#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

آیا رونق نسبی معاملات ملکی در شهریورماه دائمی است؟

آخرین ماه تابستان امسال تعداد معاملات ملکی با رکوردشکنی، بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد. به این صورت که 7 هزار و 800 معامله ملکی که 41 درصد بیشتر از ماه قبل بود در شهریورماه رقم خورد.

تحرک‌بخش خصوصی، پیش‌نیاز ساماندهی بازار مسکن؛

آخرین ماه تابستان امسال تعداد معاملات ملکی با رکوردشکنی، بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد. به این صورت که 7 هزار و 800 معامله ملکی که 41 درصد بیشتر از ماه قبل بود در شهریورماه رقم خورد. دراین‌بین قیمت مسکن نیز، با 2 و 4 دهم درصد گران‌تر شده و میانگین نرخ مسکن در تهران را به 31 میلیون و 700 هزار ریال رساند. اما چه عواملی که این رشد را رقم زد و برای ثبات این روند صعودی چه راهکارهایی باید در دستور کار قرار بگیرد؟

رونق در معاملات شهریورماه پایدار نیست!

در ابتدا باید مدنظر داشته باشیم فصل تابستان زمان رونق بازار املاک است و هرسال در مرداد و شهریورماه، بیشترین تعداد معاملات ملکی رقم می‌خورد. اما از سال گذشته تاکنون آمار معاملات در شرایط رکودی عمیقی فرورفته بود و بسیاری از فعالان این بخش را از ادامه فعالیت ناامید کرده بود. تا اینکه امسال با روی کار آمدن دولت سیزدهم، گمانه‌زنی‌ها در خصوص توافقات اقتصادی و تأثیرات روانی طرح‌هایی همچون جهش مسکن و ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال باعث افزایش میزان خریدوفروش املاک در کشور شد.

اما طبق این آمار، همچنان تعداد معاملات 8 درصد از ماه مشابه سال قبل کمتر شده و نمی‌توان گفت دوره رونق در بازار مسکن آغاز شده است. چراکه این نیز یک تحرک موقت و ناپایدار بوده و تداومی نخواهد داشت. چراکه تا مشکلات زیرساختی و اقتصاد کلان که مهم‌ترین آن نرخ تورم است بهبود پیدا نکند، بازار مسکن نیز نمی‌تواند به ساماندهی رسیده و رونق را تجربه کند.

گفتنی است ورای مؤلفه تورم، اعتماد و تحرک‌بخش خصوصی نیز باید با تغییر نگرش سیاستگذاران اتفاق بی افتد. چراکه در تصمیمات فعلی متولیان سیاستگذار این بخش، بازهم ساخت‌وساز انبوه با منابع دولتی در دستور کار قرار گرفته که شوربختانه این روش پاسخگوی نجات بازار مسکن از رکودی چنین عمیق نیست. بلکه باید با تمرکز کامل به تحرک‌بخش خصوصی و واگذاری پروژه‌ها به آنها، چرخ تولید تا مصرف را به گردش درآورده و کسب‌وکار آنها را نیز ساماندهی کرد.

https://khabarpu.com/img/post/1633337227.jpg

ساماندهی بازار مسکن تنها با تحرک‌بخش خصوصی امکان‌پذیر است؛

می‌توان با واگذاری زمین‌های دولتی به انبوه‌سازان و پیمانکاران کوچک‌تر، تسهیل در ارائه مجوزها، تأمین و تجهیز کارخانه‌های مصالح و تجهیزات ساختمانی به نقدینگی ارزان و ایجاد رونق در فعالیت آنها که منجر به ثبات قیمت محصولات ساختمانی می‌شود و در نهایت ایجاد روش‌های نوین تأمین مالی برای ساخت و خرید مسکن، این بخش را به ساماندهی و رونق پایدار رساند.

شایان‌ذکر است وزارت راه و شهرسازی و مجلس با همکاری شرکت‌های دولتی، زمین‌های بلااستفاده را در راستای اهداف طرح جهش تولید مسکن در اختیار سازندگان قرار داده است. فقط لازم است تا با نظارت و حمایت آنها و عدم دخالت در پروسه ساخت و فروش، بهترین بهره‌وری را از زمین‌های فوق داشت تا در نهایت مردم را به مسکن ارزان رساند.

نظارت و شفافیت، دو عامل مهم برای مبارزه با فساد و سوداگری در بازار مسکن؛

اما عوامل ساماندهی که بهش اشاره شد، همگی به افزایش شفافیت، نظارت و برنامه‌ریزی برای عرضه صحیح دارد. به‌طوری‌که بتوان به‌راحتی نیاز متقاضیان خرید یا اجاره را شناسایی کرده و نسبت به آنها، اقدام به ساخت‌وساز هدفمند کرد. به زبان ساده هنگامی که تقاضای خرید آپارتمان 40 متری در تهران افزایش‌یافته، مجوزهای ساخت به این متراژ ارائه شود.

همچنین ایجاد شفافیت و نظارت دقیق در پروژه‌ها می‌تواند سیاستگذاری محله‌ای را نیز به همراه بی آورد. به این صورت که فقط ساخت‌وساز در حوالی شهرها اتفاق نیفتد و در مناطق شمالی شهر نیز بتوان انبوه‌سازی انجام داد. چراکه با کاهش تولید در مناطق میانی و شمالی شهر، قیمت املاک آن محله‌ها افزایش داشته است. پس باید با برنامه‌ریزی صحیح، قیمت خرید آپارتمان درونی یا محله‌های مجاورش را نیز با افزایش عرضه به تعادل نسبی رساند.

اما چگونه می‌توان در یک بستر بی‌طرف که منافع هیچ سازمان یا نهادی را در نظر نداشته و صرفاً کمک به مردم و بازار مسکن در اهدافش دیده شود، این نظارت دقیق شفاف را انجام داد. خوشبختانه بسترهای هوشمندی در بخش خصوصی ایجاد شده‌اند که کارایی خودشان را سال‌هاست با افزایش تعداد مخاطبان و میزان رضایت آنها ثابت کرده‌اند. سامانه‌هایی همچون کیلید که در توسعه ابزارها و تکنولوژی همیشه پیش‌گام بوده و توانسته نوع فعالیت مشاورین املاک را بروز کند.

اطلاعات معاملات، راهنمای تصمیم هوشمندانه برای خرید مسکن؛

مجموعه کیلید با استفاده از هوش مصنوعی، توانسته بستری ایجاد کند تا تمام اطلاعات معاملات ملکی که طی 8 سال گذشته در سامانه اطلاعات معاملات املاک ایران (سابا) و منابع موثق دیگر ثبت شده، استخراج و پس از پردازش و طبقه‌بندی، در قالب اطلاعات کاربردی و نمودار، در اختیار مردم و سیاستگذاران قرار داده شود.

در بخش اطلاعات بازار مسکن کیلید، قیمت کل، مترمربع و درصد تغییرات نرخ املاک تهران، در بازه‌های زمانی مختلف قرار گرفته تا کاربران بتوانند اطلاعات دقیقی از محل سکونت خود یا منطقه‌ای که قصد خرید یا اجاره املاک در آن را دارند، دریافت کنند. به‌طوری‌که متقاضی خرید آپارتمان در امیرآباد به‌راحتی تمام نوسانات قیمت املاک در این منطقه را مشاهده کرده و دید کلی از میزان نوسانات قیمت مسکن در این محله خواهد داشت. این مهم باهدف افزایش آگاهی ملکی تمام مردم کشور ایجاد شده تا در کنار بخش‌های تخمین قیمت مسکن و کیلید مگ، این مهم را به نتیجه برسانند.

https://khabarpu.com/img/post/1633337235.jpg

سرعت و کیفیت، کیلید کسب یک تجربه ملکی موفق؛

اما این تنها مزیت کیلید نیست و این سامانه هوشمند مردم و مشاورین املاک را برای انجام بهتر و سریع فرایند معاملات ملکی یاری می‌رساند. به‌طوری‌که متقاضی خرید آپارتمان 40 متری در تهران یا حتی خرید آپارتمان در ونک، با استفاده از ابزارهای سامانه کیلید، درسریع ترین زمان بهترین گزینه‌ها را برای انتخاب، پیشروی خود خواهد داشت.

یکی از به‌روزترین ابزارهای کیلید برای این امر، پیداکردن خانه رویایی از طریق هوش مصنوعی است. این ابزار هوشمند با درنظرگرفتن تمام نیازها و سلایق متقاضی، فایل‌هایی که با تمام مؤلفه‌های وارد شده از سوی کاربر همسو است را معرفی می‌کند. گفتنی است این شاخصه‌ها شامل بازه قیمتی، محله، تعداد اتاق‌ها، سال ساخت و ... را شامل می‌شود. همچنین مواردی که به این مؤلفه‌ها نزدیک هستند نیز، به کاربر معرفی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال متقاضی خرید آپارتمان در امیرآباد پس از انتخاب محله و شاخصه‌های مهم خود، تمام فایل‌های موجود را مشاهده کرده و واحدهایی که با متراژ کمتر یا بیشتر، با هزینه کاربر همخوانی دارد را هم مشاهده می‌کند؛

کیلید، سامانه پیشرو در افزایش فعالیت مشاورین املاک؛

در مجموع می‌توان با بهره‌گیری از ابزارهای ایجاد شده در سامانه کیلید، سیاست‌های محله‌ای را در جهت توسعه بازار مسکن و بهبود شرایط فعالان صنعت ساختمان اتخاذ کرده و تمام بخش‌های بازار مسکن را ساماندهی کرد. همچنین مردم و مشاورین املاک نیز از امکانات این سامانه هوشمند ملکی بهره برده و بهترین نوع معامله ملکی را تجربه کنند. گفتنی است کیلید علاوه بر افزایش سرعت و کیفیت تمام فرایند خریدوفروش مسکن، کسب‌وکار مشاورین املاک را هم توسعه داده و به افزایش فعالیت آنها کمک کرده است. همچنین کیلید پرو «kilidpro» نیز تمام فعالیتهای مشاورین املاک را ساماندهی کرده و کسب‌وکار آنها را منظم و هدفمند کرده است.


۱۲:۱۷:۵۹ | دوشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | Monday 04 / 10 October / 2021
مطالب پیشنهادی از سراسر وب