#اخبار آموزش و پرورش #مشاهده دهک خانوار در سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir #یارانه و کالابرگ الکترونیک #سهام عدالت #قیمت خودرو #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #لبنان #پرسپولیس #استقلال

قرارداد شراکت با کارفرما و جزئیات بیمه تامین اجتماعی و سایر نکات قانونی!

شاید عنوان این مقاله برای شما عجیب باشد! اما در مواردی مشاهده شده است که کارفرما برای فرار از بیمه تامین اجتماعی، با نیروی کار خود، قرارداد شراکت تنظیم می‌کند و از این طریق تلاش می‌کند روابط کاری را به شکل یک همکاری نشان دهد.

https://khabarpu.com/img/post/1614160626.jpg

قرارداد شراکت که به آن قرارداد مشارکت (روی لینک بزنید) نیز گفته می‌شود مطابق با ماده  10 و 571 به بعد قانون مدنی است. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم که این ماده‌های قانونی چه می‌گویند باید گفت:

«قانون گذار به کلیه توافقاتی که میان شرکا ایجاد می‌شود احترام می‌گذارد مشروط به آنکه بر خلاف سایر قوانین نباشد!»

اما این قرارداد چه ارتباطی با قرارداد کار (روی لینک بزنید) و روابط کارگری و کارفرمایی دارد؟ در خصوص این موضوع در ادامه مطلب صحبت خواهیم کرد.

 

چرا کارفرمایان با نیروهای خود قرارداد شراکت تنظیم می‌کنند؟

یکی از بزرگترین تفاوت‌های قرارداد کار و قرارداد مشارکت در نحوه پرداخت مبلغ قرارداد است. به بیان ساده تر، همانطور که می‌دانید کارگر و کارمند حقوق مشخصی را در پایان هر ساعت، روز، هفته یا ماه دریافت می‌کنند. ضمن آنکه مزایایی نیز مطابق با قانون کار به ایشان تعلق می‌گیرد. اما در قرارداد شراکت شرایط به شکل دیگری است. در این قرارداد، معمولا چیزی به عنوان حقوق ثابت وجود ندارد و مبلغ قرارداد بر اساس سهم الشرکه (درصد) است و در نتیجه، سهم سود یک ماه با سهم سود ماه بعد متفاوت خواهد بود.

همین تفاوت، عامل اصلی خروج قرارداد شراکت از حدود قوانین کار و تامین اجتماعی است و به دستاویز همین موضوع، کارفرمایان با کارگران یا کارمندان خود، قرارداد شراکت تنظیم می‌کنند.

 

آیا تنظیم قرارداد شراکت حق طرح دعوا علیه کارفرما را از کارگر سلب می‌کند؟

خیر! طرح دعوا یک حق قانونی است و هرکسی می‌تواند در چارچوب قوانین و مقررات کشور، علیه شخص دیگر، طرح دعوای اداری، حقوقی یا کیفری کند. اما آنچه باید به یاد داشته باشیم این است که اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی، به عهده کارگر خواهد بود. زیرا قراردادی که ایشان در اختیار مرجع حل اختلاف اداره کار قرار می‌دهد یک قرارداد شراکت است و طبیعی خواهد بود اگر مرجع حل اختلاف در ابتدای امر، ادعاهای کارگر یا کارمند را در خصوص وجود روابط کارگری و کارفرمایی قبول نکند و ایشان را به عنوان شریک صاحب کار بشناسد.

https://khabarpu.com/img/post/1614160636.jpg

آیا کارگر می‌تواند درخواست کارفرما را در خصوص امضای قرارداد شراکت رد کند؟!

بله! این حق برای کارگر یا کارمند محفوظ خواهد بود که روابط خود را بر اساس قانون کار و قانون تامین اجتماعی برقرار کند. بنابراین هیچ کارفرمایی حق ندارد کارگر یا کارمند خود را مجبور به امضای قرارداد شراکت کند. اما آنچه در عمل شاهد آن هستیم تنظیم قرارداد شراکت با کارگر یا کارمند است. حتی در مواردی مشاهده شده است که کارفرما با تنظیم قرارداد پیمانکاری تلاش می‌کند که به هر قیمتی، روابط طرفین را از سیطره قوانین فوق خارج کند. البته در خصوص قرارداد پیمانکاری، اثبات موضوع از سوی کارگر و کارمند به مراتب آسانتر از قرارداد شراکت است.

 

آیا تنظیم قرارداد شراکت با کارفرما همیشه خلاف قانون محسوب می‌شود؟!

خیر! در موارد زیادی مشاهده شده است که کارفرمایان برای ایجاد انگیزه بیشتر در کارمند یا کارگر خود، با ایشان وارد روابط مشارکت می‌شوند. در واقع ممکن است کارفرما بخواهد با ایجاد یک رابطه مالی متفاوت، تاثیر تلاش بیشتر در درآمد بیشتر را برای مستخدم خود بارز کند. به عبارت دیگر، کارفرمایانِ دارای حسن نیت، با تنظیم قرارداد شراکت به کارگر خود اعلام می‌کنند که دستاوردهای مالی حاصل از کار، بر اساس میزان سهم هریک از طرفین، میان آن‌ها تقسیم خواهد شد. به عنوان مثال، اگر کارگر دارای ده سهم از مجموع صد سهم شراکت باشد، ده درصد از سود حاصل از کارِ کارفرما به ایشان تعلق می‌گیرد و طبیعی است که این مبلغ، در هر ماه نسبت به ماه قبل متفاوت خواهد بود و ارتباط مستقیمی با میزان کار و تلاش همه طرفین دارد.

 

آیا کارگر با تنظیم این قرارداد مرتکب یک عمل غیر قانونی می‌شود؟!

خیر! اگر واقعا قصد طرفین از تنظیم قرارداد شراکت بر قراری روابط همکاری و مشارکت کاری باشد، هیچ منعی وجود نخواهد داشت که طرفین بتوانند، وارد این توافق قانونی شوند. ضمن آنکه از حمایت‌های قانونی مرتبط با مشارکت نیز برخوردار خواهند بود. اما آنچه مسلم است عدم ایجاد رابطه کارگری و کارفرمایی از طریق قرارداد مشارکت است. بنابراین، اگر کارگر می‌خواهد حقوق ثابت دریافت کند و از طرفی، نگران مزایای قانونی خود، مانند بیمه تامین اجتماعی، حق مسکن، حق خواروبار و غیره است، هیچ منطقی نمی‌پذیرد که زیر برگه قرارداد شراکت را امضا کند!

https://khabarpu.com/img/post/1614160642.jpg

برای تنظیم قرارداد شراکت به کجا مراجعه کنیم؟

تیم حقوقی رکلا، یک مرجع تخصصی تنظیم قرارداد است. شما می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد خود را در این وب سایت ثبت کنید. کارشناسان ارشد حقوقی این مجموعه، در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند و مشاوره حقوقی تلفنی کاملی را در این خصوص تجربه خواهید کرد. برای ثبت درخواست خود، روی لینکی بزنید که در زیر عنوان بعدی قرار دارد.

 

مشاوره حقوقی تلفنی قرارداد شراکت

شما می‌توانید درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (روی لینک بزنید) خود را ثبت کنید. وکلای ارشد تیم حقوقی رکلا، پس از دریافت درخواست مشاوره، با شما تماس می‌گیرند و یک مشاوره کامل و کارساز را تجربه خواهید کرد. پیشنهاد می‌کنیم روی لینک بالا بزنید  و درخواست خود را با ذکر جزئیات دقیق آن ثبت کنید.


۱۰:۴۷:۱۰ | چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ | Wednesday 24 / 02 February / 2021
مطالب پیشنهادی از سراسر وب