#اخبار آموزش و پرورش #نقل و انتقالات فوتبال #تعطیلی #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #سهام عدالت #پرسپولیس #استقلال

دیزل ژنراتور یا ژنراتور گازسوز کدام به صرفه است؟

ابتدا به این موضوع باید توجه گردد که سیستم احتراق این دو موتور با هم متفاوت است به این صورت که دیزل ژنراتور بدون شمع و با پاشش مستقیم گازوئیل در محفظه سیلندر احتراق را صورت می دهد حال آنکه ژنراتور گاز سوز با استفاده از شمع و جرقه در محفظه سیلندر احتراق را ایجاد می کند.

دمای کار ژنراتور گاز سوز نسبت به دیزل بالاتر است لذا در ساخت بدنه و قطعات از آلیاژ مقاوم تری استفاده می شود.

دیزل ژنراتور دارای باک موقت نگهداری سوخت دیزل می باشد و با گذشت زمان و استفاده از دستگاه، نیازمند شارژ دوره ای است در حالی که ژنراتور گازسوز با اتصال به شبکه گاز رسانی نیازمند مخزن نمی باشد.

فشار گاز مورد نیاز جهت کارکرد مولد گازسوز با توجه به توان و مصرف دستگاه متفاوت است لذا با توجه به این مهم می بایست رگولاتور تنظیم فشار گاز تغییر کند.

در حالت عادی فشار پشت رگلاتور گاز 60psi و بعد از رگلاتور 5psi می باشد که با انتخاب رگلاتور مناسب در این بازه می توان خروجی را تنظیم کرد.

 

 

ژنراتور گاز سوز نیازمند دقت بیشتر در رعایت استاندارد ها می باشد که مختصری از این موارد به شرح زیر بیان می شود :

قبل از اتصال شبکه گاز به ژنراتور حتما یک شیر جهت وصل و یا قطع جریان گاز در نظر گرفته شود.

اتاق و یا محلی که دستگاه قرار گرفته می شود علاوه بر تهویه مناسب جهت خروج دود، مجهز به دتکتور  اعلام آلایندگی گاز شهری باشد.

سرویس و نگهداری دستگاه دوره ای و منظم انجام شود.

خطا ها و آلارم های دستگاه از طریق برد کنترلر چک و رفع شود.

ظرفیت هر ایستگاه توزیع گاز شهری بین 10 تا 20 هزار متر مکعب در ساعت است لذا در زمان های اوج مصرف، مشترکین گاز شهری می باست حتما خروجی رگلاتور را بررسی کنند و اگر فشاز به حد نیاز مصرف موتور نرسد امکان استفاده از ژنراتور گاز سوز نیست.

تغییر در کاربری رگولاتور  گاز می بایست حتما با همانگی اداره گاز منطقه و اعزام کارشناسان این واحد انجام شود در غیر این صورت، مشترک جریمه و گاز مسدود خواهد شد.

 

دیزل ژنراتور یا ژنراتور گاز سوز کدام به صرفه است؟

گاز شهری و دیزل دارای ماهیت جدا از هم می باشند و نسبت مصرف آن ها جهت مقایسه صرفه اقتصادی در واحد های مختلف سنجیده می شود. واحد های معمول جهت اندازه گیری سوخت دیزل، لیتر یا گالن می باشد (هر گالن حدوداً معادل 4.5 لیتر ).

واحد مصرف گاز در ژنراتور های گازسوز متر مکعب در ساعت عنوان می شود.

در نتیجه برای رسیدن به یک برآورد جهت صرفه اقتصادی می بایست در یک توان مصرفی مشخص به طور مثال 50 کیلو ولت آمپر  مقایسه انجام شود. برای مثال در یک دیزل ژنراتور  200 کیلو ولت آمپر میزان مصرف سوخت آن در ساعت چقدر است و عیناً مصرف آن در یک ژنراتور گاز سوز بر حسب متر مکعب چقدر است.

با مقایسه میزان مصرف سوخت و هزینه پرداختی بابت هر واحد آن در دو حالت و البته در کشور ایران متوجه خواهیم شد صرفه اقتصادی سوخت ژنراتور گاز سوز بیشتر از دیزلی می باشد پس انتخاب ما دیگر مشخص شد؟؟!

خیر، میزان تقاضا ژنراتور گازسوز نسبت به دیزل در دنیا بسیار کمتر است و دلیل آن این است که گاز در کشور های خاورمیانه و چند کشور انگشت شمار به راحتی در دسترس است و احتمالا بستر لوله کشی داشته باشند. کشورهای اروپایی از منابع گازی محروم بوده و اکثراً نیاز خود را از کشور های دیگر تأمین می کنند که آن نیز برای استفاده شهری بسیار کم در اختیار قرار می گیرد.

 

 

تولید کننده های مطرح موتور اکثراً در کشور های اروپایی و آمریکایی واقع شده اند. این به آن معنی است که وقتی سوختی در دسترس نباشد ژنراتور گازسوزی تولید نخواهد شد و نیاز کشور های خاورمیانه در تولید و صادرات آنچنان جدی گرفته نمی شود. به این دلیل تولید آن کم و برای تهیه آن حتی ممکن است ماه ها انتظار کشیده شود.

سوخت دیزلی با توجه به اینکه بین خودرو های سنگین و دیزل ژنراتور مشترک است تهیه آن ساده تر خواهد بود. شاید تنها موانع  پیش رو برای تهیه کننده گان سوخت دیزلی، حمل و نقل آن خواهد بود.

ژنراتور گاز سوز به نسبت دیزل ژنراتور دارای قیمت بالاتری می باشد ( دو برابر ) پس مورد خیلی مهم برآورد بودجه اولیه در خرید این دستگاه می باشد.

خدمات پس از فروش دیزل ژنراتور و ژنراتور گازسوز

خدمات پس از فروش برای ژنراتور گازسوز با توجه به عرضه کمتر آن چالش های بیشتری را برای تأمین کنندگان به همراه خواهد داشت. در حالی که دیزل ژنراتور حدوداً 90 درصد در بازار های آزاد قابل دسترس است.

ابعاد دستگاه دیزل ژنراتور و ژنراتور گاز سوز در یک توان مشخص مثلا 100KVA متفاوت است. ژنراتور گاز سوز با توجه به نوع احتراق و دمایی که ایجاد می کند نیازمند سیستم خنک کاری و ابعاد بزرگ تر از نظر سیلندر خود موتور می باشد و احتمالا به اندازه 30% نسبت به هم توان خود در دیزل ژنراتور ابعاد بیشتری داشته باشد.

دریافت خدمات پس از فروش بر روی دستگاه دیزل ژنراتور و گاز سوز بسیار مهم است و در این رابطه تولید کنندگان ( پکیجر ها ) نسبت به شرکت های بازرگانی موفق تر عمل می کنند و می توانند لوازم یدکی دیزل ژنراتور و ژنراتور گازسوز را فراهم کنند.

با توجه به همه مواردی که عنوان شد بخواهیم جمع بندی انجام دهیم در کشور ما ایران سوخت گاز، فراوان و در دسترس است و به هنگام خرید ژنراتور این تأمل واجب است که با برآورد بودجه و بررسی صرفه اقتصادی آن در دراز مدت، در تهیه ژنراتور گاز سوز یکی از گزینه های مد نظر باشد.


۱۱:۳۰:۴۳ | شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | Saturday 20 / 08 August / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب