#اخبار آموزش و پرورش #نقل و انتقالات فوتبال #سهام عدالت #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #اخبار تعطیلی ها #استقلال #پرسپولیس

تاثیر موسیقی بر جنین

موسیقی نقش مهمی در رشد سالم جنین ایفا می‌کند و اگر کودک شما پیش از تولد در معرض موسیقی و صدای انواع سازها قرار بگیرد، بخش‌های مختلف مغز او بهتر رشد می‌کنند.

البته به این نکته هم باید اشاره کنیم که اگر می‌خواهید کودک شما رشد کاملی داشته باشد، خوب است که جنین از همان ابتدا در معرض موسیقی و صدای انواع سازها قرار بگیرد.

اگر به شنیدن موسیقی علاقه فراوانی دارید، به اشتراک گذاری این تجربه دل‌نشین با کودک‌تان نیز می‌تواند کمک شایانی به رشد بهتر شنوایی او کند. البته در هنگام انجام چنین کاری به این نکته توجه داشته باشید که میزان صدای موسیقی شما پایین باشد، چون گوش جنین هنوز به طور کامل رشد نکرده است؛ بنابراین شنیدن موسیقی بلند ممکن است به سلامت گوش او آسیب بزند.

به این موضوع هم توجه داشته باشید که در حال حاضر به دلیل مشکلات فراوانی که بسیاری از خانواده‌ها با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، برخی احساسات منفی نظیر استرس و اضطراب اثرات مخربی هم به مادر و هم به جنین وارد می‌کند؛ بنابراین گوش دادن به موسیقی در چنین شرایطی می‌تواند به مانند یک پادزهر عمل کند و اثرات مخرب این احساسات منفی را خنثی کند.

همچنین گوش دادن به موسیقی شبیه یک مسکن نیز عمل می‌کند و حس آرامش و راحتی را هم برای مادر و هم برای جنین به ارمغان می‌آورد. از این رو می‌توان گفت مادرانی که فرزند آن‌ها در دوران جنینی در معرض موسیقی قرار گرفته است، زندگی شادتر و آرام‌تری در آینده خواهند داشت.

 

از جمله اثرات اولیه موسیقی بر جنین هم می‌توان به بهبود رشد مغز اشاره کرد. چرا که اساسا موسیقی نورون‌های مغزی را تحت تاثیر می‌دهد؛ بنابراین زمانی که جنین در معرض موسیقی قرار می‌گیرد، به سبب این تاثیرات مغز او بهتر رشد خواهد کرد.

تاثیرات موسیقی بر جنین

در طی سالیان اخیر تحقیقات و مطالعات فراوانی در خصوص تاثیر موسیقی بر جنین انجام شده است و نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که نه تنها قرار گرفتن در معرض موسیقی به رشد مغز جنین کمک می‌کند بلکه سبب رشد شنوایی او نیز می‌شود و در مواردی جنین با حرکت دادن زبان به صدای موسیقی واکنش نشان می‌دهد.

محققان برای اثبات این ادعای خود که جنین با حرکت دادن زبان نسبت به صدای موسیقی واکنش نشان می‌دهد، برای حدودا ۳ هزار مادر باردار که ۱۸ الی ۳۸ هفته از دوران باداری آن‌ها می‌گذشت موسیقی پخش کردند و در حین پخش موسیقی، حرکات دهان و زبان جنین را مورد بررسی قرار دادند. پس از بررسی نتیجه این آزمایش مشخص شد که حدود ۸۸ درصد از آن‌ها در هنگام پخش موسیقی با حرکت دادن زبان خود به صدای موسیقی واکنش نشان داده‌اند.

شنیدن صدای کدام پیانوها برای جنین مناسب است؟

درحال حاضر برندها و شرکت‌های بزرگی در صنعت تولید پیانو و انواع سازهای موسیقی فعالیت می‌کنند و در مقایسه با گذشته شما می‌توانید مدل‌های متنوعی از پیانو و سایر سازهای موسیقی را مشاهده کنید که از جمله شناخته شده‌ترین سازهای موسیقی می‌توان به پیانوهای آکوستیک و دیجیتال اشاره کرد.

درواقع این دو دسته پیانو از جمله پرطرف‌دارترین سازهای موسیقی به حساب می‌آیند که هر فردی می‌تواند حتی با کمی توانایی نوازندگی از آن‌ها استفاده کند و از شنیدن صدای دلنشین این ساز شگفت‌انگیز لذت ببرد. البته مدل‌های حرفه‌ای‌تری از این ساز پرطرف‌دار جهانی وجود دارد که شما برای نوازندگی با آن‌ها باید در دوره‌های آموزشی خاصی شرکت کنید.

اما از آنجایی که شنیدن صدای موسیقی با تن صدای پایین برای جنین مناسب است، قرار گرفتن در معرض صدای موسیقی پیانوهای آکوستیک بهتر از مدل دیجیتال این ساز است. چرا که پیانوهای آکوستیک حتی در تن صدای پایین هم قابلیت تولید همان صدای حجیم و دلنشین تن صدای بالا را نیز دارند.

