یکی از وسایلی که برای رفع این مشکل در صنایع مختلف طراحی شده و بکار گرفته میشود، پالت نام دارد که در انواع پالت فلزی، پلاستیکی و چوبی تولید میشود. یکی از پرکاربردترین نوع پالتها، پالتهای فلزی هستند که در دهههای اخیر وارد صنایع مختلف شده و کاربرد زیادی پیدا کردهاند. این محصولات فلزی که اغلب با فولاد ساخته میشوند در تسهیل فرایند جابجایی اسباب و وسایل مختلف در صنایع بسیار مؤثر هستند.
پالت فلزی نوعی از پالت است که در ساخت آن از فلز استفاده میشود که این فلزات معمولا آلومینیوم، فولاد ضد زنگ یا کربنی هستند. از این نوع پالتها به منظور جابجایی مواد سنگین به وسیله لیفتراک در صنایع مختلف استفاده میشود. پالتهایی که در ساخت آنها از فولاد کربنی استفاده میشود قیمت ارزانتر و دوام بسیار خوبی دارند.
پالتهای فلزی که در ساخت آنها از فولاد ضدزنگ استفاده میشود، وزن سنگینتری دارند اما از نظر دوام در بالاترین سطح قرار دارند. یکی از ویژگیهای پالت فلزی ساخته شده با فولاد ضد زنگ عدم نیاز به پوشش روی به منظور مقاومت در برابر خوردگی است. پالتهایی که از جنس آلومینیوم ساخته میشوند به اندازه فولاد ضد زنگ مقاوم هستند با این ویژگی که از وزن بسیار سبکتری برخوردار هستند. به همین دلیل از این نوع پالت فلزی معمولا در خطوط هوایی استفاده میشود.
پالتهای فلزی بدون توجه به نوع فلز به کار رفته در ساخت آنها، در انواع و دستهبندیهای مختلفی تولید میشوند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
این نوع پالتها بدون دیواره هستند که با عنوان پالت تخت نیز شناخته میشوند. با توجه به عدم وجود دیواره در این نوع پالتها نسبت به سایر انواع پالت فلزی کمتر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که از نام این نوع پالت فلزی مشخص است، این پالتها دارای دیواره هستند. در واقع باکس پالتها مانند جعبه فلزی هستند که از آن برای نگهداری مواد و وسایل مختلف استفاده میشود. کلیدیترین و مهمترین کاربرد باکس پالتها نظم دادن به انبارها و استفاده بهینه از فضا در صنایع مختلف است. با توجه به قیمت پروفیل، در ساخت این پالتها از ورق فولادی استفاده میشود که باعث میشود باکس پالتها از دوام و مقاومت بسیار خوبی برخوردار باشند.
این نوع از پالتهای فلزی که به پالت فلزی لولایی نیز معروف است، دارای دیوارههایی است که از قابلیت تا شدن برخوردار هستند. در واقع با استفاده از این نوع پالتها در زمانهایی که نیاز به دیواره در پالت وجود ندارد، میتوان دیوارهها را جمع کرد. یکی از مزیتها این نوع از پالت فلزی این است که در حالت عادی فضای زیادی را اشغال نمیکنند.
این نوع از پالتها بسیار بادوام و دارای استحکام خوبی هستند که در ساخت آنها از پروفیل فولادی استفاده میشود. به همین دلیل قیمت پروفیل آهن و سایر ورقهای فولادی میتواند بر روی قیمت تمام شده این پالتها تأثیرگذار باشد. این پالتها دارای نردههایی هستند که با به صورت افقی یا به صورت عمودی در دیواره قرار میگیرند و برای صنایعی که نیاز به تحمل نیرو و فشار زیاد وجود دارد، انتخاب مناسبی هستند.
این نوع از پالت فلزی مشابه باکس پالت است با این تفاوت که دیواره آنها از جنس مش یا توریهای فولادی است. ضخامت و تراکم مش و توریها از جمله عوامل تأثیرگذار بر قیمت و وزن این باکسها هستند.
یکی از بادوامترین نوع پالت فلزی به حساب میآیند که بهترین انتخاب برای محیطهایی هستند که در آن رطوبت وجود دارد یا نیاز به شستشوی پالتها به صورت مداوم وجود داشته باشد.
شکلپذیری بالا، زیبایی ظاهری و همچنین استحکام و دوام مناسب چند نمونه از بارزترین ویژگیهای این نوع پالت فلزی است که باعث شده به صورت گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
پالتهای فلزی نسبت به پالتهای چوبی و پلاستیکی مزایایی دارند که باعث شده تا کاربرد بیشتری در صنایع داشته باشند. از جمله مزایای این پالتهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از میان مزایایی که در مورد انواع پالت فلزی مطرح شد، شاید بتوان مهمترین ویژگی و مزیت آنها را استحکام و دوام بالا و همچنین سهولت در نظافت و تمیزکاری دانست. برای انبارها و صنایعی که دارای محیطی با شرایط دمایی خاص هستند و با روطبت دست و پنجه نرم میکنند همیشه این دغدغه وجود دارد که از پالتهای استفاده کنند که از استحکام و دوام بالایی در شرایط دمایی مختلف برخوردار باشند. پالت فلزی این نگرانی را به خوبی مرتفع کرده و این صنایع میتوانند به راحتی از این پالتها برای نگهداری مواد و محصولات خود در شرایط دمایی و محیطی مختلف استفاده کنند.
با اینکه امکان شخصیسازی پالتهای فلزی از نظر ابعاد بسته به نیاز صنایع مختلف وجود دارد اما معمولا این پالتهای در ابعاد 80*120، 100*130 و 100*120 ساخته و در دسترس قرار دارند. همچنین این امکان وجود دارد که طرحها و مدلهای متنوعی برای ساخت پالت فلزی در نظر گرفته شود که هر کدام از صنایع میتوانند بر حسب نیاز و ضرورتهایی که دارند ساخت پالت در اندازه و شکلهای مختلف را سفارش دهند.
قفسهبندی، ایجاد نظم در انبارها و محلهای نگهداری مواد و محصولات مختلف، منظمسازی سردخانهها، بهینهسازی فضای انبارها و محلها نگهداری و حمل و نقل مواد و محصولات مختلف از جمله کاربردهای پالتهای فلزی در صنایع مختلف است. از پالتهای فلزی در صنایع مختلفی استفاده میشود که از جمله این صنایع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به غیر از توجه به قیمت قوطی آهن، ورق فولادی و مواد بکار رفته در ساخت پالت فلزی نکات مهم دیگری وجود دارد که در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرد:
دوام بالا، طول عمر زیاد، قابلیت شستشو و سازگاری با شرایط محیطی و دمایی مختلف از جمله ویژگیهایی است که باعث شده، کاربرد پالت فلزی در صنایع مختلف روز به روز در حال افزایش باشد. این پالتها که در ساخت آنها از ورقهای فولاد کربنی یا ضد زنگ، ورق گالوانیزه و آلومینیوم استفاده میشود بسیار کاربردی هستند اما با توجه به اینکه قیمت آنها با نوسانات قیمت پروفیل زد و سایر انواع پروفیل و ورق فولادی در بازار فلزات رابطه مستقیم دارد، میتواند هزینه زیادی را به صنایع مختلف تحمیل کند.