#اخبار آموزش و پرورش #سهام عدالت sahamedalat.ir #اخبار سوریه #تعطیلی مدارس #نرخ دلار #آلودگی هوا #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #هواشناسی #وضعیت راه ها #استقلال #پرسپولیس

ورزش بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور

اقدامات بسیار متنوع ای پس از ترک برای جلوگیری از ولع مصرف مجدد مواد اعتیادآور وجود دارد که ورزشی یکی از مناسب ترین و بهترین روش ها است.

اقدامات بسیار متنوع ای پس از ترک برای جلوگیری از ولع مصرف مجدد مواد اعتیادآور وجود دارد که ورزشی یکی از مناسب ترین و بهترین روش ها است. ورزش هایی همچون شنا، دویدن، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی به عنوان ایده آل ترین ورزش ها بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور از سوی متخصصین ترک اعتیاد، شناخته شده اند که به کاهش و رفع نیازهای روانی، احساسات منفی و اضطراب ناشی از ترک کمک قابل توجه ای می کنند.

از دیگر فوائد ورزش بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور می توان به کاهش افسردگی و استرس، سلامت قلب و عروق، حفظ سیستم ایمنی بدن اشاره نمود.

دلایل اهمیت ورزش بعد از ترک اعتیاد چیست؟

دوران ترک دوران بسیار مهم و حیاتی ای است که فرد برای آن که بتواند در این دوران پاک بماند، باید فعالیت های ورزشی را به منظور کاهش میل به مواد مخدر، رفع خستگی، کلافگی، استرس و سایر موارد دیگر را در برنامه روزانه خود قرار دهد. به عنوان مثال پیاده روی به مدت 2 الی 3 ساعت به صورت روزانه در طول هفته می تواند احساس خوب و خوشایند را در شما تقویت کند.

از آن جا که مصرف مواد های اعتیادآور، اثرات جسمی و ذهنی متنوع ای را در فرد مصرف کننده به وجود آورده است، لذا به منظور کاهش اثرات جسمی و ذهنی، توصیه می شود حتما ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

در کلینیک طلوعی دوباره می توانید درمان خود را زیر نظر روانشناسان متخصص همراه با برنامه  شروع کنید.

ورزش باعث رشد بافت های عضلانی جدید در بدن خواهد شد که این موضوع در نتیجه می تواند آسیب های وارد شده به بدن در صورت مصرف مداوم انواع مواد اعتیادآور را درمان کند. از سوی دیگر یکی از مهم ترین فوائد ورزش، رشد بافت جدید مغزی و ترمیم آسیب‌های مغزی مخصوصاً ترمیم گیرنده‌های سروتونین و دوپامین است که در طول دوران مصرف توسط مواد اعتیادآور به شدت درگیر شده اند و آسیب های متعددی بر آن ها وارد شده است.

ورزش‌های مناسب در دوران ترک اعتیاد

دسته بندی ورزش ها بسیار گسترده است اما افراد پس از ترک مواد اعتیادآور، از آن جایی که اختلالات متنوع ای در ذهن و روان آن ها شکل گرفته است، نیاز به انجام برخی ورزش ها به منظور جبران اثرات مخرب مصرف انواع مواد مخدر دارند، از این رو ورزش های زیر برای این دسته از افراد بیش از پیش توصیه می شود:

1.یوگا

یوگا یکی از مناسب ترین ورزش ها پس از ترک اعتیاد است. انجام حرکات بدنی و حالات مختلفی که در این ورزش وجود دارد به آرامش فرد و ترشح هورمون دوپامین کمک قابل توجه ای می کند و در نتیجه فرد احساس نشاط و شادابی بهتری دارد. 

2.تمرینات قدرتی

برهم خوردن اختلالات خواب یکی از مهم ترین عوارض پس از ترک انواع مواد اعتیادآور است. انجام فعالیت های سنگین و قدرتی همچون ورزنه برداری، دو، پیاده روی، شنا و سایر فعالیت ها می تواند به مرور زمان باعث تنظیم خواب شما شود.

 خواب یکی از اصلی ترین نیازهای هر انسان برای تجدید قوا است که کیفیت مناسب آن تاثیر بسیار مثبتی بر شرایط روحی و جسمانی قرد دارد. تنش‌های روزانه و مشغولیت‌های ذهنی یکی از اصلی ترین دلایل برهم ریختگی خواب هستند که درمان این بهم ریتخگی نیازمند دریافت خدمات در کلینیک تنظیم خواب می باشد.در گذشته، مراجعه به مرکز تنظیم خواب، خارج از انتظار بوده اما امروزه با بالا رفتن سطح آگاهی و اطلاعات پزشکی در میان مردم، همگان به این باور رسیده اند که داشتن خواب استاندارد، چه نقشی در سلامت آنها ایفا می‌کند و اگر شما نیز از اختلال خواب رنج می برید، باید بدانید که مشاوره با یک متخصص درمان اختلالات خواب در کلینیک تنظیم خواب، کمک بسیاری به شما می کند. مشاوره در خصوص اختلالات خواب با یک متخصص به شما کمک می کند تا دلیل اختلالات خواب خود شناخته و به کمک مشاور راه حل مناسبی برای درمان انتخاب کنید.

ورزش بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور

3.گردش و پیاده روی

طبیعت و تماشای زیبایی های آن در برخی از افراد می تواند میزان ترشح دوپامین را افزایش دهد. تجربه و تحقیقات در این زمینه، ثابت کرده است که یک پیاده روی ساده به میزان 15 دقیقه در یک محیط آرامش‌بخش می تواند میل به مصرف هر نوع ماده مخدری را در فرد، کاهش دهد.

4.ورزش های گروهی

این مدل از ورزش ها برای تقویت روحیه بیمار پس از ترک بسیار مهم است. انجام فعالیت های ورزشی همچون فوتبال، بسکتبال، والیبال و سایر ورزش های گروهی برای رسیدن به پیروزی و تلاش برای برنده شدن می تواند باعث تغییر در روحیه فرد شود.

آیا ورزش باعث کاهش استرس می‌شود؟

بله، انجام فعالیت های ورزشی برای کاهش میزان استرس های جسمی و روحی بسیار مناسب است. در طول روز و با انجام برخی از فعالیت های کاری و غیرکاری همچون تماشای تلویزیون و سایر موارد دیگر، به دلیل وضعیت نامناسب بدن، فشار های متنوع ای بر روی اندام های بدنی شما در حال شکل گیری است که ورزش و تکان دادن اعضای بدن همانند دست و پا، می تواند از میزان این فشار به حد قابل توجه ای بکاهد.

انجام فعالیت های ورزشی چه تاثیری بر روی مغز دارد؟

انجام فعالیت های ورزشی باعث ترشح هورمونی به نام اندورفین می شوند که میزان طبیعی آن به هیچ عنوان خطرناک نیست. احساسات شادی و خوشی پس از فعالیت های ورزشی نیز به منظور تولید چنین ماده ای در بدن است.

اندورفین ها بسیار شبیه به مخدرهایی همچون مورفین و سایر مشتقات آن همچون تریاک هستند که مصرف مواد اعتیادآور نظم طبیعی و ساختاری آن ها را دچار تغییرات گسترده ای می کند، از این رو مصرف مواد اعتیادآور باعث از بین رفتن نظم طبیعی تولید این ماده در مغز شده و فرد احساس شادی و نشاط خود را به مرور از دست خواهد داد.

ورزش بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور

تا چه میزان می توان شاهد نقش ورزش در بهبود شرایط پس از ترک انواع مواد اعتیادآور بود؟

نقش ورزش در بهبود شرایط پس از ترک اعتیاد، طبق تجربیات و مطالعاتی که بر روی افراد معتاد در کلینیک های ترک اعتیاد مورد بررسی قرار گرفته است، بسیار بالاست. انجام فعالیت های ورزشی می تواند آسیب های جسمی و روانی ای که در ذهن ایجاد شده است را سریع تر از حالت عادی و بدون ورزشی، جبران کند. با این حال توصیه می کنیم حتما نسبت به انجام فعالیت های ورزشی هرچند کم، اقدام کنید تا بتوانید در بازه زمانی مناسب، سلامت جسم و روان خود را بازیابید و به آغوش گرم خانواده و جامعه برگردید.

جمع بندی:

انجام فعالیت های ورزشی بعد از ترک انواع موادهای اعتیاد آور ، یکی از اقدامات بسیار مهم در راستای پاک ماندن و فرار از میل و هوس های مخرب اعتیاد است. با انجام فعالیت های ورزشی میزان ترشح دوپامین در مغز افزایش می یابد و شما احساس نشاط می کنید. توصیه می کنیم حتما به دلیل مزایای قابل توجه ورزش پس از ترک مواد اعتیادآور، برنامه روزانه ای را برای خود در این زمینه در نظر بگیرید تا بتوانید روحیه از دست رفته خود را بازگردانید و به آسیب های ذهنی و جسمی خود، رنگ تازه ای ببخشید.

 


۱۳:۴۳:۳۲ | شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ | Saturday 29 / 10 October / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب