#اخبار آموزش و پرورش #تعطیلی مدارس #اخبار سوریه #سهام عدالت sahamedalat.ir #هواشناسی #قیمت خودرو #غزه #بیت کوین #بورس #اخبار بازنشستگان #آلودگی هوا #نرخ دلار #پرسپولیس #استقلال

تشخیص سرطان پروستات با آزمایش psa

سرطان پروستات، یکی از سرطان‌های شایع در میان مردان است که باعث بروز مشکلات متعدد برای بیمار از جمله مشکلات ادراری و همچنین بروز مشکلات متعدد جنسی خواهد شد. تشخیص این سرطان، معمولاً به وسیله انجام معاینات فیزیکی و بررسی فاکتورهای مختلف از جمله میزان PSA در آزمایش خون انجام می‌شود. در این مقاله، علاوه بر معرفی این آزمایش، در رابطه با سن انجام آن، و تأثیر میزان PSA بر روی مشکلات متعدد پروستات، صحبت خواهیم کرد.

آزمایش psa

آزمایش PSA در چه سنینی باید صورت گیرد؟

در پروستات، نوعی آنتی ژن خاص به نام PSA تولید می‌شود که معمولاً در فضای داخلی پروستات کمتر است و بیشتر حجم آن، در مایع منی قرار داشته و از بدن خارج می‌شود. از طرفی، مقادیر بسیار کمی از این ماده خاص نیز، به طور معمول در خون مردان قرار دارد. در صورت بروز مشکلاتی در پروستات از جمله ایجاد التهاب، عفونت یا سرطان پروستات، مقدار PSA در خون به طور غیر عادی و بسیار زیادی افزایش می‌یابد. پزشکان توصیه می‌کنند که آزمایش پروستات یا اندازه‌گیری میزان PSA در آزمایش خون، برای مردان از سن بیشتر از ۵۰ سال انجام شود. البته برای مردانی با سن کمتر از ۵۰ سال که سابقه سرطان پروستات در اقوام درجه اول آنها وجود دارد نیز، توصیه می‌شود که این آزمایش انجام شود. با افزایش سن، معمولاً به دلیل افزایش طبیعی میزان PSA در خون، نیازی به انجام این آزمایش برای تشخیص سرطان یا سایر مشکلات پروستات نیست و از روش‌های دیگری برای بررسی سلامت این عضو استفاده می‌شود.

psa در آزمایش خون

علائم اصلی مشکلات پروستات چیست؟

بیماری پروستات، خود را به صورت علائم متنوعی نشان می‌دهند که بسیاری از آنها، شامل مشکلات مرتبط با ادرار است. برخی از علائم بیماری پروستات عبارتند از:

آیا بالا بودن فاکتور پروستات نشانه زنگ خطر است؟

بالا بودن میزان PSA در آزمایش خون، لزوماً به معنی ابتلا به سرطان پروستات نیست، اما افزایش این فاکتور در خون، نشانگر ایجاد یک مشکل جدی در پروستات است که نیاز به بررسی بیشتر برای تشخیص و رفع آن وجود دارد. وجود التهاب یا عفونت در پروستات یا حتی افزایش سن نیز، می‌تواند باعث بالا رفتن میزان این ماده در خون شود.

آزمایش پروستات

پایین بودن فاکتور پروستات نشانه چیست؟

برای هر رده سنی، میزان مشخصی از ماده PSA در آزمایش خون، در نظر گرفته می‌شود و اگر میزان این فاکتور در آزمایش پروستات، بیشتر یا کمتر از این مقدار باشد، به معنای وجود یک مشکل در پروستات بیمار است و نیازمند بررسی است. پایین بودن این ماده در خون، در بسیاری از موارد معمولاً بیانگر مشکل خاصی نیست، اما در بعضی از موارد، ممکن است ناشی از ایجاد مشکلات جدی در پروستات مانند سرطان‌های بدخیم باشد.

این مورد، معمولاً در افراد بسیار چاق رخ می‌دهد که علیرغم ابتلا به سرطان پروستات، میزان PSA در آزمایش خون این افراد، کمتر از حالت نرمال است. البته پزشک در این حالت، درخواست آزمایشات و بررسی‌های بیشتری را برای رد این احتمال خواهد کرد.

تست psa

تاثیر بیماری‌های زمینه‌های در بروز سرطان پروستات

علت دقیق ابتلا به سرطان پروستات مشخص نیست، اما مجموعه گسترده‌ای از عوامل مختلف، از جمله بعضی از بیماری‌ها وجود دارند که می‌توانند باعث بروز سرطان پروستات شوند. به گفته سایت تاپ ناز، برخی از این بیماری‌ها و شرایط مختلف عبارتند از:

psa در آزمایش خون

انجام آزمایش پروستات در منزل با مجموعه هومکا

به نقل از سایت تاپ ناز، اندازه گیری میزان PSA در آزمایش خون یا سایر آزمایشات مرتبط با بررسی سلامت پروستات، معمولاً به معنای احتمال ابتلای بیمار به مشکلات جدی مانند سرطان پروستات نیستند. از طرفی، به علت حساسیت بالای این عضو و ارتباط مستقیم سلامت آن با عملکرد صحیح مثانه، لازم است تا در صورت نیاز به این آزمایش یا سایر تست‌های مورد نیاز برای بررسی پروستات، در اسرع وقت برای انجام آنها اقدام نمایید.

در مجموعه هومکا، این امکان فراهم شده است تا با استفاده از تخصص کارشناسان با تجربه، این آزمایش یا سایر تست‌های مربوط به پروستات، در منزل یا محل کار بیمارانی که امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارند، به راحتی صورت گیرد. بهتر است بدانید که مجموعه هومکا با همکاری بهترین آزمایشگاه‌ها در استان تهران، کرج، اصفهان، شیراز، رشت، اهواز، تبریز و مشهد، انواع خدمات آزمایش در منزل را تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی ارائه می‌دهد. برای انجام خدمات آزمایش در منزل، می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا با مراجه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir، درخواست مورد نظر خود را ثبت نمایید.  


۱۴:۰۳:۲۵ | یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ | Sunday 29 / 05 May / 2022
مطالب پیشنهادی از سراسر وب