#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

آشنایی با تجارت و صادرات کالا به کشورهای همسایه ایران

امروزه تعداد کسب‌وکارها و شرکت‌هایی که تمایل دارند با کشورهای خارجی صادرات و واردات انجام دهند، به طرز قابل‌توجهی افزایش یافته است.

قطعا تاجران، بازرگانان و مدیران شرکت‌های ایرانی باید با قوانین تجارت و نحوه ورود به معاملات خارجی آشنا شوند تا سود و درآمد سرشاری از طریق صادرات کالاهای مختلف به کشورهای همسایه نظیر ترکیه، روسیه، عراق و غیره به دست آورند. تاجران ایرانی، کشورهایی که رابطه سیاسی نسبتا خوبی با ایران دارند را در اولویت صادرات کالاهای خود قرار می‌دهند. به همین دلیل تجارت با ترکیه، صادرات به روسیه، صادرات به گرجستان و سایر کشورهای همسایه بسیار محبوب است. اگر شما هم تاجری هستید که قصد صادرات کالا به این کشورها را دارید یا کسب‌وکاری دارید که با بازرگانان خارجی معامله می‌کنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

نکات مهم در تجارت با کشورهای دیگر

احتمالا اولین پرسشی که در ذهن شما در مورد معامله با کشورهای خارجی ایجاد می‌شود این است که چگونه و از کجا باید صادرات را شروع کنیم؟ متاسفانه افراد گاهی بدون آشنایی و داشتن اطلاعات کامل از روند صادرات کالا به کشورهای خارجی به معامله با افراد مختلف می‌پردازند. اغلب این افراد علاوه بر اینکه هیچ سودی به دست نمی‌آورند، بلکه ضرر و زیان زیادی هم در انتظار آنان خواهد بود. بنابراین شما هم پیش از اقدام باید به خوبی با مسائلی از قبیل وضعیت بازار کشورهای خارجی مقصد کالا، شیوه مناسب برای حمل‌ونقل کالاها، وضعیت گمرگ منطقه و موارد مهم دیگر آشنا شوید. برای نمونه، اگر شما قصد صادرات به روسیه را دارید، باید به خوبی از نیازهای بازار و واردکنندگان کالاها و اجناس مختلف در بازار روسیه آگاه باشید. به‌علاوه باید بهترین راه ارتباطی با تاجران و شرکت‌های روسی را پیدا کرده و شیوه حمل‌ونقل مناسب کالا از گمرک را بدانید. در این صورت، در طول فرآیند صادرات با مشکل خاصی روبه‌رو نمی‌شوید.                

این مساله را فراموش نکنید که صادرات کالا به کشورهای خارجی در کنار سود سرشاری که برایتان به ارمغان می‌آورد، با مخاطره‌های زیادی هم همراه است. اگر شما از بازرگانانی که به تجارت با ترکیه پرداخته‌اند در این مورد سوال کنید، قطعا همه آن‌ها به خوبی با این سختی‌ها آشنا هستند و شما را با شرایط پیچیده و سخت صادرات آشنا خواهند کرد. در ادامه موارد مهمی را ذکر می‌کنیم که باید قبل از اقدام به صادرات و تجارت با کشورهای خارجی به آن‌ها توجه کنید:                                 

 

نکات مهم در تجارت با ترکیه                         
                                               
ترکیه، همسایه شمال‌غربی ایران، یکی از کشورهایی است که بازرگانان و شرکت‌های واقع در آن تجارت زیادی را با تاجران و کسب‌وکارهای ایرانی تجربه کرده‌اند. موقیعت خوب این کشور، ارتباط مناسب آن با کشورهای اروپایی و ارتباط سیاسی و اقتصادی مناسب ترکیه با ایران، تجارت با ترکیه و صادرات کالا به این کشور را بسیار سودمند کرده است. علاوه بر این مسائل، وجود مرز زمینی مشترک ترکیه با ایران و امکان حمل‌ونقل زمینی کالاها، از دیگر مزایای تجارت با ترکیه است که بسیاری از بازرگانان را ترغیب به تجارت با این کشور می‌کند.

 

همان طور که می‌دانید، اقتصاد ترکیه بیشتر بر پایه توریسم و گردشگری است و بسیاری از افراد کشور ما نیز اقدام به سرمایه‌گذاری در  مسکن و  صنایع گردشگری این کشور کرده‌اند. کشور ترکیه، اولین و پرطرفدارترین مقصد خارجی برای سپری‌کردن روزهای تعطیلات اخر سال و اخر هفته در بین ایرانیان محسوب می‌شود. همه این موارد باعث شده است تا این کشور مورد توجه بازرگانان ایرانی برای صادرات کالا به ترکیه قرار بگیرد.

