#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

مدیریت بازاریابی را قبل از شروع کسب ‌و کارتان, حتماً بیاموزید؛ آب رفته به جوی برنمی‌گردد!

معمولاً وقتی دلایل اصلی شکست کسب‌وکارهای نوپا یا استارت آپ ها را برسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که بسیاری از آن‌ها بدون شناخت کافی از محیطی که قرار است کالا و خدمات خود را عرضه کنند و تنها به‌صرف داشتن ایده‌ای که ازنظر خودشان عالی و میلیون دلاری است، وارد بازار می‌شوند.

مدیریت بازاریابی را قبل از شروع کسب ‌و کارتان, حتماً بیاموزید؛ آب رفته به جوی برنمی‌گردد!

درواقع این افراد با سرمایه شخصی خود، ابتدا کالا را تولید می‌کنند و بعدازآنکه آن را به بازار عرضه کردند، به فکر بازاریابی و پیاده‌سازی مفاهیم بازاریابی برای کالا و خدماتشان می‌افتند و البته در بسیاری از موارد چنین کاری راه به‌جای نمی‌برد.

گروهی دیگر هم برای جلب نظر سرمایه‌گذار، اندکی به بازاریابی توجه می‌کنند تا بتوانند طرح کسب‌وکاری قابل دفاع تنظیم کنند و تمام سعی‌شان هم این است که در طرح بازاریابی حقانیت خود را ثابت کرده و سرمایه‌گذار را به اعطای مبلغ موردنظر ترغیب نمایند.

این مورد هم معمولاً نتیجه موفقیت‌آمیزی ایجاد نمی‌کند، اصولاً باید به یاد داشته باشیم که جذب سرمایه برای طرحی که هنوز نمی‌دانیم بازار چه نظری نسبت به آن دارد، تنها مسیر شکست شما را دردناک‌تر می‌کند.

به دلیل وجود دانش اندک، معمولاً افراد جذب کتب سوپرمارکتی یا وب‌سایت‌هایی می‌شوند که مدعی هستند می‌توان طرح بازاریابی و بزرگ‌تر از آن -طرح کسب‌وکار- را در یک روزنوشت. پرواضح است که طرحی که در یک روز نوشته شود، احتمالا به درد همان روز هم خواهد خورد و آینده موفقی را برای شما ترسیم نخواهد کرد.

این قبیل وب‌سایت‌ها به کارآفرینان وعده می‌دهند که طرح بازاریابی را می‌توان به بهترین نحو و با صرف کمترین هزینه نوشت و این توهم را ایجاد می‌کنند که طرح بازاریابی مفهومی سطحی است که تنها بر روی کاغذ جواب می‌دهد.

شاید بتوان ده‌ها و صدها صفحه در اهمیت طرح بازاریابی نوشت، اما به‌عنوان آخرین نکته یادتان باشد که شما محصول را برای مشتری و در رقابت با سایرین تولید می‌کنید، بنابراین می‌بایست طرح بازاریابی را جدی بگیرید و دانش بازاریابی را به‌صورت پایه‌ای بیاموزید.

در زمینه آموزش بازاریابی به مدیران و کارآفرینان، سایت ایران مدیر کار خود را به‌صورت کاملاً علمی و عملیاتی آغاز کرده است و سعی نموده تا مفاهیمی که واقعاً به درد کارآفرینان و مدیران کسب‌وکار می‌خورد را فراهم کند. وب‌سایت در حال حاضر کار خود را در چهار دسته آغاز نموده است؛ مدیریت بازاریابی، مدیریت استراتژیک، رهبری و توسعه فردی. در بخش بازاریابی بازاریابی مقالات بسیار مفیدی قرار دارد که شما را به‌صورت پایه‌ای با مفاهیم بازاریابی آشنا می‌کند. درواقع اگر شما کارآفرین هستید یا مدیریت کسب‌وکاری را بر عهده‌دارید، این وب‌سایت برای شما ساخته‌شده است.

سایت ایران مدیر

بسیاری از مدیران وقتی صحبت از آموزش می‌شود، سریعاً حالت تدافعی می‌گیرند و در ذهنشان مطالب انتزاعی که تنها به درد دانشگاه می‌خورد و گرفتن نمره! تداعی می‌شود. البته این سخن تا حدودی درست است اما وب‌سایت ایران مدیر با کمک تیم نویسندگان خویش که هم‌زمان در صنعت و دانشگاه فعال هستند، توانسته این مشکل را حل نماید.

در بخش بازاریابی، هم‌زمان با حفظ چارچوبی علمی، مطالب لحنی صمیمی و دوستانه دارند به‌گونه‌ای که خواننده را به خواندن مطلب ترغیب می‌کند. زبان صمیمی درون‌متن در کنار مثال‌های کاملاً ایرانی و به‌روز باعث می‌شود خواننده به‌صورت عینی و ملموس موارد را یاد بگیرد و ازاین‌رو یادگیری مطالب علمی، برایش امری لذت‌بخش شود.

در این بخش، با توجه به نیاز مبرم کسب‌وکارها به نگارش طرح بازاریابی، یکی از مقالات ایران مدیر در زمینه نگارش و تدوین طرح بازاریابی بازخوانی می‌کنیم.

عنوان مقاله و تصویر همراه آن، در همان نگاه اول شمارا جذب می‌کند، به‌خصوص اگر اهل سینما و فیلم‌های هالیوودی باشید، نکته پنهان در عکس را متوجه خواهید شد. مقاله « برنامه بازاریابی : خشت اول کسب‌وکارتان را هنرمندانه قرار دهید تا توسط رقبا غافلگیر نشوید» نام دارد.

سایت ایران مدیر

عنوان به‌صورت کاملاً گویا به شما می‌گوید که این مقاله از آن دسته مقالاتی است که خواندنش از نان شب هم واجب‌تر است. مقاله در چهار بخش تنظیم‌شده است و البته مقاله‌ای دیگر هم به‌عنوان دنباله دوم این مقاله، وجود دارد.

بخش اول مقاله در مورد تحلیل محیط سخن می‌گوید، کسب‌وکارها در خلأ فعالیت نمی‌کنند و بدین خاطر می‌بایست محیطی که در آن قصد کار و کسب درآمد دارند را به‌خوبی شناسایی کنند. مقاله در بخش تحلیل محیط، محیط را به دودسته خرد و کلان و درونی و بیرونی تقسیم می‌کند و در هر بعد با مثال‌های کاملاً عینی و ملموس از شرایط روز ایران، مدل‌های علمی را در ذهن شما جای می‌دهد.

مثلاً در بخش تحلیل رقبا و جنگ‌هایی که میان رقبا در بازار روی می‌دهد، به‌جای آنکه به سراغ مثال‌های خارجی برود (همچون مثال نخ نمای رقابت میان شرکت اپل و سامسونگ) به درون بازار ایران نظرکرده است. در اینجا مقاله به رقابت میان وب‌سایت علی‌بابا به‌عنوان رقیبی نوظهور با وب‌سایت الی گشت پرداخته و سعی کرده تا مبحث «جدی گرفتن رقیب و رقابت» را کاملاً جا بیندازد.

یا مثلاً در بحث تحلیل محیط کلان و تشریح متغیرهای قانونی، مقاله به مثال فیلتر شدن نرم‌افزار تلگرام و تأثیر آن بر روی کسب‌وکارها پرداخته است. چنین مثالی باعث می‌شود که خواننده بتواند به‌صورت عملیاتی مطالب را به کار ببرد.

در بخش دوم، به نقش تحقیقات بازاریابی در تدوین طرح بازاریابی پرداخته شده است. تحقیقات بازاریابی همچون چشم و گوش سازمان می‌ماند و به‌قول‌معروف بدون انجام تحقیقات بازاریابی حتی نباید آب هم خورد؛ چه برسد به اینکه اقدامی مهم و استراتژیک در رابطه با کسب‌وکار اتخاذ کرد

در این بخش از مقاله، پارادایم‌ها و پیش‌فرض‌های فلسفی نهفته در تحقیقات بازاریابی را برای شما تشریح می‌شود و این مطلب را کاملاً جا می‌اندازد که تحقیقات بازاریابی صرفاً به معنای «پرسشنامه» نیست. تعریف و توضیح لغات و اصطلاحات پرکاربرد در تحقیقات بازاریابی، خواننده را به‌خوبی به دنیای تحقیقات بازار وارد می‌کند.

در بخش سوم، مقاله به چارچوب STP در مدیریت بازاریابی می‌پردازد. شاید بتوان این مفهوم را با خود بازاریابی برابر دانست. درواقع بازاریابی ازآنجا شکل گرفت که هر مصرف‌کننده نیاز متفاوتی دارد و با شناختن این نیاز، کسب‌وکارها می‌بایست به بهترین نحو آن را تأمین کنند و مشتری را خشنود سازند. چارچوب STP برای رسیدن به این هدف در سال 1956 شکل‌گرفته است و مقاله اجزای مختلف این چارچوب (بخش‌بندی، هدف‌گیری و موقعیت‌یابی) را بدون دشوار شدن مطلب بیان کرده است.

مقاله بابیان مثال‌های متعددی از شرکت‌های رایتل، تولیدکنندگان خودروی هاچ بک، شرکت پروتئینی دمس و ...، شمارا کاملاً با مفهوم و معیارهای بخش‌بندی آشنا می‌سازد و به قول خود مبنی بر علمی و کاربردی بودن مطالب، وفا می‌کند.

در بخش آخر، مقاله به یکی از جذاب‌ترین حوزه‌های علم بازاریابی ورود می‌کند. بخش رفتار مصرف‌کننده!

علت جذابیت این بخش گره خوردن این علم با علوم مختلف به‌خصوص روانشناسی است، به عبارتی علم رفتار مصرف‌کننده به کاربرد روانشناسی در علم بازاریابی می‌پردازد. در این بخش نیز به‌مانند بخش‌های پیشین، آموزش به همراه مثال است و از جیمز باند در مجموعه فیلم‌های 007 تا روغن آفتاب، برای جا انداختن بحث، مثال آورده شده است.

درنهایت در بخش پایانی، مقاله به نتیجه‌گیری پرداخته و شما را به خواندن قسمت دوم این مقاله دعوت نموده است.

طرح بازاریابی، در دنیای پر چالش و پرتلاطم کنونی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بسیاری از کسب‌وکارهای نوپا طرح بازاریابی و به‌صورت کلان‌تر مدیریت بازاریابی را چندان جدی نمی‌گیرند و درنتیجه، بسیاری از آن‌ها علی‌رغم داشتن ایده خوب، نمی‌توانند در بازار دوام بیاورند و به‌سرعت از گردونه رقابت حذف می‌شوند.

در اینجا به بیان اهمیت طرح بازاریابی و معرفی وب‌سایت ایران مدیر، به‌عنوان وب‌سایت آموزشی در زمینه آموزش مدیران و کارآفرینان پرداخته شد. وب‌سایت در چهار زمینه مشغول به فعالیت است که مقاله‌ای در رابطه با طرح بازاریابی از این وب‌سایت انتخاب و موردبررسی دقیق قرار گرفت. اگر شما هم به دنبال یادگیری مطالب به‌صورت کاربردی و علمی هستید، به این وب‌سایت سری بزنید. دست خالی برنمی‌گردید!

خرید رپورتاژ آگهی در خبرپو
آخرین اخبار روز