#اخبار آموزش و پرورش #سوریه #سهام عدالت sahamedalat.ir #ثبت نام خودرو وارداتی saleauto.ir #استخدام بخش خصوصی inre.ir #لبنان #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #قیمت خودرو #سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir #استقلال #پرسپولیس

چگونگی تعویض پلاک و انتقال سند خودرو

یکی از مراحل مهم و تا اندازه‌ای سخت، بعد از معامله خودرو در اختیار گرفتن مالکیت پلاک خودرو است. این مرحله اگر به درستی انجام شود، هم خیال خریدار آسوده خواهد بود و هم فروشنده. یادمان باشد که پشت ظاهر ساده و حلبی پلاک خودرو، رازهای پیچیده‌ای نهفته است. به زبان ساده، اگر تعویض با دقت انجام نشود می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

به بیان بهتر،  باید مشخص شود خودرو مورد نظر، پیش از شما برای چه کسی بوده و چه اتفاق‌هایی با این پلاک افتاده است. به همین دلیل، مالکیت خودرو اهمیت دارد.

اهمیت تعویض پلاک زمانی بیشتر نمایان می‌شود که شما خریدار خودرو باشید. در ادامه این گزارش توضیح خواهیم داد که  مراحل تعویض پلاک چگونه است، چه مدارکی لازم دارید و از کدام قوانین باید تبعیت کنید.

مراحل تعویض پلاک

هر چه تعداد معامله خودروها بیشتر می‌شود حساسیت روی پلاک هم بالا می‌رود. تعویض پلاک خودرو این روزها و با توجه به تعداد خودروها، افزایش حجم خرید و فروش باید با حساسیت بیشتری پیگیری شود.

 از سوی دیگر، شرایط تعویض پلاک خودرو متغیر نیست و یک روند ثابت دارد. مراحل تعویض پلاک خودرو برای همه مالکان آشناست. هرکس حتی یک بار خریدار خودرو بوده باشد، می‌داند که نقل و انتقال پلاک خودرو در کوتاهترین زمان ممکن باید انجام شود.

 تعویض پلاک خودرو و انتقال سند آن یکی از رایج‌ترین معاملات در میان مردم محسوب می‌شود. فروشنده و خریدار خودرو به عنوان طرفین معامله، باید در نظر داشته باشند که این مراحل ماشین و انتقال سند خودرو شامل نکات ریز و درشت فراوانی است که رعایت همه آن‌ها باید به دقت و بدون هیچ کم و کاستی صورت پذیرد؛ تا بعد از انجام معامله، مشکلی برای فروشنده و خریدار ایجاد نشود.

طبق قوانین رسمی کشور، افرادی که پس از فروش هر وسیله نقلیه‌، قصد دریافت مالکیت پلاک آن را به خریدار دارند؛ باید مراحل را  به درستی طی کنند تا نقل و انتقال ماشین، بدون کمترین مشکل حقوقی انجام پذیرد.

فروشنده و خریدار لازم است پیش از ثبت سند قطعی، در یکی از مراکز مربوطه حضور پیدا کنند و این ۱۲ مرحله ساده را انجام دهند:

۱-دریافت قبض ورودی پارکینگ

۲-دریافت نوبت‌ و مشخص شدن شماره باجه

۳-مراجعه به باجه تعیین‌شده و ارائه مدارک

۴-دریافت فرم بازدید فنی خودرو از دفتر تعیین‌شده

۵-بازدید فنی خودرو توسط کارشناس

۶-ارائه گواهی عدم خلافی

۷-پرداخت وجه پلاک بر اساس تعرفه

۸- تأییدیه نقل‌ و انتقال و سند مالکیت خودرو

۹- فک پلاک خودرو (مراجعه به محل فک پلاک)

۱۰-  اخذ پلاک جدید

۱۱-مراجعه به محل نصب جهت نصب پلاک جدید

۱۲- ارائه قبض ورود به پارکینگ و خروج از مرکز تعویض پلاک

مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو

معاینه فنی

معاینه فنی خودرو در اولویت همه مدارک قرار دارد. همه مالکان خودرو درباره معاینه فنی می‌دانند، اما کار از محکم کاری عیب نمی‌کند. معاینه فنی ماشین به این مفهوم است که خودرو شما از هر نظر مورد بررسی قرار گرفته است. وقتی برگه معاینه فنی ماشین را دریافت کردید می‌توانید برای مراحل بعد گام بردارید.

یک نکته بسیار مهم؛ خودروهایی که بیشتر  از ۴ سال از تاریخ تولید آنها گذشته است ملزم به دریافت گواهینامه معاینه فنی خودرو هستند. همچنین خودروهای عمومی که بیش از یک سال از تاریخ تولید آنها سپری شده باشد موظف به ارائه کارت معاینه فنی از مراکز معتبر هستند.

مدارک لازم برای معاینه فنی خودرو   اصل کارت یا سند خودرو   فرم تشخیص عیوب ظاهری است.

دریافت نوبت اینترنتی تعویض پلاک

 کمی بعد از شیوع ویروس کرونا، مراحل تعویض پلاک به صوت اینترنتی انجام  شد. نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک پس از شیوع کرونا در کشور و برای مقابله با گسترش آن توسط پلیس راهور اجرایی شده است. برای دریافت نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک ۶ مرحله باید پشت سر گذاشته شود.

قوانین تعویض پلاک برای خریدار خودرو

تعویض پلاک

خریدار خودرو نقش اصلی را بازی می‌کند. اصلا ابه بیشتر به سود خریدار خودرو است. وقتی پای مساله فروش خودرو دست دوم درمیان باشد و شما خریدار ماشین کارکرده باشید، بای شش دانگ  حواستان را جمع کنید. قوانین تعویض پلاک برای خریدار خودرو گاهی سخت‌گیرانه؛ اما منطقی است.

تعویض پلاک در زمان تغییر مالکیت خودرو و معمولا به عنوان آخرین مرحله معامله فروش خودروی کارکرده در نظر گرفته می‌شود. از آنجایی  که پلیس راهنمایی و رانندگی،  صاحب هر خودرو را مسئول هرگونه تخلف رانندگی می‌داند بسیار مهم است که با تغییر مالک خودرو، پلاک که بارزترین راه پیگیری از طرف پلیس است نیز تغییر کند تا صاحب پیشین خودرو مسئول تخلف های رانندگی صاحب جدید نباشد. در این باره اما یک استثنا وجود دارد؛ آن هم در شرایطی است که فرد دیگری که در حال رانندگی است توسط پلیس راهنمایی رانندگی رویت یا دستگیر شود. اینجا شرایط متفاوت می‌شود.

از سوی دیگر برای تعویض پلاک محدودیت زمانی نسبت به زمان بستن معامله وجود ندارد، اما توصیه ما به شما این است که هرچه سریعتر نسبت به آن اقدام کنید.

توصیه اکید پلیس راهور  به خریداران خودرو این است که پیش از بستن هرگونه قرارداد و پرداخت بیعانه، حتما یک استعلام از پلاک خودروی مورد نظر بگیرند تا از میزان تخلف و از صحت مالکیت آن اطمینان حاصل کنند.

پس اگر قصد خرید خودروی دست دوم را دارید، به احتمال زیاد درباره روند تعویض یا فک پلاک شنیده اید. پلاک یک خودرو مهم ترین ملاک هویت آن خودرو و صاحب آن است که هرگونه تخلف یک خودرو براساس پلاک به شخص دارنده خودرو نسبت داده می شود؛ بنابراین تغییر مالکیت خودرو، پلاک آن هم باید تغییر کند. بند به بند قوانین را جدی بگیرید.

پس از اطمینان حاصل از خرید خودرو و بستن معامله، باید شخص فروشنده و خریدار و یا وکلای رسمی، همراه با مدارکی که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد به یکی از مراکز تایید شده تعویض پلاک در سراسر کشور مراجعه کنید.

همچنین برای پیدا کردن نزدیک‌ترین محل تعویض پلاک نیز به راحتی می‌توانید در سایت رسمی اداره کل راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی آدرس و اطلاعات تماس مراکز را پیدا کنید.

هر شهر شماره پلاک مختص خود را دارد و برای این منظور هر شخص دارنده ماشین باید مدارکی مبنی بر سکونت خود در یک شهر را ارائه دهد. اکیدا توصیه میکنیم که مدارک محل سکونت دیگری را ارائه نکنید چون بعدها کارت شناسایی خودرو و کارت سوخت به آدرس موردنظر فرستاده خواهند شد که در صورت مفقودی عدم تحویل آنها، مسئولیت با شخص خریدار است.

برای کسری مدارک چه باید کرد؟

پیشروی روند تعویض پلاک منوط به ارائه تمام مدارکی است که اشاره کردیم، در صورتی که هر کدام از مدارک یاد شده را گم کرده اید باید نسبت به دریافت نسخه المثنی هرچه سریعتر اقدام کنید. معاینه فنی خودرو را جدی بگیرید.

در صورت تغییر شهر محل سکونت چه باید کرد؟

ابتدا به نزدیکترین مرکز پلیس+۱۰ مراجعه کرده و نسبت به تغییر آدرس اقدام کنید. سپس، با در دست داشتن مدارک تغییر محل سکونت به مرکز تعویض پلاک رفته و یک پلاک جدید مبتنی بر آدرس جدید دریافت کنید.


۱۴:۳۱:۲۷ | سه شنبه ۲ شهریور ۱۴۰۰ | Tuesday 24 / 08 August / 2021
مطالب پیشنهادی از سراسر وب