#اخبار آموزش و پرورش #مشاهده دهک در سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir #قیمت خودرو #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #سوریه #سهام عدالت #پرسپولیس #استقلال

توسعه پایدار و شرکت‌های دانش‌بنیان

شرکت‌‌های دانش بنیان، معمولا از سه اصل اساسی که در مفهوم توسعه پایدار نیز مطرح می‌شوند، پیروی می‌کنند.

توسعه پایدار و شرکت‌های دانش‌بنیان

توسعه پایدار و شرکت‌های دانش‌بنیان

شرکت‌‌های دانش بنیان، معمولا از سه اصل اساسی که در مفهوم توسعه پایدار نیز مطرح می‌شوند، پیروی می‌کنند. این سه اصل، شامل توجه داشتن به محیط زیست، نیازهای اجتماعی و نیازهای اقتصادی جامعه است. مفهوم توسعه پایدار، در واقع تلاش می‌کند تا بتواند هریک از این سه اصل را به‌صورت همزمان توسعه داده و با توسعه یکی از آنها، به دیگری آسیبی وارد نکند. به این ترتیب، اطمینان حاصل می‌شود که جامعه در شرایط ایده‌آل و مناسب پیشرفت می‌کند. شرکت‌های دانش بنیان نیز دقیقا با تمرکز روی نیازهای اجتماعی جامعه، تلاش می‌کنند تا فرصت‌های شغلی بهتر و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری را وارد بازار کرده و از سوی دیگر، با استفاده از انرژی سبز، از آسیب وارد کردن به محیط زیست جلوگیری می‌کنند.

همین موضوع، باعث می‌شود تا توسعه پایدار و شرکت‌های دانش بنیان بسیار نزدیک به هم بوده و ارتباط موثری با یکدیگر داشته باشند. از سوی دیگر، نخبگان در توسعه پایدار، نقشی اساسی دارند. آنها می‌توانند با ارائه تئوری‌های جدید و عملی‌سازی آنها، فرصتی را برای پیشرفت و توسعه نیازهای جامعه فراهم کنند.

 

آشنایی با مفهوم توسعه پایدار

مفهوم توسعه پایدار، در واقع بیانگر یک متد و رویکرد علمی است که به دنبال ایجاد توازن، بین بخش‌های مختلف نیازهای یک جامعه است. از جمله این نیازها می‌توان به نیازهای زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی جامعه اشاره کرد. توسعه پایدار، تلاش می‌کند تا با ایجاد پیشرفت در یکی از زیرشاخه‌های نیازهای جامعه، بخش دیگر را به خطر نیندازد. برای مثال، با رشد و توسعه اقتصادی، نیازی به آسیب رسیدن به توسعه اجتماعی یک جامعه وجود ندارد و توسعه پایدار، رویکردی است که چنین موضوعی را دنبال می‌کند.

به طور کلی، مفهوم توسعه پایدار بر روی سه اصل مهم بنا شده است که اولی محیط زیست، دومی جامعه و سومی اقتصاد است. توسعه پایدار تلاش می‌کند تا این سه اصل را در کنار یکدیگر توسعه داده و از جا ماندن هریک از آنها در مسیر توسعه و پیشرفت جلوگیری کند.

چه ارتباطی بین شرکت‌های دانش بنیان و مفهوم توسعه پایدار وجود دارد؟

در اصل، توسعه پایدار و شرکت‌های دانش بنیان، دو مفهوم بسیار نزدیک به یکدیگر هستند، چراکه یکی از مهم‌ترین اهدافی که شرکت‌های دانش بنیان آن را دنبال می‌کنند، رسیدن به مفهوم توسعه پایدار است. شرکت‌های دانش بنیان، در ابتدا تلاش می‌کنند تا بتوانند با توسعه تکنولوژی‌های جدید، نیازهای اجتماعی جامعه را برآورده کرده، با ایجاد فضای کار، به کاهش نرخ بیکاری کمک کرده و به توسعه اقتصادی کشور نیز کمک کرده و در نهایت، با برطرف کردن مشکلات زیست محیطی حاصل از فرایند تولید، به بهبود وضعیت محیط زیست نیز کمک کنند.

شرکت‌های دانش بنیان، معمولا از نخبگان کمک می‌گیرند که بین نخبگان و مفهوم توسعه پایدار، به گفته سایت https://isti.ir/%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%87%D8%A7/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86/87920 ارتباط زیر وجود دارد:

"نخبگان با توجه به تخصص‌ها و توانایی های خاص خود علاوه بر این‌که منابع انسانی هر کشور و دولتی می باشند بلکه به عنوان دارایی‌های نامشهود با ارزش و کلیدی نیز محسوب می‌گردند. دارایی‌هایی که سال‌ها در مدارس، دانشگاه ها و پژوهشکده ها بالیده‌اند و رشد کرده اند تا در روز موعود در خدمت ملت و مملکت خود باشند. با ظهور فناوری و تجهیزات مدرن شاهد کاهش اهمیت کارهای فیزیکی بودیم و همزمان شاهد بالارقتن ارزش نیروی فکری، نیروی تخصصی و خلاق با فکر و اندیشه ای ویژه و نوآور.این نیروی ماهر و غنی جای دارایی‌های مشهود قبلی مانند نیروی انسانی را گرفته و خود به عنوان دارایی نامشهود دولت سرعت چرخ فعالیت‌های دولت را افزایش می دهد."

اصول مشترک در توسعه پایدار و شرکت‌های دانش بنیان

اصول مشترک در توسعه پایدار و شرکت‌های دانش بنیان

سه اصل اساسی که در توسعه پایدار، به‌عنوان اصول کلیدی شناخته می‌شوند، در شرکت‌های دانش بنیان نیز به شدت پیگیری می‌شوند که شامل موارد زیر خواهند بود:

1- رفع نیازهای جامعه: شرکت‌های دانش بنیان، به دنبال این هستند که با ارتقا سطح علمی محصولات و خدمات، افزایش رقابت‌پذیری این محصولات و خدمات با نمونه‌های خارجی، توسعه فناوری‌های پیشرفته و همین‌طور توسعه منابع انسانی، به رفع نیازهای فعلی جامعه کمک کنند.

2- رشد اقتصادی: یکی از مهم‌ترین مزایای شرکت‌های دانش بنیان، این است که به دنبال خلق اشتغال و موقعیت‌های شغلی بیشتر در کشور هستند. این شرکت‌ها، با بهبود وضعیت صادرات تکنولوژی‌، محصولات و خدمات به کشورهای همسایه، کاهش مصرف انرژی و منابع طبیعی، می‌توانند به رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز کمک کنند.

3- محیط زیست: از سوی دیگر، بیشتر شرکت‌های دانش بنیانی که در حال حاضر در ایران فعالیت دارند، علاقه‌مند به استفاده از فناوری‌های سبز و پایدار بوده و یکی از اصول آنها این است که آلودگی‌های شهری را به حداقل برسانند.

این سه فاکتور مهم در توسعه پایدار و شرکت‌های دانش بنیان، باعث می‌شود تا این دو ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.

توسعه پایدار در شرکت‌های دانش بنیان، به کمک شبکه دانش بنیان ایران

مفهوم توسعه پایدار، یک مفهوم اساسی در شرکت‌های دانش بنیان به شمار می‌آید که در دنیای امروز، بسیاری از این شرکت‌ها، توجهی به مفهوم توسعه پایدار ندارند. همین موضوع، باعث می‌شود تا شرکت‌های دانش بنیان، نیازمند دریافت خدمات مشاوره تخصصی در زمینه توسعه پایدار باشند. شبکه دانش بنیان ایران، خدمات مشاوره تخصصی را در زمینه توسعه و تولید محصولات با پیچیدگی فنی لازم در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌دهد که فرصتی را برای توسعه پایدار در این شرکت‌ها فراهم می‌کند.

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره این خدمات مشاوره یا دریافت یک مشاوره اولیه رایگان، کافی است که همین حالا وارد سایت شبکه دانش بنیان ایران شده و با استفاده از شماره تماس‌های موجود در سایت، با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.


۱۱:۵۳:۴۵ | سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ | Tuesday 03 / 12 December / 2024
مطالب پیشنهادی از سراسر وب