#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش و پرورش

لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ! + واکنش طراح لباس

لباس رسمی کاروان ایران به‌ویژه در بخش زنان ورزشکار مورد رضایت مردم نبوده است.

کمیته ملی المپیک در مراسم بدرقه گروه نخست ورزشکاران اعزامی به بازی های المپیک توکیو از لباس کاروان رونمایی کرد.به نظر می‌رسد کمیته ملی المپیک در بحث رونمایی از لباس رسمی کاروان ایران در المپیک توکیو اقدامی هوشمندانه انجام داد و با رونمایی از آن در فرودگاه و هنگام خروج ورزشکاران از کشور، فرصتی را برای دریافت انتقادات و پیشنهادات و شاید اصلاح این لباس‌ها باقی نگذاشت.لباسی که گفته می‌شود از میان بیش از ۶۰۰ طرح پیشنهادی انتخاب شده است.

لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

روزنامه آفتاب یزد در این باره نوشت: در جریان بدرقه کاروان ورزشکاران کشورمان به المپیک ۲۰۲۰ توکیو از لباس رسمی کاروان ایران نیز رونمایی شد. لباسی که گفته می‌شود از میان بیش از ۶۰۰ طرح پیشنهادی انتخاب شده است. لباس مردان یک کت و شلوار ساده شبیه به فرم‌های اداری است و لباس زنان هم فقط یک پرچم ایران را روی خود دارد. اما این بار هم، همچون المپیک‌های قبلی، لباس ورزشکاران ایران در المپیک توکیو نتوانست نظرها را به خود جلب کند. در واقع آنچه که بیش از هر چیز موجب شد لباس رسمی کاروان آن‌طورکه باید، دلچسب نباشد، رنگ فیروزه‌ای مانتوی دختران است که هیچ سنخیتی با کت و شلوار سورمه‌ای مردان ندارد. این در حالی است که آنچه که بیشتر در لباس مراسم افتتاحیه کاروان‌های ایران و سایر کشورها مرسوم بوده هماهنگی در طرح و رنگ لباس زنان و مردان است که در این دوره و در لباس کاروان ایران دیده نمی‌شود.


  • تور مشهد لحظه آخری از 1,480,000 تومان
  • تور قشم لحظه آخری از 1,790,000 تومان
  • قیمت روز انواع تلفن همراه در ۱۷ دی ۱۴۰۲
  • اعلام زمان واریز حقوق معلمان
  • فاصله ایران تا اسرائیل چقدر است؟ + اختلاف ساعت
  • خرید تور استانبول لحظه آخری از 8,910,000 تومان
  • استخدام شرکت های مس ایران
  • تحقق شعار سال ۱۴۰۳، نیازمند ایجاد شرکت‌های پروژه‌محور است
  • سوخو ۲۴ چه ویژگی هایی دارد| عکسهای متفاوت از سوخو ۲۴
  • ریزش قیمت اتریوم مقابل بیت کوین؛ تحلیلگر معروف درباره ادامه مسیر ETH می‌گوید!
  • استخدام 5 ردیف شغلی در یک شرکت داروسازی معتبر

  • لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    کج سلیقگی همیشگی درلباس کاروان ایران

    از سوی دیگر انتخاب چنین لباسی در شرایطی است که از دو سال قبل کار طراحی لباس کاروان ایران با دعوت از برترین‌های مد و لباس کشور آغاز شده بود و برگزاری المپیک هم یک سال به تعویق افتاده بود، خیلی‌ها انتظار نداشتند کار رونمایی به دقیقه نود و در فرودگاه کشیده شود اگر چه شاید اتفاقات مربوط به رونمایی از لباس کاروان ایران در المپیک ریو باعث شده بود که مسئولان کمیته ملی المپیک ترجیح دهند زمانی را برای رونمایی انتخاب کنند که همه در برابر کار انجام شده قرار گیرند. مطمئنا اگر لباس کاروان در شرایطی بهتر و با طرح یکدست رونمایی می‌شد، حجم انتقادات کاهش می‌یافت. نکته اینجاست که انتخاب لباس رسمی کاروان المپیک یک کشور برای حضور در مراسم افتتاحیه و مسابقات یکی از موضوعات مهمی است که معمولاً کشورها برنامه ریزی دقیق و حساب شده‌ای روی آن دارند و در انتخاب طرح و رنگ دقت زیادی بخرج می‌دهند، موضوعی که اصلا در ایران به آن توجه نمی‌شود. این مسئله را می‌توان در المپیک‌های قبلی مشاهده کرد.


  • جنگنده‌‌های رعب‌آور نیروی هوایی ارتش را بشناسید؛ ارتش ایران چه نوع جنگنده هایی در اختیار دارد؟
  • مدارس البرز و کرج فردا چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس البرز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • اجتناب روانی چیست؟ + راه غلبه بر اجتناب روانی و اضطراب
  • اولین تصاویر مینی ون لوکس چری اکسید منتشر شد + عکس
  • افتتاح بلوک دوم گازی نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان
  • اقدام عجیب نهنگ ناشناس در آستانه هاوینگ؛ ۱۶ هزار BTC به بایننس ارسال شد!
  • شرایط ثبت نام مسکن ملی برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
  • ثبت نام مسکن بهزیستی ۱۴۰۳شروع شد+ مدارک ثبت نام مسکن بهزیستی ۱۴۰۳
  • اختلاف ساعت ایران و تایلند | بروز و دقیق!

  • طرح لباس کاروان ایران در المپیک ۲۰۱۶ ریو، یک نمونه آن است که انتخاب رنگ‌هایی که هارمونی درستی با هم ندارند و طرح‌هایی که به شدت دمده و کهنه هستند کار را به انتقادات شدید کشاند. این لباس ست آبی، آجری و مشکی بود.

    المپیک ۲۰۱۲ لندن هم در خصوص انتخاب طرح لباس کاروان حواشی زیادی داشت. طرحی که ابتدا از آن رونمایی شد ولی به طور ناگهانی و یک روز قبل از شروع مراسم این طرح مورد استفاده قرار نگرفت و از طرح لباس رسمی آماده استفاده کردند که طراحی اختصاصی روی آن صورت نگرفته بود. این موضوع در وقت خودش بازتاب رسانه‌ای زیادی داشت.

    لباس کاروان ایران در المپیک ۲۰۰۸ پکن هم انتقادات شدیدی به همراه داشت. استفاده از دو رنگ از رنگ‌های پرچم ایران یعنی سبز و سفید که هارمونی رنگی مناسبی هم نداشت و البته طراحی این لباس‌ها شکل زیبایی به لباس‌ها نداده بود و رسانه‌های مختلف واکنش منفی نسبت به آن صورت دادند و در آن مقطع مسئولین امر این موضوع را پذیرفتند که طراحی خوبی صورت نگرفته است.

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    بازتاب منفی مانتوی آبی و کت و شلوار پلوخوری!

    اکنون لباس کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو با واکنش‌هایی از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه رو شده است.
    یکی از کاربران در این مورد نوشته است: «خوشحال میشم طراح لباس برای کاروان المپیک امسال هرچه سریع‌تر خودشو بازنشسته کنه»دیگری نوشت: «من اصلا انتظار خوش سلیقگی که ندارم اصلا اون هیچی بابا چجوری می‌تونین این همه سال این همه بدسلیقه باشید؟»

    کاربر دیگری گفته است: «همکاری مشترک دولچه گابانا، آرمانی، رالف اورن در طراحی لباس کاروان تیم المپیک ایران! از مغازه می‌رفتید می‌خریدید خوب، نیاز نبود این همه سلیقه».یکی دیگر از کاربران اینطور می‌نویسد: «آبی کم رنگ با سبز سفید و قرمز؟»

    کاربران دیگر نوشته اند: «در مورد طرح لباس نظری ندارم اما برای پوشش بانوان بهتر بود از سه رنگ پرچم کشورمون استفاده بشه به جای آبی آسمانی»، «به نظر من بهتر هم میشد کار کرد تو طراحی لباس، اما خوب تصمیم براین شد، ان‌شاءالله ورزشکارانمون موفق باشن»، «شما که دنبال لباس زیبا برای کاروان المپیک هستید، دوست دارید واقعیت را پنهان کنید. متاسفانه واقعیت همین شکلی است، همین‌قدر زننده و زشت. این لباس‌ها نماد واقعی ورزش ایران است»، «من هر چی بگم اضافه کاری محسوب میشه! عدد و رقم هم خوب خرج شده تا این شاهکار خلق بشه»، «لباس کاروان المپیک ایران یجوریه انگار از طرف مدرسه دارن میرن گردش علمی»، «لباس کاروان المپیک بیشتر واسه جشن تکلیف خوبه»، «اینها کادر درمان یا بیماران یک بیمارستان نیستند.

    شاهد رونمایی از لباس کاروان اعزامی به المپیک توکیو هستید؛ همینقدر زشت، بی‌قواره و عاری از هویت»، «چه ایرادی داشت لباس کاروان المپیک رو از لباس‌های سنتی درست میکردن هم پوشیده اس هم قشنگ و با اصالت چه کار فرهنگی از این بهتر آخه»، «طرح پیشنهادی لباس کاروان المپیک خیلی خوبه به نظرم... چون ورزشکارا بیشتر میتونن تو مراسم بمونن... عوامل اجرایی فک میکنن اینا اومدن برای نظافت و جمع کردن وسایل بعد از برنامه»، «لباس کاروان تیم ملی در المپیک اینجوریه که هر لحظه ممکنه با مهماندارای هواپیما قاطی کنن اینا بمونن تو هواپیما مهماندارا برن المپیک»، «لباس آقایون ایران تو کاروان المپیک باز قابل هضمه لباس زنان فاجعه است فاجعه‌ها یعنی در زشت طراحی کردنش قشنگ تلاش کردن»

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    وب‌سایت چی بپوشم لباس کاروان ایران را با لباس سایر کشورها مقایسه کرده‌ است.

    ژاپن

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    ورزشکاران کشور ژاپن در رژه افتتاحیه المپیک، پیراهن سفید رنگی به همراه یک کروات قرمز رنگ به تن خواهند کرد. یک کت سرمه‌ای، شلوار خاکستری و یک کلاه سفید رنگ نیز دیگر بخش‌های این یونیفورم هستند. لباس کاروان کشور ژاپن، ادای احترامی به لباس سال ۱۹۶۴ کاروان ژاپن در اولین میزبانی این کشور می‌باشد.


    استرالیا

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    رنگ‌های سبز و طلایی اصلی‌ترین رنگ‌هایی هسند که در طراحی لباس کاروان استرالیا به کار رفته اند. این لباس بسیار مورد توجه و تایید مردم کشور استرالیا قرار گرفت. این لباس از برند مشهور استرالیایی sportscraft بود. کت، پیراهن، شلوارک و اکسسوری‌های مانند دستمال گردن، اصلی‌ترین آیتم‌های یونیفرم بودند.


    کانادا

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    معمولا مد وفشن در کانادا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این موضوع را می‌توانیم از طراحی لباس آن‌ها نیز دریابیم. لباس کاروان کانادا نیز مطابق مد روز طراحیشده است. لباس قرمز سمت راست برای رژه افتتاحیه طراحی شده، لباس وسط برای مراسم اختتامیه المپیک است و لباس سمت چپ برای توزیع مدال است.


    آمریکا

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    طراحی لباس کاروان آمریکا در المپیک، توسط رالف لارن انجام شده است و به جرائت می‌توانیم بگوییم که یکی از زیباترین طراحی‌ها برای لباس این کاروان است. این کاروان در رژه افتتاحیه کتی سرمه‌ای رنگ که کاملا یونیسکس است را به تن خواهند کرد. این یونیفرم همچنین دستمال گردنی با طرح پرچم آمریکا نیز دارد.


    بریتانیا

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    لباس‌های کاروان بریتانیا کمی متفاوت‌تر از یونیفروم‌های دیگر است. شلوار کتان آیتم اصلی لباس‌های این کاروان به حساب می‌آید. شلوار کتان آیتم اصلی لباس‌های این کاروان به حساب می‌آید. سوئیشرت راه راه، کتانی رنگ تیره و تی شرت‌ها و پیرامون‌های طرح ملوانی از دیگر آیتم‌های مهم طراحی لباس این کاروان هستند که توسط بی شرمن طراحی شده اند.


    چین

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    کشورچین در المپیک امسال لباس طراحی شده توسط تیم ییپ را به تن خواهد کرد. تیم ییپ پیشتاز نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین طراحی لباس برای فیلم «ببر خیزان، اژد‌های پنهان» شده بود. او نام لباس کاروان چین را «لباس‌های اژد‌های قهرمان» نامید و برای تولید ودوخت آن‌ها از بهترین پارچه‌ها استفاده کرده است.


    ایتالیا

    لباس کاروان المپیک ایران؛ خجالت‌آور و دیگر هیچ!

    طراحی لباس کاروان ایتالیا را از سال ۲۰۱۲ جورجیو آرمانی طراح مشهور ایتالیایی برعهده گرفته است. او در کمپانی خود در میلان ایتالیا از لباس‌های این کاروان المپیک رونمایی کرد. در این لباس پرچم ایتالیا به شکل دایره درآمده و جلوی لباس ورزشکاران قرار گرفت است تا اوج خلاقیت آرمانی را به رخ جهان بکشد.


    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    به گزارش خبرنگار مهر، برای نخستین بار در طول تاریخ ورزش ایران طراحی پوشش اعضای کاروان اعزامی به بازی های المپیک توکیو به تیم حرفه ای و متخصص این کار سپرده شد تا بر خلاف همیشه لباس های مورد استفاده ورزشکاران با اقبال و سلیقه عموم همراه شود و کمتر واکنش تندی نسبت به آن ایجاد شود.

    با این حال لباس مصوب و نهایی شده برای بانوان اعزامی به توکیو ساعاتی پس از رونمایی با هجمه همیشگی از سوی عموم و به ویژه کاربران فضای مجازی مواجه شد به گونه ای که انجام کار حرفه ای و طراحی برای آن را غیرقابل باور عنوان کردند.

    مراسم رونمایی از لباس های طراحی شده برای اعضای کاروان ورزش ایران همزمان با اعزام اولین گروه ورزشکاران در محل فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد. قطعا اینکه مراسم رونمایی از پوشش مصوب معتبرترین کاروان ورزش ایران که قرار است بیانگر هویت و فرهنگی ملی ایران باشد در مراسمی به این شکل و به نوعی پای پلکان هواپیما انجام شد، نقد بزرگی به عملکرد دست اندرکاران مربوطه وارد می کند که جای هیچ توجیهی ندارد؛ موضوعی که طراح لباس بانوان هم بابت آن گلایه مند است.

    مهرنوش تیمورزاده در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ارائه گزارشی کامل از پروسه حضورش در طراحی لباس اعضای کاروان اعزامی به المپیک توکیو و تاکید بر اینکه از طرح مصوبش جزو طرح های ابتدایی ارائه شده بود، گفت که بابت این موضوع هیچ گونه مبادله مالی با کمیته ملی المپیک نداشته و رقمی را دریافت نکرده است.

