هدف اصلی تمامی انواع بیمه عمر این است که بیمهشده یک امنیت مالی و اقتصادی برای خانواده و عزیزانشان فراهم کند. مخصوصا برای برای زمانی که دیگر خودش در کنار آنها نیست.
براساس گزارشهای سازمان بیمه مرکزی تعداد خسارتهای پرداختی بیمهنامههای عمر در سال 1399 چیزی حدود 1,075,738 مورد بوده است. اما مبلغ این خسارت برای هر نوع بیمه عمر چقدر است؟ پس از فوت بیمهشده، شرکت بیمه غرامت فوت را به چه کسانی پرداخت میکند و نحوه تقسیم سرمایه بیمه عمر چگونه است؟
خرید بیمه عمر درواقع یک سرمایهگذاری برای بازماندگان است. مبلغ و مقدار این پسانداز هم براساس حق بیمه پرداختی و تعداد سالهایی که بیمهشده حق بیمه پرداخت کرده، محاسبه میشود. بهطور کلی پس از فوت بیمهشده، مجموعا مبالغ سرمایه فوت بیمهنامه بهعلاوه اندوخته بیمهنامه به ذینفعان پرداخت میشود. البته هر طرح بیمه عمر و شرکت بیمه شرایط خودش را برای محاسبه این مبالغ دارند. نکته مهمتر اینکه بیمه عمر فوت بر اثر حادثه ۱ تا ۳ برابر مبلغ بیمه عمر پس از فوت بهصورت عادی محاسبه میشود. میزان این رقم هم به نوع بیمه عمر بستگی دارد.
برای خرید بیمه عمر از طریق وب سایت ازکی به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.azki.com/personal-insurance/life-insurance
معمولا خود بیمهشونده هنگام خرید بیمهنامه عمر در قرارداد مشخص میکند که گیرنده سرمایه و غرامت فوت بیمهنامه چه کسانی باشند. به این افراد دراصطلاح ذینفع میگویند. بهتر است که ذینفعان از بین اقوام درجه یک مثل مادر و پدر یا همسر و فرزندان انتخاب شوند. بیمهشده میتواند 5 تا 6 نفر را هم بهعنوان ذینفع در قرارداد بیمه عمر معرفی کند. محدودیت سنی هم برای معرفی ذینفع وجود ندارد. یعنی حتی فرزند 3 ساله بیمهشده هم میتواند بهعنوان تنها ذینفع بیمهنامه معرفی شود. اسامی ذینفعان باید موقع عقد قرارداد با شرکت بیمه بهصورت دقیق ثبت شود. هرچند تا زمانی که بیمهنامه اعتبار دارد بیمهشده میتواند این اسامی را در قرارداد تغییر بدهد.
مبلغ تعیین شده سرمایه فوت در بیمهنامه درست به همان ترتیب و اولویت و درصدی که خود او موقع ثبت قرارداد مشخص کرده به ذینفعان و استفادهکنندگان بیمهنامه تعلق میگیرد. البته اگر بیمهشدهای در قراراد بیمهنامه عمر خود مشخص نکند که ذینفعان بیمهنامه چه کسانی هستند، براساس قوانین بیمهای کشور، سرمایه بیمه عمر او باید به وراث قانونیاش پرداخت شود. همچنین اگر هنگام تعیین ذینفعان سهم هرکدام از سوی بیمهشده مشخص نشده باشد، سرمایه بیمهنامه کاملا مساوی بین آنها تقسیم میشود.
یک نکته مهم در تقسیم مبلغ سرمایه بیمه عمر بین وراث این است که در این شرایط، مطابق با قوانین مربوط به تقسیم به میزان سهمالارث (پسرها دو سهم، دخترها یک سهم) عمل میشود. یعنی پرداخت به ورثه قانونی، براساس قوانین سهمالارث به هرکدام از آنها انجام میشود. مگر اینکه بیمه شده، خودش در بیمهنامه درخواست کرده باشد که پرداخت به ورثه زن و مرد بهصورت مساوی انجام شود.
برای پرداخت خسارت بیمه عمر به افرادی که بهعنوان ذینفع در بیمهنامه معرفی شدهاند یا وراث قانونی بیمهشده متوفقی باید مدارک زیر به شرکت بیمه تحویل داده شود:
برای اطلاع بیشتر از میزان حق بیمه و پوششهای اضافی انواع طرحهای بیمه عمر میتوانید به سایت یا اپلیکیشن ازکی مراجعه کنید و شرایط و پوششهای ویژه انواع بیمهنامههای عمر شرکتهای بیمه مختلف مانند بیمه عمر ایران، بیمه عمر سامان و... را بر اساس اطلاعاتی مثل سن، مدت بیمهنامه، مبلغ حقبیمه و پوششهای انتخابی مقایسه کرده و بهترین مناسبترین گزینه را برای خرید انتخاب کنید.