فاصله بسیار شهر ها در قلمرو ایران و مسیرهای طولانی بسیاری از تجار و مسافران را نیازمند به مکانی برای اسکان کرده بود؛ از این رو حاکمان شهرها تصمیم گرفتند با احداث کاروانسرا امنیت بیشتری را برای سفر این دسته از افراد ایجاد کرده و محلی برای استراحت آنها نیز تعبیه کنند.
رونق ساخت کاروانسرا در ایران به دوره صفوی باز میگردد؛ در این دوره تعداد بسیاری کاروانسرا در نقاط مختلف کشور ساخته شد و به همین جهت امینت راهها نیز بیشتر از قبل شد. تا مدتهای مدید تنها محل اقامتی در ایران کاروانسراهای بین شهری و بیرون شهری محسوب میشدند و هنوز پای هتلهای مدرن به ایران باز نشده بود.
با شروع دوره قاجار در تاریخ ایران و به خصوص در دوران سلطنت ناصرالدین شاه بارقههایی از دنیای مدرن نیز به ایران وارد شد و هتل نیز یکی از این محصولات جدید فرنگی بود. در این مطلب سفرانه به شما قدیمیترین هتلهای ایران را معرفی میکند و سرگذشت هر کدام را بیان خواهد کرد. همچنین به منظور رزرو هتل میتوانید به سایت سفرانه مراجعه کرده و هر کدام از هتلهای مورد نظر خود را بهترین قیمت رزرو کنید.
نام گراند هتل برای بسیاری از ایرانیان آشنا است؛ احتمالا نام این هتل در بسیاری از فیلم و سریالهای تاریخی و یا منابع تاریخی شنیده باشد. گراند هتل مجموعهای هتلهای مرکزی در شهرهای مختلف ایران بودند که به عنوان اولین هتل با سبک اروپایی در ایران ساخته شدند. گراند هتل تهران از قدیمیترین هتلهای این مجموعه بوده که در دوره قاجاریه ساخته شد. اگر نگاهی به نقشه تهران در آن روزها بیاندازید، گراند هتل در لاله زار اصلیترین خیابان دوره قاجار و محلی پرتردد و به اصطلاح امروزی ساخته شد.
قرارگیری هتل در خیابان لاله زار توجه افراد مختلفی از جامعه آن روزهای ایران را که درگیر مبارزات مربوط به انقلاب مشروطه نیز بودند را جلب کرده بود. در این هتل فعالیتهای فرهنگی هنری تاثیرگذاری مانند اجرای نمایش نامههای میرزاده عشقی، شعرخوانیهای عارف قزوینی و اجراهای قمرالملوک وزیری انجام شده است.
گراند هتل تهران کاملا بر اساس اصول هتلداری اروپایی مدیریت میشد و از این رو مورد توجه بسیاری از مسافران خارجی به ایران نیز بوده است. دوران اوج هتل تنها تا نیمههای دوره حکومت پهلوی اول طول کشید و پس از این زمان وارد دوره رکود خود شد. گراند هتل تهران اکنون چند سالی است که در قبضه فروشندگان لوازم الکتریکی در خیابان لاله زار درآمده و رنگ و رویی مرده به خود گرفته است.
اگر به دنبال سفری خاطره انگیز همراه با حس نوستالژیک در شهر مشهد هستید حتما سری به هتل پارس مشهد بزنید. این هتل قدیمیترین هتل فعال در این شهر و یکی از با سابقهترین هتلهای ایران است. هتل پارس در سال 1316 شمسی و در خیابان ارگ سابق ساخته شد. ساختمان این هتل بر اساس معماری غالب در آن روزهای حکومت دوره پهلوی و تلفیقی از معماری روسی ساخته شده و در نمای آن از آجرهایی با رنگ روشن استفاده شده است. سازنده این هتل فردی روس به نام امین اف بوده و حتی در چند سال بعد و در بحبوحه جنگ جهانی دوم به ستاد فرماندهی روسها در شهر مشهد تبدیل شده بود. تزیینات نمای خارجی این ساختمان از خیابان نیز دیده شده و شامل آجرکاری با نقوش برجسته است. زیبایی این هتل تنها در فضای خارجی آن نبوده و الگو طراحی فضای داخلی هتل و تزیینات اتاقها نیز منحصر به فرد است.
هتل در حال حاضر بازسازی شده است و پنجرههای چوبی آن با پنجرههای فلزی جایگزین شده اما همچنان نقوش تکرار شده در فضا هتل بر روی چارچوب پنجرههای جدید نیز دیده میشود. با وجود مرمتهای بسیار بر روی این بنا، ساختمان هتل همچنان روح قدیمی خود را حفظ کرده است و میزبان مهمانان خود است. برای اقامت در اتاقهای این هتل قدیمی و خاص میتوانید به سایت سفرانه مراجعه کردید و با بهترین تخفیف اتاق مورد نظر خود را رزرو کنید.
هتل عباسی اصفهان را میتوان قدیمیترین یادگار دوره ساخت اقامتگاه در زمان حکومت صفویان دانست. این بنا که اکنون به نام هتل عباسی اصفهان نامگذاری شده است در حدود 400 سال قدمت داشته و در حال حاضر نیز تمامی بخشهای آن مورد استفاده مهمانان قرار میگیرد. هتل عباسی در بین تمامی هتل های اصفهان جلوه دیگری داشته و این موضوع به قدمت تاریخی آن باز میگردد. این کاروانسرا در زمان حکومت سلطان حسین صفوی در سال 1106 هجری قمری در شهر اصفهان تاسیس شد. بنا اولیه به عنوان هدیهای از طرف شاه به مادر خود بوده و به همین دلیل نام تاریخی این بنا کاروانسرا مادر شاه است.
اگر از تماشای معماری اصیل ایرانی و تزیینات منقوش لذت میبرید حتما این هتل را برای اقامت خود در شهر اصفهان انتخاب کنید. تصمیم به تبدیل این کاروانسرا به یک هتل با مدیریت هتلهای مدرن در سال 1336 اتفاق افتاد. در این سال دولت وقت تصمیم گرفت به دلیل افزایش تعداد توریست در ایران این کاروانسرای تاریخی را با حفظ الگوهای بنا به یک هتل تبدیل کند. این کار به عدم انهدام این بنا نیز کمک کرد و برنامه مرمت کاروانسرا و تبدیل آن به هتل با بازسازی دیوارهای بیرونی و تبدیل حجرهها به اتاقها اقامتی شروع شد.
در حال حاضر هتل عباسی اصفهان دارای 231 باب اتاق بوده و در تمامی اتاقها فضایی رویایی با تزیینات و نقوش گچبری، مشبک و آیینه کاری وجود دارد. از بخشهای مهم در این هتل فدیمی میتوان به رستوران، چایخانه و تالارهای چهلستون، عالیقاپو، زرین، نقشجهان و فیروزه که فضاهای خدماتی هستند اشاره کرد.
تبدیل بناهای قدیمی به هتل و واحدهای اقامتی اتفاقیست که این روزها به وفور رخ داده و از دیدگاههای مختلفی با نقد و تشویق روبرو است. یکی از بناهایی که با این تغییر کاربری روبرو شده خانه منوچهری در کاشان است. این خانه قدیمی متعلق به دوره صفویه بوده و قدمت آن تقریبا 400 سال است. خانه منوچهری در بافت قدیمی شهر قرار گرفته و به تمامی نقاط دیدنی شهر نزدیک است. این خانه تا سالها در معرض تخریب قرار داشت و در سال 1386 خریداری شده و مورد بازسازی قرار گرفت. این بنا اکنون به ثبت آثار ملی رسیده و تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی قرار دارد. خانه منوچهری در مجموع دارای 9 واحد اقامتی بوده و از معدود خانههای دارای آب انبار در شهر کاشان است. از دیگر فضاهای موجود در این مجموعه اقامتی میتوان به رستوران، فیلمخانه، کارگاه مخمل و زری بافی، نگارخانه، فروشگاه صنایع دستی، فروشگاه کتاب وکافی نت اشاره کرد.
تمامی اتاقهای خانه منوچهری رو به حیاط مرکزی بنا بوده و همگی دارای تزیینات خاص معماری و دکوراسیون متفاوت هستند. روند بازسازی این خانه آسیبی به بافت تاریخی آن وارد نکرده و با اقامت در این هتل همچنان میتوان حس نوستالژیک فضا را از اتاقهای آن دریافت کرد.
امکان رزرو اتاقهای خانه منوچهری در سایت سفرانه ممکن بوده و با مراجعه به این سایت میتوان از اطلاعات بیشتر درباره اتاقها، امکانات و قیمتهای واحدهای مسکونی ای خانه قدیمی خبردار شد. سفرانه به مسافران عزیز برای رزرو اتاق در این هتل و سایر هتلها کمک کرده و بهترین قیمت را به آنها ارائه میدهد.