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    یکی از طرح های ارائه شده برای پوشش بانوان ایران در المپیک

    * خبرگزاری مهر - گروه ورزش: اگر اجازه دهید مرور فعالیت شما برای طراحی لباس اعضای کاروان اعزامی به المپیک آغاز این گفتگو باشد. از چه زمان همکاری و فعالیت در این زمینه را آغاز کردید؟

    - تیمورزاده: سال ۹۸ طی فراخوانی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروه مد و لباس این وزارتخانه از همه طراحان و هنرمندان برای طراحی و معرفی ایده های خود جهت لباس ورزشکاران المپیکی دعوت شد. این فراخوان در واقع جنبه رقابتی داشت و باعث شد تعداد زیادی از متخصصان این حوزه وارد عرصه شوند.

    * شما هم از همان ابتدای کار طرح پیشنهادی خود را ارائه دادید یا احیانا از اواسط کار به جمع دیگر شرکت کنندگان در این رقابت اضافه شدید؟

    - تعداد افرادی که برای پوشش اعضای کاروان ایران طرح پیشنهادی داشتند، زیاد بودند. یکی از آنها من و برندی که در اختیار دارم بودیم که به محض اطلاع از فراخوان آغاز به کار کردم و طراحی های پیشنهادی را برای ارائه را آماده کردم.

    * پوششی که در مراسم بدرقه اولین گروه ورزشکاران ایران از آن رونمایی شد را چه زمان به عنوان طرح پیشنهادی ارائه کردید؟ از اولین مرحله یا در مراحل تکمیلی؟

    - من در مجموع ۱۵ طرح ارائه کردم که البته در هر دو بخش رسمی و ورزشی بود. حتی برای پوشش ورزشکاران مرد هم طرح پیشنهادی داشتم که خب در مراحل مختلف کنار رفت اما طرح پیشنهادی برای بانوان تا مراحل آخر پیش رفت و در نهایت هم به عنوان پوشش مصوب انتخاب شد.

    * انتخاب و نهایی شدن طرح شما به عنوان پوشش بانوان ایران در المپیک نتیجه تصمیم گیری و اعمال نظر چه کسانی بود؟

    - طرح هایی که من به عنوان پوشش اعضای کاروان ورزش ایران پیشنهاد داده بودم طی دو سال گذشته در مراحل مختلف داوری و ارزیابی شدند. بعضا جلسات داوری و بررسی طرح ها با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه مد و لباس و مدیران ورزش برگزار می شد. حتی در یکی از نشست های اولیه تعدادی از ورزشکاران هم حضور داشتند و در مورد طرح های ارائه شده توسط من و دیگر همکاران نظر می دادند.

    * لباس مصوب و نهایی امروز از ابتدا به همین شکل بود یا تغییراتی در طرح اولیه شده ایجاد شد؟

    - کلیات طرح به همین شکل بود اما در جلسات داوری برگزار شده با توجه به استانداردهای بین المللی مورد نظر و معیارهای داخلی تغییرات اصلاحی در آن ایجاد شد. البته در مورد دیگر طرح های پیشنهادی هم تغییرات مورد نظر مطرح می شد اما در نهایت نمونه ارائه شده از طرف برند من با اعمال تغییرات جزئی به عنوان پوشش مصوب انتخاب شد.

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    یکی از طرح های ارائه شده برای پوشش بانوان ایران در المپیک

    * در مورد تغییرات اعمال شده در طرح ابتدایی که اعمال آنها منجر به ارائه پوشش امروز شد، بیشتر توضیح دهید. این تغییرات بیشتر شامل چه مواردی بود؟

    - تغییر عمده که نسب به طرح اولیه ایجاد شد در رابطه با رنگ آن بود. طرح اولیه با همین سبک و مدل اما به رنگ مشکی بود. اما در جلسات داوری و کارشناسی با توجه به موقعیت زمانی و مکانی و اینکه بازی ها در روزهای تابستان برگزار می شود و مشکی رنگ مناسبی برای این فصل به حساب نمی آید، خواستار تغییر در رنگ آن شدند.

    * یعنی در طرح کلی تغییری ایجاد نشده است؟

    - تغییراتی داشتیم اما نه به آن حد که طرح من از حالت اولیه خود خارج شود و شکل جدیدی بگیرد. تغییراتی که اعمال شد خیلی جزئی و با در نظر گرفتن مواردی بود که من به عنوان طراح از آن بی اطلاع بودم.

