سامانه ساد۲۴ چیست؟
ساد۲۴، سامانه فعال در حوزه اعلام سرقت و استعلام چکهای بانکی در کشور میباشد که با هدف پیشگیری از جعل و کلاهبرداری چکهای سرقتی/مفقودی راه اندازی شده است. با ثبت چکهای سرقتی/مفقودی خود در این سامانه از نقل و انتقال آنها در بازار جلوگیری کنید و یک قدم جلوتر از کلاهبرداران باشید. همچنین در برنامه ساد24 میتوانید چکهای صیاد خود را ثبت کنید و از خوشحسابی صادرکننده چک استعلام بگیرید. ساد۲۴ معاملات امنی را برای شما رقم زده و به کسب و کار شما رونق میبخشد. ساد۲۴ کمک میکند که شما با آرامش خاطر، چک را بپذیرید و هیچ نگرانی بابت آن نداشته باشید.
چگونه چک سرقتی و مفقودی خود را پیگیری کنیم؟
ماده ۱۴: قانون چک
صادرکننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آنها با تصریح به اینکه چک سرقتی/مفقودی یا جعل شده و یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده میتواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد بانک پس از احراز هویت دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر تسلیم مینماید. دارنده چک میتواند علیه کسی که دستور عدم پرداخت داده شکایت کند و هرگاه خلاف ادعایی که موجب عدم پرداخت شده ثابت گردد دستور دهنده علاوه بر مجازات مقرر در ماده ۷ این قانون به پرداخت کلیه خسارات وارده به دارنده چک محکوم خواهد شد.
تبصره ۱ (اصلاحی ۱۴۱۰۱۳۷۶) ذینفع در مورد این ماده کسی است که چک به نام او صادر یا ظهرنویسی شده یا چک به او واگذار گردیده باشد (یا چک در وجه حامل به او واگذار گردیده) در موردی که دستور عدم پرداخت مطابق این ماده صادر میشود بانک مکلف است وجه چک را تا تعیین تکلیف آن در مرجع رسیدگی یا انصراف دستوردهنده در حساب مسدودی نگهداری نماید.
تبصره ۲ (الحاقی ۱۱۸۱۳۷۲) دستور دهنده مکلف است پس از اعلام به بانک شکایت خود را به مراجع قضایی تسلیم و حداکثر ظرف مدت یک هفته گواهی تقدیم شکایت خود را به بانک تسلیم نماید در غیراین صورت پس از انقضای مدت مذکور بانک از محل موجودی به تقاضای دارنده چک وجه آن را پرداخت می کند.
تبصره ۳ (الحاقی ۱۴۱۰۱۳۷۶) پرداخت چکهای تضمین شده و مسافرتی را نمیتوان متوقف نمود مگر آنکه بانک صادرکننده نسبت به آن ادعای جعل نماید. در این مورد نیز حق دارنده چک راجع به شکایت به مراجع قضایی طبق مفاد قسمت اخیر ماده ۱۴ محفوظ خواهد بود.