#اخبار آموزش و پرورش #نقل و انتقالات فوتبال #سهام عدالت #اخبار بازنشستگان #بورس #بیت کوین #غزه #اخبار تعطیلی ها #استقلال #پرسپولیس

نحوه پرداخت خلافی خودرو با تمام جزئیات

عدم آگاهی از انواع جرایم رانندگی و روش‌های استعلام خلافی خودرو باعث می‌شود که مجموع خلافی‌های شما سقف معروف یک‌میلیون‌تومانی را رد کند و در اولین...

عدم آگاهی از انواع جرایم رانندگی و روش‌های استعلام خلافی خودرو باعث می‌شود که مجموع خلافی‌های شما سقف معروف یک‌میلیون‌تومانی را رد کند و در اولین مواجهه با افسر راهنمایی‌ورانندگی، خودروی شما توقیف و به پارکینگ اعزام شود.

استعلام خلافی خودرو یکی از دغدغه‌های بیشتر رانندگان است که استعلام و پرداخت آن به‌سادگی و با استفاده از اینترنت و تلفن همراه امکان‌پذیر است. ممکن است برای اولین‌بار قصد گرفتن خلافی ماشین خود را داشته باشید یا خودرویتان توقیف شده و برای پرداخت آنی آن مستأصل باشید. احتمالاً این سؤال‌ها برایتان ایجاد می‌شود: «چگونه از خلافی ماشین مطلع شویم؟» یا این‌که «چه راهکارهایی برای کم‌کردن آن وجود دارد؟» و «آیا برای استعلام خلافی نرم‌افزاری وجود دارد؟»

 

7 روش برای استعلام خلافی خودرو

برای استعلام خلافی خودرو و تخلفات رانندگی 7 روش مختلف وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

  1. مراجعه به پلیس 10+

  2. استعلام خلافی خودرو با تلفن

  3. استعلام آنلاین از طریق سایت راهور و سایت بانک.

  4. استعلام با اپلیکیشن‌های موبایل

  5. استعلام پیامکی خلافی خودرو با کد VIN

  6. استعلام جریمه خودرو با استفاده از کد USSD

  7. استعلام و پرداخت خلافی خودرو از طریق عابربانک

چند نوع جریمه خودرو وجود دارد؟

آشنایی با انواع جریمه خودرو به شما در نحوه اعتراض به آن‌ها کمک می‌کند و باعث می‌شود از جزئیات استعلام خلافی خودرو بهتر سر در بیاورید. 6 نوع جریمه خودرو وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

1. جریمه تسلیمی

یکی از روش‌های ثبت خلافی برای خودرو، ارائه برگه جریمه توسط افسر راهنمایی‌ورانندگی است. در این نوع جریمه به دلیل رویت گواهی‌نامه توسط افسر، مشخصات راننده متخلف در برگه جریمه خودرو ثبت می‌شود و پس از آن برگ جریمه به راننده تحویل داده می‌شود. به همین دلیل، به این روش جریمه خودرو، جریمه تسلیمی می‌گویند.
امکان اعتراض برای جریمه‌های تسلیمی وجود ندارد؛ چون هم خطا در مورد آن کمتر است و هم راننده حضور داشته و درمورد جریمه، تفهیم شده است.

2. جریمه الصاقی

نوع دیگری از ابلاغ جریمه، زمانی است که راننده، خودروی خود را در شرایط مغایر با قانون قرار داده است؛ ولی خود او در محل حضور ندارد. در این حالت، به دلیل عدم حضور راننده، مشخصات وی در برگه جریمه ثبت نمی‌شود و معمولاً افسر برگ جریمه را پشت برف‌پاک‌کن قرار می‌دهد.
امکان اعتراض به جریمه الصاقی وجود دارد، ولی احتمال موفقیت آن پایین است؛ زیرا افسر زمان کافی را برای بررسی تخلف داشته است.

3. جریمه دوربینی

این روش به معنی ثبت جریمه توسط دوربین‌های راهنمایی‌ورانندگی نصب شده در معابر است. تمام تخلفات رانندگی که توسط سیستم مکانیزه پلیس (دوربین هوشمند یا کاربر دوربین) و به‌عبارت‌دیگر، توسط دوربین ثبت می‌شوند، ذیل این نوع از جریمه‌ها قرار می‌گیرند.
تنها در صورتی می‌توانید توقع حذف جریمه دوربین را داشته باشید که پلاک شما در تصویرهای ثبت شده واضح نباشد؛ درغیر این صورت این نوع جریمه نیز محرز است و امکان کم‌کردن آن وجود ندارد.

4. جریمه کرونایی خودرو

جریمه کرونا در اصل نوعی از دیگر جریمه‌ها بود که برای ایام پیک کرونا تعریف شده بود. این جریمه شامل دو دسته اصلی جریمه‌های تردد درون‌شهری و بین‌شهری بودند که دیگر اعمال نمی‌شوند.

5. جریمه دو‌برگی

زمانی‌که افسر راهنمایی‌ورانندگی به راننده متخلف دستور توقف می‌دهد، اما راننده متوقف نمی‌شود، جریمه به‌صورت دوبرگی صادر می‌شود. در این وضعیت، راننده موظف به پرداخت هزینه جریمه و تخلف خواهد بود و این تخلف در سوابق وی درج می‌شود. جریمه دوم، جزای بی‌توجهی به فرمان پلیس است که راننده موظف است آن را نیز بپردازد.

6. جریمه خودداری

اگر پلیس راهنمایی‌ورانندگی در حضور راننده اقدام به صدور قبض جریمه کند ولی راننده به هر دلیلی از دریافت قبض خودداری کند، جریمه‌ای به‌نام جریمه خودداری صادر می‌شود. اگر هم بعد از صدور قبض، راننده محل را ترک کند، پلیس مجدداً می‌تواند قبض جریمه خودداری را صادر کند.

خلافی خودرو چه زمانی 2 برابر می‌شود؟

شاید برایتان این سؤال ایجاد شود که خلافی خودرو چه زمانی دوبرابر می‌شود؟ جریمه‌های تسلیمی، الصاقی و خودداری در صورت پرداخت‌نشدن تا 60 روز، 2 برابر می‌شوندجریمه‌های دوربینی و دو‌برگی از این قاعده مستثنی هستند.
ضمن این‌که اگر مبلغ کل جریمه به بیش از یک میلیون تومان برسد، دستور توقف برای خودرو صادر می‌شود؛ بنابراین استعلام جریمه و پرداخت آن اهمیت بسیار بالایی دارد. حتماً جریمه خودرو به‌صورت تسلیمی، الصاقی و خودداری را جدی بگیرید تا بعداً پشیمان نشوید!

آیا امکان پرداخت قسطی خلافی وجود دارد؟

بعضی از اپلیکیشن‌ها و سایت‌های استعلام و پرداخت خلافی خودرو )مثل سایت راهور 120(، امکان پرداخت جرایم به‌صورت تفکیکی را فراهم کرده‌اند و با کمک آن‌ها می‌توانید بخشی از جرایم که برایتان سنگین نیست را پرداخت کنید. البته شرط استفاده زا این مزیت این است که خودروی شما توقیف نشده باشد و مجموع جرایم شما زیر یک میلیون تومان باشد.
درصورتی‌که خودروی شما توقیف شد و خواستید خلافی آن را قسطی بپردازید، باید شرایط زیر را داشته باشید:

برای قسطی کردن خلافی هم باید با مدارک هویتی و مالکیتی به ستاد ترخیص خودرو مراجعه کنید و پس از ترخیص خودرو و احراز آن، تعهد بدهید که خلافی‌ها را در کمتر از یک سال تسویه می‌کنید.

آدرس واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی برای جرائم بالاتر از یک میلیون تومان در تهران:

منطقه

آدرس

شماره تماس

1

بزرگراه ارتش، بلوار اوشان، نبش میدان اوشان، واحد شماره 5 مستقر در منطقه یک پلیس راهور تهران

——–

3

بزرگراه حقانی، نرسیده به تقاطع جهان کودک، مقابل پارک آب‌وآتش

02186083244

10

بزرگراه نواب، تقاطع خیابان محبوب مجاز (ویژه جانبازان، ایثارگران و خانواده شهدا)

02155437161

12

خیابان شوش، نرسیده به میدان شوش، پشت بوستان بهاران، جنب کلانتری 112

——–

14

خیابان نبرد شمالی، میدان نبرد، انتهای خیابان شهید ابراهیم بیدی

02133057528

16

خیابان بعثت، خیابان رجائی جنوبی، خیابان هلال‌احمر، مقابل سیلو

02155330307

20

شهرری، خیابان استخر، روبروی فروشگاه شهروند

02155902110

21

تهرانسر، انتهای بلوار یاس

02144538808

22

بزرگراه همت غرب، آزادگان جنوب، شهرک گلستان، بلوار گل‌ها، خیابان یاسمن جنوبی

02144736840

10

خیابان آزادی نبش رودکی پشت راهنمایی‌ورانندگی تهران بزرگ

آیا می‌توان خلافی خودرو را صفر کرد؟

منظور از صفر کردن خلافی خودرو، پرداخت کل مبلغ جریمه‌شده است و اگر قصد صفر کردن جریمه خودرو با روش‌های دیگر را دارید، باید به شما بگوییم به‌هیچ‌وجه امکان صفرکردن جریمه خودرو بدون پرداخت جریمه وجود ندارد و هرگونه تلاش برای این کار پیگرد قانونی خواهد داشت.

منبع: خلافی خودرو در برنا نیوز


۱۳:۴۲:۱۸ | یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ | Sunday 06 / 08 August / 2023
مطالب پیشنهادی از سراسر وب