#غزه #انتخابات مجلس #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان #قرارداد اجاره رایگان در سامانه خودنویس khodnevis.mrud.ir

محاسبه آنلاین مالیات بر ارث ملک مسکونی

یکی از اموالی که پس از فوت فرد، می‌تواند به وراث واگذار شود، املاک مسکونی هستند. طبق قوانین موجود در کشور وراث می‌توانند شامل طبقه اول، دوم و سوم باشند.

 

یکی از اموالی که پس از فوت فرد، می‌تواند به وراث واگذار شود، املاک مسکونی هستند. طبق قوانین موجود در کشور وراث می‌توانند شامل طبقه اول، دوم و سوم باشند. هر یک از افراد که در این طبقات تقسیم‌بندی می‌شوند، می‌توانند به عنوان وارث ملک مسکونی فرد متوفی شناخته شوند. املاک مسکونی نیز مانند سایر اموال و دارایی‌های فرد متوفی، شامل مالیات می‌شوند. به این معنا که وراث پس از انحصار وراثت و تعیین وراث، برای انتقال سند ملک مسکونی ابتدا باید مالیات بر ارث خانه را پرداخت کنند. موسسه تخصصی ارث تکس، در حوزه ارث و مالیات‌های پرداختی آن، تبحر و تجربه کافی دارند. اگر در زمینه مالیات بر ارث ابهام و یا سوالاتی دارید، می‌توانید از وکیل مالیات بر ارث این مجموعه بهره‌مند شوید.

 

طبقه‌بندی وراث برای ارث ملک مسکونی

طبقه‌بندی وراث به این صورت است که در طبقه اول همسر، فرزندان، نوه، پدر و مادر در نظر گرفته می‌شوند. طبقه دوم می‌تواند شامل خواهر و برادر، برادرزاده و خواهرزاده، پدربزرگ و مادربزرگ باشد و وراث طبقه سوم را عمه، خاله، عمو، دایی و فرزندان آن‌ها تشکیل می‌دهند. پس از فوت فرد، هر یک از این افراد می‌توانند نسبت به درجه‌ای که دارند، با در دست داشتن مدارک لازم، برای دریافت ارث اقدام کنند.

 

قانون مالیات بر ارث ملک مسکونی

میزان مالیات بر ارث ملک مسکونی در قانون ۱۳۹۵ تغییر کرده است. اگر فرد قبل از سال ۱۳۹۵ فوت کرده است، میزان مالیات ملک مسکونی او طبق قوانین قبل از سال ۱۳۹۵ تعیین می‌شود. اما اگر فرد بعد از سال ۱۳۹۵ فوت کرده باشد، مالیات پرداختی با نرخ جدید محاسبه می‌شود. مالیات بر ارث ملک مسکونی با قانون قدیم برای وراث طبقه اول ۳۵ درصد، وراث طبقه دوم ۴۵ درصد و وراث طبقه سوم ۵۵ درصد از مبلغ کل ملک، در نظر گرفته شده است که باید آن را به عنوان مالیات بر ارث ملک مسکونی به سازمان امور مالیاتی پرداخت کنند.

اما در قانون جدید، سازمان مالیاتی برای ملک مسکونی یک مالیات مشخصی را در نظر گرفته است. اگر ملک دارای کاربری مسکونی است، برای وراث طبقه اول ۷.۵ درصد مالیات، برای وراث طبقه دوم ۱۵ درصد و برای وراث طبقه سوم ۳۰ درصد مالیات در نظر گرفته می‌شود. پس از شناسایی وراث، اگر فرد متوفی فاقد وراث طبقه اول باشد، ملک مسکونی به وراث طبقه دوم منتقل می‌شود و اگر وراث طبقه دوم نیز در قید حیات نباشند، ملک مسکونی به وراث طبقه سوم واگذار می‌شود.

توجه داشته باشید این میزان از مالیات بر ارث ملک، تنها برای ملک مسکونی است. برای املاک تجاری و اداری و یا زمین و باغ مالیات در نظر گرفته شده متفاوت خواهد بود. برای ملک تجاری و اداری، میزان مالیات وراث طبقه اول ۳ درصد، برای وراث طبقه دوم ۶ درصد و برای وراث طبقه سوم ۱۲ درصد تعیین شده است.

 

ارزیابی ملک مسکونی

پس از مشخص شدن وراث، اینک باید ملک مسکونی توسط کارشناس مورد نظر که از سوی کمیسیون املاک سازمان امور مالیاتی تعیین می‌شود، ارزیابی و ارزش‌گذاری شود. معمولا کارشناسان این حوزه برای همکاری با وراث و پرداخت مالیات کمتر، ارزش ملک را کمتر از قیمت واقعی در نظر می‌گیرند. حال، وراث از قیمت ملک و میزان مالیات آن مطلع شده و باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.

 

عدم پرداخت مالیات بر ارث ملک مسکونی

برخی از افراد پس از دریافت ملک مسکونی به عنوان ارث، از انتقال سند خودداری می‌کنند، چرا که این کار را فرار از مالیات می‌دانند. توصیه می‌شود پس از فوت فرد، برای اموال به جا مانده او، مالیات در نظر گرفته شده را پرداخت و در زمان کوتاهی انتقال سند را انجام دهید. در واقع این راهکار کمکی به وراث است، چرا که در هر زمان که قصد انتقال سند را داشته باشند، اموال به قیمت روز ارزش‌گذاری می‌شوند. در واقع فرصتی است برای وراث تا مبلغ کمتری را به عنوان مالیات بر ارث ملک مسکونی پرداخت کنند. هیچ راه گریزی برای پرداخت نکردن مالیات بر ارث ملک مسکونی وجود ندارد، اما سازمان امور مالیاتی برای برخی از افراد معافیت مالیات بر ارث در نظر گرفته است. وراث می‌توانند با مراجعه به سازمان امور مالیاتی یا دفاتر حقوقی، نسبت به معافیت‌ها مطلع شده و از این فرصت استفاده کنند.

 

اطلاع از میزان مالیات بر ارث ملک مسکونی

برای اطلاع از میزان مالیات بر ارث ملک مسکونی می‌توانید از اطلاعات و تجربه وکلای حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. با مراجعه به دفاتر حقوقی می‌توانید از میزان دقیق مالیات مورد نظر مطلع و نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. علاوه بر مراجعه حضوری، می‌توانید به صورت آنلاین نیز از میزان دقیق مالیات پرداختی مطلع شوید. بسیاری از دفاتر حقوقی با مشاوره رایگان آنلاین می‌توانند شما را راهنمایی کرده و سوالات شما را پاسخ دهند. علاوه بر اینکه می‌توانید در زمان خود صرفه‌جویی کنید، می‌توانید نظر بسیاری از کارشناسان را نسبت به مالیات بر ارث ملک مسکونی جویا و اطلاعات خود را تکمیل کنید.

نحوه پرداخت مالیات بر ارث ملک مسکونی

با مدارک لازم باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید تا برگه انحصار وراثت را دریافت کنید. در این برگه وراث مشخص می‌شوند. سپس باید به اداره امور مالیات مراجعه کرده و مالیات تعیین شده را پرداخت کنید. در نهایت با گواهی انحصار وراثت و مفاصاحساب مالیات بر ارث ملک مسکونی، باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و سند تک برگ به نام وارث را دریافت کنید.

 

سخن پایانی

ارث تکس به عنوان یک مرجع تخصصی در حوزه مالیاتی‌های ارث، پرونده‌های حل نشدنی را به راحتی پیگیری و به سرانجام می‌رساند. کارشناسان و وکلای این مجموعه، با آشنایی با قوانین مالیاتی، پرونده‌های مربوط به انواع مالیات‌ها را در زمان کوتاهی به نتیجه می‌رسانند. از آنجایی که برای تمام اموال و دارایی‌های فرد متوفی مالیات در نظر گرفته می‌شود، بهتر است برای پیگیری پرونده مالیاتی از وکلا و کارشناسان خبره در این حوزه بهره‌مند شوید. کارشناسان ارث تکس در هر حوزه به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند. برای هر یک از پرونده‌های مالیاتی ارث از جمله ملک، خودرو، مغازه و مراکز اداری، وکلای متخصص با آگاهی کامل ورود پیدا می‌کنند.

وکلای مجرب ارث تکس با استفاده از آخرین قوانین مربوط به مالیات، شما را در پرونده های مربوط به مالیات بر ارث در خصوص ملک، سرقفلی، خودرو و … به نتایج مطلوب خواهند رساند.

Erstax.com   09121893808

 


۱۰:۵۴:۲۷ | سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ | Tuesday 19 / 09 September / 2023