این روزها به دلیل تنوع انواع پارکت، برای پوشش کف بسیاری از فضاهای مسکونی، تجاری و اداری، خرید پارکت بسیار رایج است. این کفپوش نصب آسانی دارد و به راحتی میتوان در کمترین زمان آن را در فضاهای مختلف اجرا نمود. اما نکتهای که وجود دارد توجه به تفاوت نحوه نصب پارکت چوبی و پارکت لمینت برای نصب کفپوشی صاف و ایدهآل است. همچنین برای نصب پارکت، برای هر فضایی نیاز است که مواردی در نظر گرفته شوند. در این مطلب، آموزش نصب پارکت در فضاهای مختلف را به صورت جامع و کامل خواهیم داشت، با ما همراه باشید:
به طور کلی پارکتها به دو گروه تمام چوب و لمینت تقسیم میشوند که در این بین ساختار، جنس و نحوه نصب در هر یک متفاوت از دیگری است. لذا در نصب پارکت نیاز است این مورد را حتماً در نظر داشته باشیم. در ادامه نحوه نصب پارکت تمام چوب را با هم بررسی میکنیم:
پیش از این نیز گفتیم که پارکت لمینت و پارکت چوبی از نظر نحوه نصب با هم متفاوت هستند. پارکت لمینت دارای اتصالات نر و مادگی است و تایلهای آن به شکل کلیکی به هم وصل میشوند. شما میتوانید این نوع پارکت را با استفاده از فومهای سایلنت به صورت زیر نصب کنید:
نکته: در نصب پارکت لمینت به این مورد توجه داشته باشید که تایلها نباید به دیوار متصل باشند. چرا که گرمای محیط آنها را منبسط میکند و بر اثر فشرده شدن به دیوار، ساختار آنها خراب میشود.
به طور کلی نصب پارکت لمینت و چوبی طی مراحلی که در بالا به آنها اشاره شد انجام میشود. اما با توجه به سبک دکوراسیون و شرایط محیط میتوان طرح و مدل متنوعی را برای نصب تایلها انتخاب نمود. به طور کلی به منظور نصب پارکت از مدلهای زیر استفاده میشود:
در این روش، نصب تایلها درست شبیه به دیوارهای آجری انجام میشود و ساختار تایلها در این روش، همچون تایلهای آجر است.
نصب پارکتها در این نوع روش نصب، به صورت زیگزاکی انجام میشود.
در این روش که از همه سادهتر است تایلها به صورت موازی و روی یک خط در کنار هم نصب میشوند.
در نصب هفت و هشتی پارکت، تایلها به شکل هفت و هشت فارسی در کنار هم قرار میگیرند.
در ادامه با هم به بررسی نحوه نصب پارکت بر روی سطوح مختلف میپردازیم:
در نصب پارکت یکی از چالشهایی که افراد با آن رو به رو خواهند شد، کفپوشی است که پیش از این در سطح موردنظر به کار برده شده است. یکی از کفپوشهایی که معمولاً در بازسازی، افراد با آن رو به رو هستند موزاییک است. شما به راحتی امکان نصب پارکت روی موزاییک را خواهید داشت اما باید حتماً قبل از نصب، در صورتی که موزاییک شل شده است آن را با سیمان محکم کنید. پس از آن میتوانید روی موزاییکها چسب ریخته و پارکتها را به هم وصل کنید.
شاید برایتان کمی عجیب به نظر برسد اما نصب پارکت بر روی دیوار نیز امکان پذیر است و میتوان این کفپوش را گزینهای مناسب برای دیوار دانست. برای نصب پارکت روی دیوار نیازی به فوم عایق نیست اما این را باید در نظر داشت که پارکتهای چوبی در نصب بر روی دیوار نیز، با چسب به دیوار محکم میشوند اما تایلهای لمینت به اتصال مقاوم و پیچ و مهره نیاز خواهند داشت.
در صورتی که کفپوش قبلی سیمان است و اکنون قصد داشته از کفپوش پارکت استفاده کنید باید پیش از هر چیزی، کف سابی انجام دهید. شما باید به کمک دستگاههای کفسابی، سطح را کاملاً صاف و هموار نمایید و پس از تمیز کردن سطح از گرد و خاک و خشک شدن رطوبت سیمان، به روشهایی که در بالا به آنها اشاره شد نصب پارکت را انجام دهید.
نصب پارکت بر روی پلهها نیز امکانپذیر است اما این کار دقت زیادی را طلب میکند. بسیار مهم است که در لبهها و گوشههای پلهها نصب پارکت را با دقتی بالا انجام دهید تا کار شیک و کاملاً تمیز از آب در بیاید. نصب غیرحرفهای پارکت بر روی پله باعث میشود خیلی زود تایلها از روی سطح جدا شوند. برای همین بسیار مهم است که خیلی دقیق اندازه گیریها را انجام داده و پس از آن اقدام به نصب کنید.
برای نصب پارکت لمینت بر روی پلهها نیز به اتصالات و میخ نیاز است.
نصب پارکت بر روی کفپوشهایی چون کاشی و سرامیک نیز به راحتی امکانپذیر است. کافی است پیش از این کار در صورتی که کاشی و سرامیکها لق و شل شدهاند به کمک سیمان آنها را محکم کنید و سطی صاف و یکدست را برای نصب پارکت فراهم کنید. پس از آن برای نصب پارکت چوبی میتوانید از همان روش استفاده از چسب مخصوص کمک بگیرید و برای پارکت لمینت نیز بعد از نصب فوم عایق صدا، تایلهای پارکت را به دقت به هم وصل کنید.
در این مطلب با هم یاد گرفتیم که چطور در فضاهای مختلف، کفپوش پارکت را نصب کنیم. شما میتوانید انواع کفپوش پارکت چوبی و لمینت را از فروشگاه گامان تزیین جاوید تهیه نمایید و همچنین در زمینه نصب، نیز از نصابان حرفهای این تیم کمک بگیرید.