاربر پیامکی از سامانه جامع تجارت، با این مضمون که » تعداد مشخصی بارنامه به‌عنوان فرستنده یا گیرنده بنام شما ثبت‌شده است«دریافت کرده است. پیگیری این موضوع از کدام قسمت سامانه امکان‌پذیر است؟

    بسته به اینکه بارنامه¬های حقیقی یا حقوقی صادرشده باشند، این کار می¬بایست در نقش تاجر حقیقی یا حقوقی و از منو عملیات لجستیک داخلی، مدیریت اسناد حمل داخلی، بارنامه¬های دریافتی و ارسال، مشاهده گردد. مجموع این بارنامه¬ها با عدد ذکرشده در پیامک برابر است.

    16. پیامکی مبنی بر اینکه؛ تعداد N عدد فاکتور خرید به نام شما در سامانه جامع تجارت ثبت‌شده است.: توسط کاربر دریافت شده است. کاربر چگونه موضع را پیگیری کند؟

    این پیامک برای کلیه افرادی که در سامانه جامع تجارت و در بخش تجارت داخلی سندی در انتظار تأیید داشته باشند، ارسال می¬شود. این افراد به سه طریق می¬توانند سند موردنظر را رؤیت و آن را تأیید یا عدم‌تأیید کنند. روش اول، ورود به سامانه جامع تجارت و مشاهده اسناد خرید است. روش دوم استفاده از اپلیکیشن سامانه جامع تجارت و روش سوم نیز شماره-گیری کد دستوری #7777*4* است. جزئیات هریکی از این سه روش در سند راهنمایی که در انتهای خود پیامک ارسالی قرار دارد، توضیح داده‌شده است؛ که کاربر می‌تواند با دانلود و مطالعه آن، نسبت به بررسی اسناد اقدام کند.

    17. برخی از کاربران سامانه، بدون اینکه از پیش ثبت نامی در سایت انجام داده باشند، نقش تاجر داشته و برای آن¬ها اطلاعاتی ثبت‌شده است. توضیح آن چیست؟

    این نقش توسط خود سامانه و در هماهنگی با اصناف مرتبط برای فعالین آن حوزه ایجادشده است. مثلاً کلیه سوپرمارکت¬ها و یا داروخانه¬های سراسر کشور بدون اینکه ثبت‌نام داشته باشند، نقش تاجر مرتبط برای آن‌ها ایجادشده است و در صورت انجام ثبت‌نام اولیه، نیازی به تعریف نقش تاجر ندارد.

    18. طریقه واردکردن مبلغ فروش، در قسمت انتقال مالکیت به چه صورت می‌باشد؟

    مبلغ فروش باید قیمت خالص یک واحد از کالا، یعنی پس از اضافه کردن مالیات بر ارزش‌افزوده و کسر تخفیف و ... باشد.

    19. انبار خریدار در قسمت «انبار مقصد» مشاهده نمی‌شود، چه اقدامی باید انجام داد؟

    فروشنده می¬تواند در هنگام فروش، با انتخاب گزینه «نامشخص» برای انبار خریدار، ثبت انبار را در هنگام تأیید، به خود خریدار واگذار نماید. خریدار در هنگام تأیید، یا می¬تواند سند خرید را در انبار موقت تأیید کند و یا انبار از پیش تعریف‌شده خود را انتخاب نماید. اگر انباری تعریف نکرده باشد، می تواند در قسمت «مدیریت واحدهای انبار» انبار خود را ثبت کند و پس‌ از آن در ردیف ایجادشده «افزودن به لیست» را انتخاب کند.

    20. نحوه افزودن نماینده، در تجارت داخلی به چه صورت می‌باشد؟

    ابتدا شخصی که قصد دارد نماینده شود، در سامانه ثبت‌نام انجام دهد سپس تاجر اصلی از قسمت «عملیات پایه» وارد مدیریت نمایندگان شده و «ایجاد نماینده جدید» را انتخاب و پس از ثبت اطلاعات نماینده، درخواست را ارسال می‌کند، نماینده نیز وارد حساب کاربری خود شده و در قسمت «مدیریت پیشنهادهای نمایندگی» این نمایندگی را تأیید می نماید. لازم به ذکر است در هنگام تعریف نماینده، امکان ایجاد نمایندگی با دسترسی محدود و دسترسی کامل فراهم می‌باشد.

    21. چرا برای بعضی از بازرگانان بعد از اعلام ترخیص کالا به‌صورت خودکار، نقش تاجر ایجادشده و سند اظهار موجودی برایشان ثبت می شود؟

    خریدوفروش بعضی کالاها در داخل کشور، باید در سامانه جامع تجارت ثبت شود، چه این کالاها تولیدی باشند یا وارداتی. برای کالاهای وارداتی که در ثبت سفارش با شناسه کالا ثبت‌شده‌اند، پس از اعلام ترخیص، به‌صورت خودکار یک انبار و یک فقره سند اظهار موجودی ثبت می¬شود و اگر ثبت سفارش با شناسه ثبت‌نشده باشد، باید پس از اعلام ترخیص بازرگان، نقش تاجر را ایجاد کند و سپس ثبت انبار و اظهار موجودی انجام دهد. زمان الزام ثبت انتقال مالکیت کالا در داخل کشور، توسط اصناف و دفتر صنعت و معدن مربوطه مشخص می¬شود.

    22. علت مشاهده انبارهای متعدد که توسط خود کاربر ثبت‌نشده در لیست انبارها چیست؟

    اگر فروشنده در هنگام ثبت انتقال مالکیت، «آیا می‌خواهید محل انبار کالا را تغییر دهید» بردارد. به‌صورت خودکار، انبار مبدأ فروشنده، به لیست انبار خریدار اضافه می‌شود. در این هنگام، خریدار این موجودی را به انبار اصلی خود انتقال داده و سپس از گزینه حذف از لیست، در بخش مدیریت واحدهای انبار، آن را از لیست انبارهای خود حذف کند.

    23. مدیرعامل شرکتی تغییر کرده است، اما پیامک¬های سامانه همچنان برای مدیرعامل قبلی ارسال می¬شود. این مسئله چگونه حل می¬شود؟

    برای این کار؛ ابتدا مدیرعامل جدید باید در سایت ثبت‌نام نموده و پایه حقوقی را ایجاد کند. پس‌ازآن طی تماس با پشتیبانی سامانه و ارائه اطلاعات لازم، نقش تاجر حقوقی آن شرکت که در حساب کاربری مدیرعامل قبلی وجود دارد؛ به‌حساب مدیرعامل جدید منتقل می¬شود.

    24. کاربری در هنگام ثبت فروش با خطای «برای انبار در انتظار، تأیید نمی¬توانید حواله یا رسید صادر کنید» مواجه شده است. علت چیست؟

    هر انبار، پس از ثبت در سامانه انبارها به مدت یک ماه قابل‌استفاده خواهد بود و کاربر در این مدت باید با مراجعه به اداره صنایع و معادن محل انبار خود و ارائه مدارک لازم، نسبت به تأیید مالکیت یا بهره¬بردار بودن آن انبار اقدام نماید. در صورت تأیید مدارک وی، این خطا برطرف می¬شود.

    25. کاربر در هنگام فروش با خطایی مبنی بر نیاز به ثبت یا سند، از نوع موجودی اولیه و یا بدون موجودی اولیه، مواجه شده است. علت چیست؟

    هر کاربری در ثبت اولین فروش خود از یک انبار، می¬بایست مشخص نماید که آیا انبار وی غیر از کالایی که موجودی آن در سامانه وجود دارد موجودی دیگری نیز داشته است یا خیر. در صورت وجود موجودی دیگر؛ از منوی «اظهار ورود و نوع سند موجودی اولیه» مقدار آن را مشخص می-کند و اگر موجودی دیگری نداشت، نوع سند را بدون موجودی اولیه ثبت می¬کند. پس‌ازاین مرحله می¬تواند مجدداً برای ثبت فروش خود اقدام نماید.

    26. یکی از عاملان توزیع تایر به‌اشتباه، فروش حواله¬ای که برای 4 حلقه تایر بود را 2 حلقه¬ای ثبت کرده است. چگونه باید آن را اصلاح کند؟

    ابتدا نیاز است در بخش مدیریت اسناد، خروجی سند موردنظر را یافته و آن را باطل نماید. سپس از منوی اظهار خروج، نوع سند انبارگردانی (کاهش موجودی) را انتخاب کند. در توضیحات باید سند ابطال‌شده، شماره حواله و شرح ماوقع را ذکر کرده و سپس از گزینه افزودن کالا، تعداد صحیح یعنی 4 حلقه را انتخاب نماید و مراحل را تا ثبت نهایی پیش رود.

