#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

5 کاربرد بنزن و 38 کاربرد اسید بوریک

در این مبحث سعی داریم که کاربردهای عمومی دو ترکیب شیمیایی بنزن و اسید بوریک را به اختصار توضیح دهیم.

کاربرد های اسید بوریک :

  1. کاربرد در صنایع داروسازی ( این ترکیب شیمیایی به عنوان یک ضد عفونی کننده برای ساخت داروهای سوختگی ، بریدگی ، تولید انواع پانسمان ، انواع پماد ، محلول های رقیق شست و شوی چشم و گوش ، و نیز تولید داروها یی که به عنوان یک ماده آنتی باکتریال در درمان آکنه و عفونت ها استفاده میشوند ، کاربرد دارد .)
  2. از این ترکیب به عنوان ذوب کننده ای قوی در صنعت جوشکاری و لحیم کاری استفاده میشود .
  3. این ماده در صنایع شیشه سازی (شیشه برای تولید ال سی دی) و مینا کاری برای ساخت لایه های مقاوم سطح شیشه ‌ها در برابر حرارت استفاده میشود .
  4. از اسید بوریک در تولید مواد آرایشی و نیز تولید لنزهای چشمی استفاده زیادی میشود به این علت که خاصیت ضد باکتری دارد .
  5. این ماده در صنایع آتش نشانی به منظور جلوگیری از واکنش تشکیل آمید بین آلومینیوم ونیترات ها استفاده میشود .
  6. استفاده از این ترکیب در تعادل با باز مزدوجش (یون بورات) به عنوان یک سیستم بافر اولیه در انواع استخرهای شنا .

کاربرد در صنایع مواد شیمیایی : ( از اسید بوریک در صنایع شیمیایی برای جلوگیری از واکنش تشکیل آمید بین آلومینیوم و نیترات استفاده زیادی می شود . مقدار کمی از این ترکیب به ترکیب اضافه می شود تا آمیدهای قلیایی را که می توانند با آلومینیوم واکنش نشان دهند خنثی کند . از این ماده شیمیایی همچنین به عنوان ماده رنگی برای تغییر رنگ آتش به رنگ سبز استفاده میشود . )

  1. این ماده ذوب کننده قوی ای در صنایع جوشکاری و لحیم کاری محسوب میگردد .
  2. این ترکیب شیمیایی در صنایع تهیه چسب و حلال ها (چسب ، مهار آتش سوزی) استفاده زیادی میشود .
  3. در صنعت طلا سازی (در تشخیص اصالت طلا) از این محصول اسفاده میشود .
  4. کاربرد در صنایع پزشکی ( این ماده شیمیایی می تواند به عنوان یک ترکیب ضد عفونی کننده برای سوختگی یا بریدگی های جزئی و داروهای درمان عفونت های قارچی همچنین در ساخت پمادهای سوختگی و یا ساخت داروهای درمان بریدگی های کوچک و گاهی اوقات در تولید نمک ها و پانسمان زخم هایی مانند پرزهای بوراکیک استفاده می شود . محلول بسیار رقیق بوریک به عنوان شستشو دهنده چشم کاربرد دارد . همچنین داروهای ساخته شده از این ماده در موضوع آکنه ها به عنوان ترکیبات ضد باکتری برای درمان آکنه ها بسیار موثر هستند . )
  5. صنایع کاشی سازی و سرامیک سازی از این ماده شیمیایی استفاده میکنند .
  6. کاربرد در ساخت فایبرگلاس ها (تقویت پلاستیک مورد استفاده در زمینه لوله کشی های صنعتی ، کاربرد در صنایع قایق سازی) .
  7. کاربرد در صنایع روان کننده ‌ها و روغنکاری ( سوسپانسیون های کلوئیدی نانو ذرات اسید بوریک محلول در نفت یا روغن نباتی می توانند خاصیت روان کنندگی قابل توجهی روی سطوح سرامیکی یا فلزی ایجاد کنند. )
  8. کاربرد در صنایع پارچه بافی (پشم شیشه) .
  9. کاربرد در صنایع تولید مکمل های غذایی گوناگون .
  10. استفاده در رسانا ها .
  11. این ترکیب در صنایع فلزات کابردهای متنوع و مختلفی دارد .
  12. کاربرد در صنایع الکتریکی و الکترونیکی .
  13. بوریک اسید در صنایع کاغذ سازی کاربرد دارد .
  14. مواد ضد آتش را میتوان با این ماده شیمیایی تولید کرد .
  15. کاربرد اسید بوریک در تولید حشره کش ها برای دفع سوسک ها ، موریانه ها، کک و…. این ماده شیمیایی به عنوان یک سم معده روی متابولیسم حشرات تأثیرات مخرب می گذارد و پودر خشک آن برای اسکلت بیرونی حشرات خورنده محسوب میشود .
  16. کارایی در صنعت مینا کاری و لعاب کاری .
  17. صنایع چرم سازی .
  18. تولید برخی رنگ ها .
  19. کاربرد در صنایع جوشکاری و متالورژی .
  20. در تولید بافر اسیدیته کاربرد دارد .
  21. اسید بوریک در عطاری : این ترکیب در عطاری ها به عنوان عامل آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده به فروش می رسد . ( این ترکیب یک ترکیب پایدار شیمیایی است که به منظور درمان کمبود بور و یا پیشگیری از کمبود آن در گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد . این ترکیب یک نگهدارنده مناسب برای برنج و گندم است و از کرم زدگی و خرابی آن ها جلوگیری خواهد کرد . )
  22. کاربرد در صنایع تولید شوینده ها .
  23. این ماده شیمیایی همراه با بوراکس بافر تشکیل می دهد و معمولا برای تنظیم پی اچ آب استخرها استفاده می شود.
  24. کاربرد در تولید و انواع ضد یخ .
  25. کنترل کننده غلظت رنگ های مختلف .
  26. حفظ و نگهداری چوب ها .
  27. از کود اسید بوریک برای جلوگیری از کمبود بور در گیاهان استفاده زیادی می شود . همچنین از این ماده برای حفظ غلاتی مانند برنج و گندم استفاده میشود . این ترکیب یک گندزدای عالی برای از بین بردن باکتری ها و قارچ ها به شمار میرود . کشاورزان در برخی فصول اقدام به محلول پاشی اسید بوریک می کنند که تاثیر بسزایی در عملکرد و رشد بذرها و میوه دهی باغ ها و مزارع خواهد داشت .
  28. کاربرد در صنعت عکاسی .
  29. مصارف مغناطیسی .
  30. انعقاد پلاستیک های مصنوعی .
  31. کنترل ویسکوزیته و رئولوژی سیال نیز از دیگر کاربردهای بوریک اسید است .

کاربردهای بنزن :

  1. بنزن به عنوان یک ماده اولیه برای تولید سایر مواد شیمیایی از جمله الکیل بنزن ها که در مواد شوینده استفاده زیادی می شوند ، تولید مالئیک انیدرید و کلروبنزن ها استفاده زیادی می شود .
  2. این ماده شمیایی در تولید اتیل بنزن ، سیکلو هگزان ، کیومن و نیتروبنزن کاربرد زیادی دارد .
  3. در صنایع چاپ از این ترکیب استفاده میشود . ( این ماده در صنایع رنگ نیز کاربرد دارد . جوهر که در تجهیزات چاپ از ان استفاده می شود نیز حاوی مقادیری از این ماده پرکاربرد روماتیک  است . دلیل استفاده از بنزول در جوهر های چاپ در واقع حفظ حالت مایع  جوهر تا زمانی که نیاز به استفاده انها در دستگاه های چاپ می باشد است. )
  4. کاربرد در صنایع تولید تایر و لاستیک سازی . ( این ماده به عنوان حلال در صنایع لاستیک سازی و تایر سازی استفاده زیادی می شود . برای چسباندن کفی کفش ها نیز از این ماده شیمیایی به عنوان چسباننده استفاده می شود. )
  5. کاربرد در تعمیرات متعدد . ( در بعضی از تجهیزات صنعتی از روان کننده هایی که حاوی این حلال شیمیایی می باشد برای تمیز کردن تجهیزات هیدرولیکی و سیستم های سوخت  استفاده زیادی می شود زیرا حلال هایی که حاوی این ماده هستند ، گریس های صنعتی را در خود حل می کنند بدون آنکه آسیبی به فلزات و تجهیزات بزنند. این ترکیب را میتوان از انواع فروشگاه مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی تهیه کرد . )

جمع بندی :

اسید بوریک و بنزن از پر کاربردترین مواد شیمیایی در جهان محسوب میشوند . این دو ماده شیمیایی به دو صورت آزمایشگاهی و صنعتی در کارخانه های مواد شیمیایی با خلوص مختلف تولید میشوند و جهت کاربرد در امور مختلف در بازارهای جهانی ارائه میگردند .


۷:۰۶:۱۱ | سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | Tuesday 22 / 08 August / 2023
مطالب پیشنهادی از سراسر وب