#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

راهنمای خرید ترازوی طلافروشی

در میان بازار گسترده‌ی ترازوهای دیجیتال دقیق، گاهی انتخاب میان برندهای مختلف سخت می‌شود. یکی از مسائلی هم که خرید را سخت‌تر می‌کند، این است که اغلب فروشندگان چنان از کالای خود تعریف می‌کنند که انگار تنها برند خوب، همانی است که آن‌ها دارند.

در این مطلب سعی کردیم بدون بررسی و تکیه به یک برند خاص، در مورد ترازوهای دیجیتال طلافروشی اندکی صحبت کنیم تا در صورتی که قصد خرید ترازو برای طلافروشی برای خود دارید، تا حدی با اطلاعات بیشتر و چشم بازتر بتوانید خرید خود را انجام دهید. با ما همراه باشید.

ترازوی طلافروشی چیست؟

خوب است که ابتدا خیلی سریع به این بپردازیم که اصلا ترازوی طلافروشی چیست؟ و چه تفاوتی با دیگر ترازوها دارد.

ترازوی طلافروشی یک مدل ترازو است که اغلب دقت آن تا دو رقم بعد از اعشار است. این ترازو باید دقت و حساسیت بالایی داشته باشد. ترازوهای طلافروشی از همان جنس ترازوهایی هستند که در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شوند.

دقت ترازوی طلافروشی

همان‌طوری که در بالا گفته شد، معمولا ترازوی طلافروشی باید دقتش تا دو رقم بعد از اعشار باشد. این که می‌گوییم معمولا، علتش این است که در بعضی از فروشگاه‌های طلا، از دقت بالاتر هم استفاده می‌کنند. یا مثلا در آزمایشگاه‌های ری‌گیری طلا، از دقت چهار رقم اعشار استفاده می‌کنند. اما به هر حال چیزی که در میان طلافروشی‌های ایران مرسوم است، دقت دو رقم بعد از اعشار است.

نکته: در میان طلافروشی‌ها، ترازوی دو رقم اعشار به ترازوی سه صفر معروف است.

ظرفیت ترازوی طلافروشی

نکته‌ی مهم بعد از دقت ترازو، ظرفیت آن است. به طور کل ترازوهای دیجیتال دقیق با دقت 0.01 گرم، در ظرفیت‌های بین 500 گرم تا حدود 8 کیلوگرم ساخته می‌شوند. البته ترازوهایی هستند که با این دقت، می‌توانند تا 10 کیلوگرم را هم اندازه بگیرند.

ظرفیت ترازوی شما ارتباط مستقیم با نیاز شما دارد و مانند موضوع دقت نیست که حتما باید حداقلی داشته باشد. شما باید بررسی نمایید که در فروشگاه خود ماکزیمم چه میزانی از وزن را می‌خواهید اندازه بگیرید.

معمولا طلافروشی‌ها در مغازه خود دو عدد ترازو دارند. یکی ترازو 600 گرمی و یکی دیگر هم ترازو 3 کیلویی. دقت بفرمایید که با توجه به قیمت بالای طلا، افراد در هنگام خرید، میزان طلایی که تهیه می‌کنند معمولا بیشتر از چند گرم نیست. بنابراین ظرفیت‌های بالا شاید صرفا مصارف خاص داشته باشد و در حالت‌های عادی به کار نیاید.

قابلیت تبدیل واحد در ترازو

موضوع دیگری که در ترازوهای طلافروشی خصوصا برای جواهر فروشان اهمیت دارد، واحد‌های اندازه‌گیری موجود در ترازو است. خب تمام ترازوها واحد‌های مرسوم مانند گرم، کیلوگرم و میلی‌گرم را دارند. اما تعداد محدودی از آن‌ها اونس، قیراط و ... را دارند.

در صورتی که قصد فروش سنگ، جواهر یا به طور کل هر کالایی را در واحدهای غیر از گرم دارید، حتما بررسی نمایید که ترازوی مورد نظر، آن واحدها را دارد یا نه. نکته‌ی بعدی این که حتی اگر آن واحدها را دارد، با چه دقتی می‌تواند آن واحدها را اندازه‌گیری کند. مثلا یکی از ترازوهای مرسوم در میان طلافروشی‌ها، ترازوی and gf3000 است. این ترازو واحدهای ct، dwt، g، gr، ib، mom، N، oz، ozt و SG را دارد.

کالیبراسیون خارجی یا داخلی

یکی دیگر از موضوعاتی که معمولا از چشم خریداران دور می‌ماند، موضوع نوع کالیبراسیون ترازو است. ترازوهای دقیق مانند بسیاری از وسایل آزمایشگاهی دیگر، باید طی دوره‌های زمانی خاصی بنا به میزان استفاده کالیبره شوند. بعضی از ترازوها هم طبق متن بروشور دستگاه بهتر است پیش از هر بار استفاده کالیبره شوند.

در ترازوهای دیجیتال دو مدل کالیبراسیون داریم. خارجی و داخلی.

کالیبراسیون خارجی باید به وسیله‌ی یک وزنه‌ی مرجع و توسط اپراتور انجام شود. دقت نمایید ترازوهایی که کالیبراسیونشان خارجی است، حتما باید برایشان یک وزنه‌ی استاندارد تهیه شود تا در هنگام کالیبراسیون از آن استفاده شود.

بر خلاف کالیبره‌ی خارجی، ترازوهایی که کالیبراسیونشان داخلی است، دیگر نیاز به دخالت کاربر یا خریدن وزنه ندارند. شرکت سازنده‌ی ترازو در هنگام تولید، یک وزنه‌ی استاندارد داخل ترازو قرار داده است و در اینجا تنها کاری که کاربر باید انجام دهد، این است که دکمه‌ی کالیبراسیون را بزند تا ترازو به صورت اتوماتیک خودش را کالیبره کند.

بنابراین در صورتی که تصور می‌کنید استفاده‌ی شما از ترازو زیاد است، کالیبراسیون داخلی شاید گزینه‌ی بهتری برای شما باشد.

ترازوی چینی نخرید!

این تیتر به صورت کامل گویاست. ترازوی چینی نخرید! اگر در بازار ترازوهای طلافروشی گشتی زده باشید، حتما دیده‌اید در حالی که ترازوهای معروف، مثلا قیمتشان از 10 میلیون تومان شروع می‌شود، ترازوهای چینی چیزی در حدود 3 میلیون تومان هستند.

این تفاوت قیمت چشم خیلی‌ها را می‌بندد و گولشان می‌زند. ترازو را می‌خرند. یک ماه استفاده می‌کنند. بعد از یک ماه می‌بینند ترازو روشن نمی‌شود. آن را برای تعمیر نزد تعمیرکار می‌فرستند، تعمیرکار می‌گوید این ترازو قابل تعمیر نیست! به همین راحتی.

باید به شما بگوییم که در صورتی که ترازوی چینی تهیه کنید، مشتری اول و آخر آن خودتان هستید. موضوع تعمیر در تجهیزات یکی از موضوعات خیلی مهم است. این که وقتی یک وسیله خراب می‌شود، آیا جایی هست که بتوان به آنجا مراجعه کرد و آن را تعمیر کرد؟ اصولا آیا محصولات انقدر قابل اطمینان هستند که فروشنده آن را ضمانت کند؟

تقریبا در مورد ترازوهای چینی هیچ‌کدام از این شرایط وجود ندارد. بنابراین اگر می‌خواهید یک خرید خوب و بی دردسر انجام دهید، به برند و کشور سازنده دقت نمایید.

این نکته را فراموش نکنید که شما هر قدر هم در نگهداری از محصولات خود تلاش کنید، نهایتا وسیله‌ای که می‌خواهید بخرید، یک کالای الکترونیکی است و هر لحظه ممکن است تحت تاثیر یک نوسان برق یا هر چیز دیگری، خراب شود. در این صورت باید بتوان آن را تعمیر کرد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم اندکی در مورد ترازوهای طلافروشی صحبت کنیم. با توجه به شرایط قیمت دلار و تحریم‌های کشور ایران، بسیاری از محصولات برندهای معروف وارد ایران نمی‌شود و آن‌هایی هم که وارد می‌شوند، قیمتشان خیلی زیاد است. بنابراین اهمیت دارد که اگر بودجه‌ای را برای خرید یک محصول در نظر گرفته‌اید، بتوانید به بهترین صورت از آن استفاده کنید و بهترین خرید ممکن را انجام دهید.


۸:۱۷:۴۸ | شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ | Saturday 22 / 01 January / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب