#اخبار آموزش و پرورش #نقل و انتقالات فوتبال #سهام عدالت #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #اخبار تعطیلی ها #استقلال #پرسپولیس

کربن فعال پودری چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

کربن فعال پودری به کربن فعالی میگویند که اندازه ذرات آن عمدتا کوچک تر از 0.075 میلیمتر می باشد.

کربن فعال - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

البته سازمان های مختلف تعریف های متفاوتی برای اندازه ذرات کربن پودری ارایه نموده اند. ولی بطور کلی در صورتی که ذرات آن عمدتا کوچکتر از 0.15 میلیمتر باشند ، می توان آن را کربن فعال پودری نام نهاد.

کربن فعال پودری یک جاذب قوی می باشد که از مواد آلی با قابلیت جذب بالا تولید میشود. این کربن فعال از مراحل فرآوری کربن مانند ذغال‌ های چوب یا پوسته‌ های گیاهان بدست می‌ آید. پس از آن اقدامات فعال‌ سازی مثل گرما زدگی یا شیمیایی اعمال میشود تا سطح جذب آن افزایش بیابد.

کربن فعال پودری بدلیل ساختار پوره‌ هایش و سطح بالای جاذبی که دارد بسیار مناسب جهت حذف آلاینده‌ های گازی و مایعی از محیط‌های مختلف است. این مواد در فرایند های تصفیه آب و هوا از بین بردن بو نامطبوع، تصفیه گاز ها و حتی در صنعت دارو سازی جهت تصفیه مواد مورد استفاده قرار میگیرند.

مشخصات کربن فعال پودری

کربن فعال چیست و از کجا بخریم؟

کاربرد های کربن فعال پودری

کربن فعال پودری بعنوان یک جاذب قوی و مواد جاذب شیمیایی در موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعضی از کاربرد های این ماده عبارتند از:

۱. تصفیه آب:

۲. تصفیه هوا:

۳. صنایع غذایی:

۴. داروسازی:

۵. صنعت شیمیایی:

۶. صنعت الکترونیک:

۷. حفاظت محیط زیست:

۸. نفت و گاز:

۹. تصفیه سوخت:

۱۰. صنایع نساجی و پوشاک:

۱۱. کنترل آلاینده‌ ها در صنایع:

۱۲. کاربردهای پزشکی:

کربن فعال پودری بعلت خصوصیات جذبی بالا و توانایی حذف آلاینده‌های مختلف در صنایع مختلف بطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و نقش زیادی در بهبود کیفیت محیط زیست و فرآیند های صنعتی ایفا میکند.

تولید کربن فعال پودری

برای تبدیل کردن مواد خام کربن فعال به گرانول معمولا از فرایندهای، حرارتی و شیمیایی استفاده می شود. در فرآیند حرارتی از روش تزریق بخار و در فرایند شیمیایی از روش اضافه نمودن مواد غیر الی در دمای پایین به مواد خام استفاده می شود. این فرآیند ها تا حد زیادی تعیین کننده اندازه و شکل کربن فعال تولیدی میباشند.

بازیابی کربن فعال پودری

در خیلی از موارد می توان با استفاده از یک فرآیند حرارتی شبیه به فرآیند فعال سازی اولیه کربن فعال را دوباره بازیابی نمود. این راه حل در بسیاری از موارد از نظر محیط زیستی و اقتصادی توصیه می شود. روش ها و تجهیزات گوناگونی میتوانند جهت فعال سازی کربن فعال استفاده شده، بکار بروند. به طور کلی برای فعال سازی ضروریست تا کربن فعال مراحل زیر را طی نماید:

  1. خشک کردن(در دمای 100 درجه سانتیگراد)
  2. بازپس دادن(در دمای 100-700 درجه سانتیگراد)
  3. بازفعالسازی(واکنش آبگاز دمای کمتر از 700 درجه سانتیگراد)

۱۲:۲۰:۱۰ | دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۲ | Monday 08 / 01 January / 2024
مطالب پیشنهادی از سراسر وب