میوه خشک نیز به دلیل فواید مختلف و ویتامین هایی که در خود دارد، همواره مورد استقبال مردم قرار گرفته است و از این رو برای استفاده های روزمره و تقویت قوای بدنی خود از انواع میوه خشک استفاده می شود.
دستگاه های صنعتی مدرن برخلاف روش های سنتی از سرعت عمل بالایی برخوردار هستند و در کوتاه ترین زمان، حجم بالایی از محصولات میوه را خشک می کنند.
از این رو در این مقاله قصد داریم شما را با دو میوه خشک کن صنعتی پرکاربرد آشنا کنیم و به توضیح ویژگی ها و کاربرد آنها در دنیای مدرن امروز بپردازیم، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
دستگاه های خشک صنعتی از جمله دستگاه های پرکاربرد تولید مواد غذایی هستند که با آموزش کارشناسان در کوتاه ترین زمان می توان با آن ها شروع به کار کرد و انواع محصولات مختلف از جمله، سبزیجات، صیفی جات، گوشت، مرغ، ادویه جات، مواد دارویی، انواع میوه و... را خشک و تولید کرد.
برای بررسی و نحوه کار با این دستگاه های صنعتی، ابتدا باید مدل آنها را در نظر بگیریم و براساس آن کار و تولید محصولات مختلف را آغاز کنیم.
دستگاه های خشک کن با توجه به مکانیزم و عملکرد به صورت حرارتی، خورشیدی، انجمادی، ماکرویو و ... ساخته می شوند. در این بین، از دستگاه های خشک کن حرارتی به دلیل قیمت مناسب، کارایی آسان، و تولید محصول با کیفیت، از سمت تولید کنندگان میوه خشک استقبال بیشتری شده است.
در دستگاه های میوه و سبزی خشک کن حرارتی، خروج رطوبت از محصول با گرم کردن بخشی از دستگاه که میوه در آن قرار دارد انجام می شود. با کارگذاشتن منبع گرما و هدایت آن به سمت محصول، رطوبت آن به تدرج خارج شده و محصول خشک می شود. دستگاه های خشک کن میوه ای که با این مکانیزم کار می کنند معمولا در دو مدل کابینی و تونلی ساخته می شوند.
خشک کن های کابینی به منظور تولید میوه خشک در سطوح مختلف خانگی، کارگاهی و صنعتی قابل استفاده هستند اما دستگاه های خشک کن کانتینیوس(تونلی)، کاربرد صنعتی داشته و برای خشک کردن محصولات مختلف در تناژهای بالا ساخته می شوند.
در این مدل از دستگاه های خشک کن، تعداد کابین ها و سینی های موجود در آن نشان دهنده ظرفیت دستگاه است.
میوه، سبزیجات، گوشت و ... بر روی سینی های دستگاه قرار داده می شوند و با توجه به نوع آن پارامترهایی همچون دما، رطوبت و زمان خشک کردن تنظیم می شود. دستگاه بصورت خودکار محصول را خشک کرده و به کار خود خاتمه می دهد.
حفظ طعم، مزه، رنگ و کیفیت میوه و سبزیجات از اهمیت بسیاری دارد و این امر وابسته به کارکرد درست و اصولی دستگاه خشک کن است. گردش هوای یکسان در تمام نقاط کابین دستگاه، تخلیه رطوبت درست و به موقع و عوامل بسیار دیگری روی این مورد اثر گذار است.
کیفیت و کارایی درست دستگاه های میوه خشک کن به طراحی درست و ساخت اصولی آن وابسته است و همه مدل های موجود در بازار کارایی یکسانی ندارند. این مورد یکی از مهم ترین علت های اختلاف قیمت بین دستگاه های خشک کن موجود در بازار است.
یکی از شرکت های مطرح و با سابقه در حوزه ساخت دستگاه خشک کن شرکت آراد ماشین است. قیمت میوه خشک کن صنعتی (machinsaz.com) به عوامل متعددی نظیر نوع دستگاه و ظرفیت تولید آن وابسته است.
شرکت آراد ماشین با اتکا به تجربه و دانش تیم متخصص خود اقدام به ساخت دستگاه های خشک کن کابینی و تونلی با کارکرد کاملا هوشمند، دارای حافظه، سیستم سیرکولاسیون قدرتمند، تخلیه رطوبت خودکار، مصرف سوخت پایین و ... کرده است.
از مزیت های دستگاه میوه خشک کن صنعتی کابینی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
از جمله شرکت های خارجی که سازنده دستگاه های خشک کن صنعتی هستند می توان به شرکت(IKE) و شرکت (dehydratorsamerica) اشاره کرد.
دستگاه خشک کن تونلی از ظرفیت بالاتری نسبت به مدل کابینی برخوردار است. برای خشک کردن انواع میوه ها، سبزیجات، پیاز و سیب زمینی در تناژهای بالا می توان از دستگاه میوه خشک کن صنعتی تونلی استفاده نمود.
این دستگاه عمدتا بصورت سفارشی و براساس نیاز مشتری ساخته می شود. بنابراین ابعاد، جنس بدنه، نوع سوخت، تعداد طبقات و مواردی از این قبیل، قابل سفارشی سازی است.
مزیت های استفاده از دستگاه میوه خشک کن تونلی به شرح زیر است:
عوامل مختلفی در قیمت دستگاه های میوه خشک کن صنعتی تاثیر گذار است که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم: