#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش و پرورش

پنج فایده مهم بازی کردن در رشد کودکان

همه آدم ها عاشق بازی کردن هستند و در دوره های مختلف زندگی خود در بازی های گروهی مختلف شرکت کرده یا از بازی های تک نفره یا بازی ویدئویی لذت می برند.

بازی کردن علاوه بر این که باعث می شود افراد اوقات خوش و فرح بخشی کنار هم داشته باشند، بسته به سن و سال و نوع آن می تواند تاثیر بسزایی در رشد مهارت های گوناگون از بهبود روابط با دیگران تا تناسب اندام و کاهش وزن و یادگیری دانستنی های جدید داشته باشد.

بازی خواه در قالب فعالیت های ورزشی همچون فوتبال باشد یا از نوع بازی های فکری و پازل های دشوار یا به شکل سوالات چالشی در دورهمی های خانوادگی می تواند فواید زیادی به همراه داشته باشد.

یکی از اثرات غیر قابل انکار بازی کردن و فعالیت های گروهی را می توان در نقشی که در رشد و توسعه توانایی های کودکان دارد جستجو کرد. فعال نگه داشتن کودکان شیوه خوبی برای حفظ تناسب اندام و وزن مناسب آن ها با توجه به سن و سال شان می باشد و در عین حال روش عالی برای یادگیری و رشد مهارت های اجتماعی آن ها محسوب می شود.

به عبارت دیگر بازی تنها راهی برای سرگرم کردن کودکان و گذراندن اوقات فراغت آن ها نیست بلکه ابزار بسیار عالی برای آموزش آن ها است، بچه ها با بازی کردن یاد می گیرند چگونه با دیگران تعامل داشته باشند و مهارت های ضروری برای زندگی آینده شان را توسعه دهند.

https://khabarpu.com/img/post/1655360802.jpg

در ادامه قصد داریم به پنج فایده مهم بازی کردن در رشد کودکان اشاره کنیم، با ما همراه باشید:

مزیت های فیزیکی و جسمی

بازی هایی که جست و خیز زیادی در آن ها انجام می شود برای رشد جسمانی کودکان بسیار اهمیت دارند و به کودکان کمک می کنند تا هماهنگی، تعادل، مهارت های حرکتی اساسی همچون دویدن و مهارت های حرکتی ظریف تر مانند برداشتن اجسام، پرت کردن و غیره را تقویت کنند.

تاکنون تحقیقات زیادی درباره تاثیر مثبت فعالیت و ورزش کردن روی سلامت افراد انجام شده و این مسئله درباره کودکان نیز صدق می کند. به عبارت دیگر کودکانی که فعالیت بیشتری دارند لاغرتر و سالم تر بوده، در حالی که کودکان کمتر فعال در بزرگسالی نیز به زندگی کم تحرک تمایل بیشتری نشان می دهند و ممکن است با مشکلات سلامتی متعدد روبرو شوند.

علاوه بر این بازی های پر تحرک به کودکان امکان می دهد تا از ذخایر انرژی طبیعی موجود در بدن خود استفاده کرده و عادات غذایی و خواب بهتری داشته باشند.

رشد مهارت های اجتماعی

بچه ها از طریق بازی کردن یاد می گیرند چگونه با سایر هم سن و سالان خود دوست شده و این دوستی ها را حفظ کنند.

بازی های گروهی به بچه ها کمک می کند تا با گفتگو کردن حین بازی مهارت های اجتماعی خود را تقویت کنند. به عنوان مثال نحوه همکاری و سازش کردن با دیگران را بیاموزند، با احساسات بچه های دیگر آشنا شوند، به آن ها واکنش نشان دهند، در چیزهای مختلف با هم شریک شوند، به یکدیگر محبت بورزند، دعواهای بین خود را حل و فصل کنند و از قوانین بازی پیروی کنند.

در واقع این درس ها آن ها را برای حضور در جامعه ای بزرگ تر با نقش ها و قوانین متعدد و جامع تر آماده می کند.

رشد مهارت های اجتماعی نه تنها در ایجاد روابط بلکه در پیشرفت تحصیلی کودکان در آینده نیز نقش خواهد داشت.

بهبود توانایی های شناختی

مغز کودک از زمان تولد تا 3 سالگی سریع تر از هر زمان دیگری در زندگی رشد می کند و کودک در این دوره زمانی شروع به یادگیری و درک مهارت های شناختی همچون توجه، استدلال، به خاطر سپردن مواردی که آموخته و تجربه کرده و مهارت های حرکتی می کند.

یکی از بهترین راه های افزایش رشد مغزی و تقویت این مهارت های ارزشمند این است که همزمان با این که کودک شروع به کاوش اشیا و فضاهای فیزیکی اطراف خود می کند و نحوه پردازش مناظر و صداها را یاد می گیرد با او بازی شود.

زمانی که کودک کنترل و هدایت یک بازی را به عهده می گیرد می تواند مهارت های تصمیم گیری خود را تقویت کند. انتخاب یک بازی، تمرکز روی آن و انجام آن از ابتدا تا انتها عنصر مهمی در کنترل شناختی است و به رشد مهارت های برنامه ریزی و افزایش محدوده توجه کودکان کمک می کند.

به علاوه زمانی که کودک در حین بازی با مشکلی روبرو می شود استدلال، قوه قضاوت و سطح توانایی اش در پیدا کردن راه حل تست می شود و انجام بازی های فکری، پازل ها و بازی های مبتنی بر استراتژی به تقویت مهارت تفکر انتقادی او کمک می کند.

پرورش خلاقیت

"رویاهای بزرگ داشته باش!" ... این جمله ای است که همه ما بارها و بارها به کودکان خود گفته ایم و بازی کردن نقطه شروع تمرین کردن آن می باشد.

بازی به بچه ها این فرصت را می دهد که بتوانند تخیلات خود را گسترش داده و دنیاهایی بسازند که می توانند روی آن ها کنترل داشته باشند.

خواه یک بازی ساختگی یا اصطلاحا من در آوردی باشد یا یک فعالیت هنری یا کاردستی، کودک با انجام آن این آزادی را دارد که احتمالات جدید را کشف و خارج از چارچوب روتین فکر کند تا بتواند ایده های منحصر به فرد و همچنین راه حل های خلاقانه برای چالش های پیش روی خود ارائه دهد.

تخیل خلاق در طول زندگی به افراد کمک زیادی می کند و در دوران بزرگسالی نقش مهمی در موفقیت های آن ها ایفا می کند. در واقع موفقیت در این دنیای پیچیده بیش از هر مهارت دیگر به خلاقیت و نبوغ فرد نیاز دارد.

ارتباطات

شناخت و درک منظور دیگران همیشه ساده نیست و کودکان از دوران کودکی باید کم کم یاد بگیرند که با گوش دادن، مشاهده و دقت در سر نخ های موجود بفهمند مردم چه می گویند و یا حتی چه چیزهایی را به زبان نمی آورند.

کودکان حین بازی کردن با دیگران هنر برقراری ارتباط را می آموزند و می توانند حالات چهره و زبان بدن دیگران را تشخیص دهند. آن ها یاد می گیرند چگونه شروع به صحبت کرده و خواسته های خود را به شیوه درستی بیان کنند که مشکلی پیش نیاید.

وانمود کردن به بازی به خصوص برای توسعه ارتباطات و دانش کودکان اهمیت زیادی دارد.

بازی های نقش آفرینی به کودکان این امکان را می دهد از کلماتی استفاده کنند که بزرگسالان و سایر کودکان از آن ها استفاده کرده اند و این تاثیر خوبی در گسترش واژگان آن ها خواهد داشت. همچنین با افزایش سن، بازی های مبتنی بر کلمه باعث تقویت مهارت های گفتاری و سواد آن ها می شود.

منبع: thegeniusofplay

 


۱۰:۵۷:۲۴ | پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | Thursday 16 / 06 June / 2022