#اخبار آموزش و پرورش #تعطیلی مدارس #اخبار سوریه #سهام عدالت sahamedalat.ir #هواشناسی #قیمت خودرو #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #آلودگی هوا #نرخ دلار #پرسپولیس #استقلال

پروفیل گالوانیزه چیست و چه کاربردی دارد؟

پروفیل گالوانیزه از جمله مقاطع فولادی پرکاربرد است که کاربرد حیاتی آن، چندان به چشم ما نمی‌آید. بدون وجود پروفیل گالوانیزه، درب‌ها و پنجره‌ها مقاومت لازم را در برابر رطوبت، فشارهای جوی و باد نخواهند داشت و همین موضوع، اهمیت آن را برای ما روشن می‌کند.

استفاده از این پروفیل در هر سازه‌ای ضروری است اما برای خرید آن، تنها دانستن قیمت اهن و قیمت این پروفیل، کافی نیست. خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند که با خصوصیات، انواع و روش‌های تولید پروفیل گالوانیزه بیشتر آشنا شوید و با دید بازتر خرید کنید:

 

  1. پروفیل گالوانیزه چیست و چه خصوصیاتی دارد؟

پروفیل گالوانیزه در حقیقت همان پروفیل آهن است که با استفاده از روش‌های مختلف گالوانیزاسیون، یک لایه از فلز روی به آن اضافه شده است. همین لایه فلز روی، کاربرد پروفیل گالوانیزه را از کاربرد پروفیل آهن مجزا می‌سازد، گرچه خصوصیات و ویژگی‌های این 2 نوع پروفیل، تقریباً یکسان است.

لایه روی باعث می‌شود که پروفیل آهن در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم شود و بتوان از آن در مکان‌هایی استفاده کرد که شرایط محیطی خشن و سختی دارد، استفاده کرد. از آنجایی که عمده کاربرد پروفیل گالوانیزه در مکان‌هایی مثل گلخانه است، به آن پروفیل گالوانیزه گلخانه نیز می‌گویند. بنا به دلایلی که خواندید، قیمت پروفیل گالوانیزه گلخانه، از قیمت پروفیل آهن معمولی، بیشتر است.

برجسته‌ترین ویژگی پروفیل گالوانیزه، در دسترس بودن آن است. چرا که بر خلاف پروفیل استیل، اگر بخواهید در مکانی با رطوبت بالا از پروفیل مقاوم استفاده کنید، می‌توانید پروفیل گالوانیزه را راحت‌تر و با قیمتی پایین‌تر از پروفیل استیل، بخرید.

 

 

  1. پروفیل گالوانیزه چگونه تولید می‌شود؟

تمامی روش‌هایی که از آن‌ها برای تولید ورق و لوله گالوانیزه استفاده می‌شود، در تولید پروفیل گالوانیزه نیز کاربرد دارد. پس از آن که ورق سیاه از طریق نواربری و از سر گذراندن فرایند رول فرمینگ و جوشکاری، تبدیل به قوطی شد، آن را با استفاده از روش‌های زیر تبدیل به پروفیل گالوانیزه می‌کنند:

 

گالوانیزه گرم یا حرارتی:

در این روش، از غوطه‌وری پروفیل فولادی اسیدشویی و پولیش شده در حمامی حاوی فلز روی مذاب، استفاده می‌شود. دمای وان حاوی فلز روی، حدود 460 درجه سانتی گراد است و این دما موجب می‌شود که علاوه بر چسبیدن فلز روی به سطح فولاد، بخشی از فولاد نیز با فلز روی واکنش بدهد و پس از خروج از وان، این ترکیب با اکسیژن هوا نیز واکنش می‌دهد و تبدیل به یک لایه مقاوم در برابر پوسیدگی می‌شود. پروفیل گالوانیزه تولید شده به روش گرم، دارای لایه ضخیمی از فلز روی بوده و سطح آن مات و یکدست است.

 

گالوانیزه سرد یا الکتروگالوانیزاسیون:

در این روش، از فرایند الکترولیز برای نشاندن لایه‌ای از فلز روی بر قوطی پروفیل استفاده می‌شود. الکتروگالوانیزاسیون کم‌هزینه‌ترین روش گالوانیزه کردن مقاطع فولادی است که در آن یک محلول نمکی به همراه آند روی و کاتد فولادی، برای ایجاد لایه روی به کار می‌رود. پروفیل گالوانیزه تولید شده به روش سرد، دارای لایه‌ای نازک از فلز روی است و سطحی براق دارد.

پروفیل گالوانیزه چه انواعی دارد؟

انواع پروفیل گالوانیزه، در واقع همان انواع پروفیل آهنی است که ممکن است بر حسب نیاز، گالوانیزه شوند؛ اما برخلاف پروفیل فولادی، معمولاً پروفیل گالوانیزه را تنها بر اساس وزن و کاربرد دسته‌بندی می‌کنند. در این دسته‌بندی‌ها، پروفیل گالوانیزه به انواع سبک و سنگین یا کشاورزی و صنعتی، دسته‌بندی می‌شود.

پروفیل‌های گالوانیزه سبک که از آن‌ها در ساخت سقف و سازه‌های سبک استفاده می‌شود معمولاً ضخامتی تا 3 میلی‌متر دارند، در حالی که ضخامت پروفیل‌های گالوانیزه‌ای که از آن‌ها در ساخت ستون استفاده می‌شود، از 4 میلی‌متر بیشتر است. طبیعی است که هرچه ضخامت بالا برود، ابعاد پروفیل نیز بزرگ‌تر می‌شود و به همین نسبت، وزن آن نیز افزایش می‌یابد. به همین دلیل، به پروفیل‌های ضخیم‌تر، پروفیل‌های سنگین می‌گویند. وزن و ضخامت بالایی پروفیل‌های سنگین، تضمین‌کننده تحمل بیشتر بار توسط آن‌ها است.

پروفیل گالوانیزه چه کاربردهایی دارد؟

همان‌طور که در بالا خواندید، معمولاً از پروفیل گالوانیزه در مکان‌های مرطوب استفاده می‌شود. بر همین اساس، اصلی‌ترین کاربرد پروفیل گالوانیزه در ساختمان‌سازی، ساخت درب و پنجره است. برای ساخت درب و پنجره، معمولاً از پروفیل گالوانیزه به صورت مستقیم و به عنوان چارچوب و فریم کار استفاده می‌کنند و گاهی هم ممکن است آن را به عنوان زیرساختی برای پنجره‌های ساخته شده از قطعات پی‌وی‌سی استفاده کنند.

پروفیل‌های گالوانیزه علاوه بر رطوبت، دارای مقاومت بالایی در برابر باد و فشارهای جوی هستند و به همین دلیل از آن‌ها علاوه بر درب و پنجره، در ساخت ستون‌های داخلی و نمای ساختمان نیز استفاده می‌شود. چرا که در کنار خصوصیات مکانیکی و شیمیایی، این پروفیل‌ها ظاهر زیبایی نیز دارند. سایر کاربردهای پروفیل گالوانیزه را در ادامه می‌خوانید:

 

 

کدام کارخانه‌ها پروفیل گالوانیزه تولید می‌کنند؟

تولیدکنندگان پروفیل گالوانیزه در ایران کم نیستند و اکثر کارخانه‌های تولیدکننده ورق و سایر مقاطع فولادی گالوانیزه، این محصول را نیز تولید می‌کنند. با این وجود، مرغوب‌ترین پروفیل گالوانیزه، توسط کارخانه‌های زیر تولید می‌شود:

 

 

اگر قصد خرید پروفیل گالوانیزه یا استعلام قیمت آن را دارید، می‌توانید به سایتی مثل آسرون مراجعه کنید. قیمت تمامی مقاطع فولادی از قیمت میلگرد گرفته تا قیمت پروفیل گالوانیزه گلخانه، در این سایت به صورت به روز وجود دارد. پس از استعلام قیمت و مقایسه انواع مختلف مقطع فولادی موردنظرتان، می‌توانید در همان صفحه محصول سفارشتان را ثبت کنید یا با کارشناسان فروش آسرون تماس بگیرید تا علاوه بر کوتاه‌تر شدن پروسه خرید، اطلاعات بیشتری را کسب کنید و انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشید.


۱۱:۰۱:۰۴ | یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | Sunday 24 / 04 April / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب