#غزه #انتخابات مجلس #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان #قرارداد اجاره رایگان در سامانه خودنویس khodnevis.mrud.ir

آیا رطوبت باعث خرابی فرش می‌شود؟

فرش یکی‌ از با  قدمت ترین اشیاء در ایران است که در زیبایی منزل و محل کار جلوه و زیبایی چندانی به آن محیط می‌دهد.

 فرش ها  به دو دسته ماشینی و دستباف تقسیم می شوند که هر کدام از آنها شرایط نگهداری خاص دارند و باید برای تداوم آنها و جلوگیری از آسیب به آنها لازم است مراقبت هایی انجام شود. یکی از دلایلی که باعث آسیب رسیدن به فرش می  شود رطوبت است که به دلیل نداشتن تجربه از چگونگی نگهداری از فرش و نداشتن اطلاعات کافی و ناآگاهی باعث می شود که فرش بر اثر رطوبت صدمات و آسیب ببیند در این مقاله دلایلی که باعث مرطوب شدن فرش می شود و راه های پیشگیری از آسیب دیدگی را با هم بررسی می‌کنیم.

 

چه دلایلی وجود دارد که فرش مرطوب می شود؟

1- قرار گرفتن فرش در محلی که رطوبت در آن محل زیاد است مثلا در جلوی درب حمام این باعث آسیب رسیدن به فرش می شود.

 1- یکی از آلودگی ها و دلایل رطوبت فرش، فرش هایی هستند که پهن  در جایی  های که در منزل و یا محل های مانند رستوران و یا هتل ها و بعضی ادارات هستند علاوه بر این که رفت و آمدی روی آنها باعث آلودگی می‌شود بلکه ممکن است با ریختن سهوی چای، آبمیوه، قهوه، جوهر  وغذا باعث شوند که هم آلوده تر شوند و هم باعث رطوبت فرش شود. مواد ریخته شده غالبا به عمق فرش نفوذ کرده و هم رنگ فرش تغییر پیدا کند و اگر در جای مناسبی نباشد که خشک شود این مرطوب بودن بر اثر زمان باعث کپک فرش می شود.

2- بعضی از افراد به صورت مکرر فرش را با مواد شوینده و یا شامپوی فرش پاک می کنند و یا ممکن است بر اثر ریختن مواد فرش لک دار شده و فرش را با لکه بر تمیز کنند، و یا بر اثر ریختن خون و یا نجسی ها قسمتی از فرش را آبکشی نمایند، شستشوی فرش با آب و نگهداری فرش در محل، بدون توجه به خشک کردن قطعی فرش باعث میشود که فرش حالت مرطوب را در خود حفظ کند و به مرور زمان به فرش آسیب وارد شود.

3- وقتی فرش را در خانه به روش سنتی شستشو می‌دهیم از دادن به قالیشویی صرف نظر می کنید باید محلی را برای خشک شدن فرش در نظر بگیرید. اگر فرش بعد از شستشو به درستی خشک  نشود رطوبت و نم که در آن فرش باعث می‌شود تار و پود فرش دچار پوسیدگی  شود.

 

 رطوبت و نم چه مشکلاتی را برای فرش به وجود می آورند؟

1- اگر فرش  دچار رطوبت و نم شود و این مدت طولانی باشد به مرور زمان فرش دچار پوسیدگی می‌شود و پوسیدگی تار و پود فرش باعث می شوند که بافت فرش از بین برود و اگر لکه های نم و رطوبت  روی فرش و یا روی ریشه فرش باقی بماند ریشه ها خورده شده و  حالت نخ نما به خود می‌گیرد و از بین می‌رود و با از بین رفتن ریشه ها کم کم حالت پوسیدگی به بافت فرش می رسد و بافت فرش تکه تکه می شود و فرش  به کلی دچار پارگی می شود.

2-  با ماندن رطوبت و نم در فرش باعث میشود که حشرات موذی در مکان‌هایی از فرش که رطوبت زیاد است رشد و تکثیر کنند. بید حشره ای  است که از بافت پروتئین فرش مانند پشم، پنبه، ابریشم که در داخل فرش است تغذیه می کند که بیشتر در فرش های دستباف دیده میشود اگر فرش دستباف و ماشینی دچار بید زدگی شوند پوسیده شده و از بین میروند می روند.

 

 

 

چگونه می توان فرش هایی را که در اثر رطوبت آسیب دیده اند ترمیم کرد؟

 در جایی که  فرش رطوبت دارد 2 علت وجود دارد تا فرش  دچار آسیب شده باشد. این آسیب می‌تواند به دلیل پوسیدگی فرش باشد و یا آسیب بر اثر بید زدگی بر فرش باشد. اگر فرش شما دچار آسیب و پوسیدگی و بید زدگی شد باید برای ترمیم با قالیشویی های معتبر تماس گرفته تا آنها برای رفع مشکل اقدامات اولیه را انجام دهند و بتوانند هرچه سریعتر جلوی این آسیب دیدگی را بگیرند قالیشویی که معتبر و مجرب باشد با کادر حرفه ای خود و ابزارهای مناسب قالیبافی محل هایی که دچار پوسیدگی شده را با نخ مناسب قالی شما و خامه و نقشه و طرح فرش شما به صورت اول رفوگری می‌کنند. و محل آن پوسیدگی فرش را  ترمیم می‌کنند.

 

راه های پیشگیری از آسیب دیدگی فرش بر اثر رطوبت چیست ؟

1-  از نگهداری فرش در زمان های طولانی در محیط‌هایی که حالت رطوبت و نرم دارند و محل‌های تاریک خود داری کنید اگر مجبور هستند که فرش در این مکان‌ها نگهداری کنید هر چند وقت یکبار فرش را باز کرده ودوباره لول کنید.

2- اگر فرش را در خانه به صورت سنتی شستشو دادید بعد از شستشو در مکان مناسب فرش را آویزان کنید تا، تارو پود فرش و ریشه ها  کاملا خشک شود.

3- فرشی که بعد از شستشو  و کاور پلاستیکی  کشیده اید رطوبت نسبی در فرش وجود دارد اگر قصد ندارید فرش را پهن کنید پیشنهاد می‌شود بعد از تحویل از قالیشویی و یا کاور کردن از خشک بودن کامل آن مطلع باشید فرشی که حالت نمناک باشد و داخل کاور باشد دچار کپک و بعد رشد حشرات موذی را در خود دارد و آسیب می‌بیند.

4- اگر در محیط داخل خانه لباس های خود را خشک می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که آب لباس ها روی فرش چکه نکند قبل از اینکه رخت آویز را بگذارید حتما زیر رخت آویز را سفرهای پلاستیکی پهن کنید تا آب لباس روی فرش چکه نکند و فرش دچار رطوبت نشود.

5- اگر در جایی زندگی می‌کنید که رطوبتی هست مانند شمال و یا جنوب کشور که رطوبت انجا بالا است پیشنهاد می‌شود که ‌در طی روز در و یا پنجره ها باز بگذارید تا هوا  در خانه گردش داشته باشد و رطوبت ونم به داخل تار و پود فرش نرود.

6- گرفتگی لوله و ترکیدگی لوله موجب نم دار شدن دیوار یا کف می شوند. اگر فرش را به محل های نزدیک این موارد انتقال می دهند دقت داشته باشید و یا با عایق کاری دیوار ها از رسیدن نم به داخل زمین و فرش جلوگیری کنید.

7- بعد از استحمام حتما از صندل های مناسب استفاده کنید که نم حاصل از کف پا به فرش نفوذ پیدا نکند و سعی کنید اگر محیط طوری است که به خاطر بخورات حمام دچار رطوبت می شوند از سیستم گرمایشی قوی و یا از فن های قوی برای تهویه محیط استفاده کنید تا فرد در معرض هوای رطوبتی و نمناک قرار نگیرد.

8- از قرار دادن گلدان روی فرش مخصوصا فرش دستباف خودداری کنید چون اگر سهوا آب که به گل می دهید روی فرش بریزد خود عامل پوسیدگی فرش و محل قرار گرفتن حشرات موذی میشود.

9- فرش را دور از ماشین لباسشویی ، سینک ظرفشویی قرار دهید در معرض قرار گرفتن با این محیط باعث ریختن آب روی فرش می شود و باعث پوسیدگی آن می شود

10- سعی کنید همواره محیط را تمیز نگه دارید و سالی یک بار فرش را شستشو دهید و سطح درجه رطوبت را در منزل و یا محل کار کنترل کنید.

 

 


۱۵:۳۰:۱۱ | جمعه ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | Friday 15 / 07 July / 2022