    * لباس مصوب به رنگ فیروزه ای است که با انتقاداتی مواجه شده است. انتخاب این رنگ طبق نظر و سلیقه خود شما انجام شد یا مدیران ورزش و تیم داوری؟

    - رنگ منتخب برای کاروان ایران فیروزه ای است و به همین دلیل تاکید روی این بود که از این رنگ برای لباس مصوب استفاده شود. با این حال من این طرح لباس را در سه رنگ سفید که نماد صلح و آرامش است، فیروزه ای که رنگ اصیل ایرانی و به معنای جریان و زندگی است و همچنین ترکیبی از سفید و فیروزه ای ارائه دادم که از میان آنها رنگ فیروزه ای انتخاب شد.

    * قاعدتا از عناصر مورد تاکید در رابطه با کاروان ایران مطلع بودید. چرا از همان ابتدا طراحی مورد نظر با این شاخصه ها و ویژگی ها مانند رنگ انجام نشد؟

    - همانطور که گفتم ۱۵ طرح ارائه دادم که در هر یک از آنها به نوعی از هویت ایرانی و اسلامی و در راس آنها طرح پرچم کشورمان استفاده کردم. برخی نمونه طرح ها به رنگ فیروزه ای بود. حتی در برخی نمونه های پیشنهادی از طرح جام ارجان استفاده کردم. این طرح را به صورت چاپ روی قسمت برش کمر و مچ دست کار کردیم.

    * اتفاقا این جام به خاطر قدمت سه هزارساله خیلی مورد تاکید مدیران ورزش است. چرا طرح های پیشنهادی با این نماد مصوب نشدند؟

    - من فقط مامور به ارائه طرح بودم، ارزیابی انتخاب آنها با نظر تیم داوری انجام می شد. طرح ارائه شده با این ویژگی در همان مراحل اول رد شد اما طرح مصوب مرحله به مرحله پیش رفت.

    * پس شما تاکید می کنید که به جز رنگ، تغییر کلی دیگری در طرح اولیه که خروجی آن لباس مصوب امروز شده، ایجاد نشد؟

    - اصلا؛ تغییرات خیلی جزئی بود. شخصا از همان ابتدا شاخصه هایی مانند هویت های ایرانی و اسلامی و مسائل مربوط در رابطه با قد لباس، مدل آن و حتی جنس پارچه را به خوبی و کامل در طراحی ها اعمال کرده بودم به همین دلیل نیاز به تغییر کلی نبود. تغییرات بر اساس سلیقه و بعضا استانداردهای ورزشی و بین المللی که شاید من کمتر از آن مطلع بودم، اعمال شد اما در کل تغییری در طرح اولیه صورت نگرفت.

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    طرح اولیه و مصوب پوشش بانوان المپیک که به رنگ مشکی بود

    * در مورد شال و حجاب طراحی شده هم توضیح دهید. این بخش از کار هم تغییر داشت؟

    - از همان آغاز به کار برای طراحی، تمرکز من در مورد شال و حجاب به گونه ای بود که در عین رعایت اصول اسلامی، برای ورزشکار قابل استفاده راحت باشد. کار به گونه ای طراحی شده که با یک گره از پشت سر، در عین زیبایی حجاب هم به طور کامل رعایت می شود. در این بخش هیچ تغییری نسبت به طرح اولیه نداشتیم.

    * نظرات مورد نظر برای اعمال تغییراتی که به آن اشاره می کنید بیشتر توسط چه کسانی مطرح می شد؟ متخصصان حوزه مد و لباس یا مدیران ورزش؟

    - هیات داوری لباس ها متشکل از نمایندگان دو حوزه بود که هر یک نظرهای مختلفی را ارائه می دادند. بعضا مدیران ورزش نظر می دادند و گاهی هم کارشناسان حوزه مد و لباس صحبت هایی را مطرح می کردند.

    * اینگونه عنوان شده که حتی یکی از نمایندگان مجلس هم به موضوع لباس بانوان ورود داشت و نظراتی را برای اعمال مطرح کرده بود؟

    - واقعا هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم. الان از شما این موضوع را می شنوم.

    * لباس مصوب برای بانوان المپیکی نتیجه طراحی صورت گرفته و گذر از مراحل مختلف داوری و کارشناسی توسط متخصصان حوزه مد و لباس است. با این حال چرا بازهم با هجمه ای از انتقادها مواجه شده است؟

    - هنر و طراحی کاملا بر مبنای سلیقه است، ما ۸۵ میلیون جمعیت در کشور داریم با سلایق و علایق متفاوت، قاعدتا با یک طرح نمی توان نظر مثبت همه را جلب کرد، کما اینکه قطعا اگر طرح دیگری هم مصوب می شد عده ای منتقد آن می شدند. اینکه طرح من از میان تمام طرح های پیشنهادی که تعدادشان کم هم نبود، انتخاب شده باعث افتخار است. ضمن اینکه فکر می کنم بخشی از این انتقادها به خاطر چگونگی نمایش و رونمایی از لباس هاست.

    * فکر نمی کنید اگر طرح های دیگر شما که ظاهرا زیبایی خاص خود را داشتند، نهایی می شدند انتقاد کمتری به همراه داشت؟

    - به هر حال کارشناسان تصمیم گیرنده بودند. من بر اساس المان ها مورد نظر طرح های متفاوتی را معرفی کردم و برای هر یک از آنها به یک اندازه توضیخ تخصصی داشتم.

    * به موضوع چگونگی رونمایی از پوشش مصوب اعضای کاروان ایران اشاره کردید که اتفاقا موضوع مورد نقد خبرگزاری مهر در گزارش «زیبایی که زشت رونمایی شد» هم بود.

    - واقعا انتظار چنین مراسمی را برای رونمایی از لباسی که دو سال در عرصه رقابت با دیگر طراحی ها بوده، نداشتم. یک رقابت ملی برگزار شد تا پوشش ورزشکاران نهایی شود. انتظار این بود مراسمی در خورشان و حرفه ای تر برگزار شود. حتی عکاسی از لباس ها هم مورد نقد است. باید از لباس مصوب عکاسی حرفه ای می شد نه اینکه یک عکس بی کیفیت که احتمالا با موبایل گرفته شده، مورد قضاوت قرار بگیرد. علاوه بر این موارد دیگری هم بود که در دامن زدن به انتقادها بی تاثیر نبودند.

    * در این زمینه بیشتر توضیح دهید؟

    - شخصا در مراسم بدرقه و رونمایی حضور داشتم اگرچه خیلی دیر متوجه شدم. ظهر روز برگزاری مراسم بود که موضوع را به من اطلاع رسانی کردند در صورتی که اگر فرصت بود حداقل عکس های حرفه ای تهیه می کردم. ضمن اینکه چگونگی استفاده از لباس ها توسط برخی ورزشکاران هم جای نقد داشت، من خودم یکی از ورزشکاران را دیدم که دکمه های لباس را بالا و پایین بسته بود. اینها مسائلی است که در بد یا خوب جلوه دادن لباس کاملا تاثیرگذار است اما اصلا توجهی به آنها نشد. شخصا از طرح هایم در تمام مراحل عکاسی حرفه ای انجام دادم، نمی دانم چرا در مورد کاروانی که قرار است به المپیک اعزام شود چنین اقداماتی نادیده گرفته شد؟!

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات

    یکی از طرح های ارائه شده برای پوشش بانوان ایران در المپیک

    * ظاهرا تصمیم گیری نهایی در مورد لباس کاروان و نمونه مصوب توسط ستاد عالی که متشکل از مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است، انجام شده است. فکر نمی کنید اگر کاری که توسط کارگروه مد و لباس آغاز شد با تصمیم گیری اعضای همین کارگروه هم به پایان می رسید، نتیجه بهتری داشت و با انتقادات کمتری مواجه می شد؟ حتی اگر منجر به انتخاب طرح شما نمی شد.

