اما این چیزی نیست که اهمیت دارد بلکه مطلب مهم این است که رشد و پیشرفت شخصی تنها زمانی حاصل خواهد شد که ما توانایی خود باوری و پذیرش واقعیت های مرتبط با خودمان را داشته باشیم.
بسیاری از مردم نمی توانند در زندگی شان به پیشرفت و تعالی برسند نه به این خاطر که توان این کار را ندارند بلکه به دلیل دروغ هایی که به خودشان همیشه و همواره تحویل می دهند.
در این مقاله 7 دروغ رایجی که بسیاری از افراد به خود می گویند و در نتیجه آثار زیان بار آن را در زندگی دریافت می کنند، پرداخته ایم.
1. این کار غیر ممکن است
بسیاری از انسان ها در ابتدای هر کاری با این فکر که انجام این کار غیر ممکن است از انجام آن صرف نظر می کنند. اما اگر خواستار پیشرفت در زندگی تان هستید بایستی دست از این کار بردارید و دائم به خود نگویید که تو نمی توانی و یا انجام این کار غیر ممکن است.
انسان ها اصولا آنچه را که کاشته اند، برداشت می کنند پس قطعا اگر کاری انجام ندهند و تلاشی نکنند، نتیجه ای هم دریافت نخواهند کرد بنابراین در ابتدای راه خودتان را با بیان این دروغ مایوس نکنید و به خودتان اجازه تلاش کردن بدهید.
مهم ترین چیزی که بایستی به آن فکر کنید این است که برای انجام رسالت و کاری به این جهان پا گذاشته اید و توانایی های بی شماری در شما وجود دارد که تنها به شرط اراده می توانید از آن ها استفاده کنید. اکثر مواقع نتیجه فال حافظ با تفسیر دقیق گرفتن هم دادن امید و انگیزه برای زندگی است.
2. اجازه شکست خوردن نداری!
توماس ادیسون نابغه صنعت برق یک جمله معروف دارد که می گوید : من هرگز شکست نخورده ام بلکه فقط ده هزار راه را یافته ام که به نتیجه نمی رسند. شکست خوردن همیشه بر سر راه تمام موفقیت ها و پیشرفت ها نشسته و تا حدود زیادی غیر قابل اجتناب است.
پس این که از خودتان توقع داشته باشید که اصلا شکست نخورید، توقع بی موردی است اما می توانید انتظار داشته باشید که از هر شکستی درس بگیرید و در نتیجه نا امید نشده و به تلاش تان ادامه دهید.
تلاش های شما حتی اگر به شکست هم منجر شود، دانسته های شما را نسبت به موضوع مورد هدف تان افزایش می دهد. انسان هایی که به بهانه ترس از شکست، از تلاش کردن امتناع می کنند در نهایت به هیچ نتیجه ای جز نا امیدی نخواهند رسید. اما کسانی که برای رسیدن به هدفشان حرکت می کنند و از هر شکستی درس می گیرند، قطعا به واسطه تلاش و تجربه خود به نتیجه مطلوبی خواهند رسید.
3. من ضعف دارم
من پول کافی برای سرمایه گذاری در فلان تجارت را ندارم، من ضریب هوشی کافی برای یادگرفتن فلان درس را ندارم، در گذشته اشتباهات غیر قابل جبرانی را مرتکب شده ام.
به جای فکر کردن به این موضوعات، به زندگی افراد موفق و الهام بخشی نگاه کنید که با وجود بزرگترین ضعف ها، توانسته اند به واسطه اراده و پشتکار خود از همه موانع گذشته و موفقیت های بزرگی را کسب نمایند.
بتهوون ناشنوا بود، جوآن آرک (یک هنرپیشه اهل ایالات متحده آمریکا) یک دهقان بی سواد بود، اپرا وینفری توسط یک مادر تنها بزرگ شده بود که به شغل خدمتکاری مشغول بود.
متفاوت باشید و از سد موانع گذر کنید، انسان های معمولی خیلی سریع به غیر ممکن ها می رسند و تنها افراد توانمند هستند که باوری به ضعف خود ندارند.
4. من وقت کافی ندارم
در بین همه دروغ هایی که انسان ها به خودشان می گویند، این مورد یکی از بزرگترین آنهاست. درست است که هر فردی در زندگی خود وظایف مختلفی دارد اما این به معنای عدم وجود زمان کافی برای پیگیری اهداف شخصی در زندگی نیست.
پیشرفت کردن و رسیدن به تعالی چیزی نیست که شما در زمان های مشخصی از روز یا هفته تان به آن بپردازید بلکه بایستی این باور در تک تک لحظات شما وجود داشته باشد که هدف تان را دنبال نمایید.
به این فکر کنید که اگر هیچ زمانی در زندگی تان پیشرفت نکنید چه حرفی برای گفتن به دیگران دارید؟ آیا واقعا وقت لازم برای رسیدن به موفقیت را ندارید؟ پس زمان تان را صرف چه کارهایی می کنید که از پیشرفت تان هم مهم تر هستند؟
مدیریت زمان بحث بسیار مهمی در زندگی امروزه به شمار می رود و همه ما نیاز داریم تا نگاه مجددی به اولویت بندی زمانی، سازماندهی مجدد و یادگیری استفاده از وقت آزاد خود داشته باشیم.
فراموش نکنید که اگر کسی ادعا می کند که وقت کافی ندارد به این خاطر است که توانایی خلق زمان برای خود را ندارد.
5. بعدا انجام می دهم!
بگذارید خیال تان را راحت کنیم بعدا هم انجامش نخواهید داد. اگر امروز به برنامه خود عمل نکنید به احتمال قریب به یقین فردا هم آن را انجام نخواهید داد. این که انجام کاری را به بعد موکول کنید بسیار ساده است اما احتمال انجام آن را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد.
اگر هدفی در زندگی خود دارید پیگیری آن را به فردا موکول نکنید. آغاز هر کاری تاثیر بسیاری در پیگیری و ادامه دادن آن دارد. فردا را فراموش کنید، همین امروز بهترین زمان برای آغاز است.
6. فلانی شانس آورد
درست است که وجود اندک شانسی در هر موفقیتی بی تاثیر نیست اما این به معنای شانسی بودن موفقیت ها و پیشرفت ها نیست. پیش از هر شانسی، شما بایستی سخت کار کنید. طبیعتا با نشستن و دست روی دست گذاشتن هیچ موفقیتی اتفاق نخواهد افتاد.
در پشت هر موفقیتی، ناکامی ها و شکست های فراوان، تلاش و پشتکار شبانه روزی، تسلیم نشدن، دانش، تجربه و انتخاب های درست وجود دارد و نبایستی آن را صرفا ماحصل بخت و اقبال دانست.
مصداق بارز این امر شرکت در بخت آزمایی است. هر کس که تعداد بیشتری بلیط تهیه کند امکان بیشتری برای موفقیت دارد اما امکان ندارد که کسی بلیط تهیه نکرده و موفق شود.
7. ارزش ریسک کردن نداره!
اگر هیچ وقت در زندگی تان ریسک نکنید در آینده به خاطر فرصت هایی که داشته اید و از آن ها استفاده نکرده اید، حسرت خواهید خورد.
همیشه ماندن در حاشیه امن خوب نیست و مانع از رشد شما می شود. بایستی از جای خود حرکت کنید و برای رسیدن به موقعیت های بهتر در زندگی تان ریسک کنید.
خطر همواره در همه انتخاب های زندگی ما وجود دارد، پس داشتن این باور که با ریسک نکردن از هر خطری در زندگی در امان خواهیم ماند باور کاملا اشتباهی است. به خودتان اجازه دهید که در آینده این طور بگویید : وای خدای من، من فلان کار را انجام دادم. نه این که بگویید : کاش فلان کار را انجام می دادم.
هرچه بیشتر ریسک کنید، درآمد بیشتری کسب خواهید کرد و حتی اگر شکست هم بخورید می توانید فقط از آن به عنوان یک درس، عبرت گرفته و به مسیرتان ادامه دهید. بنابراین حتما روحیه ریسک پذیری را در خودتان ارتقا دهید و اجازه ندهید که ترس از شکست، مانع از حرکت تان شود.
ذهن انسان یک جادوگر است و پیش فرض هایی که نسبت به خودتان دارید، تاثیر بسزایی در عملکردتان خواهد داشت. زمانی که از صمیم قلب اعتقاد دارید که نمی توانید به چیزی برسید قطعا به آن نخواهید رسید. پس دروغ گفتن به خودتان در مورد ناتوانی های تان را کنار بگذارید و با دیدی مثبت به مسیرتان ادامه دهید.
منبع : lifehack