#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

بررسی کامل شرح وظایف کمک نقشه بردار در پروژه ها

وظیفه اصلی کمک نقشه بردار در تیم نقشه‌برداری پروژه، کمک در عملیات نقشه برداری است. این فرد باید توانایی استفاده از تجهیزات تخصصی را برای تعیین حدود اربعه زمین و میخ کوبی، ترسیم نقشه های توپوگرافی و ارائه آن‌ها به کارفرماها جهت بازبینی داشته باشد.

نقشه‌بردار ابعاد مختلف زمین را نظیر شکل و عمق آن، بر اساس نقاط مرجع اندازه‌گیری می‌کند. همچنین بررسی داده‌های پیشین به منظور صحت‌سنجی ارزیابی‌های حاصل از عملیات نقشه برداری نیز به عهده این فرد است. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل شرح وظایف کمک نقشه بردار در پروژه ها بپردازیم.

https://khabarpu.com/img/post/1648356778.jpg

نقشه‌برداری چیست و چرا مهم است؟

در نقشه‌برداری زمین، ترکیبی از ابزارها و علم ریاضیات به کار گرفته می‌شوند تا نقاطی روی یک زمین تعیین شده و فواصل میان آن‌ها اندازه‌گیری شود. این نقاط می‌توانند در ترسیم نقشه‌های مربوط به آن زمین با توجه به مرزهای قانونی و خطوط اندازه‌گیری‌شده به کار گرفته شوند. در همه پروژه‌های ساخت و ساز نیاز به نقشه‌برداری پیش از شروع ساخت وجود دارد. این کار نه تنها به تعیین مرزهای ساخت و ساز کمک می‌کند، بلکه با مشخص کردن شکل زمین، در فرایند طراحی ساختمان نیز کاربرد خواهد داشت. عملیات نقشه‌برداری باید پیش از خرید قطعه زمین انجام شده باشد تا خطوط دقیق زمین تعیین شود.

علاوه بر موارد ذکرشده، درصورتی که درباره مرزهای زمین‌ها اختلافی وجود دارد، انجام عملیات نقشه‌برداری ضروری است. همچنین اگر پیمانکار قصد تقسیم زمین یا فروش بخشی از آن را داشته باشد، نقشه‌برداری باید انجام شود. برخی وام‌ها نیز تنها پس از تایید نقشه‌برداری منزل یا زمین پرداخت می‌شوند.

مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های کمک نقشه بردار در پروژه‌ها چیست؟

مهم‌ترین مسئولیت شغلی کمک نقشه‌بردار، اندازه‌گیری ابعاد بخش مشخصی از زمین است. کمک نقشه‌بردار با در نظر گرفتن موانع طبیعی یا دست‌ساز انسان و همچنین با استفاده از ابزارهای تخصصی مثل توتال استیشن و دوربین تئودولیت، تلاش می‌کند فاصله‌ها و زوایا را اندازه‌گیری کند. سپس تصاویر دریافت‌شده به‌صورت دستی یا به کمک نرم افزار پیاده سازی شده و کمک نقشه‌بردار قادر به تهیه اسکچ‌ها بر اساس محاسبات انجام‌شده خواهد بود. معمولاً فعالیت‌های اصلی کمک نقشه‌بردار خارج از محیط دفتر انجام می‌شوند؛ به همین دلیل فردی که وارد این شغل می‌شود باید آمادگی فعالیت در محیط‌های آب و هوایی متنوع را داشته باشد.

کمک نقشه بردار باید از اینکه خط میان دید دوربین های نقشه‌برداری و هدف مسدود نشده است، اطمینان حاصل کند. همچنین باید در زمینه تنظیم کردن ابزارها بسته به کاربرد مدنظر نیز مهارت داشته باشد. برای این شغل، مهارت‌های محاسباتی نیز مورد نیاز هستند؛ چرا که در کل، نقشه‌برداری بر پایه علوم مهندسی، هندسه و مثلثات بنا شده است. دستیار نقشه‌برداری، تمام داده‌های جمع‌آوری شده را به اطلاعات قابل فهم و کاربردی درباره حد و مرزهای زمین تبدیل کرده یا این داده‌ها را به نقشه‌بردار و سایر افراد منتقل می‌کند.

افرادی که به‌تازگی از رشته عمران و نقشه‌برداری فارغ‌التحصیل شده‌اند یا هنوز در حال تحصیل بوده و دوست دارند تجربه کار عملی کسب کنند، می‌توانند در این شغل مشغول به کار شوند. خیلی از شرکت‌های خصوصی و دولتی با استخدام دستیار نقشه‌بردار به‌صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت موافقت می‌کنند. در برخی شرکت‌ها نیز امکان استخدام به‌عنوان کارآموز وجود دارد که برای مشاهده آگهی‌های مربوط به آن‌ها و مطالعه شرح خدمات درخواستی کارفرما، می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

برای استخدام کمک نقشه بردار چه مهارت‌هایی اهمیت دارند؟

یکی از مهم‌ترین توانمندی‌هایی که کمک نقشه‌بردار باید دارا باشد توانایی محاسبات ریاضیاتی پیشرفته جهت ارزیابی نتایج حاصل از عملیات نقشه برداری است. توانایی تشخیص فواصل طولی دقیق، ناهمواری‌ها و ارتفاعات و درک تصاویر هوایی نیز مهم است. در واقع نقشه‌بردار و کمک نقشه‌بردار باید قادر باشند نقشه‌های پروژه را برای ارزیابی‌های بعدی آماده کنند. سایر مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام کمک نقشه‌بردار عبارت‌اند از:

مهارت‌های ارتباطی

به‌طور کلی در این شغل مهارت‌های نوشتاری و گفتاری برای برقراری ارتباط با افراد و ذینفعان مختلف پروژه اهمیت زیادی دارد.

مهارت حل مسئله

توانایی حل مسئله برای شغل نقشه‌برداری اهمیت زیادی دارد؛ چرا که افراد شاغل در این حوزه دائماً با مسائل مختلفی از قبیل برنامه‌ریزی پروژه‌های شهری یا شناسایی مالکین زمین‌ها مواجه هستند.

مهارت ریاضیاتی

مهارت‌های ریاضیاتی برای انجام محاسبات دقیق و سریع مربوط به پروژه‌های نقشه‌برداری بسیار مهم هستند.

مدیریت پروژه

مهارت‌های مدیریت زمان و سازماندهی به نقشه‌بردار کمک می‌کنند تا بتواند همزمان روی چند پروژه مختلف کار کند.

درک مطلب

کمک نقشه‌بردار باید بتواند مستندات نوشتاری را به‌راحتی مطالعه و تفسیر کند.

جزئی‌نگری

دقت و ریزبینی را می‌توان یکی از مهم‌ترین خصیصه‌های لازم برای کمک نقشه‌بردار دانست. به کمک این مهارت، فرد می‌تواند مستندات حقوقی را به‌خوبی آماده کرده و همچنین ثبت اندازه‌گیری‌ها را با دقت انجام دهد.

مهارت‌های شنیداری

این فرد باید بتواند به‌خوبی، توصیه‌های سایر افراد پروژه نظیر مهندس معمار و مدیر پروژه را دریافت و درک کند.

مهارت‌های مدیریت زمان

برای موفقیت در شغل نقشه‌برداری، توانایی مدیریت زمان خود و سایر اعضای درگیر در پروژه مهم است.

مهارت‌های فنی

توانایی کار با نرم‌افزارهای تخصصی، آشنایی با انواع دوربین، ارزیابی موقعیت مکانی، نحوه کنترل قالب، کنترل سطح، محاسبه حجم عملیات خاکبرداری، تراز بتن، کنترل اسکلت فلزی، تعیین موقعیت جهانی به کمک GPS و ... برای این شغل مهم هستند.

محیط کار نقشه‌برداری چگونه است؟

معمولاً شرکت‌های مهندسی و ساخت و ساز و همچنین شرکت‌های دولتی، برای انجام پروژه‌های ساختمانی یا راه‌سازی خود اقدام به استخدام نقشه‌بردار می‌کنند. محیط کاری در این شغل ترکیبی از کار در محیط دفتری و سایت پروژه است. لازم به ذکر است کار در سایت پروژه ممکن است در شرایط آب و هوایی گوناگون، همراه با حمل و نقل تجهیزات و وسایل سنگین و راه رفتن طولانی همراه باشد.

فرق کارشناس نقشه‌برداری و کارشناس متره و برآورد چیست؟

هم کارشناس نقشه‌برداری و هم کارشناس متره و برآورد در شرکت‌های ساخت و ساز به‌صورت قراردادی کار می‌کنند، اما حوزه کاری آن‌ها با هم متفاوت است. کارشناس‌های نقشه‌برداری، صفحات زمین را با استفاده از ابزارهای تخصصی ارزیابی می‌کنند تا بتوانند اندازه آن‌ها و هرگونه انحراف در سطوح زمین را، تشخیص دهند. سپس اطلاعات جمع‌آوری‌شده را در قالب نقشه‌ها و مستندات به ذی‌نفعان منتقل می‌کنند تا بتوانند فرایند ساخت و ساز را آغاز کنند.

اما کارشناس متره و برآورد مسئولیت بازبینی نقشه‌های زمین و تشخیص زمان، نیروی انسانی و منابع مورد نیاز برای تکمیل پروژه طبق بودجه مشتری را به عهده دارد. این فرد با کارشناس نقشه‌برداری در ارتباط است تا بتواند مقیاس پروژه ساخت را با توجه به اندازه زمین و شیب آن تعیین کند.

جمع‌بندی

در این مقاله به‌صورت خلاصه به بررسی کامل شرح وظایف کمک نقشه بردار در پروژه ها پرداختیم. کمک نقشه‌بردار یا دستیار نقشه‌برداری فردی است که به نقشه‌بردارها و سایر اعضای تیم نقشه‌برداری در اجرای درست فرایندها کمک می‌کند. از جمله مهم‌ترین وظایف کمک نقشه‌بردار می‌توان به اندازه‌گیری ابعاد زمین، ارزیابی موانع موجود، آشنایی با نحوه کار با ابزارهای تخصصی و انواع دوربین، پیاده‌سازی تصاویر به کمک نرم‌افزار، تبدیل داده‌های حاصل از نقشه‌برداری به اطلاعات کاربردی برای مسئولین ساخت پروژه و ... اشاره کرد.

برای فعالیت در شغل لازم است فرد مهارت‌های مختلفی را دارا باشد. از جمله مهم‌ترین این مهارت‌ها می‌توان به مهارت‌های ارتباطی نوشتاری و گفتاری، قدرت شنیدن فعال، مهارت حل مسئله، مهارت‌های محاسباتی، مدیریت زمان، درک مطلب، مهارت‌های فنی، جزئی‌نگری، درک مطلب، کنترل پروژه و ... اشاره کرد. افرادی که به‌عنوان کمک نقشه‌بردار فعالیت می‌کنند می‌توانند در آینده به‌عنوان نقشه‌بردار فعالیت کرده یا با کسب مجوز از نظام مهندسی وارد مشاغل مشاوره‌ای و نظارتی شوند.

 


۹:۲۳:۳۸ | یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱ | Sunday 27 / 03 March / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب