فضاپیمای اوسایرس-رکس نمونههای «خاک» را که از سطح سیارک بنو جمع کرده، به زمین آورده است. سیارک بنو برای زمین خطر محسوب می شود زیرا که احتمال خیلی کمی وجود دارد که این سیارک اواخر قرن آینده به زمین برخورد کند.
نمونهها با یک کپسول در ایالت یوتا حوالی ساعت ۰۸:۵۵ به وقت محلی در روز یکشنبه به زمین فرود آمد.
عبور این کپسول از اتمسفر زمین۱۳ دقیقه به طول انجامید.
این محفظه، که به اندازه لاستیک یک خودروست، در ابتدا با سرعت بیش از ۱۲ کیلومتر بر ثانیه حرکت کرد، سرعتی که طی آن حداکثر دمای آن به بیش از سه هزار درجه سانتیگراد خواهد رسید. اما این کپسول از یک سپر حرارتی و چتر نجات برای فرودی مطمئن برخوردار بود.
فضاپیمای اوسایرس-رکس در سال ۲۰۱۶ زمین را به مقصد «بنو» ترک کرد. این کاوشگر بعد از دو سال به این سنگ ۵۰۰ متری رسید و دو سال دیگر را صرف رصد این «صخره فضایی» کرد تا مقداری مواد را از سطح آن جمع کند. آخرین بخش این ماموریت این بود که حدودا ۲۵۰ گرم مواد جمعآوری شده را به سلامت به زمین بازگرداند.
کریستوفر اسنید، از مسئولان این ماموریت، گفت: «بنو یک بهاصطلاح سیارک کربندار است. به نظر ما این نوع اجرام مصالح ساختمانی سیارات هستند و سرمنشا آن ها به شروع منظومه شمسی میرسد.»
«میتوانیم موادی را در آنها پیدا کنیم که سیارات را ساختهاند، عناصری که سیاره ما را ساختهاند و همچنین احتمالا ترکیباتی که حیات با آنها روی زمین شروع شده است.»
نمونه 4.5 میلیارد ساله به اتاق ایزوله رسید
کپسول حاوی نمونه سنگ و غبار جمعآوری شده از سیارک bennu «بننو» به اتاق ایزوله در یوتا رسیده است.
این نمونه 4.5 میلیارد سال قدمت دارد و به زودی تحلیل و بررسی روی آن توسط دانشمندان ناسا آغاز خواهد شد.