#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

نرخ بازگشت سرمایه یا ROI و نحوه محاسبه آن

در این مقاله، به بررسی نرخ بازگشت سرمایه می پردازیم و نگاهی به فرمول محاسبه ی آن خواهیم داشت. سپس مزایا و معایب آن را بررسی میکنیم.

نرخ بازگشت سرمایه

مقدمه: هر شخص حقیقی یا حقوقی پس از سرمایه گذاری، به دنبال بازگشت سرمایه و سودآوری می باشد. حال این بازگشت سرمایه می تواند به صورت منافع مالی باشد یا منافع معنوی باشد. این حالت در کسب و کار ها نیز وجود دارد. آن ها پس از تبلیغات، به دنبال بازدهی و برگشت سرمایه ی خود می باشند. قبل از اینکه وارد مبحث اصلی شویم، باید یک تعریف ساده از بازگشت سرمایه داشته باشیم. نسبت سود به هزینه ی پرداختی هم راستا با مفهوم برگشت سرمایه می باشد.

بنابراین هرچه بیشتر بتوانیم از هزینه هایی که انجام داده ایم، بازدهی دریافت نماییم، نرخ برگشت سرمایه نیز بهتر خواهد بود. مفهوم بازگشت سرمایه، یک مفهوم مهم در مباحث مالی می باشد. این مفهوم باعث ارزشیابی و فروش بهتر در سازمان ها می شود. در ادامه به بررسی این مفهوم می پردازیم و آن را از زوایای مختلف بررسی می کنیم. لطفا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

نرخ بازگشت سرمایه

مفهوم بازگشت سرمایه، بسیار مهم و کاربردی می باشد

نرخ بازگشت سرمایه ( ROI ) چه می باشد؟

نرخ بازگشت سرمایه ( Return On Investment ) مفهومی کاربردی و موثر می باشد که از عوامل کلیدی یک کسب و کار در کمپین تبلیغاتی است. بسیاری از متخصصان در این امر، اعتقاد دارند که بازگشت سرمایه، یک استراتژی مهم در تمام زمینه ها علی الخصوص دیجیتال مارکتینگ، می باشد.

اگر بخواهیم به صورت ساده نرخ بازگشت سرمایه را تعریف نماییم، نسبت سود به میزان هزینه ی انجام شده می باشد. ممکن است سود کسب شده، تماما به صورت مالی نباشد و منافع معنوی نیز داشته باشد. به عنوان مثال برندسازی یکی از این منافع می باشد. البت که در محاسبه ی این مفهوم، منظور از سود، منابع کسب شده به صورت مالی، مدنظر می باشد.

تبلیغات در هر کسب و کاری، موثر و حیاتی می باشد. نکته ای که برای هر کسب و کاری ضروری است، محاسبه ی نرخ بازگشت سرمایه می باشد. هر کسب و کار علی الخصوص استارتاپ های تازه شکل گرفته، ملزم به محاسبه ی این مفهوم می باشند. زیرا آن ها منابع مالی زیادی ندارند و باید برای هر هزینه ی شکل گرفته، توضیحات قانع کننده ای داشته باشند. اهمیت بازگشت سرمایه، هنگامی افزایش پیدا می کند که با محاسبه ی آن، می توان روش های مصرف هزینه ها را متوجه و عملکرد تیم بازاریابی را سنجید.

در ادامه می خواهیم نحوه ی محاسبه و چگونه بازگشت سرمایه را شرح دهیم.

فرمول محاسبه ی نرخ بازگشت سرمایه

همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم، بازگشت سرمایه به نسبت سود کسب شده به هزینه های انجام شده می باشد. این فرمول به شرح زیر می باشد:

نرخ بازگشت سرمایه = ( کل هزینه – کل درآمد ) / کل سرمایه گذاری

فرمول برگشت سرمایه

فرمول برگشت سرمایه

شاید در نگاه اول فرمول بالا ساده باشد و محاسبه ی آن به راحتی انجام گیرد اما این فرمول پیچیدگی های خود را دارد. در دل این فرمول، موارد زیادی می باشد که محاسبه ی هر یک، ممکن است زمان زیادی را در برگیرد. لازم به ذکر است در صورت لزوم و محاسبه ی نرخ بازگشت سرمایه به درصد، فرمول بالا را در 100 ضرب می نماییم. البته قبل از اینکه بتوانید ROI خود را بهینه کنید بهتر است دوره های آنلاین مد نظر را در این زمینه بگذرانید.

برگشت سرمایه چه کاربردی دارد؟

پس از تعریف و فرمول محاسبه ی ROI، حال وقت آن است که بدانیم این مفهوم، چه کاربردی دارد و برای چه مفاهیمی از آن استفاده می شود. قطعا مفهوم ROI در زمینه های بازاریابی و استراتژی سازمان ها، بسیار کاربردی می باشند. آن ها با محاسبه ی ROI، متوجه می شوند که در ازای سرمایه گذاری انجام شده، چه سودی عایدشان شده است. به عنوان مثال درصد های بالا مانند 60 درصد، بسیار مناسب تر از 40 یا 30 درصد می باشند. مورد دیگری که از کاربرد های ROI می باشد، سنجش عرضه ی محصول جدید می باشد. یک شرکت برای تخمین میزان سودآوری محصول جدید خود، اقدام به محاسبه ی ROI می نماید. اگر امکان محاسبه ی این مفهوم وجود نداشته باشد، شرکت ها با شبیه سازی روی گروهی از مشتریان خود، این مفهوم را به صورت تقریبی بدست می آورند.

مزایا و معایب برگشت سرمایه

بازگشت سرمایه، دارای معایب و مزایایی می باشد که هر شخص حقیقی یا حقوقی را دچار چالش می نماید. محاسبه ی اشتباه ROI، باعث انتقال اطلاعات غلط به مدیران می شود. همین امر باعث ارزیابی های اشتباه و اخذ استراتژی های نامناسب می شود. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.

ROI

بازگشت سرمایه، مزایا و معایب خاص خود را دارد

مزایا:

- سنجش دقیق و کامل سودآوری بدست آمده در مقابل هزینه ی انجام شده ( یا سرمایه گذاری ).

- ارزیابی تیم بازاریابی شرکت برای ارائه سود بهتر از هزینه های انجام گرفته.

- ارائه ی محصولات جدید و کسب درآمد

- سنجش ارزشمندی یک مشتری در بازه ی زمانی بلند مدت.

- بررسی پتانسیل برنامه ی بازاریابی در کوتاه یا بلند مدت.

- بررسی برنامه های بازاریابی مختلف.

معایب:

- اشتباه در محاسبه ی این مفهوم، باعث گمراهی مدیران در سرمایه گذاری می شود.

- دشواری محاسبه ی این مفهوم برای برخی از داده ها.

- دشواری در تعیین اثر گذاری دقیق در بعضی از کمپین های تبلیغاتی.

- اشتباه در تشخیص منبع تبدیل کاربر به مشتری.

در انتها امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفیدی را به شما منتقل نماید.


۸:۳۴:۱۵ | شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | Saturday 09 / 04 April / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب