قبل از دسته بندی کردن انواع کندانسور ها ابتدا توضیح مختصری در رابطه با این دستگاه به شما ارائه می دهیم و سپس در رابطه با انواع کندانسور ها توضیحات کاملی ارائه می دهیم.
کندانسور به زبان ساده یک دستگاه خنک کننده می باشد که گرما را از مبرد یا گاز درون خود میگیرد و به محیط بیرون منتقل می کند و طی این عملیات گاز داغ و پر فشار ورودی را به مایع تبدیل می کند که این دستگاه با شیوه های مختلفی طراحی و تولید می شود و در ادامه با انواع کندانسور آشنا می شوید.
در ساختار کندانسورها سعی می شود که ضریب انتقال حرارت را افزایش دهیم تا راندمان کلی دستگاه افزایش یابد و ابعاد آن کوچکتر شود.
در کندانسورها 3 مرحله اتفاق می افتد ابتدا بخار داغ با فشار زیاد وارد کندانسور می شود و حرارت خود را از دست می دهد و سپس در فاز بعدی از حالت گاز به مایع تبدیل می شود که در این مرحله باید مطمئن شویم حداقل 90 درصد گاز به مایع تبدیل شده است و در مرحله بعدی عملیات خنک سازی همچنان ادامه دارد تا مطمئن شویم که مایع تحت هیچ شرایطی قبل از رسیدن به مرحله مورد نظر ما به بخار تبدیل نشود.
در اینجا توضیحات مختصری در زمینه نحوه کارکرد کندانسور ارائه شد و حال می توانیم انواع کندانسور ها را برای شما توضیح دهیم و همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه کارکرد کندانسور ها به مقاله کندانسور مراجعه نماید.
یکی از انواع کندانسور ها مدل هوا خنک می باشد و همانطور که از نام آن مشخص است برای انتقال حرارت از هوا محیط استفاده می کند که در دو مدل مختلف طراحی و تولید می شود.
در بین انواع کندانسور ها این مدل دارای کمترین میزان استهلاک می باشد و در مناطق با آب و هوای معتدل دارای طول عمر و کاربرد بیشتری می باشد.
در طراحی و ساخت کندانسور هوا خنک معمولا از مس با فین های آلومینیومی استفاده می شود البته در شرایط آب هوایی سخت که رطوبت هوا بالا می باشد نوع جدید از کندانسور ها استفاده می شود که Golden fin نام دارد و در ساختار آن از آلیاژ هایی مانند برنج به عنوان روکش فن های آلومینیومی استفاده می شود.
در طراحی و ساخت کندانسور برای سیستم های تبریدی آمونیاکی یا موارد مشابه از کویل با لوله های استیل استفاده می شود به این دلیل که مس با آمونیاک و اسید ها واکنش می دهد و از بین می رود البته باید بدانید که ضریب انتقال حرارت و راندمان کاری کویل مسی نسبت به دیگر مدل ها بالاتر می باشد.
در ادامه انواع کندانسور های هوایی را برای شما آورده ایم تا با تفاوت آن ها آشنا شوید.
در این نوع کندانسور، کویل حرارت را به طور طبیعی به محیط منتقل می کند به این صورت که با برخورد هوا به کویل داغ گرما را جذب می کند و پس از گرم شدن هوا اطراف کویل به دلیل سبک بودن هوا گرم به سمت بالا منتقل می شود و هوای تازه و خنک جایگزین آن می شود و این چرخه ادامه دار باعث خنک شدن کویل می شود.
در این نوع کندانسور بر روی کویل یک یا چند فن قرار میگیرد که جریان هوا را با فشار از روی فین ها عبور می دهد تا عملیات انتقال گرما سریعتر انجام شود در این سیستم فن ها نقش حیاتی دارند که عملیات ایجاد جریان هوا را بر عهده دارند در این مدل فاصله بین فین ها بسیار کم می باشد تا ضریب انتقال حرارت افزایش یابد.
نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که اگر فین های کندانسور آسیب ببیند یا گرد و خاک فضای بین فین ها را پر کند و از عبور جریان هوا جلوگیری کند مشکلات زیادی برای کندانسور به وجود می آورد.
در کندانسور آبی همان طور که از اسم آن مشخص است از آب برای خنک سازی مبرد یا گاز درون خود استفاده می کند در بین انواع کندانسور ها مدل هایی که درون خود از آب برای خنک سازی استفاده می کنند استهلاک بالاتری دارند و نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند.
به دلیل خاصیت دمایی آب این نوع کندانسور ها از ظرفیت بسیار بالایی برخودار هستند و راندمان بالایی دارند و در سیستم هایی بسیار بزرگ کاربرد فراوانی دارد.
در ادامه برای شما انواع کندانسور های آب خنک را توضیح می دهیم.
این کندانسور تشکیل شده از دو لوله که یک لوله درون لوله دیگر قرار گرفته است و در لوله داخلی آب و در لوله دیگر مبرد یا گاز جریان دارد که حرارت گاز توسط آب به دلیل مجاورت با یکدیگر جذب می شود و بخشی از گرما با جریان طبیعی هوا از گاز گرفته می شود.
در این کندانسور، به دلیل استفاده تعداد زیادی واشر و فلنج مشکلات تعمیر و نگهداری زیادی دارد به همین دلیل در حال حاضر کاربرد این نوع کندانسور به شدت کاهش یافته است.
یکی از انواع کندانسور های آبی که حرارت را توسط آب دفع می کند کندانسور پوسته و لوله می باشد و نحوه کار این نوع کندانسور به این صورت می باشد که درون یک پوسته تعدادی لوله با آرایش منظم قرار گرفته است و درون پوسته مبرد جریان دارد و درون لوله ها مایع خنک در حرکت می باشد که گرما مبرد را جذب کرده و گاز را به مایع تبدیل می کند.
این کندانسور در دو مدل افقی و عمودی طراحی و تولید می شود که به طور معمول از نمونه افقی آن استفاده می شود و نمونه عمودی آن در سردخانه های آمونیاکی در ابعاد بزرگ استفاده می شود.
در بین انواع کندانسور ها مدل پوسته و لوله دارای بالاترین راندمان کاری می باشد و در سیستم های برودتی مانند تونل انجماد و سردخانه ها با بار برودتی بالا کاربرد فراوانی دارد.
یکی از انواع کندانسور های آبی، پوسته و کویل مارپیچ می باشد که تشکیل شده از یک کویل لوله ای مارپیچ که مایع خنک در آن جریان دارد و در پوسته گاز جریان دارد که با برخورد گاز به کویل مارپیچ گرما خود را از دست می دهد و از طریق مایع خنک خارج می شود.
کندانسور تبخیری با استفاده از آب و هوا به صورت همزمان عملیات خنک سازی را انجام می دهد به این صورت که مبرد درون کویل در جریان می باشد و آب توسط نازل هایی بر روی کویل پاشیده می شود و از سمت دیگر هوا توسط فن از زیر کویل دمیده می شود و هوای گرم و بخار آب را از کندانسور خارج می کند.
در طراحی و ساخت این کندانسور فن ها به گونه قرار گرفته اند که آب و بخار آب با آنها برخورد نکند و بدنه این دستگاه معمولا از ورق گالوانیزه می باشد تا بر اثر برخورد با آب دچار فرسایش و پوسیدگی نشود.
قیمت انواع کندانسور ها بر اساس نوع و ظرفیتی که دارند متفاوت می باشد به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از انتخاب کندانسور ابتدا از مشاوره تخصصی رایگان صنایع برودتی نوری استفاده نمایید تا مناسب ترین کندانسور را برای سیستم خود انتخاب نمایید.
برای دریافت مشاوره رایگان صنایع برودتی نوری را در گوگل جستجو نمایید و وارد وبسایت شرکت شوید و با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.