#اخبار انتخابات ریاست جمهوری #اخبار آموزش و پرورش #نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری #نقل و انتقالات فوتبال #یورو 2024 #غزه #پرسپولیس #استقلال #سامانه مای مدیو my.medu.ir

جلیل سبحانی: تشکل‌های مردم بنیان، راهکار مردمی کردن اقتصاد

جلیل سبحانی فعال اقتصادی و کارآفرین، تشکیل مجموعه‌ها و تشکل‌های مردم بنیان را راهکار اصلی مردمی کردن اقتصاد در ایران دانست.

جلیل سبحانی فعال اقتصادی و کارآفرین، تشکیل مجموعه‌ها و تشکل‌های مردم بنیان را راهکار اصلی مردمی کردن اقتصاد در ایران دانست.

جلیل سبحانی

این کارآفرین، با تجلیل از تدبیر رهبر انقلاب مبنی بر تعیین شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: شاه کلید قفل مشکلات اقتصاد ایران جهش و رونق تولید است، به همین دلیل در سال‌های اخیر تمرکز سیاست‌های کلان اقتصادی کشور بر مسئله تولید بوده است. اما رونق تولید جزء با واگذاری اقتصاد به مردم و کاهش هزینه‌های تولید اتفاق نمی‌افتد، بنابراین تعیین شعار جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان مسیر اقتصاد ایران در سال پیش رو بسیار هوشمندانه صورت گرفته است.

بگفته جلیل سبحانی، مردم بنیان کردن اقتصاد، مقدمه جهش و رونق تولید و در نهایت کارآمدی اقتصاد ملی است و اگر مردم بنیانی اقتصاد به نحو درست و بر اساس سیاست‌های کلان تعیین شده تبیین و پیگیری و الگوسازی شود، سایر مولفه‌ها و اصول اقتصاد همچون رونق اقتصادی، رشد تولید، افزایش ثروت ملی، رفاه اجتماعی، برقراری عدالت اقتصادی، کاهش فقر و مولدسازی اقتصاد محقق خواهد شد.

این کارآفرین و فعال اقتصادی معتقد است، امروز کشور ما با یک جنگ اقتصادی تمام عیار مواجه است و همچنان که در دوران دفاع مقدس، بسیج مردمی به کمک کشور آمد و محاسبات جنگ را به نفع ما تغییر داد، در این دوران هم راهی جز، رجوع به مردم نداریم و باید تشکل‌های مردم بنیان به منظور دفاع از مرزهای اقتصادی کشور طراحی شود.

جلیل سبحانی با تأکید بر اینکه مردمی سازی اقتصاد نباید در حد شعار و برگزاری چند همایش و سخنرانی باقی بماند گفت: در جنگ اقتصادی پیش رو، دشمن تا پشت مرزهای اقتصادی ما پیش روی کرده و اگر هرچه سریعتر دفاع مردمی را آغاز نکنیم، چه بسا کار به جایی برسد که دیگر از دست مردم هم کار برنیاید.

مردمی سازی اقتصاد

این مدیر شرکت دانش بینان افزود: متأسفانه تا امروز در حوزه اقتصاد هر زمان که سخن از مردم و نقش آنان به میان آمده، فقط از آن‌ها خواسته شده مقاومت کنند، اما هیچ سلاح و یا ابزاری هم در اختیار مردم قرار نداده‌ایم. به عبارتی از مردم خواسته‌ایم با دست خالی در برابر دشمنی که به ما حمله کرده از مرزهای اقتصادی دفاع کنند، اما این مسئله شدنی نیست و اگر این روند ادامه یابد خیلی زود مردم توان، انگیزه و امید خود را از دست می‌دهند و دست از مقاومت بر می‌دارند.

جلیل سبحانی تنها راهکار ادامه مقاومت اقتصادی مردم در برابر تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمال شده را مسلح کردن آن‌ها عنوان و تأکید کرد: مسلح کردن مردم یعنی واگذاری امور اقتصادی به خود آن‌ها و مردمی سازی اقتصادی زمانی اتفاق می‌افتد که مردم «عاملیت»، «مدیریت» و «مالکیت» داشته باشند و اگر این سه عنصر برای مردم اتفاق افتد، مردمی سازی به معنای واقعی رخ داده و می‌توان انتظار داشت مردم خود از کیان و مرزهای اقتصاد کشور محافظت کنند.

این کارآفرین با تأکید بر اینکه مردم باید احساس کنند در حوزه اقتصادی متولی هستند گفت: اکنون تلقی مردم این است که دولت در بن بست‌ها و مشکلات بار مسئولیت را بر دوش مردم می‌گذارد، در حالیکه هیچ اختیار به آن‌ها داده نشده و این مسئله نارضایتی مردم را در پی داشته.

فعال صنعت پتروشیمی

بگفته این فعال اقتصادی اگر خروجی مردمی سازی این باشد که مردم احساس کنند در حوزه اقتصادی متولی هستند و ضرر و منفعت تابع «عاملیت»، «مدیریت» و «مالکیت» خودشان است، در این موضع گله‌ای نخواهند کرد.

جلیل سبحانی احیاء تشکل‌های مردم بنیان را یکی از راهکارهای اصلی واگذاری «عاملیت»، «مدیریت» و «مالکیت» به مردم دانست و گفت: می‌تواند تشکل‌های مردم بنیان را در سطح ملی و فراملی در قالب تعاونی‌های فراگیر عملیاتی کرد و از این طریق مدل مردم سالاری اقتصادی را پیاده کرد که نتیجه آن قطعا جهش تولید، حل مشکل مسکن، مبارزه با مفاسد اقتصادی، برقراری عدالت اجتماعی، افزایش دلبستگی اجتماعی و ایجاد شور نشاط و امید به آینده در جامعه خواهد شد.


۱۱:۳۲:۱۵ | چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ | Wednesday 29 / 05 May / 2024