    27. یکی از عاملان توزیع تایر، علی‌رغم داشتن موجودی برای ثبت فروش، با خطای عدم موجودی کافی مواجه شده است. برای اصلاح آنچه اقدامی باید انجام شود؟

    کاربر باید در بخش عملیات لجستیک داخلی و زیرمنوی مدیریت واحدهای انبار، انبار مدنظر خود را یافته و گزینه مشاهده موجودی را انتخاب نماید. در کادر بازشده در کنار هر یک از شناسه¬های کالای تایر، یک گزینه اصلاح موجودی قرار دارد؛ که با کلیک بر روی آن، موجودی کاربری، برای آن شناسه کالا با سامانه انبارها یکسان می¬شود. گاهی کاربر شناسه کالای خود را مشاهده نمی¬کند که در این حالت باید تیکت ثبت شود؛ تا توسط پشتیبانی مشکل بررسی و اصلاح لازم صورت گیرد.

    28. کاربری در بارگذاری فایل اکسل در سامانه، با خطا مواجه شده است. چه مسائلی ممکن است سبب ایجاد خطا شوند؟

    در این زمینه ابتدا لازم است توجه شود که اکسل مدنظر باید حتماً از بخش مربوطه در سامانه دانلود شود و بدون هیچ تغییری در فرمت و شکل آن، صرفاً با ورود اطلاعات کامل شده و مجدداً بارگذاری شود. عمده خطاها، مربوط به عدم رعایت فرمت صحیح ورود اطلاعات است. مثلاً فرمت ورود تاریخ، عدم ایجاد یک ردیف خالی بین دو فاکتور مجزا، ثبت دو شناسه کالای مشابه در یک فاکتور، حذف شیت مثال و راهنما، ورود مقدار ممیزی و ... می¬تواند سبب خطا در بارگذاری فایل اکسل شود.

    29. کاربری در اظهار شناسه رهگیری تلفن همراه، با خطا مواجه شده است. مسئله چگونه بررسی می‌شود؟

    عمده خطاها در این بخش، مربوط به IMEI و یا عدم رعایت فرمت اکسل است. در فایل اکسل، شماره 6 رقمی کدفعالسازی اختیاری است و فقط نباید در همان فایل تکراری باشد. قیمت صحیح اگر مشخص نبود، کاربر می¬تواند آن را 1 ثبت کند. همچنین سایر ضوابط می¬بایست رعایت شود؛ اما اطلاعات وارده ممکن است مشکلات دیگری داشته باشند. مثلاً ثبت IMEI شرکت دیگر که باید در تعامل با آن واردکننده حل شود، نامعتبر بودن IMEI که از طریق imei.info قابل‌استعلام است یا تغییر شناسه کالای تلفن همراه. خطاهای نشان داده‌شده تا حد زیادی، گویای اقدام لازم برای حل مسئله هستند اما در غیر این صورت نیاز است فایل اکسل خطای تولیدی، به همراه شماره ثبت سفارش و کد یکتای منشأ ارز و اطلاعات عمومی کاربر تیکت شود.

    30. اگر شرکت الف، مقداری کالا را در اختیار شرکت ب قرار داده و آن شرکت به‌عنوان حق‌العمل کار آن را فراوری نماید و مجدداً به شرکت الف برگرداند، چه مراحلی باید طی شود؟

    در ابتدا شرکت الف باید از طریق انتقال مالکیت ماده اولیه خود را برای شرکت ب ارسال نماید. سپس شرکت ب باید تولیدی که از آن انجام داده را اظهار تولید کند. در مرحله بعد، شرکت ب کالای تولیدی را از طریق فروش حق العمل کار به شرکت الف فروش می زند و شرکت الف نیز ماده اولیه خود را از طریق استفاده در تولید خارج می کند.

    31. شخص صاحب برند است و نیاز به دسترسی به منوی عملیات شناسه کالا دارد. چه اقداماتی لازم است انجام شود؟

    شخص صاحب برند، ابتدا نیاز است نقش تاجر حقوقی خود را تعریف نماید. نکته¬ای که در این بخش باید به آن توجه داشته باشد این است که حتماً نوع فعالیت را صاحب برند ثبت کند. سپس مدارکی که نشان‌دهنده مالکیت معنوی او بر برند موردنظر است، باید به سامانه ارسال‌شده و توسط پشتیبان تیکت شود تا در صورت صحت آن، منوی عملیات شناسه کالا برای وی ایجاد شود.

    32. اگر کاربری بخواهد سیستم خریدوفروش داخلی خود را به سامانه پیوند دهد، چگونه باید اقدام نماید؟

    کاربر اگر شرایط زیر را دارد می تواند به ایمیل ITWS@ntsw.ir درخواست خود را ارسال نموده تا توسط پشتیبانی با وی تماس گرفته و راهنمایی لازم صورت گیرد. شرکت¬های بزرگی که تعداد اسناد آن ها زیاد بوده و زیرساخت IT لازم را به همراه یکی کارشناس IT دارند می توانند از این امکان بهره ببرند. البته نباید شرکت پخش باشند، زیرا نیاز به هماهنگی با سامانه جامع شرکت های پخش دارند.


    • پاسخ به سوالات متداول مربوط به بخش تجارت خارجی (کلیک کنید)

    سوالات متداول مربوط به بخش شناسه کالا

    1. شناسه کالا چیست؟

    شناسه کاال، شناسهای است که به مجموعهای از خصوصیات ماهیتی کاال )نظیر نوع، جنس، مدل، نام تجاری که در شرح تجاری کاال موثر است( تخصیص داده شده و با ثبت فیلدهای توصیفی در سامانه شناسهکاال توسط کاربر، صادر میشود. بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کاال و ارز مصوبه سال 1392 ،این شناسه به عنوان زبان مشترک و عامل شناسایی کاال در زنجیره تجاری کشور شناخته میشود. شناسه کاال ممکن است شناسه داخلی باشد که توسط سامانه شناسهکاال به کاال تخصیص داده میشود و یا اینکه شناسه معتبر بینالمللی مانند شناسه GTIN باشد؛ در هر صورت کاربرد این شناسه به عنوان کلیدکد شناسنامه کاالست و با استعالم آن از سامانه شناسه کاال، اطالعات شناسنامه کاال در اختیار استعالمکننده قرار داده میشود.

    2. GTIN چیست؟

    شناسه جهانی قلم کاالی تجاری )GTIN ،)شناسه بین المللی است که توسط سازمان جهانی GS1 ارائه شده و در بیش از 110 کشور دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. این شناسه معموال توسط تولیدکننده از سازمان موردنظر خریداری شده و بصورت ساالنه شارژ میشود. تعداد ارقام این شناسه به طور معمول 8 ،12 ،13 یا 14 رقم است. در ایران معموال کد 13 رقمی رایج است که با پیششماره 626 شروع میشود. تولیدکنندگان ایرانی میتوانند در صورت نیاز، برای دریافت این کد به مرکز ملی شمارهگذاری کاال و خدمات مراجعه کنند.

    3. برای دریافت شناسه داخلی کالا GTIN الزامی است؟

    در سامانه شناسه کاال، در صورت تصمیم گیری کارگروه ملی برای برخی از کاالها اولویت ثبت شناسه با GTIN است، در صورتی که برای کاالی خود الزام شناسه GTIN داشتهاید و آن را دریافت کردهاید باهمان شناسه و در صورتی که برای ثبت کاالی خود الزام به داشتن دریافت شناسهGTIN ندارید با انتخاب گزینه فاقد شناسه وارد مرحله بعدی میشوید. دقت کنید برای برخی از سرفصلهای کاالیی، از سوی سازمان متولی دریافتGTINاجباری است؛ در صورت اجباری بودن، امکان ثبت کاالی فاقد شناسه در آن سرفصل وجود ندار

    4. شناسنامه کالا چیست؟

    شناسنامه کاال، مجموعهای از فیلدهای توصیف کننده یک کاال است که با نظرخواهی از سازمانهای متولی به صورت فیلدهای توصیفی استاندارد برای هر قلم کاال مشخص شده و کاربران میتوانند با مقداردهی این فیلدهای توصیفی، اقدام به اخذ شناسه کاال نمایند. شناسنامه کاال شامل تناظرات طبقهبندی )HS،ISIC و غیره(، فیلدهای توصیفی اجباری و فیلدهای توصیفی اختیاری مرتبط با آن سرفصل کاالیی میباشد

    5. کد HS چیست؟

    کد HS( ساختار سیستم هماهنگ شده( کد طبقهبندی بینالمللی است که در تجارت خارجی بین گمرکات جهان زبان مشترک کاالیی ایجاد میکند و اساس تعیین حقوق ورودی واردات در هر کشور است.

