عدم تخصص و دانش برای راه اندازی یک سایت میتواند نتیجه معکوس برای شما باقی بگذارد و امنیت دیتای شما را به خطر بیندازد. برای راه اندازی وبسایت اینترنتی نیاز به زیر ساخت های مهم دارید از جمله این زیرساخت ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دامنه
دامنه همان آدرس اینترنتی یک وبسایت در شبکه های اینترنتی است. هر وبسایت دارای یک دامنه منحصربه فرد میباشد و شما نمیتوانید چندین وبسایت را با دامنه مشابه بیابید.
اگر بخواهیم دامنه را به زبان ساده تر تعریف کنیم میتوانیم به سیمکارتی که در دست شما است اشاره کنیم.
اگر گوشی همراه خود را در نظر بگیرید برای برقراری ارتباط نیازمند سیم کارت است، هر شخص دارای سیم کارت منحصر به فرد است و شماره سیم کارت شما با دوست شما هیچ گاه یکسان نیست، این سیم کارت راه برقراری ارتباط شما با دوستان تان است. تصور کنید دو فرد دارای شماره سیمکارت یکسان باشند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
مثال دیگر که میتوان برای شفاف سازی بیشتر به آن اشاره کرد، پلاک منزل شما است. زمانی که شما به مهمان خود آدرس منزل را میدهید تا زمانی که شماره پلاک را اعلام نکنید فرد نمیتواند منزل شما را بیابد، در این میان دامنه حکم همان سیم کارت یا شماره پلاک منزل شما را دارد و بر اساس دامنه ای که هر وبسایت بر روی آن سوار است شما میتوانید به وبسایت مد نظر خود دست یابید. توجه داشته باشید هر چه دامنه وبسایت شما کوتاه تر باشد برای رتبه گرفتن نزد گوگل اولویت بیشتری دارید چرا که دامنه های کوتاه زودتر به حافظه کاربران سپرده میشود و ماندگاری بیشتر در ذهن دارد. همچنین برای انتخاب نامه دامنه باید دقت کنید که نام دامنه با زمینه کاری شما ارتباط مستقیم داشته باشد، زیرا با استفاده از این روش، اعتبار وبسایت شما افزایش مییابد و به راحتی میتوانید اعتماد کاربران را جلب نمایید.
دامنه از دو بخش اصلی تشکیل شده است، آدرس اصلی و پسوند.اگر شما دامنه google.com را در نظر بگیرید، google آدرس اصلی و .com پسوند دامنه محسوب میشود. پسوند های مختلفی وجود دارد مانند .com,.org,.net,.info و هر کدام یک معرفی از وبسایت ارائه میدهد. پسوند های ذکر شده در بالا را پسوند های عمومی گویند که هر شخصی میتواند از آن ها استفاده کند، اما پسوند های دیگری نیز وجود دارد که تنها مختص نهادهای خاص هستند.
چند نکته مهم در رابطه با انتخاب دامنه که باید بدانید:
هاست
فاکتور مهم دیگری که برای راه اندازی یک وبسایت به آن نیاز دارید هاست میباشد. هاست در زبان انگلیسی به معنای میزبان و پذیرا بودن است. هاست در اینجا نیز میزبان فایلها، اطلاعات و محل ذخیره سازی پایگاه داده وبسایت شما میباشد. هاست یک نوع کامپیوتر است که دارای حافطه زیادی بوده و برای ایجاد وبسایت نیاز به خرید آن دارید. برای خرید هاست شما باید به تاریخ اشتراک و میزان حافظه آن توجه کافی داشته باشید.
شرکت های زیادی هستند که خدمات هاست را ارائه میدهند اما برخی از این شرکت ها دارای خدمات، پشتیبانی و عملکرد ضعیف هستند. توجه داشته باشید هاست شما باید دارای حافظه و سرعت کافی باشد، چرا که حافظه و سرعت پایین باعث عملکرد ضعیف وبسایت شما شده و کاربران زیادی را از دست خواهید داد. از این رو با شناخت بهترین شرکت های هاستینگ ایران میتوانید یک هاست با سرعت و عملکرد عالی تهیه کنید و از پشتیبانی خوب آن ها بهره مند شوید.
هاست انواع گوناگونی دارد که شما بر اساس نیاز خود میتوانید اقدام به تهیه هاست مد نظر خود کنید.
انواع هاست
هاست رایگان
با تهیه هاست رایگان شما دیگر نیازمند به پرداخت هزینه برای دریافت خدمات هاستینگ نیستید. هاست های رایگان مناسب برای افراد تازه کار بوده که قصد کسب تجربه در زمینه طراحی و راه اندازی سایت دارند. هاست های رایگان از امکانات بسیار کمی برخوردار است و دارای کیفیت پایین و محدودیت های فراوان بوده و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند.
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی همانطور که از نامش مشخص است به صورت اشتراکی میان مشترکان مختلف توزیع میشود و مشترکان از یک سیستم قدرتمند استفاده میکنند. هاست اشتراکی دارای یک نقطه ضعف مهم است. بطور مثال در یک هاست اشتراکی، 100 سایت سرویس میگیرند و ممکن است یکی از وبسایت ها 50 درصد هاست را به خود اختصاص داد و 50 درصد هاست اختیار 99 وبسایت دیگر قرار بگیرد. سرویس هاست مشترک مناسب وبسایت های نوپا است که دارای بازدید، محتوا و اطلاعات کمی هستند.
هاست اختصاصی
در مقابل هاست اشتراکی، هاست اختصاصی است. هاست اختصاصی برعکس هاست اشتراکی بوده و هاست فقط مختص یک وبسایت است یعنی کل سرور متعلق به یک فرد بوده و میتواند تنظیمات دلخواه خود را بر روی هاست و سرور اعمال نماید. از جمله مزیت های هاست اختصاصی میتوان به تنوع آپشن ها، امنیت و سرعت بالای آن اشاره کرد. هاست اختصاصی مختص وبسایت هایی است که دارای کاربران و بازدید زیادی هستند. هاست اختصاصی دارای هزینه بالا تری بوده و از پشتیبانی بسیار قدرتمندی برخوردار است.
هاست محلی
هاست محلی نام دیگر هاست اختصاصی است با تفاوت اینکه سرور به صورت اختصاصی در کنار مالک وبسایت بوده وی به تنهایی حق مالکیت نسبت به هاست و سرور دارد. هزینه بالای هاست محلی از جمله معایب این هاست میباشد.
هاست مجازی
هاست مجازی یک نوع هاست خاصی بوده که ویژگی های مختلفی را از هاست اشتراکی و هاست اختصاصی به خود گرفته است. در هاست مجازی منابع یک سرور میان چند دامنه به صورت یکسان و مساوی توزیع میشود. میتوان گفت هاست مجازی در اصل یک سرور را به چند سرور کوچک تر تقسیم کرده است و هر سرور میتواند تنظیمات مختص خودش را داشته باشد. هزینه هاست مجازی از هاست اشتراکی بیشتر و از هاست اختصاصی کمتر است.
هاست ابری
در هاست ابری شما دیگر با مشکلی به نام کمبود منابع روبرو نیستید. در هاست ابری همیشه یک سرور آماده میزبانی از بازدیدکنندگان وبسایت است و در صورتی که تعداد بازدید کنندگان سیر صعودی پیدا کرد و با کمبود منابع رو برو شد هاست های دیگر به کمک آن میآیند. امروزه سایت های زیادی در حال استفاده از هاست ابری هستند. هاست ابری دارای امنیت بالا در مقابل حملات سایبری بوده ولی از امنیت داده ها کمی کاسته میشود.
هاست خوشه ای
هاست خوشه ای مانند هاست ابری از چند سرور استفاده میکند. از مزیت های این هاست میتوان به در دسترس بودن همیشگی آن اشاره کرد. اگر یکی از سرور ها دچار مشکل شود و قادر به ارائه سرویس نباشد، سرورهای دیگر وظیفه آن را به عهده میگیرند و جایگزین میشوند. هاست خوشه ای از امنیت بالا و کنترل بهتر داده ها برخوردار است.
طراحی سایت
بعد از تهیه دامنه و خرید هاست نوبت به مرحله سخت طراحی و پیاده سازی وبسایت میرسد. در ابتدا باید سایت را تحلیل کرده و امکانات مورد نیاز تعریف شود سپس بر اساس بررسی های انجام شده اقدام به طراحی سایت کرد. طراحی وبسایت باید به گونه ای باشد که سبب جذب کاربر شده و کار با آن به راحتی صورت بگیرد و موجب ماندن کاربر در وبسایت شود.
سیستم مدیریت محتوا
طراحی وبسایت از طریق کد نویسی زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد و گاه ممکن است با مشکلاتی رو برو شوید که قادر به حل آن نباشید. طراحی وبسایت به وسیله کد نویسی نیاز به آزمون و خطا دارد و امنیت آن نیز بستگی به سابقه طراح و دانش شخص برنامه نویس دارد. اگر طراح و برنامه نویس تازه کار بوده میتوان گفت امنیت سایت نیز به خطر میافتد و در آینده به راحتی قابل هک میباشد، اما استفاده از سیستم مدیریت محتوا به کار شما سرعت بیشتری میبخشد، شما میتوانید در مدت زمانی بسیار کم یک وبسایت زیبا و مطابق نیاز خود طراحی و راه اندازی کنید.
سئو
سئو(seo) که به زبان فارسی تحت عنوان بهینه سازی موتور جستجو یاد میشود با انجام فرآیند هایی به کسب رتبه و جایگاه بالاتر در نزد گوگل کمک میکند. سئو فرآیندهای مختلفی دارد و با انجام تمام این فرآیندها وبسایت شما در نتایج سرچ نمایش داده میشود و کاربران زیادی میتواند جذب نماید و در نهایت شما را به هدف دلخواه تان میرساند.
امنیت وبسایت
هر چند یک سایت دارای طراحی جذاب، کاربر پسند و مطابق نیاز کاربران باشد اما از امنیت پایین برخوردار باشد میتواند خسارت های فراوان و جبران ناپذیری را برای کاربران و مالک سایت به همراه بیاورد. از این رو امنیت وبسایت بسیار مورد اهمیت بوده و باید توجه خاصی به آن داشت. استفاده از بد افزارها، هاستینگ های ناشناخته و عدم استفاده از کد های استاندارد وبسایت شما را به یک وبسایت بی ارزش تبدیل میکند. در مقابل اگر استفاده از هاستینگ های معتبر، برنامه نرم افزارهای اصل، ارتباط اینترنتی مطمئن و رمز نگاری شده در صدر کار خود قرار دهید سایت شما در مقابل حملات هکران در امان میماند.