    - در رابطه با طرح های پیشنهادی من و دیگر همکاران جلسات داوری زیادی برگزار شد که در همه آنها مدیران ورزش حضور داشتند. از اینکه تصمیم گیری نهایی در ستاد عالی انجام شد یا کلا توسط چه کسانی صورت گرفت اطلاع زیادی ندارم. موضوع مهم برای من این است که لباس مصوب بارها داوری شد و از فیلترهای مختلفی عبور کرد تا مصوب شد.

    * در هر صورت طرح پیشنهادی شما طی دو سال از مراحل داوری مختلفی عبور تا تایید شد اما در نهایت انتقاداتی را متوجه خود کرد. فکر نمی کنید می توانستید طرح بهتر و به قول کاربران زیباتری ارائه می کردید؟

    - اولین بار بود که وارد عرصه ملی و بین المللی در مورد لباس ورزشکاران شدم با این حال به این موضوع اشراف داشتم که باید در طراحی خیلی از ویژگی های ایرانی و اسلامی در نظر گرفته شود. تلاش هم این بود با لحاظ کردن این موارد و همچنین در نظر داشتن نظرات افراد حاضر در هیات داوری، بهترین، مناسب ترین، زیباترین و راحت ترین لباس عرضه شود.

    * از لباس مصوب و نهایی چه تعداد در اختیار کاروان ورزش ایران قرار دادید؟

    - به جز تمام طرح هایی که برای مراحل مختلف داوری نمونه دوزی شدند و تعدادشان حدود 3۰ طرح شد، ۱۶ لباس هم بر اساس طرح نهایی در اختیار کاروان ایران قرار داده شد. هر یک از این لباس ها شخصی سازی شد یعنی بر اساس اندازه گیری انجام شده از ورزشکاران و الگو کشی، آماده شدند.

    * قرارداد شما با کمیته ملی المپیک به چه صورت است. چه زمانی منعقد شد و با چه رقمی؟

    - این قرارداد تقریبا اواخر سال گذشته نهایی شد. در مورد رقم قرارداد هم باید بگویم برند من با هدف حمایت معنوی و مادی از کاروان ایران در المپیک کار طراحی را آغاز کرد و در یک مسیر و مجموعه منصفانه مورد قضاوت کرد تا اینکه به عنوان برنده انتخاب شد. ضمن اینکه طراحی لباس برای المپیک کاملا «تعریفی»است، این پروسه برای ما دو سال زمان برد. از طرفی قیمت برای فرآیند هنری اساسا معنا ندارد. بر همین اساس با قاطعیت هر گونه مبادله مالی و مادی با کمیته ملی المپیک را تکذیب می کنم. برند ایران زمین حامی مادی و معنوی کاروان ورزش ایران است.

    واکنش طراح «لباس جنجالی» بانوان المپیکی به انتقادات
    مهنوش تیمورزاده

    * یعنی بابت کار طراحی انجام شده برای لباس بانوان المپیک و نمونه های ارائه شده، هیچ رقمی را دریافت نکردید؟

    - هیچ رقمی دریافت نکردم. حتی سال گذشته عنوان شد که هزینه های حضور در فراخوان و طراحی های که در مراحل مختلف داوری ارائه کردم را به صورت مکتوب اعلام کنم تا آن هزینه ها در اختیارم قرار بگیرد اما این کار را انجام ندادم.

    * ممنون از وقتی که در اختیار گروه ورزش خبرگزاری قرار دادید.

    - من هم از شما بابت پیگیری که در این زمینه داشتید، تشکر می کنم.

    پویشگر: خبرپو     منبع: برترین ها - مهر

    ۱۱:۵۹:۲۹ | دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | Monday 19 / 07 July / 2021
    خرید رپورتاژ آگهی در خبرپو
    آخرین اخبار روز