    6. کد ISIC چیست؟

    کد 10 رقمی آیسیک، کد محصول ایجاد شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است که چهار رقم اول آن معادل چهار رقم اول ساختار بین المللی ISIC بوده و بر اساس استانداردهای اعالم شده طبقه بندی مذکور توسعه داده شده است. کدهای 10 رقمی با توجه به ماهیت پویای محصوالت، برای محصوالت جدید به طور مستمر ایجاد میشود.

    7. کد CPC چیست؟

    طبقهبندی محوری محصول (Classification Product Central (به منظور فراهم آوردن چارچوبی برای مقایسه بینالمللی آمارهایی است که به کاالها، خدمات و داراییها میپردازند. این طبقهبندی، بیشترین استفاده را در مرکز آمار دارد.

    8. تفاوت شناسه کالا با شناسه رهگیری در چیست؟

    کاالهای با توصیف یکسان از یک شناسه کاالی واحد برخوردار هستند، اما شناسه رهگیری شناسه تک شماری است و به ازای تک تک کاالهای تولید شده، متفاوت بوده و هر کاالی جدید یک شناسه رهگیری جدید دریافت میکند. برای نمونه، تمامی گوشیهای سامسونگ 3 Note یک شناسه کاال مشترک داشته، اما تک تک گوشیهای تولید شده با این مشخصات شناسه رهگیری مجزا و منحصر بفرد دارند.

    9. درصورتی‌که متقاضی، پس از واردکردن GTIN، متوجه شود فرد دیگری با این شناسه، شناسنامه کالا را تشکیل داده است، باید چه اقدامی انجام دهد؟

    در صورتی که متقاضی پس از وارد کردن GTIN متوجه شود کاربر دیگری این شناسه را ثبت کرده است، میتواندپس از بررسی شناسنامه وتاییدصحت اطالعات آن،از همان شناسه در فرآیند تجاری استفاده نماید. در صورت مطابق نبودن شناسه GTIN با شناسنامه آن )مقادیر وارد شده به ازای فیلدهای توصیفی کاال(، بایستی اطالعات صحیح معادل GTIN یاد شده را ازطریق مرکز پشتیبانی سامانه جامع تجارت به شماره 7549200-021 داخلی 5 اعالم نماید تا در این زمینه راهنمایی الزم را دریافت کند.

    10. مالک شناسه کالا کیست؟ آیا مالک می‌تواند اجازه استفاده از شناسه را به سایر کاربران ندهد؟

    مالک شناسه کاال وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و در صورتی که متقاضی، شناسه کاال دریافت نماید، تنها به عنوان ثبتکننده آن در سامانه شناسه کاال شناخته میشود. همه کاربران میتوانند از شناسه کاالهایی که پیش از این در سامانه شناسه کاال توسط خود یا دیگران اخذ شده است در فرآیندهای تجاری استفاده نمایند.

    11. آیا نیازی به حضور فیزیکی برای ثبت شناسه کالا و دریافت شناسنامه‌کالا هست؟

    خیر، تمام مراحل ثبت شناسنامه و اخذ شناسه کالا در سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir در بستر اینترنت و بدون حضور متقاضی صورت میگیرد.

    12. در صورت رخداد اشتباه در ثبت شناسنامه کالا چه باید کرد؟

    بایستی با شماره پشتیبانی 75492000-021 داخلی 5 تماس حاصل نمایند.

    13. چرا کاربر در سیستم جدید سامانه شناسه کالا درntsw کالاهای قدیمی خود را در کارتابل خود مشاهده نمی کند؟

    اطالعات کاربران در سامانه موجود میباشد و کاربران برای ثبت سفارش، ثبت در سامانه جامع انبارها، ثبت اظهارموجودی مشکلی نخواهند داشت. با این حال به دلیل تغییرات صورت گرفته اخیر هنوز کارتابل برخی از بازرگانان آماده نشده است. بازرگانان میتوانند تا زمان برقراری امکان مشاهده شناسهکاالهای قدیمی خود در کارتابل جدید، با ارائه شماره ملی کاربر، شناسه ملی شرکت و ایمیل و گروه کاالیی)اختیاری(، یک فایل اکسل از کاالهای خود را دریافت نمایند.

    14. چرا در سامانه جدید کد 200 و 222 وجود ندارد ؟

    کدهای 200 و 222 در سامانه شناسه کاال قدیم )به آدرس ir.ntsw.CID (صادر میشد و کماکان در سیستم جدید نیز معتبر است و نمایش داده میشود؛ با این حال در سامانه جدید، کدهای 200 با 280 و کدهای 222 با 290 هم ارز شدهاند. شناسه کاالهای صادر شده در سامانه جدید برای کاالهای تولید داخل با پیش شماره 290 و برای کاالهای وارداتی با پیششماره 280 صادر میشود و در همه سامانههای مرتبط قابل مشاهده و استفاده خواهد بود.

    15. کاربرد ویژگی "کپی درخواست" چیست؟

    ویژگی کپی درخواست در ثبت کاالها با ویژگیهای یکسان کاربران را یاری میکند . این امکان به اینصورت است که با کلیک بر روی دکمه "کپی درخواست" یک شناسه کاال، درخواست جدیدی با فیلدهای پرشده همانند شناسه کاال قبلی ایجاد میکند وپس از آن کاربر میتواند با تغییر مقدار فیلدهای متفاوت نسبت به کاالی قبلی یک شناسه جدید دریافت نماید.

    16. برای ثبت کالای تولیدی و وارداتی باید از کدام مسیر وارد شد ؟

    بر اساس نوع نقش کاربر و صالحیت احراز شده، کاربر میتواند اقدام به اخذ شناسه کاال برای کاالی تولید داخل یا وارداتی نماید. به عنوان مثال، نقشهای بازرگانی برای کاالهای وارداتی و نقش تولیدکننده برای کاالهای تولید داخل امکان اخذ شناسهکاال را دارند.

    17. منوی "درخواست¬های در گردش" چه کاربردی دارد ؟

    ممکن است کاربر شروع به ثبت کاالیی کند اما مراحل را به اتمام نرساند.درخواستهایی که در طی ثبت شناسهکاال به کد نهایی تبدیل نمیشوند و به هر نحوی ذخیره میشوند، یک کد با عنوان "کد درخواست" دریافت میکنند و در منو درخواستهای در گردش نمایش داده میشوند و همواره میتوان ادامه فرایند هریک از این موارد تا تبدیل شدن به کد نهایی را دنبال کرد. درخواستها به دالیل زیر میتوانند شناسهکاال دریافت نکنند و تکمیل نشده باقی بمانند:  کاربر مقدار جدیدی برای یکی از فیلدهای توصیفی درخواست داده باشد. در این حالت، درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کاال بررسی میشود و پس از بررسی پاسخ مناسب در همین فرم به کاربر ارائه میشود.  به درخواست کارگروه تخصصی، اخذ شناسه کاال در سرفصل کاالیی مربوطه نیازمند نظارت اطالعات وارد شده است و صرفنظر از درخواست ارزش جدید توسط کاربر، کاالی معرفی شده توسط کارشناسان سامانه شناسه کاال بررسی می شود. تا اتمام نظارت کاالی معرفی شده، درخواست کاربر در این فرم نمایش داده خواهد شد.  کاربر به جهت عدم وجود اطالعات دقیقی برای تکمیل فرآیند ثبت کاال یا به دالیل دیگر، ادامه ثبت کاال را به زمان دیگری موکول کرده و ثبت کاالی خود را در آن مرحله ذخیره کند.

    18. نحوه‌ی اطلاع یافتن از وضعیت درخواست چگونه است؟

    در منوی درخواست های در گردش با جستجوی شماره درخواست، تاریخ درخواست )بازهی تاریخی ارسال درخواست( ،قلم کاال و یا وضعیت درخواست میتوان درخواست مورد نظر را یافت و از وضعیت آن )رد، در جریان، درحال نظارت، ارسال نشده( مطلع شد.

    19. VIN چیست؟

    VINیک شماره اختصاصی و منحصربفرد برای شماره گذاری وسایل نقلیه است. این شماره اثر انگشت وسیله نقلیه محسوب میشود و هنگام تغییر مالکیت و یا در صورت سرقت خودرو بسیار یاری کننده است. شماره شناساییVIN یک کد 17 کاراکتری شامل ارقام صفر تا 9 و حروف انگلیسی به استثنا حروف Q وO بوده و کاربر بایستی برای اخذ شناسه داخلی کاال، 11 کاراکتر اولیه را در کادر مربوطه ثبت نماید.

    20. منوی "کالای منتخب من" چیست و چه کاربردی دارد ؟

    کاربران میتوانند با نقش بازرگان و در قسمت کاالهای وارداتی از شناسههای ثبت شده در سامانه توسط کاربران دیگر استفاده کنند و ثبت سفارش انجام دهند. با انتخاب هر کاال به عنوان کاالی منتخب این شناسه کاال به فهرست منوی کاالی منتخب من اضافه میشود و مدیریت کردن و جستجوی این کاالها را تسهیل میکند. )در واقع این منو همانند فهرست منوی فهرست کاالهای وارداتی است؛ با این تفاوت که ممکن است توسط کاربران دیگر ثبت شده باشد ولی کاربر قصد استفاده از آنها دارد(

    21. منوی "جستجوی کالا" چیست ؟

    قابلیت جستجو بر روی همه کاالهای ثبت شده در سامانه شناسه کاال با فاکتورهایی همانند جستجو با کدهای بینالمللی )-GTIN IVC-IRC-VIN ،)تناظرات بینالمللی )CPC-ISIC-HS ،)شرح کاال، شناسه داخلی کاال و یا با مرجع سازنده و نام تجارتی در منوی جستجوی کاال فراهم شده است. کاربر میتواند با جستجوی کاالی موردنظر و با استفاده از گزینه افزودن به کاالهای منتخب این شناسهها را در منوی کاالهای منتخب من مشاهده نماید.

    22. در منوی "فهرست کالاهای وارداتی" در مرحله "ثبت کالای وارداتی" کادر جستجو چه کاربردی دارد ؟

    اگر کاربر گروه و سرفصل کاالیی متناسب خود برای اخذ شناسه کاال را نداند، میتواند نام کاالی خود را در این کادر جستجو کرده و سرفصل کاالیی متناسب با کاالی خود را پیدا کند. اگر کاربر از گروه و سرفصل کاالیی خود مطلع باشد، میتواند با انتخاب گروه و سرفصل کاالیی اقدام به اخذ شناسه کاال نماید

    23. اگر هنگام ثبت اطلاعات کالا، پیغام کاتالوگ تکراری یا شناسه تکراری نمایش داده شود چه‌کاری باید انجام داد؟

    اگر کاربر هنگام ثبت کاالی جدید با وارد کردن یک شناسه بینالمللی با پیغام شناسه تکراری و یا در گروه کاالییهایی که امکان ثبت بدون شناسه بینالمللی امکانپذیر است با وارد کردن ویژگی اجباری به پیغام کاتالوگ تکراری برخورد کند میتواند کاتالوگ ثبت شده برای این شناسه را مشاهده کند. اگر کاتالوگ با ویژگیهای کاالی کاربر یکسان بود )در قسمت کاالهای وارداتی( میتواند از آن شناسه در فرایند ثبت سفارش استفاده کند. همچنین کاربر میتواند از گزینه تکمیل اطالعات/افزودن کاال استفاده کند و فقط ویژگیهای اختیاری آن شناسه وارد کند و یک شناسه تکمیلی جدید )16 رقمی-13 رقم اول یکسان و 3 رقم آخر متفاوت( دریافت کند.

    24. شناسه داخلی کالا(13 رقمی) چه تفاوتی با شناسه تکمیلی کالا(16 رقمی) دارد ؟

    شناسه داخلی کاال )13 رقمی( همان کد شناسه کاالیی است که در سامانه شناسه کاال به ترکیب منحصر به فرد از فیلدهای توصیفی تخصیص داده میشود. از طرف دیگر شناسه تکمیلی کاال)16 رقمی(، شناسه تکمیل کننده شناسه داخلی کاالست؛ بدین صورت که اگر دو کاال در همه ویژگیهای اجباری یکسان باشند )برای مثال GTIN و یا HS،ISIC و همه فیلدهای ویژگی اجباری( ولی فقط در ویژگیهای اختیاری متفاوت باشند، شناسههای تکمیلی متفاوتی خواهند داشت. در این صورت 13 رقم اول که همان شناسه داخلی کاال است یکسان است ولی 3 رقم آخر که نشاندهندهی ویژگی تکمیلی است، متفاوت است. در سامانه جامع تجارت صرفا امکان استفاده از شناسه کاالی 13 رقمی وجود دارد و کاربر میتواند جهت فعالیتهای درون بنگاهی خود از شناسه کاالی 16 رقمی نیز استفاده نماید و در حال حاضر امکان استفاده از شناسه های 16 رقمی در سامانههای عملیاتی وجود ندارد.

    25. آیا برای تغییر نقش ( تغییر از کارتابل کالای وارداتی به تولیدی یا برعکس ) برای کاربرانی که دارای دو نقش تاجر و بازرگان هستند نیاز به لاگین مجدد است ؟

    خیر ، میتوان از فیلد نقش جاری در قسمت باال سمت چپ صفحات سامانه جامع تجارتاقدام به تغییر نقش کرد.

    26. اگر کاربر بخواهد هنگام ثبت فیلدهای توصیفی کالا علاوه بر فیلدهای موجود در شناسنامه فیلد اطلاعاتی بیشتری تکمیل کند باید چه اقدامی انجام دهد؟

    در حال حاضر کاربران نمیتوانند فیلدی را به فیلد های موجود در شناسنامهکاال اضافه کنند. ولی در صورت نیاز به ایجاد فیلد جدید میتوانند از طریق تماس با پشتیبانی درخواست و مستندات خود را ارائه دهند و راهنماییهای الزم را دریافت نمایند.

    27. ایجاد مقدار جدید برای یک فیلد توصیفی توسط کاربر به چه صورت امکان‌پذیر است ؟

    کاربر در صورت عدم وجود مقدار مورد نظر در لیست باید از گزینه"افزودن ارزش جدید" استفاده کرده و مقدار را هم به صورت فارسی و هم التین در سامانه وارد کند. پس از این گام، با ارسال آن اطالعات درخواست کاربر وارد مرحله نظارت میشود و در صورتی که مقدار جدید مورد تایید ناظر سامانه باشد، در فهرست مقادیر مربوط به فیلد توصیفی قرار میگیرد. در طی این مراحل کاربر بایستی پاسخ خود را از منوی کاالهای در گردش دریافت نماید. در صورتی که مقدار جدید تایید شود، کاال به فهرست کاالهای کاربر اضافه میگردد.

    28. چرا کاربر باوجوداینکه تمام فیلدهای موجود در سامانه را تکمیل کرده است، ولی آن کالا را در فهرست کالاهای خود مشاهده نمی‌کند ؟

    به یکی از دالیل زیر درخواست کاربر به صدور شناسه کاال ختم نمیشود:  کاربر درخواست مقدار جدیدی را ارسال کرده است که پیش از این در سامانه موجود نبوده است کاربر مقدار جدیدی را در سامانه وارد کرده است ودرخواست کاربر در حال بررسی )نظارت( میباشد.در این موارد ناظر مقدار جدید را از نظر صحت، عدم وجود مقدار مشابه و سایر قواعد سامانه شناسه کاال بررسی میکند و نتیجه بررسی از طریق منوی درخواستهای در گردش به کاربر اطالع داده خواهد شد. در صورتی که پس از 3 روز کاری اطالعی به کاربر داده نشد، میتواند از طریق مرکز تماس سامانه جامع تجارت به شماره تماس 75492000-021 ،درخواست خود را پیگیری نماید.  شناسه تکراری میباشد و در سیستم رد شده است در این صورت کاربر بایستی مجددا اقدام به ورود اطالعات کاال کند تا به طور سیستمی کاالی مشابه مربوطه به وی نمایش داده شود )این حالت برای کمتر از یک درصد شناسه های کاال در سامانه رخ می دهد(

     

    خرید رپورتاژ آگهی در خبرپو
    وب گردی
    آخرین اخبار روز