#اخبار آموزش و پرورش #نقل و انتقالات فوتبال #سهام عدالت #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #اخبار تعطیلی ها #استقلال #پرسپولیس

پلی اتیلن چیست؟ انواع، ویژگی و کاربرد PE

مواد پلی اتیلن یا PE از اتیلن که یک گاز بی‌رنگ و اشتعال پذیر بوده به وجود می‌آیند و می‌توانند در دسته پلیمرهای ساده و ارزان قرار بگیرند.

What is polyethylene

در اطراف ما لوازم و اشیاء متعددی وجود دارند که با استفاده از پلی اتیلن ساخته شده‌اند. به همین دلیل اطلاع از قیمت روز مواد پلی اتیلن برای بسیاری از تولیدکنندگان لازم است تا بتوانند هزینه‌های خود را تخمین بزنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل به بررسی بیشتر و آشنایی کامل با انواع، ویژگی‌ها و کاربردهای مواد PE بپردازیم.

پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن نوعی پلیمر ترموپلاست بوده که ساختار بلوری متغیر و وزن بسیار کمی دارد. این پلیمر در خانواده رزین‌های پلی الفین هم قرار گرفته و این روزها کاربردهای متعدد و گسترده‌ای دارد. بر اساس آمار منتشرشده، پلی اتیلن را می‌توانیم به عنوان پرکاربردترین نوع پلاستیک در جهان معرفی کنیم؛ زیرا قابلیت بازیافت داشته و با کدهای 2 و 4 شناسایی شده است. بر اساس ساختار کریستالی، قیمت پلی اتیلن متفاوت خواهد بود؛ برای مثال قیمت مواد پلی اتیلن hdpe در مقایسه با مواد پلی اتیلن سبک، بیشتر است.

اصلی‌ترین ویژگی‌های مواد پلی اتیلن

به صورت کلی استفاده از پلی اتیلن در صنایع مختلف، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد آن، مزایای گوناگونی به همراه دارد. برخی از این ویژگی‌ها بر روی قیمت این مواد هم اثر دارند. برای مثال قیمت مواد پلی اتیلن سبک در مقایسه با مواد PE سبک خطی کمتر است؛ زیرا ساختار ساده‌تری داشته و فرایند تولید آن هم چندان پیچیده نیست. مهمترین ویژگی‌های مواد پلی اتیلن عبارتند از:

The main characteristics of polyethylene materials

وزن سبک

سبک وزن بودن این مواد باعث شده تا حمل و نقل لوازم ساخته شده با آن‌ها به مراتب ساده‌تر شود. از این رو معمولا برای ساخت لوازم خاصی که وزن در آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده، از پلی اتیلن استفاده می‌شود.

سازگاری بالا با شرایط مختلف

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مواد PE که باعث شده تا کار کردن با آن‌ها ساده‌تر شود، سازگاری بسیار بالای آن‌ها با شرایط مختلف است. از این رو شما در شرایط شیمیایی مختلف، ساخت قطعات الکترونیکی گوناگون و ... می‌توانید از این مواد استفاده کنید. پلی اتیلن دارای مقاومت شیمیایی بالایی بوده و به سادگی با سایر مواد درگیر واکنش نمی‌شود؛ همین موضوع باعث شده تا طول عمر آن نیز بیشتر شود.

مقاومت در برابر رطوبت

یکی دیگر از اصلی‌ترین ویژگی‌های پلی اتیلن مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و آب بندی است. در واقع پلی اتیلن را می‌توانیم به عنوان یک پلاستیک ضد نشتی معرفی کنیم که حتی اجازه عبور بخار آب را هم نمی‌دهد. از این رو می‌توان از این پلاستیک برای آب بندی و عایق سازی استفاده کرد. بسیاری از شرکت‌های الکترونیکی، از این ماده برای حفاظت قطعات تولیدشده استفاده می‌کنند تا رطوبت و بخار آب، هیچگونه آسیبی به آن‌ها نرساند.

داشتن قیمت مناسب و مقرون به صرفه

پلی اتیلن را می‌توانیم به عنوان یکی از پلیمرهای اقتصادی و ارزان قیمت معرفی کنیم. قیمت به صرفه این مواد باعث شده تا کاربردهای گسترده‌ای برای آن در نظر گرفته شده و استفاده از پلی اتیلن در انواع صنایع، به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. به کار بردن پلی اتیلن در ساخت تجهیزات صنعتی و محصولات مختلف، کاهش قیمت محصول نهایی را به دنبال دارد که یک نتیجه دو سر برد برای تولیدکننده و خریدار محسوب می‌شود.

مقاومت فیزیکی بالا

یکی دیگر از ویژگی‌های مواد PE، مقاومت فیزیکی بسیار بالای آن است. بر این اساس PE می‌تواند مقاومت بسیار بالایی در برابر سوراخ شدن، کشش، پارگی، وارد شدن انواع ضربه‌ها و ... از خود نشان دهد. همین موضوع باعث شده تا کاربردها و موارد استفاده از این مواد به میزان قابل توجهی، افزایش پیدا کند. همچنین این مواد دارای خاصیت انعطاف پذیری بسیار بالایی هستند که این موضوع باعث شده مقاومت فیزیکی آن‌ها هم افزایش پیدا کند.

داشتن قابلیت بازیافت

از دیگر ویژگی‌های مواد پلی اتیلن می‌توانیم به قابلیت بازیافت در آن‌ها اشاره کنیم. بر اساس آمار، این مواد تا 80 درصد کمتر از کاغذ تولید زباله‌های جامد داشته و بازیافت آن‌ها به سادگی امکان‌پذیر است. معمولا هریک از مواد پلیمری دارای یک کد مخصوص برای بازیافت هستند که در مورد مواد پلی اتیلن، این کدها 2 و 4 خواهند بود.

انواع مواد پلی اتیلن

طبقه بندی اصلی که برای پلی اتیلن در نظر گرفته می‌شود، بر اساس چگالی بوده که در آن فاکتورهایی مانند اندازه زنجیره پلیمری، نوع و همچنین تعداد شاخه‌های موجود، اثرگذارند. پلی اتیلن به سه دسته پرکاربرد تقسیم بندی می‌شود که به شرح زیر هستند.

All kinds of polyethylene materials

پلی اتیلن سنگین یا HDPE

در این نوع، زنجیره پلیمری بدون شاخه بوده و نیروی بین مولکولی در آن بسیار بالاست که باعث شده تا استحکام کششی بسیار بالایی هم داشته باشد. برای تولید این HDPE معمولا از روش پلیمریزاسیون با کاتالیزور زیگلر استفاده می‌شود. از دیگر مشخصات این نوع پلیمر می‌توانیم به افزایش دانسیته و کاهش انعطاف پذیری اشاره کنیم که باعث شده تا پلیمر ساخته شده مقاومت ضربه‌ای کمتری نسبت به سایر انواع داشته باشد.

پلی اتیلن سبک یا LDPE

پلی اتیلن سبک یا LDPE از نوع شاخه‌دار بوده، از این رو زنجیره‌ها نمی‌توانند پیوند خوب و قوی با یکدیگر داشته باشند و نیروی بین‌مولکولی کمتری دارند. بر این اساس می‌توانیم ادعا کنیم که میزان استحکام کششی هم در این نوع در سطح پایین‌تری قرار دارد. تولید این پلیمر با روش پلیمریزاسیون رادیکالی انجام می‌شود.

پلی اتیلن سبک خطی با چگالی پایین LLDPE

این پلیمر که از کوپلیمریزاسیون اتیلن با آلکن های بلند زنجیر ساخته شده، از نوع خطی با تعدادی شاخه‌های کوتاه است. این محصول مقاومت خوبی در برابر پاره شدن، کشش، سوراخ شدن و ... از خود نشان می‌دهد.

انواع مواد PE از نظر تعداد شاخه ها و تراکم آنها

دسته‌بندی دیگری که برای مواد پلی اتیلن در نظر گرفته می‌شود، بر اساس شاخه و تراکم آن‌هاست. بر این اساس می‌توانیم مواد پلی اتیلن را در دسته بندی زیر قرار دهیم که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند.

کاربردهای مواد پلی اتیلن

پلی اتیلن را می‌توانیم به عنوان یکی از کاربردی‌ترین انواع پلیمر بدانیم که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد در تولید انواع ظروف پلاستیک و سبک، کیسه‌های پلاستیکی، انواع وسایل پلاستیکی کاربردی در آشپزخانه، لوله‌های پلاستیکی، اتصالات لوله کشی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند. از دیگر کاربردهای این نوع پلاستیک می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

سخن پایانی

صنعت پلیمر این روزها رشد و پیشرفت بسیار گسترده‌ای داشته و توانسته مواد اولیه مورد نیاز برای تولیدکنندگان مختلف را فراهم کند. یکی از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین انواع پلیمر، پلی اتیلن بوده که توانسته جایگاه ویژه‌ای را در صنایع مختلف به دست آورد. در بخش‌های قبلی به صورت کامل با ویژگی‌ها و مشخصات پلی اتیلن، انواع کاربردی آن و همچنین اصلی‌ترین کاربردهایی که برای پلی اتیلن در نظر گرفته می‌شود آشنا شدیم. برای خرید انواع مواد پلیمری حتما به سراغ فروشگاه‌هایی بروید که محصولات اورجینال و باکیفیت را به شما ارائه می‌دهند؛ زیرا کیفیت مواد اولیه بر روی کیفیت و قیمت محصولات نهایی اثر مستقیم خواهد داشت.


۳:۳۹:۰۵ | یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ | Sunday 14 / 04 April / 2024
مطالب پیشنهادی از سراسر وب