شایان ذکر است که اقتصاد ترکیه بیشتر بر پایه منابع غیرنفتی است؛ بنابراین شرکت‌های این کشور تمایل دارند تا سوخت‌های فسیلی و محصولات مرتبط را خریداری کنند که این موضوع یک فرصت طلایی برای شرکت‌های ایرانی به شمار می‌آید. هم‌چنین تجهیزات الکترونیکی و مرتبط با حوزه رایانه و محصولات غذایی و کشاورزی مختلف سهم عمده‌ای از صادرات ایران به ترکیه را شامل می‌شوند. تمامی افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تسهیل در فرآیند تجارت با ترکیه به مراکز مشاوره‌ای معتبر مراجعه کنند.

نکات مهم در صادرات به روسیه

روسیه نیز از جمله کشورهای اروپایی مطرح در جهان است که اقتصاد بسیار قدرتمندی دارد. با توجه به نزدیک‌ بودن این کشور به ایران از طرف شمال و عوامل تاثیرگذار دیگر، صادرات به روسیه طرفداران زیادی دارد. سود دلاری چشمگیر و قابلیت انتقال ارز آسان از این کشور، صادرات به روسیه را محبوب کرده است. البته صادرات به روسیه شامل قوانین سفت و سختی می‌شود که تجار و بازرگانان باید با آن‌ها آشنایی داشته باشند. در مورد صادرات به روسیه، در درجه اول انتخاب مناسب‌ترین مسیر حمل‌ونقل دارای اهمیت زیادی است. هم‌چنین تحلیل دقیق بازار این کشور به همراه آنالیز وضعیت رقبای تجاری در زمان‌های مختلف هم می‌تواند اهمیت زیادی در صادرات به روسیه داشته باشد.

با توجه به قوانین سخت‌گیرانه گمرک این کشور، فراموش نکنید که هیچ‌گاه نباید جنس نامرغوب یا درجه 2 برای مشتریان و شرکت‌های روسی ارسال کنید. هم‌چنین به شرایط نگهداری مناسب و استاندارد محصولات دقت کرده و روی همه کالاهای صادرشده تمامی اطلاعات مورد نیاز را به زبان روسی و انگلیسی درج کنید. در کنار رعایت استانداردهای بین‌المللی لازم، توجه به بسته‌بندی و ظاهر مطلوب محصولات نیز اهمیت زیادی در صادرات به روسیه دارد.

 


نکات مهم در صادرات به گرجستان                          

اگر شما هم جزو تاجران و بازرگانانی هستید که می‌خواهید برخی از اجناس و کالاهای خود را به گرجستان صادر کنید، در وهله اول باید به نکاتی مهم دقت کنید. با اینکه اتاق بازرگانی مشخصی برای تجارت با گرجستان در کشور ما وجود ندارد و این کشور جزو شرکای تجاری اصلی ایران نیست، اما صادرات به گرجستان برای برخی از محصولات می‌تواند سود سرشاری برای شما به ارمغان آورد. کالاهایی مانند لوازم‌التحریر، لوازم آرایشی و بهداشتی و درب و پنجره فلزی نه تنها دارای حق گمرک با درصد بسیار کمی هستند، بلکه با استقبال زیادی هم از سوی واردکنندگان گرجی مواجه می‌شوند.

علاوه بر این، صادرات صنایع و محصولات غذایی مانند تن‌ماهی و انواع کنسرو، عسل و خامه، سوسیس و کالباس، میوه و سبزیجات، خشکبار، چای، مرکبات، حبوبات، پوشاک و مواد شوینده می‌تواند فرصت خوبی برای تاجران داخلی باشد. برای تجارت با تمامی کشورها مخصوصا صادرات به گرجستان، شما نیاز خواهید داشت تا از اطلاعات به‌روز بازار و تحلیل اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور مقصد آگاه باشید. مشاوران مركز مشاوره و بازاریابی معتبر، تمامی این امور را در كنار بازاریابی صادراتی برای شما انجام می‌دهند. و شما در هر مرحله‌ای از صادرات کالا می‌توانید از مشاوره‌های ارزشمند کارشناسان این مراکز نهایت بهره را ببرید.

 

 


۱۲:۲۶:۴۹ | شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ | Saturday 20 / 11 November / 2021