اگر در حال حاضر اطلاعاتی از این بازار و معاملات آن ندارید، اصلا جای نگرانی نیست چرا که با آموزش اصولی و گام به گام، آنچه قرار است برای کسب درآمد در این بازار بدانید را به دست خواهید آورد. در ادامه این مطلب قصد داریم با شما درباره آموزش ورود به بورس صحبت کنیم. با ما همراه شوید.
گام اول در آموزش ورود به بورس، جمعآوری اطلاعات است که یکی از مهمترین مراحل ورود به این بازار هم محسوب میشود. چرا که برای شروع هر کاری باید در مورد آن اطلاعات جامع و کافی در اختیار داشته باشیم. همانطور که میدانید فعالیت در بازار بورس به طور مستقیم با پول سروکار دارد و زمانی که صحبت از سرمایه است، اهمیت تحقیق و پرسوجو بالاتر هم میرود.
یادگیری نحوه فعالیت و معاملهگری در بورس شامل چند مرحله است؛ ابتدا باید حساب کاربری مخصوص به خود را در بازار بورس ایجاد کرد، سپس با سهام آشنا شد و در مرحله بعد معاملات خود را انجام داد.
سرمایهگذاری هدفمند مهمترین شعار این مرحله از ورود به بازار سرمایه است. شما باید بیشترین احتیاط را در این گام داشته باشید، چرا که در ابتدای مسیر سرمایهگذاری در بازار بورس هستید و امکان از دست دادن سرمایه وجود دارد.
ریسک بالای این بازار ثابت کرده است که نباید به ویژه در قدمهای ابتدایی تمام دارایی خود را در بورس سرمایهگذاری کنید، در غیر این صورت باید انتظار هرگونه پیامد جبرانناپذیری را داشته باشید.
در شروع کار، سرمایهای که باید برای این کار اختصاص دهید بهتر است که تنها بخشی از سرمایه راکد و حداقلی شما باشد که به آن نیازی ندارید تا در صورت از دست دادن تمام یا بخشی از آن خللی به زندگی عادی شما وارد نشود.
در این مرحله از آموزش ورود به بورس شما برای اینکه به صورت رسمی تبدیل به یک سهامدار شوید، نیاز به دریافت کد بورسی دارید. در واقع این کد برای سرمایهگذاران به منزله یک کد شناسایی منحصر به فرد یا همان کد سهامداری است که توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی برای شما ارسال میشود.
با این کد میتوانید در بورس سرمایهگذاری و در بازارهای مختلف مالی فعالیت داشته باشید. به طور معمول این کد از ۳ حرف (که معمولا سه حرف اول نام خانوادگی فرد است) و ۵ عدد تصادفی ساخته شده است.
کد بورسی تنها یکبار برای کاربران بازار سرمایه صادر میشود، برخلاف کد معاملاتی آنلاین کاربران که هر کاربر میتواند چندین کد آنلاین داشته باشد و همزمان در سامانههای معاملاتی کارگزاریهای مختلف فعالیت کند.
دریافت کد بورسی هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری و آنلاین امکانپذیر است. برای دریافت حضوری کد بورسی، شما میتوانید هم از طریق شعب کارگزاریهای بورس و هم از طریق دفاتر پیشخوان دولت اقدام کنید.
برای دریافت کد بورسی لازم است ابتدا در سامانه جامع اطلاعات مشتریان بازار سرمایه که به اختصار سجام نامیده میشود، ثبتنام کنید. این سامانه برای احراز هویت سرمایهگذاران طراحی شده و شامل اطلاعات یکپارچه آنها است.
ثبتنام در این سامانه از طریق وبسایت سامانه سجام به آدرس https://www.sejam.ir انجام میشود. هزینه ثبت نام در سجام هم ده هزار تومان است. پس از اتمام مراحل ثبت نام، یک کد رهگیری ۱۰ رقمی برای شما ارسال میشود و با انجام مراحل احراز هویت، کد بورسی شما حداکثر تا یک هفته کاری برای شما ارسال خواهد شد.
در این مرحله باید یک کارگزار ناظر برای انجام معاملات خود در بورس انتخاب کنید. کارگزاریها به عنوان واسط شما برای انجام معاملات در بازار سرمایه شناخته میشوند. در حال حاضر ۱۰۸ کارگزاری فعال دارای مجوز رسمی در کشور وجود دارند که شما میتوانید با مراجعه به وب سایت آنها، اطلاعات کافی درمورد خدماتی که ارائه میدهند را به دست آورید و بهترین کارگزاری را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.
پس از انتخاب کارگزار ناظر مورد نظرتان، شما به عنوان یک سرمایهگذار در بازار بورس شناخته میشوید. پس با نام کاربری و رمز عبور مختص خود وارد سامانه معاملاتی شده و با محیط بازار سرمایه آشنا شوید.
بدون آموزش انجام هیچ کاری مقدور نیست؛ شما اگر دارایی زیادی هم در اختیار داشته باشید ولی دانش و مهارت لازم برای سرمایهگذاری در بورس را نداشته باشید، در کوتاهترین زمان ممکن است متحمل ضررهای مالی فراوانی شوید.
از آنجایی که عوامل اقتصادی و سیاسی تأثیر مستقیمی بر بازار بورس دارند، باید تمامی جوانب در نظر گرفته شود و بدون آموزش در این بازار اقدام به معامله نکنید. گاهی آموزش شما میتوانید در دورههای آموزشی مختلفی که با محوریت موضوعات گوناگون در سراسر کشور برگزار میشود شرکت کنید و دانش خود را از بورس و معاملهگری در آن افزایش دهید. پشتکار شما نیز در این زمینه اهمیت بسیار زیادی دارد و باعث بالا رفتن مهارتتان در بازار سرمایه میشود.
سخن آخر
بازار بورس یکی از جذابترین و پرسودترین بازارهای معاملاتی است و آگاهی مهمترین عامل برای ورود به این بازار محسوب میشود. با آموزش ورود به بورس و سرمایه اندک کار خود را شروع کنید و همیشه به یاد داشته باشید که در این بازار احتمال ضرر کردن وجود دارد؛ پس تا جای ممکن احساسی عمل نکنید و سعی کنید در هر لحظه تمامی جوانب را در نظر بگیرید و با یک تحلیل منطقی و حساب شده اقدام به معامله کنید.