قصد جدی داشتم تا برای پاییز 2019 اقدام به مهاجرت تحصیلی به کانادا کنم. من هم مانند هرکسی که به فکر مهاجرت میافتد از مدتها قبل پیگیر کارهایم بودم و مدارکم را اماده میکردم تا به وقت نزدیک شدن به ددلاین (deadline) دانشگاه همه چیز آماده باشد اما برای گرفتن مدرک زبانم آماده نبودم و پس از جستجوهای زیاد راهی به اسم گرفتن پذیرش مشروط یا کاندیشنال پیدا کردم. در ادامه مسیری که طی کردم تا بتوانم پذیرشم را بالاخره در سال 2019 نهایی کنم را با شما درمیان میگذارم.
هر دفعه ثبت نام آزمون زبانم را به تاخیر میانداختم. آمادگی لازم برای آزمون دادن را نداشتم و آزمونهای ماک هم همین موضوع را تایید میکرد. هر روز مشغلههایم زیادتر میشد و فرصتی هم برای اختصاص دادن به مطالعه بیشتر برای آزمون زبانم نداشتم.
تقریبا یک ماه مانده به ددلاین (deadline) دانشگاه مد نظرم بالاخره برای آزمون آیلتس ثبت نام کردم. بعد از گذشتن دو هفته و گرفتن نتایج، چنانکه انتظار داشتم نتیجه آزمون چیزی نبود که من برای پذیرش گرفتن از دانشگاه لازم داشتم.
برایم بسیار مهم بود که همان سال کارهای مهاجرتم به سرانجام برسد، بنابراین گزینه منصرف شدن و به تاخیر انداختن آن برای سال آینده را به هیچ وجه در ذهن نداشتم. پس شروع به پرس و جو کردن از اطرافیان کردم. یک نفر کاملا ناامیدم میکرد و دیگری برای اینکه ناراحت نشوم میگفت حالا شاید بتوانی کاری کنی.
حالا فقط یک هفته به ددلاین (deadline) دانشگاه مانده است. من مدرک زبان ندارم و فقط هم شانسم را برای پذیرش گرفتن از یک دانشگاه امتحان کردهام. اگر شما هم درگیر کارهای اپلایتان هستید از من بشنوید که این ریسک را هیچ وقت نکنید و شانس خود را برای پذیرش گرفتن از چند دانشگاه امتحان کنید. تا اینجای کار من همه چیز را با دانش خودم و شنیدهها و تجربههای دیگران انجام داده بودم، اما وضعیت آن روزهایم و استرس زیاد قدرت تصمیم گیری را از من گرفته بود. بنابراین بهترین کار اعتماد کردن به یک مشاور برای پیش بردن کارها بود.
از قبل شماره چند موسسه مهاجرتی و مشاور را داشتم. چندتایی را هم از سرچ گوگل و پرس و جو پیدا کردم و شروع به صحبت درباره مشکلی که برایم پیش آمده کردم. خیلیها معتقد بودند که در این زمان کم باید قید این کار را بزنم و ادامه صحبت با آنها بی فایده بود. مدارک تحصیلی من همگی ترجمه شده بود. توصیه نامه و انگیزه نامهام آماده بود و تقریبا مدارک مشترکی که اکثر دانشگاهها برای دادن پذیرش لازم بود را داشتم.
برای گرفتن پذیرش مشروط یا کاندیشنال چکار کردم؟
در این بین با یک موضوع جدید به نام پذیرش کاندیشنال مواجه شدم. در واقع پذیرش کاندیشنال یعنی پذیرش قطعی شما از دانشگاه منوط به شرایطی است که شما فعلا دارای آن نیستید. این شرایط هم شامل مدرک زبان شما میشود تا مواردی چون آماده نبودن مدرک مقطع قبلی یا معدل پایین مقطع قبلی و لزوم گذراندن واحدهای پیش نیاز.
در نهایت هم با یک مشاور خوب از طریق جستجوهایی که کرده بودم ارتباط برقرار کردم. همه دانشگاهها و کالجها فرصت پذیرش مشروط یا کاندیشنال را در اختیار دانشجوها قرار نمیدهد. بنابراین این بار با کمک مشاورم تصمیم گرفتیم یکبار دیگر لیست دانشگاههای کانادا که هنوز ددلاین (deadline) پذیرششان به پایان نرسیده را بررسی کنیم. از این لیست هم دانشگاههایی که پذیرش کاندیشنال میدهند را انتخاب کردیم. معمولا مدارکی که دانشگاههای مختلف از شما میخواهند تا حد بسیار زیادی مشابه یک دیگرند، پس در این مرحله من به مشکلی برنخوردم. در نهایت هم با همین روش توانستم برای آن سال پذیرشم را بگیرم. مدرک زبان را هم بعدتر به دانشگاه تحویل دادم و پذیرش قطعی گرفتم. این مقاله در زمینه پذیرش مشروط یا پذیرش کاندیشنال اطلاعات کاملتری به شما میدهد.
طی پروسه مهاجرت خیلی از افراد به همین مشکل برمیخورند و از ادامه راه منصرف میشوند. درصورتیکه اگر مصمم هستید با این روش میتوانید اجازه تحصیل در کانادا یا هر کشور دیگری را بگیرید به شرط آنکه دانشگاه مورد نظرتان این فرصت را در اختیار دانشجویان خود قرار دهد، به سرانجام برسانید. همچنین میتوانید از سایت ایمیدو که پلتفرم آنلاین مشاوران پذیرش تحصیلی و مهاجرت است، هم استفاده کنید و از مشاوران با تجربه این پلتفرم برای انجام کارهای مهاجرت خود و گرفتن پذیرش دانشگاههای کانادا بدون مدرک زبان یا همان پذیرش مشروط یا پذیرش کاندیشنال، همانند من کمک بگیرید.