امارات؛ از تأسیس تا اکنون
امارات متحده عربی (UAE) که به اختصار کشور امارات نیز نامیده میشود در منطقه خاورمیانه قرار گرفته و با کشورمان ایران از طریق مرز دریایی همسایه میباشد. این کشور به صورت کنونی از سال 1971 به وجود آمده و از هفت شیخنشین کوچک تشکیل شده است. هر شیخنشین را حاکم همان شهر اداره میکند و همه آنها تحت حکومت یک دولت پادشاهی فدرال قرار دارند.
مهمترین شهر این کشور، از بین هفت شهر آن، دبی میباشد. با این حال پایتخت امارات شهر ابوظبی است. این کشور که دهه هفتاد میلادی از قیمومیت انگلستان رهایی یافت، طی این 50 سال از تأسیس خود بیش از حد انتظار پیشرفت کرده و اکنون به یک کشور کاملاً توسعه یافته تبدیل شده است.
شیخنشین یا همان شهر دبی مرکز اصلی تجارت و نمادی از پیشرفت کشور امارات به حساب میآید. اغلب گردشگران و نیز تجار خارجی معمولاً مقصد اصلیشان در کشور امارات دبی است و این شهر سالانه پذیرای تعداد زیادی بازدیدکننده قرار میگیرد.
روابط سیاسی امارات متحده عربی با ایران
کشور امارات و ایران به دلیل همسایه بودن، تا جای ممکن روابط مناسب راهبردی خود را با یکدیگر همواره حفظ نمودهاند. سعی شده است این رابطه با پیمانهای اقتصادی بین دو کشور همچنان محکم بر قرار بماند. با این حال، اختلاف بر سر مالکیت سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی و نیز حمایت عربستان از این کشور، روابط سیاسی ایران و امارات را طی سالهای گذشته دچار فراز و نشیبهایی نموده است.
در حال حاضر شهروندان ایرانی برای اخذ ویزای کشورهایی چون آمریکا، انگلستان و کانادا به سفارتهای ین کشورها در امارات مراجعه نموده و این کشور به نوعی نقش واسطه را بین ایرانیها با کشورهای ذکر شده ایفاء میکنند.
اقتصاد؛ حلقه وصل کننده ایران به امارات
اما از لحاظ اقتصادی که به روابط این دو کشور نگاه کنیم، خواهیم دید که کشورهای امارات و ایران نفع و سود زیادی از رابطه با یکدیگر نصیبشان شده است. کشور امارات و مخصوصاً شهر دبی، یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگران ایرانی از آغاز قرن میلادی جاری بوده است.
همچنین بسیار از شهروندان ایرانی نیز با تأسیس یا ایجاد نمایندگی در کشور امارات طی سالهای اخیر به این کشور نقل مکان کردهاند. میزان دارایی حدود 500 هزار نفر ایرانی ساکن کشور امارات در سال 2020 حدود 300 میلیارد دلار برآورد شده است.
ویزای توریستی دبی؛ در دسترس و ارزان
به دلیل تعداد زیاد مسافران ایرانی ورودی به کشور امارات و به خصوص شهر دبی، این کشور شرایط سخت و پیچیدهای را برای اخذ ویزای دبی برای شهروندان ایرانی در نظر نگرفته است. لازم به توضیح است که ویزای دریافتی ایرانیها از کشور امارات به نام ویزای دبی شناخته میشود، ولی با اخذ آن میتوان به هر کدام یک از شهرهای کشور امارات نیز ورود کرد.
در چند سال اخیر، با افزایش کارگزاران ویزای دبی در کشور امارات، طول مدت فرآیند اخذ ویزای توریستی دبی به حداقل زمان ممکن رسیده و به حدود 24 ساعت کاهش یافته است. قیمت این ویزا نیز برای اقامت پانزده روزه، حدود 300 درهم امارات میباشد.
کسب اقامت دایم دبی؛ سخت ولی ممکن
کشور امارات به دلایل مختلفی اقامت دایم خود را به سادگی در دسترس افراد خارجی قرار نداده است. بسیاری از ایرانیهایی که در کشور امارات زندگی و کار میکنند، دارای اقامت کوتاه مدت میباشند و معمولاً هر سال باید آن را تمدید کنند.
اما، از سال 2020 دولت امارات متحده عربی شرایط اعطای اقامت و شهروندی را برای افراد خارجی با شرایطی خاص آسانتر نموده است. طی آخرین به روز رسانی اداره مهاجرت امارات در ماه مارچ 2021 افراد خارجی میتوانند به عنوان یک فرد مقیم در این کشور زندگی کنند اگر شرایط زیر را داشته باشند:
لازم به ذکر است که افراد وابسته شامل فرزندان، والدین و وابستگان نزدیک آن فردی میباشند که یکی شرایط یکی از موارد فوق را دارا باشد.
برای آغاز فرآیند اخذ اقامت کشور امارات متحده عربی بهتر است که با یک وکیل مجرب مشورت کرده تا بسته به شرایط خود بهترین مسیر را در راستای اخذ اقامت امارات انتخاب نمایید.
سرمایهگذاری؛ بهترین روش برای کسب اقامت دایم دبی
بر طبق آخرین قوانین اعلام شده از سوی دولت امارات در سال 2021، سرمایهگذاران خارجی تحت شرایطی میتوانند ویزای 10 ساله یا همان ویزای طلایی امارات را دریافت نمایند.
شرط اصلی اخذ ویزای طلایی امارات سرمایهگذاری 10 میلیون درهم امارات در این کشور میباشد. مبلغ ذکر شده میتواند به صورتهای ذیل در کشور امارات مورد استفاده قرار بگیرد:
برای اخذ اقامت دایم امارات از طریق سرمایهگذاری باید نکته های زیر را نیز در نظر داشت:
اقامت دبی؛ مزایا و محسنات
به طور کلی میتوان موارد زیر را از مزایای مهم اخذ اقامت امارات برای ایرانیان برشمرد:
متخصصین؛ هدف جدید امارات برای اعطای اقامت دایم
با قوانین جدید اعلام شده در سال 2020 از سوی دولت امارات، متخصصین در شرایطی خاص میتوانند ویزای طلایی امارات یا همان ویزای 10 ساله را کسب نمایند.
دستهبندی و شرایط افراد متخصص که میتوانند اقامت دایم امارات را کسب نمایند، به شرح زیر است:
باید در یک «رشته علمی خاص تخصص داشته باشند که مورد نیاز کشور امارات است»؛ باید «مقاله و تحقیق علمی مورد تأیید و منتشر شده بر روی موضوعات منحصر به فرد» در رزومه خود داشته باشند؛ باید تجربه عملی آنها کمتر از 10 سال نباشد؛ و میبایست عضو یک سازمان معتبر در حوزه تخصصی خود باشند.
باید در زمینه تحقیق و پژوهش در یک دانشگاه یا یک مرکز تحقیقی خصوصی مشغول یه کار باشند؛ باید تجربه عملی آنها کمتر از 10 سال نباشد؛ باید در زمینههای علمی کوشا و فعال باشند، مانند برنده شدن یک جایزه علمی معتبر یا کسب سرمایه قابل توجهی از یک سرمایهگذار دولتی یا خصوصی جهت انجام تحقیقات خود طی 10 سال گذشته؛ میبایست یک معرفینامه معتبر از یک مؤسسه علمی تأیید شده در کشور امارات اخذ نمایند.
باید یک یا چند ثبت اختراع داشته باشند که توسط وزیر اقتصاد کشور یا هر سازمان بینالمللی معتبر دیگری مورد تأیید قرار گرفته باشد؛ میبایست یک معرفینامة از وزیر اقتصاد اخذ نمایند.
«از قبیل روشنفکران و هنرمندان، افرادی که در کار خود در زمینههای فرهنگی پیشرو بوده و از جشنوارههای بینالمللی یک یا چند جایزه کسب کرده باشند.»؛ آنها باید یک معرفینامة معتبر از سازمانهای مربوط به زمینة تخصصی خود دریافت کنند.
نکته آخر؛ راهنمایی و مشاوره
کشورهای مختلف در دنیا بر اساس قوانین مربوط به خود است که به افراد خارجی اقامت میدهند و هیچ کشوری مانند دیگری عمل نخواهد کرد. امارات متحده عربی نیز از این امر مستثنی نیست و در ضمن یکی از کشورهایی در دنیا به شمار میآید که قوانین بسیار سختگیرانهای در اعطای اقامت و شهروندی دارد.
مجموعه نیلاگشت با سالها تجربه در امور اقامتی و بهره بردن از وکلای بینالمللی یکی از بهترین گزینهها برای افرادی است که میخواهند با کمترین هزینه و در اسرع وقت به کشور امارات نقل مکان کرده و اقامت این کشور توسعهیافته را کسب نمایند.
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره و راهنمایی درباره اخذ اقامت امارات با کارشناسان ما تماس گرفته و ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.