#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

چگونگی تشخیص ام اس + بهترین راه

ام اس یک بیماری عصبی بالقوه است که ممکن است در هر فردی بروز پیدا کند. تشخیص زودهنگام ام اس با شناخت علائم و آزمایش‌های مخصوص آن می‌تواند نقش به سزایی در جلوگیری از عود کردن آن داشته باشد.

توجه داشته باشید که هنوز مشخص نیست این بیماری در چه فردی ایجاد می‌شود؛ اگرچه برخی افراد شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند. در ادامه با ما همراه شوید تا با روش‌های تشخیص ام اس آشنا شویم.

ام اس چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص ام اس معمولا پزشک متخصص موارد زیر را بررسی می‌کند:

آسیب در دو ناحیه مجزا سیستم عصبی مرکزی (با استفاده از روش‌های تصویر برداری)

بنابراین پزشک با انجام آزمایش‌ها و بررسی علائم می‌تواند به تشخیص مورد نظر برای ام اس برسد. البته تاریخچه بیماری خانوادگی و علائم فرد در گذشته می‌تواند به تشخیص کمک کند. یکی از روش‌هایی که برای تشخیص ام اس وجود دارد، تست ام اس در خانه است که راحت‌ترین راه برای تشخیص احتمالی بیماری است.

علائم بیماری ام اس

علائم بیماری ام اس معمولاً‌در سنین 20 تا 40 سالگی که پر ریسک ترین سن برای ام است بروز پیدا می‌کند. این علائم اغلب با علائم سایر بیماری‌ها مشترک است و نمی‌توان گفت که علامت اختصاصی برای این بیماری وجود دارد. متخصص مغز و اعصاب با کنار هم قرار دادن علائم و بررسی آزمایش‌های فرد می‌تواند در مورد بیماری ام اس به جمع بندی برسد. پزشک به این منظور علاوه بر بررسی علائم، یک معاینه کلی و مصاحبه کامل را نیز مد نظر قرار می‌دهد.

متداول‌ترین علائم بیماری اس شامل:

پزشک برای تایید بیماری ام اس، علاوه بر بررسی تمام علائم، آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد که سیستم ایمنی و اعصاب را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تست ام اس

 

بهترین روش تشخیص ام اس چیست؟

بیماری ام اس یک روش تشخیصی یا حتی درمانی قطعی ندارد؛ با این حال تشخیص این بیماری کاملا ممکن است و در صورت تشخیص به موقع، کنترل علائم و کاهش سرعت پیشروی بیماری امکانپذیر می‌شود. آزمایش خون یکی از مراحل مهم تشخیص ام است که برای برخی افراد باید به صورت دوره‌ای انجام شود. خوشبختانه تست ام اس درخانه به شما کمک می‌کند بدون مراجعه به آزمایشگاه،‌از سلامت خود اطمینان یابید.

توجه داشته باشید که تست ام اس باید به صورت دوره‌ای و چکاپ گونه انجام شود و نتایج آن توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد. شما می‌توانید برای استفاده از خدمات پرستار در منزل و چکاپ در منزل، از یک شرکت حرفه ای استفاده کنید.

انواع آزمایشات تشخیص ام اس

متداول‌ترین آزمایش‌هایی که برای تشخیص ام اس کاربرد دارند شامل:

آزمایش خون

آزمایش خون یک روش بسیار موثر برای حذف یا تایید تشخیص‌های مربوط به ام اس می‌باشد. پزشک با کمک این آزمایش می‌تواند احتمال وجود بیماری در فرد را رد کند که همین مسئله از سویی دیگر نیز کاربرد دارد؛ به طوری که پس از مشاهده علائم و آزمایش خون مثبت پزشک تقریبا اطمینان می‌یابد که فرد به ام اس مبتلا شده است. البته تشخیص ام اس ممکن است بیشتر از این ها به طول انجامیده و پزشک به آزمایش خون اکتفا نکند.

ام آر آی (MRI)

ام آر آی یک روش بدون درد و غیر تهاجمی است که می‌تواند تصاویر واضحی را از سیستم اعصاب مرکزی تهیه کند. در این آزمایش ضایعات و اختلالات احتمالی مغز شناسایی شده و احتمال آسیب ام اس به سیستم عصبی بررسی می‌شود. برخلاف رادیولوژی در منزل، امکان انجام ام آر آی در منزل وجود ندارد و حتما باید به مراکز تخصصی پزشکی مراجعه کنید.

تشخیص ام اس

 

نمونه برداری مایع مغزی نخاعی

نمونه برداری مایع مغزی نخاعی یا پونکسیون کمری نمی‌تواند به طور قطعی ام اس را رد یا تایید کند اما به تشخیص آن کمک می‌کند. در این روش مایع مغزی نخاعی با استفاده از یک سوزن از ستون فقرات خارج شده و آنتی بادی‌های موجود در آن بررسی می‌شود. این آنتی بادی‌ها ممکن است نشانه بیماری‌های دیگری نیز باشند اما اگر شناسایی شدند، قطعا سایر آزمایشات بر روی فرد انجام می‌شود.

معاینه چشمی

مشکلات بینایی برای اغلب بیماران یکی از اولین نشانه‌های ام است. بنابراین بسیاری از بیماران به منظور تشخیص ممکن است به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند. تاری دید، کدر شدن رنگ‌ها، درد چشم، ایجاد نقاط کور و حساسیت کنتراست از مهم‌ترین علائم هستند. همچنین دو بینی و حرکات غیر ارادی چشم و پلک ممکن است مشاهده شود. متخصص مغز و اعصاب با معاینه و بررسی عملکرد چشم می‌تواند به تشخیص قطعی کمک کند.

چرا انجام آزمایشات مهم است؟

ام اس بیماری نیست که تنها با بررسی علائم بتوان آن را تشخیص داد. بنابراین برای تشخیص قطعی لازم است چندین آزمایش را امتحان کنید. اگرچه تشخیص ام اس یک فرایند طولانی است، اما برای تشخیص هر چه زودتر بهتر است در انجام آزمایشات دقت بیشتری به خرج دهید.


۱۲:۴۴:۰۱ | سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ | Tuesday 20 / 12 December / 2022