#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

عوارض مصرف هروئین چیست؟

عوارض اعتیاد به هروئین در افراد مختلفی که ساختار‌های بدنی متفاوتی با هم دارند می‌تواند متغیر باشد. به طور کلی بروز یک سری از علائم استفاده از هروئین در افراد شامل مواردی است که در میان تمامی معتادان مشترک است.

اما برخی دیگر از اثرات مصرف هروئین در افراد به سبب قوای جسمی بهتر و یا سن کمتر، بارزتر و یا نهانتر است. عوارض اعتیاد به هروئین آنقدر زیاد است که می‌تواند تمامی ابعاد زندگی یک فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. این ابعاد شامل جنبه‌های روحی و جسمی و همچنین شخصیتی در فرد شود. در این مقاله سعی بر آن داریم تا تمامی این آسیب‌ها را از دیدگاه‌های مختلف بررسی کرده و ذهنیتی شفاف پیرامون عوارض هروئین چیست و ترک هروئین در خانه چقدر طول می‌کشد به شما مخاطبان عزیز ارائه کنیم. از جمله مطالبی که در ادامه خواهید خواند، تحت عناوین اصلی زیر می‌باشند: 


هروئین چیست؟
عاقبت مصرف هروئین در کوتاه مدت
عوارض اعتیاد به هروئین در بلند مدت
اثرات مصرف هروئین در افراد
عوارض مصرف هروئین در سنین پایین
عوارض جدی و شدید هروئین بر اعضای بدن
عوارض مصرف هروئین در زنان باردار
شایعترین عوارض مغزی ناشی از مصرف هروئین چیست؟
علائم استفاده از هروئین در افراد
تشخیص علائم استفاده از هروئین به سبب وجود وسایل خاص

 

هروئین چیست؟

هروئین نیز مانند سایر مواد مخدر یکی از تولیداتی است که به صورت پودر سفید و یا خاکستری رنگ شناخته می‌شود. این پودر‌ها معمولا از طریق تزریقی در رگ و یا در عظله و همچنین به صورت استشمامی و استنشاقی مصرف می‌شوند. این نوع از مواد مخدر از خشخاش بدست می‌آیند و با روشهای مختلفی آماده عرضه به افراد می‌شوند. در برخی از موارد هروئین به صورت صمغ چسبناک و قهوه‌ای رنگی وجود دارد که پس از انجام عملیات خاصی تبدیل به پودر سفید یا خاکستری رنگ می‌شوند. معمولا پودرهای سفید رنگ دارای خلوص بالاتری نسبت به سایر فرآورده‌های آن دارند. 

https://khabarpu.com/img/post/1598878372.jpg

عاقبت مصرف هروئین در کوتاه مدت 

به طور معمول استفاده از هروئین سبب شکل‌گیری علائم و بروز عوارضی در فرد می‌شود که این عوارض در طولانی مدت و یا کوتاه مدت شدت و اثر متفاوتی دارد. کسانی که زمان زیادی از اعتیادشان به این ماده مخدر نمی‌گذرد علائمی مانند تنگی نفس و عدم تمرکز را تجربه خواهند کرد. به این سری از افراد فلش یا راش گفته می‌شود. به طور معمول فردی که برای بارهای اول اقدام به مصرف هروئین کرده‌اند اقرار می‌کنند که در اوایل احساساتی مانند هجوم ناگهانی عواطف و احساسات و همچنین تجربه گریه یا خنده شدید را داشته اند. اگر بخواهیم عاقبت مصرف هروئین در کوتاه مدت را به صورت موردی برشماریم، باید موارد زیر را در نظر بگیریم:
عدم تمرکز و خواب آلودگی شدید
سنگین شدن اندامها و تلاش زیاد برای حرکت
بی اشتهایی و استفراغ
یبوست شدید و یا اسهال مکرر
بزرگ شدن غیر طبیعی مردمک چشمها
آبریزش شدید و دائمی بینی
اختلال در عملکرد قلب و تپش شدید آن

عوارض اعتیاد به هروئین در بلند مدت

افرادی که زمان زیادی است این ماده را مصرف می‌کنند شاهد بروز بیماری‌های کبدی و ذات‌الریه و دیگر بیماری‌های شایع می‌باشند. آمار اعلام شده از سوی سازمان‌های بهداشتی حاکی از آن دارد که درصد مرگ و میر ناشی از سوء مصرف هروئین در افراد بسیار بالاتر از سایر مواد مخدر بوده و این به دلیل اثر بخشی سریع و درگیر کردن منطقه وسیعی از اندامهای بدنی است. از جمله مهمترین عوارض بلند مدت مصرف هروئین موارد زیر است:
بیماری‌های کبدی به علت عدم رعایت بهداشت در حین تزریق
بیماری‌های کلیوی ناشی از آلودگی سرنگها 
ایدز
سرطان ریه
تنگی نفس
عفونت‌ پوستی و آبسه
ذات‌الریه
یبوست

https://khabarpu.com/img/post/1598878385.jpg

اثرات مصرف هروئین در افراد

به طور کلی اثرات مصرف هروئین در افراد به سبب وضعیت‌های مختلف جسمانی متفاوت است. همچنین برخی دیگر از عوامل سبب تغییر در شدت اثرگذاری این مواد بر روی افراد می‌شوند. از جمله مهمترین عواملی که سبب تغییر در تاثیر گذاری مصرف هروئین بر افراد می‌شود، موارد زیر است:
سن افراد
زمان متناوب مصرف هروئین 
مقدار مصرف هروئین در روز
روش استفاده از هروئین
بیماری‌های زمینه‌ای قبلی
وزن افراد
جنسیت
همزمانی مصرف با دیگر مواد مخدر


عوارض مصرف هروئین در سنین پایین

ذکر این نکته لازم و ضروری است که عوارض مصرف هروئین در سنین پایین بسیار آسیب رسان تر و جدی‌تر خواهد بود. نوجوانانی که تجربه مصرف هروئین را دارند، همواره از برخی مشکلات جسمی و روحی رنج می‌برند که شاید این سری از مشکلات در افراد با سنین بالاتر مشهود نباشد. برخی از این عوارض شامل موارد زیر است:
اختلالات حافظه‌ای
بدخلقی و عصبانیت دائمی
درد در ناحیه قلب و محیط مجاور آن 
افسردگی شدید و خودکشی
پرهیز از شرکت در گروه‌های دوستانه
گیجی و عدم توانایی 

عوارض جدی و شدید هروئین بر اعضای بدن

آسیب‌های که در نتیجه استفاده از هروئین به بدن افراد وارد می‌شود در وهله اول ذهن و مغز فرد را درگیر می‌کند. این آسیب‌ها نورون‌ها و گیرنده‌های عصبی را دچار مشکل عدم رسانایی دستورات نرمال مغز می‌کند و سبب می‌شود چابکی و تمرکز در شخص به تدریج کاهش یابد. عوارض جسمی دیگری که فرد با مصرف هروئین تجربه خواهد کرد را در ادامه خواهیم آورد:
تحریک سیستم لنفاوی
عدم درک لذت
عصبانیت و بروز رفتارهای خشمگینانه
شادی بیش از حد و غیر نرمال
عدم توانایی در کنترل میزان سرفه یا خنده
مشکلات تنفسی و احساس خفگی دائمی

عوارض مصرف هروئین در زنان باردار

متاسفانه با رشد زیاد تعداد کسانی که به سمت مصرف هروئین رفته‌اند، تعداد زنان بارداری که تمایل به مصرف هروئین دارند نیز رو به گسترش است. این پدیده سبب بروز مشکلات جدی و اساسی هم برای مادر و هم برای نوزاد خواهد شد. از جمله این عوارض برای زنان باردار شامل زایمان زودرس و انقباضات شدید بدنی و عضله‌ای است که همواره درد زیادی را به همراه خواهد داشت. همچنین از جمله عوارض مصرف هروئین از سوی زنان باردار بر روی جنین درون شکمشان این است که خطر مرگ جنین و یا عدم شکل گیری درست و کامل مغز او را در بر خواهد داشت. در برخی از موارد کارشناسان مامایی گزارشات موثقی از عدم تشکیل یک عضو در بدن جنین و یا بدنیا آمدن نوزاد با شکل عجیب و غیر طبیعی داده اند. 

شایعترین عوارض مغزی ناشی از مصرف هروئین چیست؟

عبور سریع مواد مخدری که به سبب مصرف هروئین وارد بدن شده اند از سدهای خونی، باعث شکل‌گیری بیش از حد مورفین در مغز می‌شوند. مورفین بیش از حد سبب سرخوشی و احساس شادی زیاد در هنگام مصرف شده و به سرعت نیز برطرف می‌شود. هنگامی که این مورفین‌ها اثر خود را از دست می‌دهند فرد با شدت بیشتری به حالت طبیعی و حتی نگرانی و استرس ناشی از فقر مورفین بر‌می‌گردد. همچنین مورفین‌های ناشی از هروئین به سلولها و گیرنده‌های عصبی که احساس درد را در انسان فعال می‌کنند می رسند و سبب می‌شوند تا افراد کمتر درد را حس کنند. به همین دلیل برخوردهای فیزیکی شدید در هنگام مصرف، دردی را برای فرد ایجاد نمی‌کند و همین امر سبب رساندن آسیب‌های جدی توسط خود فرد به بدنش می‌شود. مهمترین تاثیری که استفاده از هروئین بر بدن انسان می‌گذارد این است که وابستگی شدیدی به مصرف آن در افراد شکل می‌گیرد. تجربه دوباره و طولانی مدت احساس سرخوشی و عدم تجربه درد سبب می‌شود تا فرد انگیزه بیشتری برای مصرف هروئین داشته باشد و برای موارد متعدد و در فواصل زمانی کوتاه اقدام به استفاده از آن کند. همچنین با بالابردن مقدار مصرف در برخی از موارد نیز شاهد آسیب‌های جدی سوء مصرف در افراد خواهیم بود. 

 

علائم استفاده از هروئین در افراد

با مصرف هروئین برخی از نشانه‌های اولیه در همان اولین بار مصرف در افراد ظاهر می‌شوند که این علائم ممکن است در برخی بارز‌تر باشد و یا در برخی دیگر به سختی مشاهده شود. کسانی که هروئین مصرف کرده‌اند دارای علائم زیر خواهند بود:
زل زدن به یک نقطه برای مدت طولانی
عدم توجه به اطراف 
بی حالی و رخوت و سستی 
حساسیت و خارش شدید پوست
کبودی در اندامها و عظلات بدن
خنده و یا گریه بیش از حد
اسهال و استفراغ
یبوست و بی اشتهایی
بیرون زدگی مردمک و گشاد شدن آن
عرق شدید
هذیان گویی

 

تشخیص علائم استفاده از هروئین به سبب وجود وسایل خاص

برخی از افراد برای مصرف هروئین نیازمند یک سری از تجهیزات و وسایلی در نزدیکی خود و به صورت دائمی هستند. در اکثر موارد با مشاهده این سری از تجهیزات می‌توان حکم به مصرف هروئین از سوی افراد داد. این وسایل بیشتر به منزله تکمیل فرآیند مصرف و یا کنترل و نگهداری از مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به معرفی این وسایل می‌پردازیم:
سرنگ و سوزن تزریق
بسته‌بندی های حاوی پودر سفید
کاغذ‌های لوله شده
بادکنک یا پلاستیک های کوچک
زرورق یا فویل آلومینیوم
ویتامین سی به صورت قرص یا مکمل
جوهر لیمو یا آبلیمو
بندهای پلاستیکی بلند و باریک


۱۷:۲۵:۱۸ | دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | Monday 31 / 08 August / 2020