برای اطلاع از این موشوع بهتر است قبل از سفر یا حتی خرید بلیط، با دقت به قوانین ایرلاینی که برای سفر انتخاب کردهایم دقت کرده و آنها مطالعه کنیم. با اینکه تقریبا بار مجاز پرواز خارجی در اکثر ایرلاینها یکسان است، اما باز هم هر کدام قوانین خاص خود را دارند. پس قبل از پرواز تهران استانبول، حتما این موضوع را مدنظر قرار دهید.
میزان بار مجاز در پروازهای داخلی به این بستگی دارد که چه نوع بلیطی تهیه کردهاید. در کلاسهای بالاتر این امکان را دارید تا بار بیشتری حمل کنید. در مورد بلیطهایی با کلاسهای معمولی، میزان بار مجاز شما نیز کمتر خواهد بود.
اما بهطور کلی در سایر ایرلاینهای داخلی میزان بار مجاز در کلاس اکونومی ۲۰ کیلوگرم و در کلاس بیزنس ۳۰ کیلوگرم است. مقدار بار مجاز برای هر مسافر به صورت جداگانه باید بررسی و اعلام شود اما در اکثر ایرلاینها میزان بار مجاز برای کودکان را 10 کیلوگرم تعیین کردهاند.
اگر فکر میکنید که به غیر از بار مجاز پرواز، بار اضافهتری دارید و باید هزینه اضافه بار هم پرداخت کنید، حتما از شرایط ویژه حمل بار و خرید اضافه بار ایرلاین مورد نظرتان مطلع شوید تا در فرودگاه با مشکل مواجه نشوید. هزینه اضافه بار در هر ایرلاین متفاوت است و به مواردی چون نوع ایرلاین، مقصد، کلاس پروازی، وزن، تعداد بستهها و غیره بستگی دارد که در ادامه بیشتر آن را بررسی میکنیم.
معمولا در پرواز با سایر ایرلاینها برای محاسبه هزینه اضافه بار، به ازای هر یک کیلوگرم بار اضافه، مبلغی را باید پرداخت کنید. به این نکته نیز توجه کنید که امکان دارد شکل و نحوه بستهبندی و ابعاد بار شما بهگونهای باشد که مشمول پرداخت هزینه اضافی شود.
به طور کلی نحوه محاسبه مبلغ هزینه بار اضافه به این صورت است که ۱ درصد قیمت بلیط به ازای هر کیلوگرم بار اضافه شما لحاظ میشود. مثلا اگر ۵ کیلوگرم اضافه بار داشته باشید، باید به اندازه ۵ درصد قیمت بلیط را به عنوان هزینه بار اضافه بپردازید.
بعضی از ایرلاینها بیش از یک درصد و در برخی دیگر هم کمتر از آن برای اضافه بار تعیین کردهاند. در نتیجه باید جهت محاسبه هزینه بار، حتما این موضوع را از ایرلاین مورد نظر خود پرسوجو کنید.
ایرلاینها برای میزان بار دستی محدودیتهایی را قرار دادهاند که شامل مواردی چون ابعاد، طول و عرض و در کل شامل حجم و حتی شامل وزن بار است. با اینکه هر ایرلاین قوانین مخصوص بهخود را دارد اما به طور کلی شرایط استاندارد برای حمل بار دستی در پروازهای داخلی به شرح زیر است:
باز هم باید قوانین ایرلاینی که انتخاب کردهاید را مطالعه کرده و به آنها دقت کنید. بهتر است قبل از پرواز استانبول به تهران بسته بندی بار و وسایلتان، از شرایط آن ایرلاین آگاهی پیدا کنید و قوانین را بهخوبی بسنجید.
میزان بار مجاز پرواز در ایرلاینهای خارجی یکسان نبوده و تفاوت دارد. تعدادی از آنها مقدار بار مجاز پرواز برای هر مسافر را همچون پروازهای داخلی ایران از نوع اکونومی اعلام کردهاند و بعضی دیگر هم شرایط مناسبتری برای مسافران فراهم کردهاند تا آنها بتوانند بدون پرداخت هزینه بار اضافه، سفر کنند.
شرکت KLM بار مجاز در کلاس اکونومی را ۲۳ کیلوگرم و در کلاس بیزنس و فرست ۳۲ کیلوگرم تعیین کردهاند. البته ممکن است محدودیتهای دیگری هم علاوه براینها وجود داشته باشد. مثلا اینکه مسافران از نظر تعداد چمدان نیز محدودیت دارند. هر فرد در فرست کلاس تنها اجازه حمل ۳ چمدان دارد که حداکثر وزن آنها باید ۳۲ کیلوگرم باشد.
در صورتی که فکر میکنید بار زیادی دارید و ممکن است با هزینه اضافه بار مواجه شوید پیشنهاد میشود تا زودتر در فرودگاه حضور داشته باشید. باید گفت که قواعد خاصی برای تعیین هزینه اضافه بار وجود ندارد اما همیشه اختلافاتی هم در این باره وجود دارد؛ زیرا موارد زیادی در تعیین اضافه بار مهم هستند و نباید فقط به همان قانون یک درصد اکتفا کنید. مواردی چون مقصد سفر، ایرلاین انتخابی، کلاس پروازی و... از این دسته هستند و پیش از بلیط هواپیما از تهران به استانبول باید به این موارد توجه داشت.
بار مجاز پرواز فقط شامل بخش بار هواپیما مربوط نیست و قسمت کابین را نیز در برمیگیرد. دقت کنید که در قسمت کابین هواپیما، باید بارهایی را برد که از نظر وزن و ابعاد مانعی نداشته باشند. برای اطلاع از وضعیت بار مجاز پرواز در قسمت کابین نیز باید از ایرلاین انتخابی مورد نظر خود پرسوجو کرده و اطلاعات مربوط به حمل بار در این ایرلاین را بهدست آورید تا هنگام شروع سفر خود با مشکلی مواجه نشوید.