اینکه ما چگونه میتوانیم از کلاهبرداری اینترنتی در امان باشیم و در صورت به دام افتادن چه باید کنیم و اینکه چگونه در جستجوی وکیل کلاهبرداری باشیم را در این مقاله میخوانید.
کلاهبرداری اینترنتی انواع مختلفی دارد و شما ممکن است با تعدادی از آنها آشنایی داشته باشید. قانون برای این کلاهبرداران مجازات حبس و همچنین جزای نقدی در نظر گرفته است.
باید گفت از طریق همین اینترنتی که شما همیشه با آن سر و کار دارید و به نظرتان بیآزار است، هر گونه جرمی شکل گرفته است. مانند توهین، افترا و حتی قتل؛ اما بیشتر از همه دزدیده شدن پول مردم و کلاهبرداری از آنها است.
باید بدانید هر تقلب و کلاهبرداری جرم محسوب میشود و مقدار آن ملاک نیست و اینکه برای این کلاهبرداری، فقط به یک رایانه، فرد متقلب و کسی که مال خود را از دست میدهد نیاز است. این مجرمان از طریق پستهای الکترونیکی، اتاقهای گفت و گو و سایتها پول ما را میدزدند.
در این موارد گفته شده ما میتوانیم به پلیس فتا گزارش دهیم. وب سایت مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا برای همین منظور ایجاد شده است. شما با مراجعه به سایت www.cyberpolice.irو از طریق گفت و گوی آنلاین و همچنین سیستم پیامکی موجود میتوانید تخلف صورت گرفته را گزارش دهید.
شما همچنین میتوانید با نصب و ورود به سامانه ابلاغ پلیس فتا، به سامانه قوه قضاییه رجوع کرده و در آن ثبت نام کنید و ابلاغیه شکایت خود را ببینید.
باید گفت که در هر استانی یک دفتر برای پلیس فتا جرایم اینترنتی وجود دارد که شما با مراجعه به سایت سایبر پلیس میتوانید آدرس دفتری که در استان محل سکونت شما است را پیدا کنید.
در خانه نشستهاید که ناگهان یک پیام واریز مبلغی به حساب شما میآیدو چند دقیقه بعد فرد تماس میگیرد که شماره اشتباه شده و پول اشتباها به کارت شما واریز شده و لطفا پول را به این شماره کارت بفرستید. شما پول را واریز میکنید و فرد کالایی را خریداری میکند و به شما شماره کارت فروشندهی کالایی را که خریده است میدهد. متاسفانه شما و فروشنده مجرم میشوید و باید به کلانتری بروید.
بهتر است بدانید که اگر چنین مشکلی برایتان پیش آمد تا 48 ساعت بعد، از واریز وجه خودداری کنید و پول را به همان کارتی که برای شما واریز شده پرداخت کنید.
یک روش دیگر کلاهبرداری این است که شما برای دریافت جایزه، پیامکی دریافت میکنید. در همچین مواقعی نباید به خودپرداز مراجعه کرد.
بیشتر بدانیم: در چه موادی به یک وکیل کیفری نیاز داریم؟
با رشد و توسعه شبکه های اجتماعی و افزایش کاربران، کلاهبرداری در شبکه های مجازی بیش تر شده است و در تمام دنیا وجود دارد. یک مورد آن درخصوص رسید بانکی جعلی که پیشنهاد ما این است که sms بانکی خود را حتما فعال کنید. رسیدهای جعلی حاکی از این است که مثلا مبلغی را به حساب شما واریز کرده اند و در قبال آن خدمت یا کالا از شما می خواهند. یا بدتر این که می گویند مبلغی بیشتر به حساب شما واریز شده است و می خواهند مابقی را شما به حساب آن ها واریز نمایید.
برخی فروشگاه ها در اینستاگرام متاسفانه جعلی هستند و پول را دریافت می کنند و محصولی که به شما می دهند اصلا مطابقت با سفارش شما ندارد. یا مبلغ را دریافت می کنند و شما را بلاک می کنند یا دیگر پاسخگو نیستند. شما باید از پیج هایی خریداری کنید که:
1) به صورت عمومی باشند.
2) کامنت هایشان باز باشد.
3) رضایت مشتری داشته باشند.
یک کلاهبرداری اینترنتی است که از طریق اینستاگرام است که فرد پروفایل جعلی ایجاد می کند و به دنبال طعمه می گردد تا او را قربانی عاطفی کند. و از لحاظ احساسی با او ارتباط برقرار کند و ابراز دلتنگی می کند و قرار ملاقات می گذارد و زمان ملاقات می گوید هزینه سفر ندارد و می خواهد پول به حسابش واریز کنید و بعد از واریزهای متعدد پول از جانب شما، پروفایل جعلی خود را پاک میکند. یا پروفایل شخصی افراد مشهور را باعکس و هویت آن ها جعل می کند و شروع به سود جویی از فالورهای شخص می کند.
کلاهبرداری اینترنتی دیگر درکمین شماست. صفحه خود را قفل کنید. و به کسی ناشناس اجازه ورود ندهید. متاسفانه شکایت های زیادی از پخش شدن عکس ها و فیلم هایشان در فضای مجازی شده است که علت اصلیش همین مورد است.
اصولا مبنای کاری کلاهبرداران خرید آنلاین بر اساس عدم شناخت کافی استفاده کنندگان از ابزار اینترنت و نقاط ضعف وب سایت های اینترنتی فروشگاهی و خدماتی طراحی می شود. آن ها با فروش جنس های تقلبی و خدمات دروغین و سوء استفاده از اطلاعات محرمانه کاربران به سرمایه آن ها دست درازی می کنند و در دنیای شلوغ اینترنت پنهان می شوند. این کلاهبرداران وب سایت هایی طراحی می کنند و در این مسیر از com، net، org و... استفاده می کنند.
مسابقه های جعلی و یک سری برندهایی که تبلیغات زیادی برای آن ها انجام می دهند و از شما خواسته می شود که آن ها را فالو کنید و دوستان خود را تگ کنید و اجناس خود را به شما پیشنهاد می دهند و به شما پیشنهاد بن خرید می دهند و در نهایت هم برای بقیه هزینه اطلاعات بانکی شما را سرقت می کنند و حساب شما را خالی می کنند.
گاهی احراج آنلاین و یا اعلام برنده شدن کاربران استفاده می کنند در این موارد از پرداخت اینترنتی خودداری کنید.
معمولا شیوه ی کلاهبرداران تلفنی این است که از طریق برانگیختن حس طمع در طعمه خود، اقدام به وسوسه کردن میکنند و از این طریق اطلاعات حساب بانکی را به دست می آورند و فرد را به پای دستگاه های خودپرداز می کشانند و فرد را وادار به زدن رمز کارت میکنند و حساب وی را خالی می کنند. و با وارد کردن پول به حساب شخص سوم و سپس انتقال پول به حساب های دیگر، پول را غیر قابل ردیابی می کنند.
در مرحله ی اول رسیدگی به جرم باید به کلانتری محل سکونت خود بروید و اتفاق پیش آمده را اطلاع دهید.
در ادامه رسیدگی به این نوع کلاهبرداری های تلفنی اگر متهم علی رغم دریافت احضاریه به دادگاه مراجعه نکند و از خود دفاع نکند متهم به کلاه برداری شده و طبق قانون به سه سال زندان و پرداخت جزای نقدی به حساب دولت و برگرداندن اموال مردم محکوم می شود.
هرگاه به این کلاه برداران تلفنی برخورد کردید که از هر نظر مشکوک بودند بهتر است از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید.
چگونه متوجه شویم که صفحه ی بانکی که می خواهیم اطلاعات را وارد کنیم جعلی نیست؟
1) به اسم بانک در قسمت آدرس صفحه دقت کنید.
2) حتما به بخش shaparak.ir در آدرس صفحه دقت کنید که تک تک کاراکترها بدرستی باشند.
3) حتما آدرس سایت https وجود داشته باشد.
اگر با رفرش کردن صفحه شماره ها در صفحه کلید مجازی تغییر نکرد احتمالا جعلی است. اطلاعات بانکی را به عمد اشتباه بدهید اگر پرداخت موفقیت آمیز بود به احتمال زیاد جعلی است.
شهروندان عزیز امروزه کلاهبرداری اینترنتی وسعت زیادی پیدا کرده و افراد زیادی هستند که به هر نحوی که بتوانند می خواهند از این راه سود جویی کنند. پس در وهله اول مراقب باشید و گول سایت های اینترنتی را نخورید و اگر به هر دلیلی در این راه گرفتار شدید پلیس فتا را در جریان قرار دهید و یا از یک وکیل کلاهبرداری کمک بگیرید.