ضمنا انواع پیانو آکوستیک در مقایسه با همتایان دیجیتال گزینه‌های مناسب‌تری برای قرار گرفتن در منازل مسکونی و آپارتمان‌های امروزی هستند؛ بنابراین اگر به دنبال این هستید تا شنیدن صدای دلنشین پیانوهای داخل کنسرت‌های را در خانه خود نیز تجربه کنید، پیشنهاد ما به شما این است که یک پیانو آکوستیک انتخاب برای خودتان خریداری کنید.

البته لازم به ذکر است که از انواع پیانو آکوستیک مدلی برای خودتان انتخاب کنید تا هم از نظر کیفیت مواد و جذابیت ظاهری در بالاترین سطح ممکن قرار داشته باشد. چون پیانوها علاوه بر اینکه با تولید صدایی دلنشین می‌توانند فضای خانه شما را آرامش‌بخش‌تر کنند، می‌توانند به عنوان وسیله‌ای دکوری جذابیت بصری خانه شما را دو چندان کنند.

شنیدن موسیقی چه رابطه ای با رشد مغز جنین دارد؟

نتایج بسیاری از تحقیقات و مطالعات اخیر نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض موسیقی کمک شایانی به رشد مغز جنین پیش از تولد می‌کند. اما باتوجه به انجام تحقیقات فراوان و اثبات تاثیر موسیقی روی رشد مغز جنین، شواهد محکمی برای تایید این موضوع وجود ندارد کودکانی که در داخل رحم مادر در معرض موسیقی قرار گرفته‌اند در مقایسه با سایر کودکان باهوش‌تر هستند.

به عنوان مثال برطبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است، محققان دریافتند که اگر جنین در موسیقی قرار بگیرد، موسیقی تاثیر طولانی مدت روی مغز او می‌گذارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها به یاد آوردن بخشی از موسیقی است که پیش از تولد برای آن‌ها پخش شده است.

البته این تحقیقات شواهد دیگری نیز در اختیار ما قرار می‌دهد که از جمله آن‌ها، تشویق کودکان نارس به عمل به برنامه‌های غذایی مشخص و بهبود علایم حیاتی نظیر ضربان قلب و افزایش سطح اکسیژن و برخورداری از توانایی ذاتی شناسایی بیت‌های موسیقی اشاره کرد.

در هنگام پخش موسیقی برای جنین چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

از آنجایی که جنین در بازه زمانی مشخصی از بارداری توانایی شنیدن صداهای محیط اطراف خود را پیدا می‌کند؛ بنابراین برای اینکه او را در معرض موسیقی قرار بدهید تا هم آسیبی به شنوایی او وارد نشود و هم شنیدن موسیقی تاثیر مثبتی روی رشد مغز او داشته باشد، نکاتی را باید رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

یکی از اصلی‌ترین نکاتی که هنگام پخش موسیقی برای جنین خود باید رعایت کنید، پخش موسیقی با پایین‌ترین صدای ممکن است. چون شنیدن موسیقی با صدای بلند در مواردی می‌تواند باعث وحشت چنین شود و از جمله اثرات بلند مدت آن هم می‌توان به تجربه مداوم احساساتی منفی نظیر استرس و اضطراب در نوجوانی و جوانی اشاره کرد.

گوش دادن به موسیقی‌های آرامش‌بخش، ملایم و نشاط‌آور هم یکی دیگر از نکاتی است که باید در هنگام پخش موسیقی برای جنین رعایت کنید. چون گوش دادن به موسیقی‌های غمگین و ناراحت‌کننده زمینه را برای بروز برخی بیماری‌های روانی نظیر افسردگی فراهم می‌کند. البته این بیماری‌های روانی هرگز در کودکی قابل مشاهده نیستند، اما بروز علایمی مانند گوشه‌گیری در کودکان و تمایل به تنهایی، از جمله نشانه‌های اولیه این بیماری‌ها در کودکی خواهد بود.

سخن پایانی

در آخر باید بگوییم که بهترین زمان ممکن برای قرار دادن جنین در معرض موسیقی، همان ابتدایی بارداری است. همچنین خوب است که در صورت امکان شما برای جنین خودتان آواز بخوانید. چون شنیدن صدای مادر روی جنین تاثیر آرامش‌بخشی دارد و می‌تواند به پایین آمدن میزان ضربان قلب او کمک کند.

به‌علاوه شنیدن صدای مادر باعث می‌شود تا جنین به خوبی صدای مادر خود را یاد بگیرید و به راحتی آن را تشخیص بدهد. ضمنا شنیدن صدای مادر روی رشد اجتماعی و عاطفی چنین نیز به طرز چشمگیری اثر می‌گذارد و روند رشد سیستم شنوایی او را هم تسهیل می‌کند.


۱۴:۲۳:۲۵ | دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ | Monday 10 / 04 April / 2023
مطالب پیشنهادی از سراسر وب