وظیفه اصلی آن حفظ سلامتی شماست اما اگر در معرض آلودگی و عفونت قرار بگیرد، میتواند شما را دچار بیماری قارچ کند. این عفونت پوستی توسط نوعی میکروارگانیسم که از مواد مرده تغدیه میکند ایجاد میشود.
این بیماری که یک عفونت پوستی معرفی میشود، در تماس با فرد دیگر قابل انتقال خواهد بود. در واقع عفونت پوستی یک بیماری مسری محسوب میشود. اگر نشانههایی از این بیماری را در خود یا یکی از اعضای خانواده خود مشاهده کردید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید؛ چراکه میتواند در کمترین زمان به قسمتهای دیگر بدن هم منتقل شود. در ادامه به بررسی بیشتر و راههای درمان این نوع عفونت پوستی میپردازیم.
یکی از بهترین راههای درمان و پیشگیری از این بیماری قبلاز مشاهده شکل ظاهری قارچ پوستی شناخت علتهایی است که میتواند باعث بروز این بیماری در افراد شود. با توجه به این عوامل بهراحتی میتوانید خود را از این عفونت پوستی مصون بدارید. عواملی که باعث ایجاد این بیماری میشوند شامل موارد زیر هستند.
با رعایت مواردی که نام برده شد، میتوانید از ابتلا به قارچ پوستی جلوگیری کنید یا در این شرایط قرار نگیرید. آگاهی از این عوامل سبب میشود تا احتیاط بیشتری در این شرایط بهخرج دهید.
بررسی علائم عفونت پوستی یکی از موارد مهمی است که باید از آن آگاهی داشته باشید تا درصورت بروز و مشاهده آنها بتوانید به پزشک مراجعه کنید. اما این علائم در افراد مختلف و نوع خاص این بیماری میتواند متنوع باشد. بااینحال مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند.
درصورتی که این علائم در معرض رطوبت، حرارت یا استفاده از صابونهای خاص باشند، تشدید خواهند شد. شکل ظاهری قارچ پوستی تاثیر بسیاری در تشخیص نوع قارچ و درمان آن دارد. عفونتهای قارچ پوستی میتوانند در هر قسمت از بدن مانند پا، ناخنها، بینی، گردن، ناحیه تناسلی، پوست صورت ایجاد شوند و باید مطابق با همین علائم مورد درمان قرار بگیرند.
بهطور کلی هر نوع عفونت پوستی را میتوانید با استفاده از روشهای رایج مانند استفاده از ضدقارچهای موضعی، ضدقارچهای سیستمیک و مراقبتهای بهداشتی درمان کنید. محصولاتی که در دسترس افراد برای درمان قرار میگیرند شامل موارد زیر هستند که بهتر است قبل از استفاده از آنها با یک پزشک مشورت کنید.
این نوع قرصها که شامل داروهای ضدقارچ سیستمیک هستند بهصورت خوراکی تولید میشوند و در تمام داروخانهها وجود دارند. بهترین نوع این نوع داروها شامل کلوتریمازول (کانستن)، اکونازول، میکونازول، تربینافین (لامیسیل)، فلوکونازول (دیفلوکان)، قرص کتوکونازول (داکترین)، نیستاتین (نیستان) هستند.
از آمپولهای ضدقارچ برای درمان بیماریهای پوستی بسیار شدید استفاده میشود. آمپولها حاوی داروهای ضدقارچ سیستمیک هستند که بهشکل عضلانی تجویز میشوند. این داروها شامل آمفوتریسین B، کاسپوفونژول و ایتراکونازول هستند.
یکی از رایجترین روشهای درمان این نوع بیماری عفونی استفاده از پمادها است که بهصورت موضعی استفاده میشوند. کافی است طبق تجویز پزشک خود مقداری از این دارو را روی قسمت آلوده به عفونت بمالید. درمان با این روش میتواند کامل شود. اما بهترین نوع پمادهای موجود در بازار برای درمان قارچهای پوستی شامل کلوتریمازول، میکونازول، تربینافین و اکونازول هستند.
کودکان بهدلیل سبک زندگی که دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود. باید به این موضوع توجه داشته باشید که برای استفاده از پمادهای ضدقارچ برای آنها، حتما با تجویز دکتر این داروها را تهیه کنید و روی محل عفونت قرار دهید. بهترین نوع این داروها کلوتریمازول و میکونازول هستند.
بهترین صابونهای درمانی که برای بهبود عفونت، قارچ پوست و کنترل جوش بدن و صورت توصیه میشوند شامل صابون گوگرد ماسینکس ضدآلرژی و ضدحساسیت هستند.
یکی از بهترین و مفیدترین داروها برای مقابله با این نوع قارچ استفاده از قطره کانازول است. با استفاده از این دارو در کمترین زمان میتوانید عفونتهای قارچی را از بین ببرید.
کلوتریمازول، میکونازول و کلورهگزیدین ازجمله داروهای ضدقارچ در نوع محلول هستند که میتوانید برای درمان عفونت و قارچ از آنها استفاده کنید. محلولهای ضدقارچ بهعنوان داروهای موضعی یکی از روشهای کارآمد در درمان هستند که بسیار هم نتیجهبخش بهحساب میآیند. استفاده از پماد و کرم بهدلیل اینکه ضخامت زیادی دارند، نمیتوانند بهاندازه این نوع محلولها کاربردی در درمان داشته باشند.
اگر دچار بیماریهای پوستی شدهاید که مقاومت بالایی در درمانهای موضعی دارند استفاده از روشهای نوین و نتیجهبخشی مانند لیزر میتواند یک روش عالی برای درمان این بیماری پوستی باشد. این روش با استفاده از نور کوتاه و ملایمی که دارد، بهطور مستقیم روی ناحیه مورد نظر تابیده میشود و بافتهای آلوده به قارچ را از بین میبرد.
قارچ پوستی یکی از انواع رایج بیماریها در پوست است که این روزها بسیاری از افراد درگیر آن هستند. این بیماری که تحتعنوان عفونت نیز شناخته میشود، علائمی مانند خشکی پوست و ترکخوردگی دارد.
این بیماری ممکن است بر اثر روتینهای نادرست روزانه ایجاد شوند که در این صورت توصیه میکنیم در ابتدا نسبت به درمان آن اقدام کرده و سپس عادتهای نادرستی که باعث بروز این بیماری میشوند کنار بگذارید. در این مقاله به بررسی دقیق قارچ یا عفونت پوستی پرداختیم و روشهای درمان آن را مرور کردیم. درصورتی که به این مشکل مبتلا هستید، میتوانید با استفاده از این موارد و سایر تجویزهای پزشک خود را درمان کنید.