#مشاهده دهک خانوار, درخواست بررسی دهک و دانلود اپلیکیشن شما در سایت حمایت hemayat.mcls.gov.ir #وضعیت راه ها #ماه رمضان #هواشناسی #غزه #یارانه و کالابرگ الکترونیک #بیت‌کوین #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش و پرورش

علت مبتلا شدن به سرطان پروستات و درمان تضمینی

سرطان پروستات یک نوع سرطان شایع در مردان است، اما در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است. شروع آن از غده پروستات است که بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد.

برای دریافت مشاوره تخصصی، با ویزیت پزشک در منزل کیان تماس حاصل فرمایید.

 

از هر 9 مرد یک نفر در مقطعی از زندگی خود به سرطان پروستات مبتلا می شود. با این حال، تنها 1 نفر از هر 41 نفر در نتیجه آن می میرند.

این به این دلیل است که درمان به خصوص در مراحل اولیه موثر است. غربالگری معمول پزشکان را قادر می سازد تا بسیاری از موارد سرطان پروستات را قبل از گسترش تشخیص دهند.

 

علائم  سرطان پروستات

اغلب در مراحل اولیه سرطان پروستات هیچ علامتی وجود ندارد، اما غربالگری می تواند تغییراتی را که می تواند نشان دهنده سرطان باشد، تشخیص دهد.

 

مردانی که علائم را تجربه می کنند ممکن است متوجه شوند:

 

علائم پیشرفته

سرطان پروستات پیشرفته می تواند علائم زیر را شامل شود:

 

در بخش‌های زیر، برخی از گزینه‌های درمانی برای هر مرحله از سرطان پروستات، و همچنین برخی از رویکردهای جدید و معنای درمان برای باروری را فهرست می‌کنیم:

سرطان پروستات در مراحل اولیه

 

اگر سرطان کوچک و موضعی باشد، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

 

پزشک ممکن است به طور مرتب سطح PSA خون را بررسی کند اما هیچ اقدامی فوری انجام ندهد.

سرطان پروستات به کندی رشد می کند و خطر عوارض جانبی ممکن است بر نیاز به درمان فوری بیشتر باشد.

یک جراح ممکن است پروستاتکتومی را انجام دهد. آنها می توانند غده پروستات را با استفاده از لاپاراسکوپی یا جراحی باز خارج کنند.

گزینه ها عبارتند از:

براکی تراپی: پزشک دانه های رادیواکتیو را در پروستات کاشت تا درمان پرتودهی هدفمند را انجام دهد.

 

پرتودرمانی منسجم: این روش یک ناحیه خاص را هدف قرار می دهد و خطر را برای بافت سالم به حداقل می رساند. نوع دیگری به نام پرتودرمانی تعدیل‌شده شدت، از پرتوهایی با شدت متغیر استفاده می‌کند.

 

سرطان پروستات پیشرفته

همانطور که سرطان رشد می کند، می تواند در سراسر بدن پخش شود. اگر گسترش یابد یا پس از بهبودی دوباره عود کند، گزینه های درمانی تغییر خواهند کرد.

گزینه ها عبارتند از:

شیمی درمانی: این می تواند سلول های سرطانی را در سراسر بدن از بین ببرد، اما می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

هورمون درمانی: آندروژن ها هورمون های مردانه هستند. آندروژن های اصلی تستوسترون و دی هیدروتستوسترون هستند. به نظر می رسد مسدود کردن یا کاهش این هورمون ها باعث توقف یا تاخیر در رشد سلول های سرطانی می شود. یکی از گزینه ها انجام عمل جراحی برای برداشتن بیضه هاست که بیشتر هورمون های بدن را تولید می کند. داروهای مختلف نیز می توانند کمک کنند.

 

درمان های جدید

هدف برخی از رویکردهای جدیدتر، درمان سرطان پروستات بدون عوارض جانبی است که سایر گزینه‌های درمانی می‌توانند به همراه داشته باشند.

 

این شامل:

تاثیر بر باروری

غده پروستات در تولید مثل جنسی نقش دارد. سرطان پروستات و بسیاری از درمان های آن به طرق مختلفی بر باروری تأثیر می گذارد.

 

به عنوان مثال، اگر یک مرد برای برداشتن غده پروستات یا بیضه ها جراحی کند، بر تولید مایع منی و باروری تأثیر می گذارد.

 

همچنین، پرتودرمانی می‌تواند بر بافت پروستات تأثیر بگذارد، به اسپرم آسیب برساند و مقدار مایع منی برای انتقال آن را کاهش دهد.

 

درمان هورمونی نیز می تواند بر باروری تأثیر بگذارد.

 

با این حال، برخی از گزینه ها برای حفظ این توابع عبارتند از:

 

بانکی اسپرم قبل از جراحی

استخراج مستقیم اسپرم از بیضه برای لقاح مصنوعی

با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد که باروری پس از درمان سرطان پروستات دست نخورده باقی بماند. هرکسی که مایل است پس از درمان بچه دار شود، هنگام طراحی برنامه درمانی خود، باید گزینه های باروری را با پزشک خود در میان بگذارد.

 

علل

سرطان پروستات زمانی ایجاد می‌شود که تغییرات خاصی، معمولاً در سلول‌های غده‌ای رخ می‌دهد.

سلول های سرطانی یا پیش سرطانی در غده پروستات نئوپلازی داخل اپیتلیال پروستات (PIN) نامیده می شوند.

تقریباً 50٪ منبع مورد اعتماد همه مردان بالای 50 سال دارای پین هستند.

در ابتدا تغییرات آهسته خواهد بود و سلول ها سرطانی نخواهند بود. با این حال، آنها می توانند با گذشت زمان سرطانی شوند. سلول های سرطانی می توانند درجه بالا یا پایین باشند.

سلول های درجه بالا بیشتر احتمال دارد رشد کنند و گسترش پیدا کنند، در حالی که سلول های درجه پایین به احتمال زیاد رشد نمی کنند و باعث نگرانی نمی شوند.

 

عوامل خطرناک

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چرا سرطان پروستات رخ می‌دهد، اما عوامل خطر زیر ممکن است احتمال آن را افزایش دهد:

سن: این خطر بعد از 50 سالگی افزایش می یابد، اما قبل از 45 سالگی نادر است.

نژاد یا قومیت: در مردان سیاه پوست بیشتر از سفیدپوستان دیده می شود. مردان آسیایی و اسپانیایی نسبت به مردان سیاه پوست یا سفیدپوست در معرض خطر کمتری هستند.

سابقه خانوادگی: اگر مردی یکی از بستگان نزدیک خود با سابقه سرطان پروستات داشته باشد، شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارد.

عوامل ژنتیکی: ویژگی های ارثی، از جمله تغییر در ژن های BRCA1 و BRCA2، ممکن است خطر را افزایش دهد. جهش در این ژن ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را در زنان نیز افزایش می دهد. مردانی که با سندرم لینچ متولد می شوند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات و سایر سرطان ها هستند.

 

تشخیص

اگر یک مرد علائمی داشته باشد که ممکن است نشان دهنده سرطان پروستات باشد، پزشک احتمالاً موارد زیر را انجام می دهد:

 


۱۲:۰۸:۳۷ | دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ | Monday 22 / 11 November / 2021