کاشت دندان یا ایمپلنت یک ریشه مصنوعی است که در استخوان فک قرار میگیرد، جایگزین دندان از دسترفته میشود، و از فلز تیتانیوم ساخته شده است.
کاشت دندان یا ایمپلنت یک ریشه مصنوعی است که در استخوان فک قرار میگیرد، جایگزین دندان از دسترفته میشود، و از فلز تیتانیوم ساخته شده است. ایمپلنت معمولا در مواقعی که افراد بالغ با افزایش سن، دندانهای خود را از دست میدهند ، استفاده میشود. کاملاً شبیه دندانهای طبیعی است و همانند یک دندان طبیعی و سالم عمل و احساس میکند. ایمپلنت دندان ساختار کلی دهان را حفظ میکند و از حرکت دندانهای دیگر از وضعیت طبیعی خود جلوگیری میکند. گاز زدن و جویدن با ایمپلنت طبیعی است.
مزایای کاشت دندان
کاشت دندان مزیتهای زیادی را برای شما فراهم میکند از جمله:
- بهبود ظاهری. کاشت دندان همانند دندانهای طبیعی شما است و حتی همان احساس دندانهای خود را دارید. کاشت دندان، دائمی است زیرا برای جوش خوردن استخوان طراحی شده است.
- آسان غذا خوردن. از آنجا که عملکرد ایمپلنت دندان همان دندانهای خود شما است بنابراین میتوانید همه چیز را بدون درد بخورید.
- با دوام. ماندگاری ایمپلنت بالای 10 سال است، حتی در صورت مراقبت مناسب، ممکن است یک عمر ادامه داشته باشد.
- راحتی بهتر. ایمپلنت دندان بخشی از بدن شما میشود بنابراین ناراحتی دندان مصنوعی متحرک را ندارید.
- اصلاح گفتار. با استفاده از ایمپلنت ، دیگر نیازی به نگرانی نیست که دندانهای شما مانند دندان مصنوعی هستند بلغزد و باعث لرزیدن یا عوض شدن لهجه کلمات شما شود.
- سلامت دهان و دندان. ایمپلنت دندان نیازی به پشتیبانی توسط دندانهای اطراف نیست بنابراین تعداد بیشتری از دندانهای شما دست نخورده باقی مانده و منجر به سلامت دهان و دندان در دراز مدت میشود. ایمپلنت دندانی بیشتر باعث دسترسی راحت شما بین دندانها و بهداشت دهان میشود.
چه کسی کاندید مناسب برای کاشت دندان است؟
به طور کلی، ایمپلنتهای دندانی نیاز به داشتن لثهای سالم، استخوان کافی در فک برای نگه داشتن ایمپلنت و سلامت عمومی خوب است. اما اگر استخوان فک شما به طور طبیعی رشد نکرده یا کاهش یافته باشد، دندانپزشک بررسی میکند که آیا می توانید برای تجمع استخوان، پیوند استخوان انجام دهید یا خیر. روش افزودن استخوان به استخوان فک، پیوند استخوان نامیده میشود.
نحوهی گذاشتن ایمپلنتهای دندانی به چه صورت است؟
مراحل انجام ایمپلنت دندان:
- از آنجا که ایمپلنتهای دندانی در طی چندین عمل جراحی اعمال میشوند، بنابراین دندانپزشک شما یک ارزیابی کامل دهانی و دندانی از جمله اشعه ایکس و مدلهای دندانی انجام میدهد تا بررسی کند آیا کاشت دندان میتواند از نزدیک با دندانهای طبیعی شما مطابقت داشته باشد یا خیر.
- سپس، بسته به اینکه چند دندان میخواهید با ایمپلنت جایگزین کنید، وضعیت استخوان فک شما در نظر گرفته میشود. پزشک همچنین شرایط پزشکی شما، همچنین داروهای مصرفی، بیماری قلبی، و اینکه کاشت ارتوپدی قبلا داشتهاید را نیز بررسی میکند. در این شرایط، متخصص دندانپزشکی شما ممکن است برای جلوگیری از عفونت قبل از جراحی، آنتی بیوتیک تجویز کند.
- سپس روش جراحی ایمپلنت دندان در مراحل مختلف اعمال میشود. قبل از جراحی، دندانهای آسیب دیده شما برداشته میشود و استخوان فک شما برای جراحی از جمله پیوند استخوان آماده میشود.
- در مرحله اول جراحی ایمپلنت، متخصص، ایمپلنت دندان را در استخوان فک در زیر بافت لثه قرار میدهد و بافت لثه شما را سر جای خود بخیه میزند. وقتی بافت بهبود یافت، استخوان پیوند میخورد و به لثه متصل میشود.
- در مرحله دوم جراحی و هنگامی که بافت شما بهبود مییابد ، متخصص شما یک پایه را به ایمپلنت متصل میکند. اباتمنت به ستونی گفته میشود که دندان جایگزین را به ایمپلنت متصل میکند.
- سپس دندان جایگزین مصنوعی به پایه متصل میشود اما ممکن است چندین ویزیت طول بکشد تا دندان جایگزین به درستی به پایه متصل شود.
انواع ایمپلنت دندان
کاشت دندان را میتوان به سه دسته تقسیم کرد، بسته به اینکه چه تعداد دندان را جایگزین میکیند. شما میتوانید یک دندان، چندین دندان کنارهم را ترمیم کنید یا یک سری کامل از دندان مصنوعی داشته باشید.
انواع ایمپلنت دندان:
کاشت تک دندان
اگر فقط یک دندان از دست داده اید، کاشت تک دندان برای شما انجام می شود. این نوع ایمپلنت، جایگزین ریشه شده، به این معنی که استخوان تحریک میشود. کاشت تک دندان، اغلب برای جایگزینی دندان جلو توصیه میشود.
یک ایمپلنت، جایگزین بسیار خوبی برای بریج دندان است، زیرا به دندانهای طبیعی مجاور آسیب نمیرساند. این عملکرد کامل و زیبایی چشمگیر را برای بیمار فراهم میکند.
ایمپلنت چند دندان
یک بریج ایمپلنت، گزینه عالی برای کسانی که چند دندان مجاور آنها افتاده است، میباشد. به این ترتیب برای گذاشتن این نوع ایمپلنت، نیازی به تراشیدن دندانهای مجاور نیست.برای چندین دندان از دست رفته ممکن است حداقل به دو کاشت نیاز داشته باشید. با بررسی وضعیت دهان، تصمیم نهایی توسط دندانپزشک گرفته خواهد شد.
ایمپلنتهای دندانی کامل دهان
میتوان همهی دندانها را ایمپلنت کرد تا لبخندی کاملاً زیبا داشته باشید. ایمپلنتهای دندان کامل دهان، یا دائمی و یا قابل جابجایی هستند. اولین مورد معمولاً روی 4 ایمپلنت نصب میشود، مانند All-On-Four. گزینه دوم که کاشت دندان مصنوعی نامیده میشود، گاهی اوقات فقط با 2 ایمپلنت انجام میشود.
اگر هر دندانی باقی مانده باشد، ممکن است دندان کشیده شود. دندان مصنوعی متناسب با صورت و دهان طراحی شده و جلوه ای طبیعی میدهد.
ماندگاری ایمپلنت چه مدت است؟
اگر از آنها به درستی مراقبت شود، ایمپلنت میتواند یک راه حل مادام العمر باشد و ترمیم کاملاً دائمی در نظر گرفته میشود. روکش ایمپلنت، ممکن است بعد از حدود 15 سال تعویض شود.
۲:۴۳:۴۵ | چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹ | Wednesday 28 / 10 October / 2020