#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

حرکت غیرمنتظره دولت بایدن برای مذاکره با ایران

نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت ادعای رای نیاورده‌ی دولت پیشین آمریکا مبنی بر احیای همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت.

سخنگوی کاخ سفید: جو بایدن نظر مساعدی به  پروژه «نورداستریم-2» ندارد


  • تور آنتالیا لحظه آخری از 13,500,000 تومان
  • تور چابهار لحظه آخری از 4,990,000 تومان
  • وعده جذاب مالک جدید برای هواداران استقلال!
  • بازگشت محمد دانشگر به استقلال
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | طلا ارزان و سکه گران شد + جدول قیمت
  • وضعیت عجیب در بازار خودرو / قیمت حواله ها تا ۱۲ میلیارد رسید!
  • افزایش نگران کننده قیمت مسکن ؛ چرا قیمتها در بازار مسکن بالا رفت
  • درد مزمن عصبی و راه های درمان آن را بشناسید!
  • چری اومودا 7 در نمایشگاه خودرو پکن معرفی می‌شود
  • تقدیر از فولاد هرمزگان به عنوان کارفرمای نمونه کشوری
  • مدارس فردا شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

  • به گزارش خبرگزاری فارس، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت ادعای دولت پیشین آمریکا مبنی بر احیای همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت. 

    خبرگزاری رویترز با استناد به نامه «ریچارد میلز» به شورای امنیت که به رویت این رسانه رسیده نوشته ایالات متحده در این نامه از ادعای دولت «دونالد ترامپ» مبنی بر بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایرن عقب‌نشینی کرده است. 

    همچنین دولت جو بایدن در دو اقدام که نشانه‌هایی از کاهش خصومت با ایران در آن مشاهده می‌شود ابتدا طی نامه‌ای به شورای امنیت ادعای دولت پیشین آمریکا مبنی بر احیای همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت.

    پالس مثبت آمریکا برای گفت‌وگو با ایران

    تصویر نامه سفیر آمریکا در سازمان ملل برای بازپس‌گیری اجرای تحریم‌های این سازمان علیه ایران

    دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا مردادماه سال جاری بعد از شکست در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تحرکاتی ناکام را برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران آغاز  کرد. 

    آمریکا ابتدا روز ۲۵ مرداد قطعنامه‌ای را به رأی گذاشت که خواستار جلوگیری از انقضای این محدودیت‌ها علیه ایران بود. آن قطعنامه ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

    واشنگتن چند روز بعد (روز۳۰ مرداد) با ارائه ابلاغیه‌ای به رئیس وقت شورای امنیت اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تمامی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند.

    آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده بود.

    چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود.در آن حالت، تمامی تحریم‌های سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته می‌شدند.

    با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شد و خبرگزاری رویترز  ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

    دو رئیس دوره‌ای شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورا اعلام کردند که قادر به انجام اقدامات بیشتر در زمینه خواست آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران نیستند.

    پس از این تحولات، «دونالد ترامپ» روز ۳۱ شهریورماه اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران و جلوگیری از انجام مبادلات تسلیحاتی با ایران صادر کرده است.

    دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» به شکست‌های سیاست‌ ترامپ در قبال ایران اذعان کرده و گفته قصد دارد با توجه به آنکه خروج یکجانبه از برجام به انزوای بین‌المللی آمریکا منجر شده کشورش را به این توافق مورد تأیید شورای امنیت برگرداند. 

    با وجود این، مقام‌های دولت بایدن در روزهای گذشته گفته‌اند بازگشت آنها به برجام بعد از عقب‌گرد ایران از اقدامات جبرانی خود صورت خواهد گرفت. این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که واشنگتن طرفی بوده که با نقض توافق هسته‌ای به صورت یکجانبه از آن خارج شده است. 

    جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده که با توجه به آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق را نقض کرده و کاهش تعهدات تهران در واکنش به اقدام غیرقانونی آمریکا انجام شده هر گامی از سوی تهران بعد از رفع تحریم‌ها صورت خواهد گرفت.

     مقام معظم رهبری چند روز پیش تأکید کردند جمهوری اسلامی ایران فقط در مقابل عمل طرف مقابل عمل متقابل خواهد کرد. ایشان به‌مناسبت سالروز قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ در جمع مردم آذربایجان شرقی فرمودند: «درباره برجام زیاد گفته‌ایم و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی را گفته‌ایم. حرف‌هایی زده می‌شود و وعده‌هایی داده می‌شود. امروز همین یک کلمه را می‌خواهم بگویم که ما حرف و وعده خوب زیاد شنیده‌ایم که بعد نقض شده است. حرف و وعده فایده ندارد. این دفعه فقط عمل؛ عمل از طرف مقابل ببینیم ما هم عمل خواهیم کرد. با حرف و وعده، جمهوری اسلامی این دفعه مثل گذشته قانع نخواهد بود.»

    برترین ها: بعد از ضرب الاجل برجامی ایران برای خروج از برخی تعهدات نسبت به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تکاپوی دیپلماتیک تروئیکای اروپایی و دولت جدید آمریکا برای عدم اجرای این اقدام ایران از روز گذشته شدت گرفت.

    ابتدا وزیران خارجه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) در جلسه با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شرکت کرده و بیانیه‌ای درباره اقدام برجامی ایران که از ۵ اسفند ماه آغاز می‌شود، صادر کردند.

    در همین راستا این ۴ کشور از ایران خواستند از برداشتن گام‌های بیشتر به خصوص در زمینه تعلیق اجرای پروتکل الحاقی و محدودسازی فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران خودداری کند.

    سه کشور اروپایی از نیت اعلام‌شده ایالات متحده برای بازگشت به دیپلماسی با ایران و از سر گیری گفت‌وگوهای عمیق و قابل‌اتکا میان سه کشور اروپایی و ایالات متحده استقبال کردند.

    پالس مثبت آمریکا برای گفت‌وگو با ایران

    این اقدام با واکنش توئیتری جواد ظریف، وزیر امور خارجه روبرو شد.

    وی در توئیتی نوشت: به‌جای فلسفه‌بافی و قرار دادن بار مسئولیت بر دوش ایران، تروئیکای اروپایی/اتحادیه اروپا باید به تعهدات خود عمل کرده و خواستار آن شود که میراث تروریسم اقتصادی ترامپ علیه ایران پایان یابد.

    تدابیر جبرانی ما پاسخی هستند به نقض‌های ایالات متحده و تروئیکای اروپایی. اگر از معلول هراسانید، علت را حذف کنید.

    ما «اقدام» را با اقدام پاسخ می‌دهیم.»

    بعد از این بیانیه، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع فرانسوی نوشت آمریکا آمادگی خود را برای گفتگو با ایران در قالب جلسه کمیسیون مشترک با اعضای گروه ۱+۵ نشان داده است.

    خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال هم به نقل از برخی منابع نوشت قرار است یک جلسه غیررسمی کمیسیون مشترک برجام برگزار شود و از آمریکا دعوت شده به عنوان میهمان در آن جلسه حضور پیدا کند.

    این خبر ساعتی بعد تایید و با استقبال دولت جو بایدن روبرو شد.

    «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای بامداد جمعه (به وقت تهران) اعلام کرد دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حضور در جلسه گروه ۱+۵ و ایران را خواهد پذیرفت.

    پالس مثبت آمریکا برای گفت‌وگو با ایران

    در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده آمریکا دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را برای شرکت در جلسه گروه ۱+۵ و ایران جهت بحث درباره یافتن یک مسیر دیپلماتیک در خصوص برنامه هسته‌ای ایران خواهد پذیرفت.»

    با وجود این، خبرگزاری فرانسه گزارش داده هنوز دعوتنامه‌ای برای حضور آمریکا در جلسه‌ای با مشارکت اعضای گروه ۱+۵ و آمریکا صادر نشده، اما انتظار می‌رود این اقدام به زودی انجام شود.

    حساب کاربری شبکه تلویزیونی CNN اعلام آمادگی دولت بایدن برای گفتگو با ایران را «حرکتی غیرمنتظره» خواند.

    پالس مثبت آمریکا برای گفت‌وگو با ایران


  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس
  • استخدام شرکت معتبر تولیدی در 7 عنوان شغلی
  • معرفی آلت‌کوین‌هایی که در پی اصلاح بازار، اکنون در منطقه خرید هستند!
  • تأمین مالی سد و نیروگاه «اوما اویا» سریلانکا توسط بانک توسعه صادرات ایران
  • مقایسه سبد معیشت فرهنگیان ایرانی و کانادایی+جدول قیمت
  • ارزانترین خودرو ۷ نفره در ایران / با این خودرو از سفر لذت ببرید
  • سبدهای پیشنهادی هفته دوم اردیبهشت ماه

  • پویشگر: خبرپو     منبع: فارس - برترین‌ها

    ۱۰:۰۵:۴۹ | جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۹ | Friday 19 / 02 February / 2021
    خرید رپورتاژ آگهی در خبرپو
    آخرین اخبار روز