این مرکز خرید که بیش از 1600 واحد تجاری را در دل خود جای داده است، کار خود را در حالی آغاز کرد که کرونا به طور ناگهانی سررسید و دنیای تجارت را با بهت مواجه کرد. این اتفاق هرچند تهدیدی برای همهی مراکز تجاری بود، اما مجتمع تجاری دلگشا به لطف سیستم تهویه مدرن خود و امکان بهداشتی کافی توانست عملکردی رضایت بخش در این دوران داشته باشد و خود را بیش از پیش ثابت کند.
امنیت فوقالعاده سرای دلگشا در کنار مقاومت آن در برابر زلزله و رعایت مسائل ایمنی از دیگر مواردی است که این مرکز خرید سعی کرده کیفیتی متفاوت را در آنها ارائه دهد.
واقعیت تلخ این است که در محدوده بازار تهران تقریباً بیش از 90 درصد ساختمانها فرسوده و مخروبه است و تنها حدود 10 درصد آنها نوسازی شدهاند. مسئله دیگر این است که نوسازی بافت یا بد انجام شده یا بافت تاریخی بازار را تخریب کرده است.
از طرف دیگر وجود تأسیساتی با رعایت کمترین موازین ایمنی، سازههای فرسوده، افزایش بار بر سازههای فرسوده با احداث سقفهای طاقی ضربی و وجود خاکهای نرم از جمله عواملی است که ریسک مخاطرات را در منطقه بازار بزرگ تهران افزایش میدهد. مشکل دیگر این است که بیشتر بافت 105 هکتاری بازار تهران سنتی و به آب حساس است. در نتیجه آتش سوزی در آن مشکلی جدی و خاموش کردن آتش مشکلی جدیتر است.
برای درک جدی بودن خطر آتش سوزی در بازار تهران تنها کافی است سری به این منطقه بزنید و سیم کشیهای عجیب و غریب و ناایمن سطح بازار را ببینید. یک تابستان داغ و اضافه بار سیستمهای سرمایه میتواند جرقه چند آتش سوزی را بزند.
بازار دلگشا در چنین فضایی و برای بالا بردن استانداردهای مختلف در خیابان 15 خرداد ساخته شده است. سرای دلگشا اولین و آخرین مرکز خریدی نیست که در دل بازار ساخته شده است، اما سعی دارد یکی از بهترینها باشد و استانداردهای موجود را به شکل محسوسی بهبود ببخشد.
بازار دلگشا میتوانند از مزیتهای ذاتی بازار از جمله فرهنگ، اعتبار و قدرت آن بهرهمند شوند و ضعفهای مختلف آن را با اتکا به شیوههای جدید ساخت و ساز، فروش، تبلیغات و مدیریت پر کنند. سرای دلگشا با همین رویکرد کار خود را آغاز کرد و سعی کرد مزایای سنت و مدرنیته را با هم ارائه کند.
سرای دلگشا در مساحت 50 هزارمتری ساخته شده است. آن طور که علیرضا جبینی، مدیر این مرکز تجاری گفته است 1600 واحد تجاری در 10 طبقه در آن فعالیت میکنند که به طور متوسط هر واحد باعث اشتغال مستقیم سه نفر و اشتغال غیرمستقیم دهها نفر دیگر شده است. این یعنی سرای دلگشا با احتساب نیروهای خدماتی خود مجموعا 5000 شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد.
این به آن معنا است که با محاسبه حداقل ضریب 1 به 10 بیش از 50 هزار خانوار از این مجتمع سود میبرند و به طور مستقیم و غیرمستقیم از آن منتفع خواهند شد. این عدد فارغ از مشاغل دیگری است که در حاشیه این بازار شکل میگیرند.
در چنین فضایی یکی از اولویتهای اصلی مدیران سرای دلگشا حمایت از جوانان است. به گفته مدیران این مرکز تجاری آنهای میخواهند امکان بهرهمندی جوانان از تجربه بزرگان بازار را فراهم کنند. برای تحقق این هدف و تشویق تولیدکنندگان داخلی، به خصوص جوانانی که علاقه به توسعه کسبوکار خود هستند مدیران بازار دلگشا مشوقهای خوبی در نظر دارند.
اگر شما خریدار یا مستأجری این مرکز تجاری با توجه به عملکرد فروشندگان از حق مالکان خود برای هزینههای پشتیبانی و فروش، به کسبوکارها کمک میکند و تسهیلاتی برای آنان در نظر میگیرد. با توجه به هزینههای سرسام آورد آغاز کسب و کار چنین کمکی میتواند بار مالی ماهانه وارد صاحبان کسب و کار را کاهش دهد.
جدای از این چنین رویکرد حمایتی و سازندهای آرامش ذهنی فوقالعادهای را برای هر کسی که قصد حضور در بازار را داشته باشد فراهم میکند. سرای دلگشا با ایمنی فوقالعاده، امکانات رفاهی مناسب و پارکینگی که در دست احداث دارد مزایای نسبی خوبی در برابر موارد مشابه خود در بازار دارد و با توجه به همراهی این مجموعه تجاری با جوانان میتواند تبدیل به سکوی پرش تجار جوان شود.
یکی از ویژگیها مهم سرای دلگشا برای کسب و کارها و تجار جوان را میتوان اهداف آن دانست. این مرکز خرید قصد دارد به نمایشگاه دائمی محصولات با کیفیت ایرانی تبدیل شود و خریداران عمده را به عنوان هدف اصلی خود انتخاب کرده است، هرچند خریداران خرد را نیز از نظر دور نداشته.
به گفته مدیر این بازار به جز بخش کمی از محصولات سرای دلگشا که وارداتی هستند، اکثریت محصولات ارائه شده در بازار دلگشا از باکیفیتترین محصولات تولید داخل کشور تأمین شدهاند.